X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Ogólnie to dobrze, ale czekam na informacje w sprawie jutra od Pani doktor, więc tak na dobrą sprawę niewiem jeszcze co i jak😅

Ależ to zleciało 🙈
    Jeszcze niedawno czytałam, że jesteś w ciąży, a tu za moment termin 🥹🥹
    Trzymam mocno kciuki ✊️✊️✊️

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Ależ to zleciało 🙈
    Jeszcze niedawno czytałam, że jesteś w ciąży, a tu za moment termin 🥹🥹
    Trzymam mocno kciuki ✊️✊️✊️
    Dziękuję 🥰

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Ogólnie to dobrze, ale czekam na informacje w sprawie jutra od Pani doktor, więc tak na dobrą sprawę niewiem jeszcze co i jak😅

Dostałaś już jakąś informację od dr? Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Powodzenia😊🥰

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Dostałaś już jakąś informację od dr? Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Powodzenia😊🥰
    Tak, udało nam się skontaktować późnym wieczorem. Jestem w drodze. Dziękuję 🥰

Natalia___ lubi tę wiadomość

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Tak, udało nam się skontaktować późnym wieczorem. Jestem w drodze. Dziękuję 🥰

No to super😉 czekamy na informacje od Ciebie 🥰🥰

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze się nie dostałam do lekarza ....
    Ide dopiero jutro [ czyli 22 dpt ... ]I boję się bo przyrost dzisiejszej bety słaby ....

19 dpt beta 3300,0 progesteron 32,60
    21 dpt beta 4814 4 progesteron 29,50

Wizyta w klinice dopiero 27 lutego. Jutro idę do lekarza który przyjmuje tutaj w moich okolicach.

Kiedyś czytałam że nie sprawdzą się bety powyżej 1 tysiąca ale nie wiem na ile to prawda , a dwa to dr S kazała mi sprawdzać...

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Ide dopiero jutro [ czyli 22 dpt ... ]I boję się bo przyrost dzisiejszej bety słaby ....

Wizyta w klinice dopiero 27 lutego. Jutro idę do lekarza który przyjmuje tutaj w moich okolicach.

Kiedyś czytałam że nie sprawdzą się bety powyżej 1 tysiąca ale nie wiem na ile to prawda , a dwa to dr S kazała mi sprawdzać...

Spokojnie nie martw się na zapas. Ja tez w pewnym momencie miałam niski przyrost bety, panikowałam tylko nie potrzebnie, bo okazało się, że wszystko jest w porządku. Poczekaj spokojnie do wizyty i mysl tylko pozytywnie😉

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:

Niewiem kiedy przestaje się sprawdzać, ale wiem, że tak jest. Pani doktor też mi mówiła, że jakby mi przyszło do głowy jeszcze sprawdzać, i przyrost wydawałby się nieprawidłowy, to mam nie panikować, bo na pewnym etapie tak się dzieje. Stres nie działa na Twoją korzyść, wiem, że stresuje Cię wszystko, ale poczekaj na wizytę.

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimedowe siostry, melduję, że wczoraj wieczorem, dzięki wiedzy, pracy i zaangażowaniu Pani doktor C. na świecie pojawił się nowy człowiek🥰

Ada M, Kasiek0806, zimowa, Natalia___, Rybka85 lubią tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Invimedowe siostry, melduję, że wczoraj wieczorem, dzięki wiedzy, pracy i zaangażowaniu Pani doktor C. na świecie pojawił się nowy człowiek🥰
    Gratulacje💐

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Super🥰🥰🥰 ogromne gratulacje i powodzenia w nowej roli😍😍😍😍

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Gratulacje!!!! 😁 Dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka 😊

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Moniatka ! 😙
    Ogromne gratuuuulacje🥰❤️🤩🥰
    Szybkiego powrotu do domku 😘

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ode mnie gratulacje :) ja właśnie zaraz zbieram się na wizytę, stan przedzawałowy mam. Jestem bardzo ciekawa czy po raz piąty usłyszę źle słowa od lekarza czy do pięciu razy ? I wkoncu się uda.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Daj koniecznie znać, jak wrażenia po wizycie i co Wam powie. 🤗

Dziś byłam na wizycie u naprotechnologa. Spędziłam ponad 2,5 godziny w gabinecie. Przegladal moje wyniki badań i stwierdził, że część jest ok ,a część do poprawy.
    Skupił się na badaniach :
    - z krwi komorki nk (mam 14,6% a do staran zalecaja najlepiej poniżej 12%),oraz z macicy( cd56 mam 200mm^2)
    Zaproponował mi intralipid do podania mam już wizytę umówiona na 7 marzec- usg plus podanie tego leku. Jestem w szoku ,że ma taką ogromna wiedze .
    Wykonał mi usg dopochwowo, usg tarczycy i usg piersi oraz pobral wymaz na biocene pochwy Spodziewałam, że zaraz zostawię tam tysiaka ale miło się zaskoczyłam. ☺️
    Najprawdopodobniej do powtórzenia będę mieć HSG oraz histeroskopie z uwagi na moje polipy.
    .
    No zobaczymy co to będzie, ale muszę być dobrej myśli 🙏
    Ufff

Rybka85, Moniatka lubią tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Dziś byłam na wizycie u naprotechnologa. Spędziłam ponad 2,5 godziny w gabinecie. Przegladal moje wyniki badań i stwierdził, że część jest ok ,a część do poprawy.
    Skupił się na badaniach :
    - z krwi komorki nk (mam 14,6% a do staran zalecaja najlepiej poniżej 12%),oraz z macicy( cd56 mam 200mm^2)
    Zaproponował mi intralipid do podania mam już wizytę umówiona na 7 marzec- usg plus podanie tego leku. Jestem w szoku ,że ma taką ogromna wiedze .
    Wykonał mi usg dopochwowo, usg tarczycy i usg piersi oraz pobral wymaz na biocene pochwy Spodziewałam, że zaraz zostawię tam tysiaka ale miło się zaskoczyłam. ☺️
    Najprawdopodobniej do powtórzenia będę mieć HSG oraz histeroskopie z uwagi na moje polipy.
    .
    No zobaczymy co to będzie, ale muszę być dobrej myśli 🙏
    Ufff
    Podaj innym informacje: jak się nazywa i gdzie znaleść tego naprotechnologa.
    Może komuś przyda się taki specjalista przy poszukiwaniu drogi do upragnionej ciąży.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:

Cudownie!❤️👶🎉
    Bardzo się cieszę z waszego szczęścia!🥹🥰
    Teraz dopiero was czeka przygoda!😉

Moniatka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny pisałam w czw z dr C. Miała mi ustalić wizytę na przyszłą środę 01/03. Niestety nie potwierdziła tego i nie napisała, na którą godzinę. ☹️ Jedyny plus taki, że przejrzała badania i mam zielone światło na transfer. W końcu!😃
    Jak dobrze pójdzie transfer będzie na przełomie marca/kwietnia.
    Byleby tylko dogadać się z dr w sprawie wizyty.🤞🍀
    MałaMi a jak tam u ciebie?
    Solejukowa jak tam po wizycie?
    Natalia po przeczytaniu wpisu o naprotechnologu miałam odczucia, że trafiłaś do łebskiego lekarza, który zna się na rzeczy. Trzymam kciuki, że jego działania przyniosą upragniony efekt. Pisz na bieżąco, co ci tam przepisuje i mówi. Ta dziedzina często jest niedoceniana i wyśmiewana jako nie-medycyna, wróżenie z fusów, itd. Spotkałam się z takimi opiniami. Bardzo jestem ciekawa, jak to się wam potoczy dalej. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 20:27

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    W ogóle dziewczyny pisałam w czw z dr C. Miała mi ustalić wizytę na przyszłą środę 01/03. Niestety nie potwierdziła tego i nie napisała, na którą godzinę. ☹️ Jedyny plus taki, że przejrzała badania i mam zielone światło na transfer. W końcu!😃
    Jak dobrze pójdzie transfer będzie na przełomie marca/kwietnia.
    Byleby tylko dogadać się z dr w sprawie wizyty.🤞🍀
    MałaMi a jak tam u ciebie?
    Solejukowa jak tam po wizycie?
    Natalia po przeczytaniu wpisu o naprotechnologu miałam odczucia, że trafiłaś do łebskiego lekarza, który zna się na rzeczy. Trzymam kciuki, że jego działania przyniosą upragniony efekt. Pisz na bieżąco, co ci tam przepisuje i mówi. Ta dziedzina często jest niedoceniana i wyśmiewana jako nie-medycyna, wróżenie z fusów, itd. Spotkałam się z takimi opiniami. Bardzo jestem ciekawa, jak to się wam potoczy dalej. 🙂

Ja nadal czekam do lekarza .... ma obsuwę. 2,5 h :/

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Podaj innym informacje: jak się nazywa i gdzie znaleść tego naprotechnologa.
    Może komuś przyda się taki specjalista przy poszukiwaniu drogi do upragnionej ciąży.

jasne, nie ma problemu.
    Doktor Adam Kuznik- przyjmuje w Skoczowie 😊

Ada M lubi tę wiadomość

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ