X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Jak Twoje nastawienie przed zbliżającą się środą? Masz stresa?

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806, jeszcze nie. Jedynie tyle, żeby jutro Pani doktor wszystko mi napisała, to póki co mój jedyny stres 😂🙈 Czego nie można powiedzieć o mężu 😉😂🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 10:14

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Kasiek0806, jeszcze nie. Jedynie tyle, żeby jutro Pani doktor wszystko mi napisała, to póki co mój jedyny stres 😂🙈 Czego nie można powiedzieć o mężu 😉😂🙉

Oby Pani dr dotrzymała słowa i dala Ci znać co i jak, bo to tylko niepotrzebny stres. Czyli w Waszym przypadku, to Ty musisz uspokajać męża, a nie odwrotnie😆 będzie wszystko dobrze. Jak będziesz na siłach to odezwij się jak było. Trzymam kciuki😉

• Ada M Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Czyli lekarza prowadzącego będziesz mieć bliżej miejsca zamieszkania, nie będziesz dojeżdżać już do Katowic?
    Sorry dopiero teraz zobaczyłam pytanie.
    Ja mieszkam tysiąc km od Katowic😊 dla mnie jedyna możliwość, to tu na miejscu chodzić do lekarza.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Oby Pani dr dotrzymała słowa i dala Ci znać co i jak, bo to tylko niepotrzebny stres. Czyli w Waszym przypadku, to Ty musisz uspokajać męża, a nie odwrotnie😆 będzie wszystko dobrze. Jak będziesz na siłach to odezwij się jak było. Trzymam kciuki😉
    Jakoś jej ufam w 100% 😂🙈 Choć nie ukrywam, że takie info na ostatnią chwilę jest nieco stresujące, ale wiedziałam na co się piszę. Jest mi wszystko obojętne, byle udało nam się doprowadzić temat szczęśliwie do końca. Choć nadal nie dochodzi do mnie, że to już. W ogóle tego nie czuję 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 11:29

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Sorry dopiero teraz zobaczyłam pytanie.
    Ja mieszkam tysiąc km od Katowic😊 dla mnie jedyna możliwość, to tu na miejscu chodzić do lekarza.
    A to tak. No ja miałam 100 km i jakoś bezpieczniej się tu czułam niż u siebie. No i powiem Ci, że wizyty też całkiem inaczej wyglądały... No ok, te były prywatnie, a tamte na nfz, ale jakoś nie bardzo widzę zasadność, żeby pacjentki na nfz miały być gorzej traktowane.

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało Wam się zapisać na środę do Pani dr C?

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę od piątku do dr C, ale póki co nie mam żadnej odpowiedzi. Dziś odebrałam drugie wyniki tych NK w macicy (CD56). Poziom spadł z 667 mm/kw na 120 mm/kw. Różnica jest duża. Chciałabym w końcu dostać zielone światło na transfer. Jutro będę dzwonić do kliniki do opiekuna, żeby się przypomnieć.
    MałaMi a dr mówiła ci może kiedy dokładnie idzie na ten zabieg kolana? Nie będzie jej cały marzec czy jak?
    Ogólnie teraz jestem mega przeziębiona i muszę się wyleczyć porządnie. Poczekam na nią i jej powrót, ale niech mi tylko odpisze na moje smsy, żebyśmy się mogły ugadać.

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze kojarzę, że dziś Moniatka ma cc?🙂 Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie i zdrowiuśkiego, różowiutkiego bobaska.👶🤱💚🤞🍀

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Czy ja dobrze kojarzę, że dziś Moniatka ma cc?🙂 Jeśli tak, to mocno trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie i zdrowiuśkiego, różowiutkiego bobaska.👶🤱💚🤞🍀
    No chyba jutro... Narazie czekam na informacje od Pani doktor kiedy mam się zgłosić, ale Twoja wiadomość o braku odpowiedzi od piątku mnie zestresowała 😂🙈
    I dziękuję za kciuki, proszę, trzymajcie mocno 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 16:17

zimowa, Rybka85 lubią tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 ma mieć chyba jutro transfer u Pani doktor, więc jeżeli jej nic nie zmienili, to znaczy, że jest jeszcze na chodzie.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Za dwa dni mam mieć wizytę u naprotechnologa i dziś jak na złość zaczęłam plamić. Doktor wspomniał abym najlepiej przyjechała nie mając miesiączki ...Jestem załamana,tyle tyg czekałam i jak zwykle wiatr w oczy 😪
    Nie wiem co robić? Napisać do niego i go poinformować? Czy jechać na żywioł i powiedzieć, że okres mnie zaskoczył🙈

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Dziewczyny,
    Za dwa dni mam mieć wizytę u naprotechnologa i dziś jak na złość zaczęłam plamić. Doktor wspomniał abym najlepiej przyjechała nie mając miesiączki ...Jestem załamana,tyle tyg czekałam i jak zwykle wiatr w oczy 😪
    Nie wiem co robić? Napisać do niego i go poinformować? Czy jechać na żywioł i powiedzieć, że okres mnie zaskoczył🙈
    No właśnie, myślałam o Tobie i przeszukiwałam forum, żeby do Ciebie napisać. To zależy jak daleko do niego masz. Fatygować się, ponosić koszty wizyty, paliwa itd., a żeby z wizyty nic nie było, to trochę szkoda. Ja bym zadzwoniła i zapytała co uważa w takiej sytuacji i zasugerowała, że mimo wszystko chce przyjechać przeanalizować aktualne wyniki. Tak na marginesie, jak leżałam w szpitalu na endokrynologii ginekologicznej, to normalnie robili usg dopochwowe w trakcie miesiączki. Kwestia tylko Twojego komfortu.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    No właśnie, myślałam o Tobie i przeszukiwałam forum, żeby do Ciebie napisać. To zależy jak daleko do niego masz. Fatygować się, ponosić koszty wizyty, paliwa itd., a żeby z wizyty nic nie było, to trochę szkoda. Ja bym zadzwoniła i zapytała co uważa w takiej sytuacji i zasugerowała, że mimo wszystko chce przyjechać przeanalizować aktualne wyniki. Tak na marginesie, jak leżałam w szpitalu na endokrynologii ginekologicznej, to normalnie robili usg dopochwowe w trakcie miesiączki. Kwestia tylko Twojego komfortu.

Dzięki Moniatka za odpowiedź.
    Potrzebowałam wsparcia 🙏
    Na szczęście nie mam daleko bo 30 km . Mam do niego numer tel.to napiszę, że bardzo mi zależy na tej wizycie (ogólnie nie chce jej odwoływać) 🥺
    Ale wspomnę o tych plamieniach.
    Nie wiem, czy on robi badania pacjentkom jak mają miesiączkę, ale ja wiele razy miałam badania np w miesiączce bo wtedy widać te moje polipy...
    Ehm . Ok idę pisać do niego...buuuu, ryczeć mi się chce 🤧

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___, daj znać, co Ci odpisze.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90, Ty masz jutro transfer, czy coś się zmieniło?

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Natalia___, daj znać, co Ci odpisze.

Odpisal :
    "macie Państwo przyjechac pojutrze w czwartek "
    Jak cudownie!
    Z wrażenia aż przestałam plamić, ale pewnie dostanę ta miesiączkę 🫣
    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Moniatka lubi tę wiadomość

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Odpisal :
    "macie Państwo przyjechac pojutrze w czwartek "
    Jak cudownie!
    Z wrażenia aż przestałam plamić, ale pewnie dostanę ta miesiączkę 🫣
    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
    Daj koniecznie znać, jak wrażenia po wizycie i co Wam powie. 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 17:42

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Daj koniecznie znać, jak wrażenia po wizycie i co Wam powie. 🤗

Jasne , dam znać ☺️
    Moniatka jak sie czujesz?

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Jasne , dam znać ☺️
    Moniatka jak sie czujesz?
    Ogólnie to dobrze, ale czekam na informacje w sprawie jutra od Pani doktor, więc tak na dobrą sprawę niewiem jeszcze co i jak😅

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ