Szopka wrote:
Hej dziewczyny:) byłam dziś w klinice w Katowicach, jako że dr Janowiec zlecił mi wykonanie badania endobiome sekwencjonowanie, i Invimed to jedna z klinik, która wykonuje takie badanie.
Byłam u dr Sodowskiej (oczywiście najpierw musiałam zapisać się na oficjalne konsultacje z lekarzem kliniki, zanim mogę się zapisać u nich na pobranie wymazu (mimo że mam skierowanie od dr Janowca). Dr Sodowska powiedziała mi, że zalecała by zrobić sobie u nich też mezotetrapie jajnika - jestem ciekawa, czy któraś z Was robiła i widziała rezultaty?
Muszę przyznać, że mimo wszystko trochę się poczułam jak dojna krowa przez chwilę, mam jeden jajnik, niskie AMH, ale jednak w dwóch ostatnich stymulacjach miałam 9 i 6 pęcherzyków, moja wcześniejsza i obecna lekarka mówiły, że to super wyniki jak na tak niskie AMH i to dobrze wróży, jak się poprawi czynnik męski (dr Sodowska oczywiście zapoznała się z tymi wynikami). Więc nie do końca widzę sens robić sobie badanie za 3000 PLN przed kolejną stymulacją 🤷♀️jeszcze zrozumiałabym jakby dr powiedziała, żeby sobie przemyśleć, bo to spora kwota, a tu od razu zalecenie. Podobnie z badaniem endobiome - chciałam zrobić sobie wersję za 900 PLN w klinice (bo też taką polecał dr Janowiec), tak też powiedziałam, a dr Sodowska, że mam zrobić badanie endobiome+, bo jak badać, to badać wszystko - a endobiome+ to koszt 2400 PLN.... I jakby tak zrobić wszystko, co zalecają, to nagle człowiek wyda prawie 6000 w ich klinice 😬
Przyznaję, że trochę byłam sfrustrowana dzisiaj, a jak usłyszałam mezoterapii jajnika to poczułam takie zmęczenie psychiczne, ze nawet nogi już miałam miękkie w tym gabinecie. I byłam ciekawa, czy którejs z Was może to pomogło?
Cześć, nie wypowiem się na temat efektów mezoterapii i konkretnych zaleceń, bo wiadomo każdy przypadek jest inny... osobiście zmieniłam klinikę na Angeliusa...ale podchodziłam z programu samorządowego w Invimedzie, uzyskaliśmy 1 zarodek i również mi zalecono mezoterapie z uwagi na kiepskie wyniki stymulacji, na którą się nie zdecydowałam...obecnie bez mezoterapii mamy po zmianie kliniki 6 zarodków...