X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Ogólnie to dobrze, ale czekam na informacje w sprawie jutra od Pani doktor, więc tak na dobrą sprawę niewiem jeszcze co i jak😅

Ależ to zleciało 🙈
    Jeszcze niedawno czytałam, że jesteś w ciąży, a tu za moment termin 🥹🥹
    Trzymam mocno kciuki ✊️✊️✊️

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Ależ to zleciało 🙈
    Jeszcze niedawno czytałam, że jesteś w ciąży, a tu za moment termin 🥹🥹
    Trzymam mocno kciuki ✊️✊️✊️
    Dziękuję 🥰

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Ogólnie to dobrze, ale czekam na informacje w sprawie jutra od Pani doktor, więc tak na dobrą sprawę niewiem jeszcze co i jak😅

Dostałaś już jakąś informację od dr? Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Powodzenia😊🥰

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Dostałaś już jakąś informację od dr? Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Powodzenia😊🥰
    Tak, udało nam się skontaktować późnym wieczorem. Jestem w drodze. Dziękuję 🥰

Natalia___ lubi tę wiadomość

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Tak, udało nam się skontaktować późnym wieczorem. Jestem w drodze. Dziękuję 🥰

No to super😉 czekamy na informacje od Ciebie 🥰🥰

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze się nie dostałam do lekarza ....
    Ide dopiero jutro [ czyli 22 dpt ... ]I boję się bo przyrost dzisiejszej bety słaby ....

19 dpt beta 3300,0 progesteron 32,60
    21 dpt beta 4814 4 progesteron 29,50

Wizyta w klinice dopiero 27 lutego. Jutro idę do lekarza który przyjmuje tutaj w moich okolicach.

Kiedyś czytałam że nie sprawdzą się bety powyżej 1 tysiąca ale nie wiem na ile to prawda , a dwa to dr S kazała mi sprawdzać...

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Ide dopiero jutro [ czyli 22 dpt ... ]I boję się bo przyrost dzisiejszej bety słaby ....

Wizyta w klinice dopiero 27 lutego. Jutro idę do lekarza który przyjmuje tutaj w moich okolicach.

Kiedyś czytałam że nie sprawdzą się bety powyżej 1 tysiąca ale nie wiem na ile to prawda , a dwa to dr S kazała mi sprawdzać...

Spokojnie nie martw się na zapas. Ja tez w pewnym momencie miałam niski przyrost bety, panikowałam tylko nie potrzebnie, bo okazało się, że wszystko jest w porządku. Poczekaj spokojnie do wizyty i mysl tylko pozytywnie😉

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:

Niewiem kiedy przestaje się sprawdzać, ale wiem, że tak jest. Pani doktor też mi mówiła, że jakby mi przyszło do głowy jeszcze sprawdzać, i przyrost wydawałby się nieprawidłowy, to mam nie panikować, bo na pewnym etapie tak się dzieje. Stres nie działa na Twoją korzyść, wiem, że stresuje Cię wszystko, ale poczekaj na wizytę.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimedowe siostry, melduję, że wczoraj wieczorem, dzięki wiedzy, pracy i zaangażowaniu Pani doktor C. na świecie pojawił się nowy człowiek🥰

Ada M, Kasiek0806, zimowa, Natalia___, Rybka85 lubią tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Invimedowe siostry, melduję, że wczoraj wieczorem, dzięki wiedzy, pracy i zaangażowaniu Pani doktor C. na świecie pojawił się nowy człowiek🥰
    Gratulacje💐

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Super🥰🥰🥰 ogromne gratulacje i powodzenia w nowej roli😍😍😍😍

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Gratulacje!!!! 😁 Dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka 😊

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Moniatka ! 😙
    Ogromne gratuuuulacje🥰❤️🤩🥰
    Szybkiego powrotu do domku 😘

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ode mnie gratulacje :) ja właśnie zaraz zbieram się na wizytę, stan przedzawałowy mam. Jestem bardzo ciekawa czy po raz piąty usłyszę źle słowa od lekarza czy do pięciu razy ? I wkoncu się uda.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Daj koniecznie znać, jak wrażenia po wizycie i co Wam powie. 🤗

Dziś byłam na wizycie u naprotechnologa. Spędziłam ponad 2,5 godziny w gabinecie. Przegladal moje wyniki badań i stwierdził, że część jest ok ,a część do poprawy.
    Skupił się na badaniach :
    - z krwi komorki nk (mam 14,6% a do staran zalecaja najlepiej poniżej 12%),oraz z macicy( cd56 mam 200mm^2)
    Zaproponował mi intralipid do podania mam już wizytę umówiona na 7 marzec- usg plus podanie tego leku. Jestem w szoku ,że ma taką ogromna wiedze .
    Wykonał mi usg dopochwowo, usg tarczycy i usg piersi oraz pobral wymaz na biocene pochwy Spodziewałam, że zaraz zostawię tam tysiaka ale miło się zaskoczyłam. ☺️
    Najprawdopodobniej do powtórzenia będę mieć HSG oraz histeroskopie z uwagi na moje polipy.
    .
    No zobaczymy co to będzie, ale muszę być dobrej myśli 🙏
    Ufff

Rybka85, Moniatka lubią tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Dziś byłam na wizycie u naprotechnologa. Spędziłam ponad 2,5 godziny w gabinecie. Przegladal moje wyniki badań i stwierdził, że część jest ok ,a część do poprawy.
    Skupił się na badaniach :
    - z krwi komorki nk (mam 14,6% a do staran zalecaja najlepiej poniżej 12%),oraz z macicy( cd56 mam 200mm^2)
    Zaproponował mi intralipid do podania mam już wizytę umówiona na 7 marzec- usg plus podanie tego leku. Jestem w szoku ,że ma taką ogromna wiedze .
    Wykonał mi usg dopochwowo, usg tarczycy i usg piersi oraz pobral wymaz na biocene pochwy Spodziewałam, że zaraz zostawię tam tysiaka ale miło się zaskoczyłam. ☺️
    Najprawdopodobniej do powtórzenia będę mieć HSG oraz histeroskopie z uwagi na moje polipy.
    .
    No zobaczymy co to będzie, ale muszę być dobrej myśli 🙏
    Ufff
    Podaj innym informacje: jak się nazywa i gdzie znaleść tego naprotechnologa.
    Może komuś przyda się taki specjalista przy poszukiwaniu drogi do upragnionej ciąży.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Cudownie!❤️👶🎉
    Bardzo się cieszę z waszego szczęścia!🥹🥰
    Teraz dopiero was czeka przygoda!😉

Moniatka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny pisałam w czw z dr C. Miała mi ustalić wizytę na przyszłą środę 01/03. Niestety nie potwierdziła tego i nie napisała, na którą godzinę. ☹️ Jedyny plus taki, że przejrzała badania i mam zielone światło na transfer. W końcu!😃
    Jak dobrze pójdzie transfer będzie na przełomie marca/kwietnia.
    Byleby tylko dogadać się z dr w sprawie wizyty.🤞🍀
    MałaMi a jak tam u ciebie?
    Solejukowa jak tam po wizycie?
    Natalia po przeczytaniu wpisu o naprotechnologu miałam odczucia, że trafiłaś do łebskiego lekarza, który zna się na rzeczy. Trzymam kciuki, że jego działania przyniosą upragniony efekt. Pisz na bieżąco, co ci tam przepisuje i mówi. Ta dziedzina często jest niedoceniana i wyśmiewana jako nie-medycyna, wróżenie z fusów, itd. Spotkałam się z takimi opiniami. Bardzo jestem ciekawa, jak to się wam potoczy dalej. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 20:27

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    W ogóle dziewczyny pisałam w czw z dr C. Miała mi ustalić wizytę na przyszłą środę 01/03. Niestety nie potwierdziła tego i nie napisała, na którą godzinę. ☹️ Jedyny plus taki, że przejrzała badania i mam zielone światło na transfer. W końcu!😃
    Jak dobrze pójdzie transfer będzie na przełomie marca/kwietnia.
    Byleby tylko dogadać się z dr w sprawie wizyty.🤞🍀
    MałaMi a jak tam u ciebie?
    Solejukowa jak tam po wizycie?
    Natalia po przeczytaniu wpisu o naprotechnologu miałam odczucia, że trafiłaś do łebskiego lekarza, który zna się na rzeczy. Trzymam kciuki, że jego działania przyniosą upragniony efekt. Pisz na bieżąco, co ci tam przepisuje i mówi. Ta dziedzina często jest niedoceniana i wyśmiewana jako nie-medycyna, wróżenie z fusów, itd. Spotkałam się z takimi opiniami. Bardzo jestem ciekawa, jak to się wam potoczy dalej. 🙂

Ja nadal czekam do lekarza .... ma obsuwę. 2,5 h :/

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Podaj innym informacje: jak się nazywa i gdzie znaleść tego naprotechnologa.
    Może komuś przyda się taki specjalista przy poszukiwaniu drogi do upragnionej ciąży.

jasne, nie ma problemu.
    Doktor Adam Kuznik- przyjmuje w Skoczowie 😊

Ada M lubi tę wiadomość

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ