Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Dopochwowo
    Ja na początku miałam żel crinone, teraz ginekolog dał mi luteinę. Na początku strasznie ciężko było mi się przyzwyczaić, niewiem, czy czasem nie miałam jakiejś infekcji i dlatego odczuwałam taki dyskomfort (ogromną ilość wydzieliny) , ale teraz już jest ok. No z tym, że ze względu na bakterie w moczu jestem na antybiotyku ☹️

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Ja na początku miałam żel crinone, teraz ginekolog dał mi luteinę. Na początku strasznie ciężko było mi się przyzwyczaić, niewiem, czy czasem nie miałam jakiejś infekcji i dlatego odczuwałam taki dyskomfort (ogromną ilość wydzieliny) , ale teraz już jest ok. No z tym, że ze względu na bakterie w moczu jestem na antybiotyku ☹️
    Ja od kwietnia Jestem cały czas na tej luteinie dopoxhwowej. Czasami mam gorsze dni i np. Jak lek wypływa to czuje dyskomfort i pieczenie.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja od kwietnia Jestem cały czas na tej luteinie dopoxhwowej. Czasami mam gorsze dni i np. Jak lek wypływa to czuje dyskomfort i pieczenie.
    Bierzesz jeszcze dodatkowo jakiś progesteron, czy tylko tą luteinę?

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Bierzesz jeszcze dodatkowo jakiś progesteron, czy tylko tą luteinę?
    Tylko luteine zapobiegawczo na szyjkę.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Tylko luteine zapobiegawczo na szyjkę.
    Dzięki za odpowiedź. Wiadomo, że każda ciąża jest inna, a lekarze mają różne podejścia, ale fajnie czasem dowiedzieć się jak to wygląda u kogoś innego, i a nóż dowiedzieć się czegoś ciekawego.

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Lekarz nie kłamał. Ja na badania do immunologa właśnie wydałam 2,5 tysia. A miałam kilka dodatkowych, które zrobiłam wcześniej.😵 Ja byłam u dr Litmanowicz ale chcę się przed kolejnym transferem skonsultować jeszcze z prof Wilczyńskim. Co lekarz to inne zalecenia. Do docenta Paśnika nie da się dopchnąć.
    A robiłaś KIR? To genetyka, to się nie zmienia. Raz zrobisz badanie na całe życie już.

No właśnie nie robiłam, myślę, ze to pewnie będzie następny krok. A orientujecie się jak to jest z tymi kir? To podobno jest sens badać tylko w połączeniu z badaniem hla-c u kobiety i mężczyzny? Bo wtedy to znowu będzie z 1200 jak nic. ...

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą heparyną, to ja miałam cały czas tak profilaktycznie 0,4, a po zbadaniu mi immunolog zmienił na 0,6. Niektórzy lekarze dają, pomimo że badania nie robiło się w tym kierunku.🤷🏻‍♀️

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    No właśnie nie robiłam, myślę, ze to pewnie będzie następny krok. A orientujecie się jak to jest z tymi kir? To podobno jest sens badać tylko w połączeniu z badaniem hla-c u kobiety i mężczyzny? Bo wtedy to znowu będzie z 1200 jak nic. ...
    Ja robiłam same Kir. Wyszedł mi genotyp BX, ale brakowało mi 3 implantacyjnych i 5 dni przed transferem miałam wlew z accofilu, a w dniu transferu zastrzyk. W necie czytałam różne opinie, np. że hla-c robi się dopiero jak wyjdzie Kir AA, ale wiadomo, w internecie można znaleźć wszystko. Wszystko będzie teraz zależeć od podejścia lekarza. Jedni pewnie chcą same Kiry, a inni komplet.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Z tą heparyną, to ja miałam cały czas tak profilaktycznie 0,4, a po zbadaniu mi immunolog zmienił na 0,6. Niektórzy lekarze dają, pomimo że badania nie robiło się w tym kierunku.🤷🏻‍♀️
    Ooo, to ciekawe. Ja do pierwszego transferu nie miałam. Jedyne co, to lekarz zasugerował, że niektóre kobiety biorą acard, ale to była tylko luźna informacja, decyzja należała do mnie.

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no z tą immunologia jest ciężka sprawa. Co do tych wlewów czy zastrzyków, które macie zlecone, to widzę że wszystkie macie takie leczenie do transferów. Ja zachodzę w ciążę "na zawołanie" Więc chciałabym jeszcze po próbować bez transferów, mam nadzieję na jakichś lżejszych "wspomagaczach". Dopiero gdyby przyszły kolejne niepowodzenia mimo to, to zacznę diagnozę tej immuno :(

Nowe rozdanie:

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    Hmm no z tą immunologia jest ciężka sprawa. Co do tych wlewów czy zastrzyków, które macie zlecone, to widzę że wszystkie macie takie leczenie do transferów. Ja zachodzę w ciążę "na zawołanie" Więc chciałabym jeszcze po próbować bez transferów, mam nadzieję na jakichś lżejszych "wspomagaczach". Dopiero gdyby przyszły kolejne niepowodzenia mimo to, to zacznę diagnozę tej immuno :(
    Zastrzyki, czyli heparyna z tego co wiem, stosowana tylko w przypadku trombofilii. Przynajmniej w moim przypadku.

• Rybka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:

To masz zupełnie inny przypadek. U ciebie jest pewnie pb z utrzymaniem ciąży. Ja zaś w ciąży nigdy nie byłam. Pb u mnie jest z zagnieżdżeniem zarodka zaś. Co kobitka to inny pb, inny plan działania, inne leki. Oby finał był ten sam w postaci zdrowego dzidziusia.😉✊🍀💚

Roxie_eS, Moniatka lubią tę wiadomość

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego nam wszystkim życzę i bardzo trzymam za wszystkie kciuki! :)

Tak, u mnie zarodki się zagniezdzaja i kilka dni po tym zaczyna się dziać coś złego i około tygodnia po terminie miesiączki wszystko się kończy :( ale czytałam właśnie że to może być immunologiczne, także zobaczymy

Moniatka lubi tę wiadomość

Nowe rozdanie:

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,😙
    Dawno mnie tu nie było, musiałam odpocząć po ostatnim nieudanym transferze. Dziś byłam u dr C i działamy dalej. Na szczęście po sporej dawce hormonów, ginekologicznie u mnie ok więc czekam na miesiączkę I startujemy. Zalecenia te same , Pasnik podtrzymał również swoje zalecenia i zobaczymy co to będzie . Transfer w przyszłym miesiącu. Ufff minie pewnie ekspresowo.
    Nadal trzymam mocno kciuki za Was ✊️✊️✊️
    Walczymy dalej 😚

Moniatka , Rybka85 lubią tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Cześć dziewczyny,😙
    Dawno mnie tu nie było, musiałam odpocząć po ostatnim nieudanym transferze. Dziś byłam u dr C i działamy dalej. Na szczęście po sporej dawce hormonów, ginekologicznie u mnie ok więc czekam na miesiączkę I startujemy. Zalecenia te same , Pasnik podtrzymał również swoje zalecenia i zobaczymy co to będzie . Transfer w przyszłym miesiącu. Ufff minie pewnie ekspresowo.
    Walczymy dalej 😚
    Powodzenia 🥰✊✊✊

Natalia___ lubi tę wiadomość

• Ania90. Ekspertka

Wysłany: 21 września 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Cześć dziewczyny,😙
    Walczymy dalej 😚
    My też będziemy startować po dłuższym odpoczynku :) w związku z tym że badania mi już ,,wyszły" muszę zrobić wirusologie, wymazy, wybrać zalecony antybiotyk i ostatni raz do dzieła 😚
    Trzymam kciukasy za Was wszystkie ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 17:20

Moniatka , Rybka85, Natalia___ lubią tę wiadomość

👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
    👨33l Oligozoospermia azoospermia
    👧 10.2016 cud❤️
    03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
    10.2019❄️ beta 0
    07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    👧 12.2023 drugi cud ♥️
    immunologia:
    Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
    Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
    został ❄️
    '' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
    Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to końcówka roku będzie pełna wrażeń.🙂 Oby się dla nas wszystkich skończyła szczęśliwie.🍀
    Ja czekam obecnie na wizytę 10/10 do dr C. Zatem odpoczywam od całego zamieszania około transferowego póki co.🙃
    Natalia trzymam cały czas za ciebie mocno kciuki!✊🍀🙂 Z tego co pamiętam, to miałaś szczepienia od docenta. A jakie inne zalecenia ci dał, że je podtrzymał, jeśli mogę wiedzieć?

Natalia___ lubi tę wiadomość

preg.png

6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • Anna.maria Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... spotkalyscie się z taką sytuacją, że ktoś ma zarodek ale się rozwodzi? Z powodu niepłodności męża leczylam się w Invimedzie u dr C juz dlugi czas. W marcu przeszłam punkcje, po której był jeden zarodek. Na kilka miesięcy odlozylismy transfer z różnych powodów, a teraz mój szanowny prawie były mąż oznajmił mi, że odchodzi, jest już w związku z 22 letnia koleżanka z pracy. I na transfer się nie zgadza... 😓 bo nie ma zamiaru płacić alimentów, teraz ma nową kobietę i nowe życie. Prawnicy nie potrafią mi odpowiedzieć, co teraz z moim zarodkiem. Wiem że muszę do kliniki zadzwonić, ale aż stresuje się tym telefonem wiedząc, jak wszyscy tam kibicują pacjentkom 😓😓😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 18:25

❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
    ✔️ciąża naturalna z komplikacjami:
    hipotrofia, nieprawidłowe przepływy, stan przedrzucawkowy, poród przedwczesny
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:
    Dziewczyny... spotkalyscie się z taką sytuacją, że ktoś ma zarodek ale się rozwodzi? Z powodu niepłodności męża leczylam się w Invimedzie u dr C juz dlugi czas. W marcu przeszłam punkcje, po której był jeden zarodek. Na kilka miesięcy odlozylismy transfer z różnych powodów, a teraz mój szanowny prawie były mąż oznajmił mi, że odchodzi, jest już w związku z 22 letnia koleżanka z pracy. I na transfer się nie zgadza... 😓 bo nie ma zamiaru płacić alimentów, teraz ma nową kobietę i nowe życie. Prawnicy nie potrafią mi odpowiedzieć, co teraz z moim zarodkiem. Wiem że muszę do kliniki zadzwonić, ale aż stresuje się tym telefonem wiedząc, jak wszyscy tam kibicują pacjentkom 😓😓😓
    Bardzo mi przykro. Nieprzyjemna sytuacja. Szczerze Ci współczuję, myślałam, że takie doświadczenia scalają ludzi... Niewiem jakie są procedury, ale wiem, że jest w umowie z kliniką paragraf, w którym są opisane różne sytuacje w których nie można wykorzystać zarodka. Może warto jeszcze raz, dokładnie przeanalizować umowę. 3mam za Ciebie mocno kciuki dziewczyno, nie poddawaj się! Powodzenia, informuj nas o postępach.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    No to końcówka roku będzie pełna wrażeń.🙂 Oby się dla nas wszystkich skończyła szczęśliwie.🍀
    Ja czekam obecnie na wizytę 10/10 do dr C. Zatem odpoczywam od całego zamieszania około transferowego póki co.🙃
    Natalia trzymam cały czas za ciebie mocno kciuki!✊🍀🙂 Z tego co pamiętam, to miałaś szczepienia od docenta. A jakie inne zalecenia ci dał, że je podtrzymał, jeśli mogę wiedzieć?

Rybka , spieszę z odpowiedzą.

Tak jestem po szczepieniach od Męża i od dawców, za każdym razem miałam sprawdzane badanie allo mlr i cross match. Docent juz od poczatku dołożył mi heparyne 0,4 acard 75 i encorton 5mg (po analizie moich wyników badań) pytałam sie go czy przypadkiem nie powinnam mieć leczenia immunosupresja to odpisał mi że może zniweczyć moje dobre allo mlr . Dodam że ciąży nigdy nie było. Obawiam się,że mój organizm odrzuca zarodek na wczesnym etapie ...ale to tylko moje gadanie ..

‹‹ ‹ 315 316 317 318 319 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ