INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi90 wrote:O ja pitolę...
Co się dzieje w tej klinice...
Masakra jakaś ....
Albo dr S trochę gwiazdorzy teraz 🫣 bo nie ma C i ma mnóstwo pacjentek albo nie wiem....
Ja jeśli nie napisze do C , to zapisz się do dr K.1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
2 stymulacja - pobrane🥚🥚🥚 po 24 h padły 💔
Leczenie m.in. : immunosupresja, accofil, prograf,medrol, encorton, Zarzio , heparyna , aspirin Cardio , agapurin , antybiotyk
2 histeroskopie 21r i 23r-polipowate endometrium.
Kir BX (brak dużo implantacyjnych ) wyniki z 21r:tnf 10 tys .wysokie il2
NK 10
IO, mutacja mthfr
2x AZ Czechy super ❄️ bety 0
3x AZ PL blastki bety 0
3.04.23 transfer nr 6 ❄️❄️ 2x3dniowe- Beta w 12dpt 0 💔 -
My dzisiaj mamy pierwszą wizytę u doktor S, dam znać jak przebiegła.Starania o 👶 od 12.2020r.
👰 26l.
AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌
🤵28l.
Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022
Start IVF - 09.05.2023🍀
22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
14.06 - FET 4BA 🍀
5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
27.07 - CRL 2,4cm 🍇
Będzie chłopiec 🥹💙
👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙 -
Dziewczyny byłam u dr C na wizycie. Pogadałam sobie z nią, ale nie powiedziałam jej wszystkiego, bo mnie nie chciała dopuścić do głosu. Chyba wiedziała i widziała po mnie, że mam nerwa za całą tę sytuację, więc mnie zagadała. Ogólnie tłumaczyła się, ale żadne przepraszam nie padło. I tak sobie myślę, że nigdy żaden lekarz mnie za swoje błędy nie przeprosił. I prędzej kaktus mi na ręce urośnie niż usłyszę od jakiegokolwiek lekarza przepraszam, że coś zawalił. Udało mi się jednak powiedzieć parę rzeczy i zwróciłam jej przede wszystkim uwagę na ten beznadziejny kontakt, a raczej jego brak. Obiecała, że teraz już będzie pod telefonem i że już nie będzie problemu z wizytami i z kontaktem. Od 8/05 maja będzie w klinice dostępna i nie planuje nigdzie wyjeżdżać.
Przez mój wyjazd do Holandii kolejny cykl muszę odpuścić. Według wyliczeń badania z krwii i wizyty wypadłyby w majówkę. To już dla mnie są dwa wystarczające powody, żeby ten cykl też odpuścić. Ustaliłyśmy plan działania i mam nadzieję, że po tej rozmowie będzie się ich tak samo trzymać jak i ja.🤞
W ogóle co dziwne, to nie dość że źle zareagowałam na stymulację (ten niski estradiol), to jeszcze moje endometrium słabo przyrosło, bo zaledwie 6mm. Ja się bałam, że przerośnie a ono było cieniutkie.
Teraz, żeby mi było mniej żal straconych dwóch cykli, tłumaczę sobie, że to nie przypadek, że teraz nie był ten czas, że tak miało być, że czasem musi być pod górkę, żeby potem odnieść sukces.
Odpuszczam i zajmuje się oczyszczaniem głowy i ciała.florcia lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Rybka85 wrote:Dziewczyny byłam u dr C na wizycie. Pogadałam sobie z nią, ale nie powiedziałam jej wszystkiego, bo mnie nie chciała dopuścić do głosu. Chyba wiedziała i widziała po mnie, że mam nerwa za całą tę sytuację, więc mnie zagadała. Ogólnie tłumaczyła się, ale żadne przepraszam nie padło. I tak sobie myślę, że nigdy żaden lekarz mnie za swoje błędy nie przeprosił. I prędzej kaktus mi na ręce urośnie niż usłyszę od jakiegokolwiek lekarza przepraszam, że coś zawalił. Udało mi się jednak powiedzieć parę rzeczy i zwróciłam jej przede wszystkim uwagę na ten beznadziejny kontakt, a raczej jego brak. Obiecała, że teraz już będzie pod telefonem i że już nie będzie problemu z wizytami i z kontaktem. Od 8/05 maja będzie w klinice dostępna i nie planuje nigdzie wyjeżdżać.
Przez mój wyjazd do Holandii kolejny cykl muszę odpuścić. Według wyliczeń badania z krwii i wizyty wypadłyby w majówkę. To już dla mnie są dwa wystarczające powody, żeby ten cykl też odpuścić. Ustaliłyśmy plan działania i mam nadzieję, że po tej rozmowie będzie się ich tak samo trzymać jak i ja.🤞
W ogóle co dziwne, to nie dość że źle zareagowałam na stymulację (ten niski estradiol), to jeszcze moje endometrium słabo przyrosło, bo zaledwie 6mm. Ja się bałam, że przerośnie a ono było cieniutkie.
Teraz, żeby mi było mniej żal straconych dwóch cykli, tłumaczę sobie, że to nie przypadek, że teraz nie był ten czas, że tak miało być, że czasem musi być pod górkę, żeby potem odnieść sukces.
Odpuszczam i zajmuje się oczyszczaniem głowy i ciała.
Jak nie odpisze to będę wiedzieć że nie ma sensu do niej iść 😞 bo nie będę się przecież na siłę pchać 😞😞 napisałam jej że miałam transfer, nie udał się i chciała bym do kolejnego by znowu ona mnie przygotowała.1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
Leczenie m.in. : immunosupresja, accofil, prograf,medrol, encorton, Zarzio , heparyna , aspirin Cardio , agapurin , antybiotyk
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
Czyli rozumiem że już od maja jest do dyspozycji a nie tak w kratkę?
Rybka85 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Rybka85 wrote:Dziewczyny byłam u dr C na wizycie. Pogadałam sobie z nią, ale nie powiedziałam jej wszystkiego, bo mnie nie chciała dopuścić do głosu. Chyba wiedziała i widziała po mnie, że mam nerwa za całą tę sytuację, więc mnie zagadała. Ogólnie tłumaczyła się, ale żadne przepraszam nie padło. I tak sobie myślę, że nigdy żaden lekarz mnie za swoje błędy nie przeprosił. I prędzej kaktus mi na ręce urośnie niż usłyszę od jakiegokolwiek lekarza przepraszam, że coś zawalił. Udało mi się jednak powiedzieć parę rzeczy i zwróciłam jej przede wszystkim uwagę na ten beznadziejny kontakt, a raczej jego brak. Obiecała, że teraz już będzie pod telefonem i że już nie będzie problemu z wizytami i z kontaktem. Od 8/05 maja będzie w klinice dostępna i nie planuje nigdzie wyjeżdżać.
Odpuszczam i zajmuje się oczyszczaniem głowy i ciała.
Rybka,
Dobrze zrobiłaś, ostatnio miałaś za dużo stresu, czasami trzeba się zatrzymać i nabrać sił do dalszej walki 😊
Oczyszczenie głowy i ciała również się przyda, bo same wiemy jaką ilość leków przyjmujemy ,pilnujemy terminów, latamy do laboratorium, bo trzeba robić mnóstwo badań w danym cyklu.
Wiadomo człowiekowi jest cholernie źle, bo lata lecą, a nadal brakuje przyczyny niepowodzen.
Dobrze ,że jest forum i możemy się wspierać 🙏
Rybka85 lubi tę wiadomość
-
florcia wrote:Im się fajnie zleca badania bo to my za nie płacimy. A te badania się są tanie ....
Ja żałuję tylko, że od razu nie poszłam do immunologa.
Tzn byłam raz u prof. W i to była najgorsza wizyta w życiu 🫣🫣🫣
Więcej do niego nie poszłam.
Teraz czekam do dr Sydora.
Ja jesli bym Ci miała doradzić to zrobiła bym kiry test imk i cba.
Ewentualnie histeroskopie z badaniem CD i NK
Florcia,
Jak się zapisałaś.do doktora Sydora ?
Długo czekasz na wizytę? -
Natalia___ wrote:Florcia,
Jak się zapisałaś.do doktora Sydora ?
Długo czekasz na wizytę?1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
florcia wrote:Zadzwoniłam do jednej z klinik dzisiaj , tej medicum sport ,termin mam na 7 czerwca. Może był by szybszy , ale ja chciałam, możliwe najpóźniejsza godzinę , mam na 18.40 czyli nie jakoś bardzo późno, bo jest chyba do 21 . No ale powinnam zdążyć dojechać, zapomniałam tylko że to środa przed Bożym Ciałem więc oby ino korków nie było 🫣😏🤦🏼♀️
Myślę aby się do niego udać, może odkryje coś innego ... Może przepisze immunoglobuliny , a może coś innego...ehmm -
Natalia___ wrote:Florcia
Pamiętam, że miałaś robiona histeroskopie- czy coś Ci wyszło podczas tego zabiegu ?
Polipy ?
Napisali mi właśnie coś o polipach , ale nic szczególnego 🤷🏼♀️ a dr S powiedziała że jest ok . Ale skoro ona po miesiącu znowu miała problem się dostać to ja się zastanawiam czy znowu nie zrobić histeroskopii przed kolejnym transferem 😳1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
florcia wrote:No ja właśnie ze względu na immunoglobuliny idę , bo to już chyba ostatnia deska ratunku 😞
Napisali mi właśnie coś o polipach , ale nic szczególnego 🤷🏼♀️ a dr S powiedziała że jest ok . Ale skoro ona po miesiącu znowu miała problem się dostać to ja się zastanawiam czy znowu nie zrobić histeroskopii przed kolejnym transferem 😳
No wlasnie jak za każdym razem po histeroskopii usuwa się polipy to wychodzi na to,że endomedrium jest polipowate i ciężko wtedy aby doszło do implantacji- czytałam że jakiś lek dostaje się na to ,ale zapomniałam nazwy ...
No właśnie chyba moja ostatnia deska to też te immunoglobuliny
Miałaś immunosupresyjne? -
Natalia___ wrote:No wlasnie jak za każdym razem po histeroskopii usuwa się polipy to wychodzi na to,że endomedrium jest polipowate i ciężko wtedy aby doszło do implantacji- czytałam że jakiś lek dostaje się na to ,ale zapomniałam nazwy ...
No właśnie chyba moja ostatnia deska to też te immunoglobuliny
Miałaś immunosupresyjne?
Czytałam o tym leku wczoraj ale zapomniałam nazwy 🙈
To też lek na endometrioze i raka .
A Tobie wyszły polipy w histeroskopii??
Patrzę teraz i 2 lata temu i teraz mam opis polipowate fragmenty endometrium
Dodatkowo teraz polipy błony śluzowej szyjki macicy i polipowate fragmenty endometrium i fragmenty mięśni gładkich 😳
Czemu żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi???? Ten wynik widziało 4 lekarzy ...
Teraz dr S też ani słowa . A ja dopiero zaczęłam czytać i takie endometrium to może być mega problem 😞😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 20:19
1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
florcia wrote:Ja napisałam do niej właśnie 🙈🫣
Jak nie odpisze to będę wiedzieć że nie ma sensu do niej iść 😞 bo nie będę się przecież na siłę pchać 😞😞 napisałam jej że miałam transfer, nie udał się i chciała bym do kolejnego by znowu ona mnie przygotowała.
Florciu ja bym od razu do niej na wizytę się zapisywała. Obgadała wszystko, tę akcję z skierowaniem, jaki by miała plan na transfer, żeby się upewnić, że cię poprowadzi, a nie oleje znów. Myślę, że oczyszczenie atmosfery jest ważne. Ja po dziś się czuje lepiej psychicznie.
Życzę ci, żeby ci odpisała.🤞florcia lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
MałaMi90 wrote:Czyli rozumiem że już od maja jest do dyspozycji a nie tak w kratkę?
Tak mi powiedziała, że zakończyła wszystko co chciała, czyli operację kolana i egzamin na specjalizację, i od 8/05 będzie już dostępna w klinice, że nigdzie się już nie wybiera.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
Dziewczyny ja też miałam usuwane polipy z endometrium. Niby z tego powodu mam każdorazowo wlew z Accofilu. Dr C mówiła, że to nie tylko na słabe endometrium, ale ze to ma szersze spektrum. A o jakim leku wy piszecie?
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
Rybka85 wrote:Dziewczyny ja też miałam usuwane polipy z endometrium. Niby z tego powodu mam każdorazowo wlew z Accofilu. Dr C mówiła, że to nie tylko na słabe endometrium, ale ze to ma szersze spektrum. A o jakim leku wy piszecie?
U mnie w obrazie jest czysto , tylko w hist,-pat wychodzi 😞
Wiesz u mnie chyba nie ma sensu umawiać się do dr C i nie ma co " oczyszczać" napisałam do niej , wysłałam również wynik hist -pat,zapytałam czy polipowate endometrium może być przyczyną braku implantacji, oczywiście wiadomość została odczytana i koniec 😞😞😞 zero odpowiedzi, czyli Pani dr ewidentnie nie chce nas dalej prowadzić . Bez sensu w takiej sytuacji umawiać się do niej na wizytę na siłę skoro widać że ona po prostu tego nie chce 😞 😞😞
Jestem w kropce .... Nie mam lekarza 🤦🏼♀️1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
My jesteśmy po pierwszej wizycie u doktor S i nie odczułam żeby robiła coś po łebkach. Odpowiedziała na wszystkie moje pytania, pokazała jak podawać sobie stymulację bo to nasze pierwsze IVF. Pobrała wymazy, pożartowała z moim mężem. No całkiem sympatyczna wizyta. Dostałam bemfole 150 i tylko tyle. Jestem zaskoczona, że to wszystko. Zapytałam o heparynę, o acco a zapomniałam zapytać o której godzinie podawać tą bemfole ale pewnie tak jak wszystko o stałej godzinie, obojętnie czy rano czy wieczorem.Starania o 👶 od 12.2020r.
👰 26l.
AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌
🤵28l.
Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022
Start IVF - 09.05.2023🍀
22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
14.06 - FET 4BA 🍀
5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
27.07 - CRL 2,4cm 🍇
Będzie chłopiec 🥹💙
👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙 -
Skubii wrote:My jesteśmy po pierwszej wizycie u doktor S i nie odczułam żeby robiła coś po łebkach. Odpowiedziała na wszystkie moje pytania, pokazała jak podawać sobie stymulację bo to nasze pierwsze IVF. Pobrała wymazy, pożartowała z moim mężem. No całkiem sympatyczna wizyta. Dostałam bemfole 150 i tylko tyle. Jestem zaskoczona, że to wszystko. Zapytałam o heparynę, o acco a zapomniałam zapytać o której godzinie podawać tą bemfole ale pewnie tak jak wszystko o stałej godzinie, obojętnie czy rano czy wieczorem.
U Was to wygląda inaczej bo jesteś kompletnie nową pacjentką. Wiem że jej stałe pacjentki też są zadowolone .
Ja się czułam inaczej bo przyszłam od kogoś, na pierwszej wizycie było w miarę ok , choć mało szczegółow , zlecenie i na tym koniec . Potem problem zaczął się później , ale już mi się nawet gadać o tym nie chce.
Obecnie to w sumie po wyniku bety nie mam nawet informacji co do leków .... Więc mało odpowiedzialne.
Ty dopiero tą podróż zaczynasz.
Mimo braku kontaktu z dr C i tak bym ją poleciła bardziej niż dr S pod względem prowadzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 21:31
1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
NK 10
IO, mutacja mthfr
3x AZ PL blastki bety 0
florcia wrote:Tak miałam od razu przed pierwszym transferem.
Czytałam o tym leku wczoraj ale zapomniałam nazwy 🙈
To też lek na endometrioze i raka .
A Tobie wyszły polipy w histeroskopii??
Patrzę teraz i 2 lata temu i teraz mam opis polipowate fragmenty endometrium
Dodatkowo teraz polipy błony śluzowej szyjki macicy i polipowate fragmenty endometrium i fragmenty mięśni gładkich 😳
Czemu żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi???? Ten wynik widziało 4 lekarzy ...
Teraz dr S też ani słowa . A ja dopiero zaczęłam czytać i takie endometrium to może być mega problem 😞😞
No właśnie mi ta nazwa gdzieś na forum na fb się wyświetliła i teraz nie mogę tego znaleźć 😭
Ja właśnie mam to samo co Ty w opisie ,za każdym razem wychodza polipy w macicy, kanale szyjki ...
Również mam polipowate endomedrium i to może być właśnie problem w implantacji ....