X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Odebrałam badania. Mój estradiol zamiast rosnąć spada.😞 W środę było 151 pg/ml, a dziś jest 147 pg/ml. Napisałam do dr C. Bez odpowiedzi. 😑 Nie wiem co się dzieje, co mam robić. Boje się, że wszystko stracone w tym cyklu. Nic nie idzie jak powinno.😞
    Mówię Ci dopochwowo by wzrosł.
    Jak spada i rośnie to podobnież nie dobrze dla Endo. Ale ja nie wiem czy tak jest serio.
    Przede wszystkim powinnaś mieć USG 🫣🫣🫣🫣😞😞😞😞😞 już te dwa dni temu 😞😞😞

Przykre że tak Cię zostawiała 🫣 nie wiem czy jest sens bym ja do niej pisałam skoro nic w tym jej nieodpisywaniu się nie zmieniło a jak by nie było teraz ma ciut więcej czasu i mniej pacjentek.... Bo jednak troszkę się przeniosło.

Szkoda mi tych Twoich nerwów, jeszcze tym bardziej że Ty świeżo po immunosupresji jesteś,tak ?

Co zamierzasz? 😞😞😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 20:41

1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
    2 stymulacja - pobrane🥚🥚🥚 po 24 h padły 💔
    Leczenie m.in. : immunosupresja, accofil, prograf,medrol, encorton, Zarzio , heparyna , aspirin Cardio , agapurin , antybiotyk
    2 histeroskopie 21r i 23r-polipowate endometrium.
    Kir BX (brak dużo implantacyjnych ) wyniki z 21r:tnf 10 tys .wysokie il2
    NK 10
    IO, mutacja mthfr
    2x AZ Czechy super ❄️ bety 0
    3x AZ PL blastki bety 0
    3.04.23 transfer nr 6 ❄️❄️ 2x3dniowe- Beta w 12dpt 0 💔
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem wkurzona na maksa. Jak coś z kimś ustalam, to się tego trzymam. Ona powiedziała, że nie będzie problemu z transferem po świętach, a jest zupełnie odwrotnie. Nie czuję jakbym miała jakąkolwiek opiekę. Jestem po immunosupresji. Biorę sterydy cały czas + Prograf. Wzięłam już zastrzyk Accofilu, tak jak immunolog kazał. A dr ma mnie głęboko w 🍑. Nie wiem jak jest z moim endo. Boję się, że jak wezmę dopochwowo, to endo przerośnie, jeśli już się do niczego nie nadaje. Wizyty nadal nie mam ustalonej. Nic nie pisze. Już jej napisałam, że nie rozumiem, po co sie ze mną umawiała na transfer po świętach, jak nie mam z nią kontaktu? Zamiast spokojnie podchodzić do procedury to sie stresuje nie wiedząc nic. Z nerwów mi się płakać chce. Nie tak to miało wyglądać. 😭

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Ogólnie jestem wkurzona na maksa. Jak coś z kimś ustalam, to się tego trzymam. Ona powiedziała, że nie będzie problemu z transferem po świętach, a jest zupełnie odwrotnie. Nie czuję jakbym miała jakąkolwiek opiekę. Jestem po immunosupresji. Biorę sterydy cały czas + Prograf. Wzięłam już zastrzyk Accofilu, tak jak immunolog kazał. A dr ma mnie głęboko w 🍑. Nie wiem jak jest z moim endo. Boję się, że jak wezmę dopochwowo, to endo przerośnie, jeśli już się do niczego nie nadaje. Wizyty nadal nie mam ustalonej. Nic nie pisze. Już jej napisałam, że nie rozumiem, po co sie ze mną umawiała na transfer po świętach, jak nie mam z nią kontaktu? Zamiast spokojnie podchodzić do procedury to sie stresuje nie wiedząc nic. Z nerwów mi się płakać chce. Nie tak to miało wyglądać. 😭
    Ja Cię rozumiem doskonale! Bo już nie raz tutaj pisałam,że mnie tak samo potraktowała😏😞
    Najgorsze jest właśnie to że Ty bierzesz specjalne leki , i co na daremnie teraz ?!?!! Accofil to nie witamina , którą sobie od tak przyjmiesz 😞😞😞😞

Ehhhh brak słów,serio !

Leczenie m.in. : immunosupresja, accofil, prograf,medrol, encorton, Zarzio , heparyna , aspirin Cardio , agapurin , antybiotyk
    NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Przepraszam, że Ci zawracam głowę ale jak będziesz miała chwilę napisz mi proszę jak wyglądała Twoja immunosupresja i co do tej pory bierzesz.

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi! Nie łykam cukierków, tylko leki mocno ingerujące moje ciało. I po nic? Tego się dowiem na końcu, że na nic to wszystko, że dwa cykle stracone przez to, że dr się zapomniało o mnie? Nigdy bym się nie spodziewała, że lekarz tak może się zachowywać.

Immunosupresje dostałam od prof Wilczyńskiego. Od 10 dc biorę 10 mg Encortonu po śniadaniu. Potem od cyklu transferowego nadal 10 dc. Dr C dorzuciła od 7 dct Prograf 1 mg na czczo. Biorę też Acard 75mg na noc. Accofil miałam wziąć 8 i 4 dni przed transferem.

Wysłałam jej już dziś 4 smsy. Nadal nic. Ehhh...

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Właśnie o to chodzi! Nie łykam cukierków, tylko leki mocno ingerujące moje ciało. I po nic? Tego się dowiem na końcu, że na nic to wszystko, że dwa cykle stracone przez to, że dr się zapomniało o mnie? Nigdy bym się nie spodziewała, że lekarz tak może się zachowywać.

Immunosupresje dostałam od prof Wilczyńskiego. Od 10 dc biorę 10 mg Encortonu po śniadaniu. Potem od cyklu transferowego nadal 10 dc. Dr C dorzuciła od 7 dct Prograf 1 mg na czczo. Biorę też Acard 75mg na noc. Accofil miałam wziąć 8 i 4 dni przed transferem.

Wysłałam jej już dziś 4 smsy. Nadal nic. Ehhh...

Nerwy to ostatnie co Ci teraz potrzebne 😡
    A ona najlepiej powinna o tym wiedzieć 😡

Tak patrzę na Twój wynik i spadek jest niewielki , ja miałam większy bo z 2 tys spadło na 500 po czym znowu urosło do 1500 . Ale dr S odpisała" ok"

Znajoma miała wynik 150 i ma prawie rocznego chłopca.

No ale dla mnie jest najbardziej dziwne, że jak Ty możesz być tyle bez USG 🤦🏼‍♀️ powinna w środę się z Tobą zobaczyć , obejrzeć USG , zlecić powtórkę badań i kolejne USG dziś 🤦🏼‍♀️ ona zawsze tak robiła 🤦🏼‍♀️

Pomyślałam sobie że ona chyba specjalnie nas olewa w momentach w których ją najbardziej potrzebujemy, żebyśmy się od niej wypisały 😞😞😞
    Mnie olała dosłownie 😏 jeszcze napisałam jej że zależy nam by to o nas prowadziła, że jej ufamy ,czujemy się zaopiekowani itd , po prostu takie same pozytywne informacje, i cisza do tej pory 🫣 to już będzie 3 miesiące zaraz 🤦🏼‍♀️ łącznie w tedy wysłałam jej ok 8 wiadomości gdzie się dało tylko 🫣🤦🏼‍♀️
    Wiem że niektóre odczytała bo na Whatsappie widać że odczytane ale odpisać nie raczyła 😞
    Przykre to....

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florciu dzięki za próbę pocieszenia. 😘
    Biorę leki nadal, bo nie wiem, co mam robić. Od środy znów zero odpowiedzi. Dziś też już do niej napisałam. Będę pisać codziennie po parę razy. Trudno, będę jak jakaś psychiczna, nie zostawia mi wyboru.🤷🏻‍♀️ Nie rozumiem jednak kompletnie jej postępowania. Mam nadzieję, że nie jest tak jak piszesz, że chce tym zachowaniem odrzucić od siebie pacjentki. To jest totalnie nieprofesjonalne, nie mówiąc już o zwykłym ludzkim i empatycznym podejściu. Tak się kobiet podchodzących do in vitro nie traktuje. Nikogo tak lekarz nie powinien traktować.

florcia lubi tę wiadomość

preg.png

6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Florciu dzięki za próbę pocieszenia. 😘
    Biorę leki nadal, bo nie wiem, co mam robić. Od środy znów zero odpowiedzi. Dziś też już do niej napisałam. Będę pisać codziennie po parę razy. Trudno, będę jak jakaś psychiczna, nie zostawia mi wyboru.🤷🏻‍♀️ Nie rozumiem jednak kompletnie jej postępowania. Mam nadzieję, że nie jest tak jak piszesz, że chce tym zachowaniem odrzucić od siebie pacjentki. To jest totalnie nieprofesjonalne, nie mówiąc już o zwykłym ludzkim i empatycznym podejściu. Tak się kobiet podchodzących do in vitro nie traktuje. Nikogo tak lekarz nie powinien traktować.
    Myślałam o Tobie czy masz info od lekarki 🫣😞
    Ja kompletnie nie rozumiem jej postępowania.
    Tym bardziej że Tobie zawsze odpisywała i Ty i MalaMi miałyście z nią kontakt praktycznie cały czas 😞 żeby człowiek wiedział co w jej głowie siedzi 😞🫣

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zastanawia.. Ze dr S jest równie oblegana a nie miałam najmniejszego problemu z wizytą do niej za 2-3 tyg.

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dr S przyjęła w dniu wlewu, żeby mi L4 wystawić. Była miła i wysłuchała, o co mi chodzi i dlaczego chcę L4. Była zdziwiona, ale zgodziła się bez problemu.
    Właśnie jej kontakt ze mną był ok, a teraz takie coś.😣
    Poza tym jak kazała powtórzyć badanie w piątek, to chyba by pamiętała, że jej wyślę wyniki, więc powinna odpisać. A tu nadal cisza. Będę ją cały weekend atakować smsami. W końcu musi mi odpisać.

preg.png

6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • Moniatka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85, daj znać, czy Pani doktor się do Ciebie odezwie. Jestem myślami z Wami dziewczyny, 3mam za Was wszystkie kciuki ✊

• Ania90. Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Ten ostatni transfer to też bez emocji nie może się wydarzyć.😑 Dr C wg kliniki jest do 8/05 na L4. Ze mną zaś ustaliła na ostatniej wizycie, że transfer robimy po świętach. Ostatni SMS od niej mam z 2/04. Teraz na dniach powinna być wizyta kontrolna USG + wlew z accofilu. A tu zero kontaktu z jej strony. Przez klinikę nic nie ustalę.🤦🏻‍♀️ Jutro idę na badanie estradiolu i progesteronu. Wyślę jej wynik. Ale tak na prawdę już powinnam mieć ustaloną datę transferu. Czekam na jej odzew. Może się w końcu odezwie.

I jak tam Ania90? Przyszła 🐵?
    Wybacz że dopiero teraz ale za dużo się działo i nawet nie miałam czasu tu zajrzeć. Najgorsze jest to że dziś 39dc a @nadal nie ma 😱 nie wiem czy to stres czy te antybiotyki mi tak opóźniają wszystko. Ale testu nie robiłam bo szkoda sobie robić nadzieję 😥

👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
    👨33l Oligozoospermia azoospermia
    👧 10.2016 cud❤️
    03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
    10.2019❄️ beta 0
    07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
    👧 12.2023 drugi cud ♥️
    immunologia:
    Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
    Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
    został ❄️
    '' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
    Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to faktycznie coś jest nie halo... 39 dc i nadal nie ma 🐒. Ja bym się przeszła na USG, żeby zobaczyć co się tam dzieje. Takie długie cykle miałam tylko przy transferach, a po odstawieniu leków po tygodniu 🐒 przychodziła. Troszkę to niepokojące jest.

Dr C odpisała. Napisała, że z takimi wynikami hormonów, to ona nie wie, czy transfer będzie możliwy. Z nerwów się aż popłakałam.😭 No i jestem dwa cykle do tyłu finalnie.😞
    Będzie w poniedziałek w pracy i jadę do niej na wizytę, USG i obgadać całą tę sytuację.
    Sama czuje, że tu nie ma już co na siłę cisnąć tego transferu, że za dużo nerwów i w ogóle że się to po prostu nie uda. Ale mam straszny żal, bo po co tylko ten wlew (400 zł w plecy), leki (które kosztują i rujnują moje zdrowie), akupunkturzystka postawiona w tryb bojowy... Ehhh...

preg.png

6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka85 wrote:
    Aniu to faktycznie coś jest nie halo... 39 dc i nadal nie ma 🐒. Ja bym się przeszła na USG, żeby zobaczyć co się tam dzieje. Takie długie cykle miałam tylko przy transferach, a po odstawieniu leków po tygodniu 🐒 przychodziła. Troszkę to niepokojące jest.

Dr C odpisała. Napisała, że z takimi wynikami hormonów, to ona nie wie, czy transfer będzie możliwy. Z nerwów się aż popłakałam.😭 No i jestem dwa cykle do tyłu finalnie.😞
    Będzie w poniedziałek w pracy i jadę do niej na wizytę, USG i obgadać całą tę sytuację.
    Sama czuje, że tu nie ma już co na siłę cisnąć tego transferu, że za dużo nerwów i w ogóle że się to po prostu nie uda. Ale mam straszny żal, bo po co tylko ten wlew (400 zł w plecy), leki (które kosztują i rujnują moje zdrowie), akupunkturzystka postawiona w tryb bojowy... Ehhh...
    Bidulko 😞😞😞 faktycznie za dużo nerwów w tym cyklu miałaś 😏
    Zobaczysz co Ci powie w poniedziałek 😞

Na którą masz wizytę?

Ja się bije z myślami, czy do niej pisać, czy jednak odpuścić 🫣

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • Rybka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    florcia wrote:
    Bidulko 😞😞😞 faktycznie za dużo nerwów w tym cyklu miałaś 😏
    Zobaczysz co Ci powie w poniedziałek 😞

Na którą masz wizytę?

Ja się bije z myślami, czy do niej pisać, czy jednak odpuścić 🫣

Nie wiem florciu, na którą oczywiście, bo mi nie napisała.😑 Jestem gotowa jechać w poniedziałek do kliniki i tam przesiedzieć cały dzień aż mnie przyjmie. Mamy parę rzeczy do wyjaśnienia.

Co do dr C, każda ma swoje przeżycia z nią. W tej delikatnej sprawie każda musi sama podjąć decyzję, czy nadal chce z nią współpracować. Czy warto. Zobaczę co mi powie w poniedziałek. Mąż jest za zmianą lekarza, był już po drugiej procedurze. Mam o czym myśleć.😵‍💫

preg.png

6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka co u Ciebie? Wiesz coś o wizycie ? 🍀

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • Pełnanadziei2 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam Wasze wpisy i jestem przerażona. Ja Wam opowiem jaka miałam sytuację z dr S. Jesteśmy po nieudanym transferze, beta wyszła 0, więc zaraz wzięłam telefon do ręki i pisze smsa do dr S, że beta 0, że się nie udało i co z lekami, bo chcemy przystąpić do drugiego transferu. Odpisała, że leki brac tak samo. Umówiłam się do niej na wizytę w tamtym tygodniu biorąc estrofem tak jak kazala. Na wizycie mi mówi, że spróbowałaby zrobić kolejne badania Emma, era, Kira i jeszcze tam jakieś o wartości łącznej 12200 zł. Prawie z mężem spadliśmy z krzesła. Odmówiliśmy i postanowiliśmy podejść do drugiego transferu bez tych badań. Pytam lekarki czy jakieś nowe leki, a on, że tak oczywiście. Mówię jej, że biorę estrofem, a ona się mnie pyta dlaczego przecież nie kazała. Tak się wkurzyłam. I pokazałam jej smsa. No to powiedziała no jak już Pani bierze to niech Pani bierze i przepisała kolejne leki o wartości 800 zł. Najgorsze jest to, że to nasz drugi zarodek i niestety ostatni. W środę mam transfer. Mam do Was pytanie. Ile bierzecie l4 po transferze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 12:56

• florcia Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadziei2 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam Wasze wpisy i jestem przerażona. Ja Wam opowiem jaka miałam sytuację z dr S. Jesteśmy po nieudanym transferze, beta wyszła 0, więc zaraz wzięłam telefon do ręki i pisze smsa do dr S, że beta 0, że się nie udało i co z lekami, bo chcemy przystąpić do drugiego transferu. Odpisała, że leki brac tak samo. Umówiłam się do niej na wizytę w tamtym tygodniu biorąc estrofem tak jak kazala. Na wizycie mi mówi, że spróbowałaby zrobić kolejne badania Emma, era, Kira i jeszcze tam jakieś o wartości łącznej 12200 zł. Prawie z mężem spadliśmy z krzesła. Odmówiliśmy i postanowiliśmy podejść do drugiego transferu bez tych badań. Pytam lekarki czy jakieś nowe leki, a on, że tak oczywiście. Mówię jej, że biorę estrofem, a ona się mnie pyta dlaczego przecież nie kazała. Tak się wkurzyłam. I pokazałam jej smsa. No to powiedziała no jak już Pani bierze to niech Pani bierze i przepisała kolejne leki o wartości 800 zł. Najgorsze jest to, że to nasz drugi zarodek i niestety ostatni. W środę mam transfer. Mam do Was pytanie. Ile bierzecie l4 po transferze?
    Wiesz co ja szczerze nie jestem z niej wogole zadowolona!
    Ja jak odmówiłam histeroskopii u nich , i poszłam na NFZ to miała mega focha 🤷🏼‍♀️ zaczęła inaczej mnie traktować 😞😞😞
    Masakra....
    Napisałam jej w sobotę że beta 0 , czy przeszkoda podczas transportu mogła mieć wpływ i to krwawienie które później nastąpiło i co?? Odczytała wiadomości i już nawet nie raczyła na nią odpisać 😞😞😞
    Nie chcę już do niej iść 😞 najchętniej to bym wróciła do mojej dr C 😞 kontakt jest ciężki ale przynajmniej czułam się zaopiekowana , nic na siłę.

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • florcia Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im się fajnie zleca badania bo to my za nie płacimy. A te badania się są tanie ....
    Ja żałuję tylko, że od razu nie poszłam do immunologa.
    Tzn byłam raz u prof. W i to była najgorsza wizyta w życiu 🫣🫣🫣
    Więcej do niego nie poszłam.

Teraz czekam do dr Sydora.

Ja jesli bym Ci miała doradzić to zrobiła bym kiry test imk i cba.
    Ewentualnie histeroskopie z badaniem CD i NK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 13:54

Rybka85 lubi tę wiadomość

NK 10
    IO, mutacja mthfr
    3x AZ PL blastki bety 0
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pitolę...
    Co się dzieje w tej klinice...

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ