INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
#Aleksandra wrote:Co do monitoringu to nie wiem ale pytałam na swojej wizycie o punkcje i transfer to powiedziała mi dr, że jak zajdzie taka potrzeba to normalnie wykonują w sobotę 🍀
Tylko nie wiem czy każdą sobotę mają otwarte.Jeszczeniemama, #Aleksandra lubią tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:A ja do iui miałam raz monitoring w sobotę.
Tylko nie wiem czy każdą sobotę mają otwarte.
Dobrze wiedzieć, ja nawet nie wiedziałam, że w soboty pracują, ale skoro robią punkcje i transfery jesli trzeba, to bardzo dobra informacja#Aleksandra, Jeszczeniemama lubią tę wiadomość
Czynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
28.06 - monitoring 🥚 rosną
3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
lipiec - transfer 😞
wrzesien - biochem
listopad - transfer 😞 -
Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście, ale invimed bedzie realizował rządowe dofinansowanie Z tego co dowiedziałam sie w klinice to czekaja na podpisanie umowy i będzie można startowaćStyczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
milkaczar wrote:Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście, ale invimed bedzie realizował rządowe dofinansowanie Z tego co dowiedziałam sie w klinice to czekaja na podpisanie umowy i będzie można startować
Wiadomo czy są już jakieś zapisy, żeby skorzystać z refundacji?Starania od 2 lat
- nieudane in vitro: 03.2020
- problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
- obciążenia genetyczne -
KoralikKoral wrote:Wiadomo czy są już jakieś zapisy, żeby skorzystać z refundacji?
Tak, na stronie dostępny jest formularz do zgłoszenia sie do programu:
https://www.invimed.pl/refundacja-in-vitro-w-polsceKoralikKoral lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
Widzę że w Invimedzie teraz będzie bardzo bardzo tłoczno sms który dzisiaj do mnie dotarł:
"Szanowni Pacjenci,
Przepraszamy na pomylke, ponizej poprawna tresc.
W zwiazku z duzym zainteresowaniem Programem dofinansowania in vitro w klinice Invimed w Katowicach, informujemy, ze skontaktujemy sie z Panstwem w ciagu 3 dni roboczych.
Kontaktujemy sie zgodnie z kolejnoscia przyslanych przez Panstwa zgloszen."
Ktoś z rządowego programu ma już ustalony termin i do jakiego doktora? -
Gabrysia1992 wrote:Widzę że w Invimedzie teraz będzie bardzo bardzo tłoczno sms który dzisiaj do mnie dotarł:
"Szanowni Pacjenci,
Przepraszamy na pomylke, ponizej poprawna tresc.
W zwiazku z duzym zainteresowaniem Programem dofinansowania in vitro w klinice Invimed w Katowicach, informujemy, ze skontaktujemy sie z Panstwem w ciagu 3 dni roboczych.
Kontaktujemy sie zgodnie z kolejnoscia przyslanych przez Panstwa zgloszen."
Ktoś z rządowego programu ma już ustalony termin i do jakiego doktora?
Mi to samo wysłali ,jeszcze nie zadzwoniliStarania od 2018r
Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
2021r - słabe nasienie
2022r- bardzo słabe nasienie
2023r- ciut lepsze nasienie
29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek
EMBRACE - wynik nieinformatywny
Transfer odroczony zbyt duży progesteron... -
ju_ wrote:Do mnie zadzwonili w sobotę - mamy wizytę umówioną na wtorek 11.06 😊
Super! A kiedy dzwoniłaś, jeśli można wiedzieć? Wiecie może jak wszystko dokładnie działa? Jeśli się było pacjentem kliniki to trzeba przynieść jakąś dokumentacje medyczną?Starania od 2 lat
Wydaje mi się, że dobrze jest wziąć co się ma.
My co prawda startowaliśmy do śląskiego, ale też wracaliśmy do kliniki po przerwie i niektóre badania w formie papierowej się przydały 🙂👱♀️ 88'
PCOS i IO na pokładzie
Mutacje - brak
Zespół Antyfosfolipidowy - brak
Toczeń - brak
KIR Bx
SonoHSG ❌ 2x wynik wątpliwy
👱♂️ 86'
Zdrowy 👀
INVIMED KATOWICE dr C. 🍀 🍀 🍀
❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️3AA
11.06 FET I ❄️ 4BB ❌
12.07 FET II ❄️ 4AA
betaHCG: 33,3mIU/ml (6dpt), 80,9mIU/ml (8dpt), 208,8mIU/ml (10dpt), 567,2mIU/ml (12dpt),
1471,7mIU/ml (14dpt), 5053,9mIU/ml (17dpt), 11806mIU/ml (20dpt), 42657,9mIU/ml (26dpt)
20.08 💖 CRL 1,89cm
05.09 💖 CRL 3,5cm
18.09 💖 CRL 7,2cm
20.11 💖 22cm, 456g
27.11 💖 500g
19.12 💖 851g naszej Diany
-
KoralikKoral wrote:Super! A kiedy dzwoniłaś, jeśli można wiedzieć? Wiecie może jak wszystko dokładnie działa? Jeśli się było pacjentem kliniki to trzeba przynieść jakąś dokumentacje medyczną?
Wczoraj oglądałam live na naszym bocianie i tam lekarz mówił, żeby wziąć wszystkie badania jakie sie ma, im wiecej tym lepiej, bo to zawsze im sie przydaje do podparcia kwalifikacji. Generalnie sporo takich przydatnych informacji o programie tam byloCzynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec - transfer 😞
wrzesien - biochem
listopad - transfer 😞 -
Moje drogie, czy w naszej klinice przy transferze może być obecny partner/mąż?👱♀️ 88'
PCOS i IO na pokładzie
Mutacje - brak
Zespół Antyfosfolipidowy - brak
Toczeń - brak
KIR Bx
SonoHSG ❌ 2x wynik wątpliwy
👱♂️ 86'
Zdrowy 👀
INVIMED KATOWICE dr C. 🍀 🍀 🍀
❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️3AA
11.06 FET I ❄️ 4BB ❌
12.07 FET II ❄️ 4AA
betaHCG: 33,3mIU/ml (6dpt), 80,9mIU/ml (8dpt), 208,8mIU/ml (10dpt), 567,2mIU/ml (12dpt),
1471,7mIU/ml (14dpt), 5053,9mIU/ml (17dpt), 11806mIU/ml (20dpt), 42657,9mIU/ml (26dpt)
20.08 💖 CRL 1,89cm
05.09 💖 CRL 3,5cm
18.09 💖 CRL 7,2cm
20.11 💖 22cm, 456g
27.11 💖 500g
19.12 💖 851g naszej Diany
-
Cześć, czy ktoś już został zakwalifikowany do rządowego programu? My mieliśmy wizytę 4.06 i miała to być wizyta kwalifikacyjna, natomiast po zgłoszeniu się w danym dniu do recepcji poinformowano nas, że nie jest to jeszcze wizyta kwalifikacyjna tylko pełno płatna, gdzie zostaną nam zlecone badania i potem będziemy mieć dopiero wizytę kwalifikacyjna. Oczywiście mamy cała dokumentację i bez problemu się kwalifikujemy do programu, a zlecona mi zrobić badania hormonalne żeby zobaczyć stan na rozpoczęcie stymulacji.
-
Lui wrote:Cześć, czy ktoś już został zakwalifikowany do rządowego programu? My mieliśmy wizytę 4.06 i miała to być wizyta kwalifikacyjna, natomiast po zgłoszeniu się w danym dniu do recepcji poinformowano nas, że nie jest to jeszcze wizyta kwalifikacyjna tylko pełno płatna, gdzie zostaną nam zlecone badania i potem będziemy mieć dopiero wizytę kwalifikacyjna. Oczywiście mamy cała dokumentację i bez problemu się kwalifikujemy do programu, a zlecona mi zrobić badania hormonalne żeby zobaczyć stan na rozpoczęcie stymulacji.
Właśnie widziałam ostatnio na live naszego bociana, jak lekarz tłumaczył, że te pierwsze wizyty sa platne, zeby nie zablokowac kwalifikacji do programu na 4 lata, bo odmowa, wyklucza udział w refundacji przez cały czas trwania programu. No i teraz jest w programie bodajze 30 dni na start stymulacji od momentu potwierdzenia kwalifikacji. Mysle, ze jak zrobisz te badania i pojdziesz na wizyte jak lekarz wskazal to bez problemu juz Was zakwalifikuja.#Aleksandra lubi tę wiadomość
Czynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec - transfer 😞
wrzesien - biochem
listopad - transfer 😞 -
Panna_Melodia wrote:Moje drogie, czy w naszej klinice przy transferze może być obecny partner/mąż?
Z tego co wiem to tak . Ale lepiej dla pewności podpytać lekarza, albo kogoś w kliniceStarania od 2 lat
elaela10 wrote:Właśnie widziałam ostatnio na live naszego bociana, jak lekarz tłumaczył, że te pierwsze wizyty sa platne, zeby nie zablokowac kwalifikacji do programu na 4 lata, bo odmowa, wyklucza udział w refundacji przez cały czas trwania programu. No i teraz jest w programie bodajze 30 dni na start stymulacji od momentu potwierdzenia kwalifikacji. Mysle, ze jak zrobisz te badania i pojdziesz na wizyte jak lekarz wskazal to bez problemu juz Was zakwalifikuja.
Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście może o to chodzi.elaela10 lubi tę wiadomość
-
Melisa_ wrote:Natalia co u Ciebie?
Nie wiem czy mnie pamiętasz jeszcze 😀🤗😉
Dawno mnie nie było
Dla przypomnienia rok temu o tej porze czekaliśmy razem na kontakt dr C w sprawie histeroskopii...
Ja do tej pory nie mam odpowiedzi😂
Heeeej!
Oczywiście, że pamiętam...
No ja Cie zaskoczę 🤣
Również nie dostałam odpowiedzi od d C.
W klinice nadal jestem ,ostatnio ją widziałam.
Grzecznie się przywitałam ,na szczęście odpowiedziała 😅
Co tam słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 15:45
-
Natalia___ wrote:Heeeej!
Oczywiście, że pamiętam...
No ja Cie zaskoczę 🤣
Również nie dostałam odpowiedzi od d C.
W klinice nadal jestem ,ostatnio ją widziałam.
Grzecznie się przywitałam ,na szczęście odpowiedziała 😅
Co tam słychać?
Ja się przenoszę do Angeliusa 😀
Serio, nie mam już sił do invimedu 🤦🏼♀️ ponad rok czekania na odpowiedź szanownej Pani Dr. C to nie dla mnie 🙂😀
Po nieudanym transferze , jak zapytałam dr S czy krwawienie które wystąpiło zaraz po transferze mogło mieć wpływ to też już nie odpisała.
Szkoda, bo zmarnowałam u nich 3 lata.
Ja osobiście bardzo żałuję,że zdecydowałam się na tę klinikę 😑 Teraz niestety już za późno 😔
A Ty jaki plan działania? 😀😀😀Starania In vitro od 2021 :
7 transferów beta zawsze 0 -
Lui wrote:Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście może o to chodzi.
Myślę, że tak. a kiedy teraz macie mieć wizytę? U kogo byliście?Czynnik męski
AMH 1,33
Invimed, dr K.
24.06 start 💉
lipiec - transfer 😞
wrzesien - biochem
listopad - transfer 😞