X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    To super. Ja też dr powiedziałam, że jak nie będzie jakichś przeciwskazań to chcę świeżaka a dopiero jak nie wyjdzie mrozaczka.
    Ja też uparłam się na świeżaka - szczerze nie wierzyłam, że cokolwiek dotrwa do mrożenia, a z drugiej strony chciałam wykorzystać ładne endometrium po stymulacji, z którym w normalnych cyklach u mnie jest problem i nie rośnie większe niż 7-8mm.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze słabe endometrium od 7,5-9,5mm grubszego nie miałam :)
    ale mieszkaniec/y się przyjął/eli :) ciekawa jestem co tam w brzuchu siedzi :)
    ale u mnie za to problemy z progiem który zawiesił sie na wartości 20 ng/ml a zaplecze lekow jest takie, ze nie wiem czy juz da sie zwiekszac dawki :)

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta,
    Mój progesteron też już płata figle, piątek 115 A poniedziałek 101 .Nasza cudotworczyni zwieszyla mi utrogestan i mówi że spokojnie bo spadło niewiele.
    Bardziej martwi mnie to ze dziś zadzwoniłam do Pani Oli bo embriolog nie dzwonił i mi powiedziała że nie ma nic mrożaków A było 8 .źle się dzieliły boję się że ze wszystkimi tak może być.

Andżelika
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczka wrote:
    Hej dziewczęta,
    Mój progesteron też już płata figle, piątek 115 A poniedziałek 101 .Nasza cudotworczyni zwieszyla mi utrogestan i mówi że spokojnie bo spadło niewiele.
    Bardziej martwi mnie to ze dziś zadzwoniłam do Pani Oli bo embriolog nie dzwonił i mi powiedziała że nie ma nic mrożaków A było 8 .źle się dzieliły boję się że ze wszystkimi tak może być.
    To są jakieś zarodki bo nie rozumiem :/
    Wiesz coś już więcej?

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, innamorata :) miałyście też badana betę i proga co dwa dni od transferu do pierwszego USG? Jeżdżę co dwa dni do Katowic na badania, każde 86zl. Potrzebne to? W moim przypadku może progesteron tak bo mam niski trzeba kontrolować, ale beta?
    Krucho już mamy z kasą... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 23:24

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki miałam 10 zarodków z czego 2 podali mi w piątek i tych pozostałych 8 nic nie zamrozili. Z całego in vitro mam tylko w sobie 2 nadzieje... oby były silniejsze niż pozostałe.

Andżelika
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się że coś jest nie tak z tymi zarodkami bo ostatnio też z zaplodnionych 5 podali mi 2 i nic więcej nie zostało.

Andżelika
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki nie wiem czy trzeba te badania , ale jak tak , to może lepiej do diagnostyki jedź bezpośrednio albo synevo to zapłacisz z 50 zl a nie 86

Andżelika
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczka wrote:
    Miki miałam 10 zarodków z czego 2 podali mi w piątek i tych pozostałych 8 nic nie zamrozili. Z całego in vitro mam tylko w sobie 2 nadzieje... oby były silniejsze niż pozostałe.
    Aha teraz rozumiem :)
    Musisz myśleć o tych bąbelkach które są z tobą. Czytałam o dziewczynach na forum, którym żaden zarodek nie dotrwał do mrożenia, miały tylko świeży transfer 2 lub 3 dniowych i się udało :) tak młode zarodki lepiej się rozwijają u mamusi niż na szkle :)

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczka wrote:
    Miki nie wiem czy trzeba te badania , ale jak tak , to może lepiej do diagnostyki jedź bezpośrednio albo synevo to zapłacisz z 50 zl a nie 86
    Tylko nie chcę zmieniać labu, bo potem wyniki nie są miarodajne :(

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *MiKi23* wrote:
    Kozamonia, innamorata :) miałyście też badana betę i proga co dwa dni od transferu do pierwszego USG? Jeżdżę co dwa dni do Katowic na badania, każde 86zl. Potrzebne to? W moim przypadku może progesteron tak bo mam niski trzeba kontrolować, ale beta?
    Ja musiałam kontrolować progesteron, a po pozytywnym teście przy okazji sprawdzałam też betę. Wszystko robiłam poza kliniką, bo oni mają takie ceny, że faktycznie można zbankrutować. Nie masz możliwości, żeby zrobić badania u siebie w jakimś laboratorium lub szpitalu?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czy któraś ma dziś wizytę w klinice?

MiKi wydaje mi się, że że oni współpracują z Diagnostyką i z Synevo. Ja jak miałam cytologię tam robiona to badanie pokazało mi się w panelu jak się zalogowałam na stronę diagnostyki, czyli tam muszą wysyłać. Kiedyś też widziałam u nich kuriera z Synevo, ja tam bym robiła chyba jednak gdzie indziej, bo fakt ceny za te badania są wyższe

• oska_m Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Czy któraś ma dziś wizytę w klinice?

MiKi wydaje mi się, że że oni współpracują z Diagnostyką i z Synevo. Ja jak miałam cytologię tam robiona to badanie pokazało mi się w panelu jak się zalogowałam na stronę diagnostyki, czyli tam muszą wysyłać. Kiedyś też widziałam u nich kuriera z Synevo, ja tam bym robiła chyba jednak gdzie indziej, bo fakt ceny za te badania są wyższe

Ja się dziś wybieram na 14 :)

1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było....
    Ale sie martwię , kto by nie myślał, każda z nas fiksuje jak tylko coś się dzieje.
    Nasza klinika progesteron wysyła do Synevo na 100 % więc jak pójdziesz do nich bezpośrednio to będziesz tylko mms z wynikami wysyłać na tel do Pani doktor i będzie to samo tylko taniej.

Andżelika
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 300 km do kliniki więc też robię u siebie w diagnostyce i wieczorem patrzę na tel wyniki, robię scrinszota i mms do Pani doktor.

Andżelika
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *MiKi23* wrote:
    Powtarzałam, ale u siebie w labie. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na miejscu to wynik są na następny dzień albo dwa dni póżniej, bo też je do Krakowa wysyłają :( i sama je muszę odbierać. Synevo najbliżej w Katowicach. Tak jest w małych miejscowościach, że nie ma bardziej nowoczesnych punktow pobran. boszeee...
    przemecze sie trudno...

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    Ja się dziś wybieram na 14 :)
    Ja niedawno wyszłam ;) może się minelysmy

Kurczę jak już się zdecydowaliśmy na to IUI to klapa z pęcherzykami :( zawsze rosną mi jak szalone po stymulacji a teraz mam tylko 1 :/ brałam Lamettę 2 cykl. Mimo to robimy IUI, trudno, nie nastawiamy się i dr też radziła się na 1szą nie nastawiać, bo rzadko się udaje wiadomo, ale przynajmniej będą pierwsze koty za płoty

karolcia35 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki a nie masz nigdzie w okolicy punktu z Diagnostyki? Oni mają dosyć rozległą sieć.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Miki a nie masz nigdzie w okolicy punktu z Diagnostyki? Oni mają dosyć rozległą sieć.
    Chyba Częstochowa :)

Ale już mam zmniejszoną częstotliwość badań :) jadę dopiero w poniedziałek, booooo :
    BETA 245 !!! A progesteron 35,48 !!! Normalnie czad!
    Podejrzenie jest ze to bliźniaki :) dr tak sądzi, a ja czuję :)

Selina, karolcia35, kozamonia lubią tę wiadomość

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ