Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Hej dziewczyny:) byłam dziś w klinice w Katowicach, jako że dr Janowiec zlecił mi wykonanie badania endobiome sekwencjonowanie, i Invimed to jedna z klinik, która wykonuje takie badanie.

Byłam u dr Sodowskiej (oczywiście najpierw musiałam zapisać się na oficjalne konsultacje z lekarzem kliniki, zanim mogę się zapisać u nich na pobranie wymazu (mimo że mam skierowanie od dr Janowca). Dr Sodowska powiedziała mi, że zalecała by zrobić sobie u nich też mezotetrapie jajnika - jestem ciekawa, czy któraś z Was robiła i widziała rezultaty?

Muszę przyznać, że mimo wszystko trochę się poczułam jak dojna krowa przez chwilę, mam jeden jajnik, niskie AMH, ale jednak w dwóch ostatnich stymulacjach miałam 9 i 6 pęcherzyków, moja wcześniejsza i obecna lekarka mówiły, że to super wyniki jak na tak niskie AMH i to dobrze wróży, jak się poprawi czynnik męski (dr Sodowska oczywiście zapoznała się z tymi wynikami). Więc nie do końca widzę sens robić sobie badanie za 3000 PLN przed kolejną stymulacją 🤷‍♀️jeszcze zrozumiałabym jakby dr powiedziała, żeby sobie przemyśleć, bo to spora kwota, a tu od razu zalecenie. Podobnie z badaniem endobiome - chciałam zrobić sobie wersję za 900 PLN w klinice (bo też taką polecał dr Janowiec), tak też powiedziałam, a dr Sodowska, że mam zrobić badanie endobiome+, bo jak badać, to badać wszystko - a endobiome+ to koszt 2400 PLN.... I jakby tak zrobić wszystko, co zalecają, to nagle człowiek wyda prawie 6000 w ich klinice 😬

Przyznaję, że trochę byłam sfrustrowana dzisiaj, a jak usłyszałam mezoterapii jajnika to poczułam takie zmęczenie psychiczne, ze nawet nogi już miałam miękkie w tym gabinecie. I byłam ciekawa, czy którejs z Was może to pomogło?
    Cześć, nie wypowiem się na temat efektów mezoterapii i konkretnych zaleceń, bo wiadomo każdy przypadek jest inny... osobiście zmieniłam klinikę na Angeliusa...ale podchodziłam z programu samorządowego w Invimedzie, uzyskaliśmy 1 zarodek i również mi zalecono mezoterapie z uwagi na kiepskie wyniki stymulacji, na którą się nie zdecydowałam...obecnie bez mezoterapii mamy po zmianie kliniki 6 zarodków...

Szopka lubi tę wiadomość

• Szopka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Cześć, nie wypowiem się na temat efektów mezoterapii i konkretnych zaleceń, bo wiadomo każdy przypadek jest inny... osobiście zmieniłam klinikę na Angeliusa...ale podchodziłam z programu samorządowego w Invimedzie, uzyskaliśmy 1 zarodek i również mi zalecono mezoterapie z uwagi na kiepskie wyniki stymulacji, na którą się nie zdecydowałam...obecnie bez mezoterapii mamy po zmianie kliniki 6 zarodków...

Gratuluję 6 zarodków! Piękna liczba ☺️

Kropkaaa lubi tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • Motylek01 Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:

Gratulacje 6 zarodków i trzymam kciuki za betę, bo widziałam na innym wątku, ze jesteś po transferze ❤️
    Czy mogłabyś tak mniej wiecej przybliżyć co sie zmieniło w leczeniu, że udało sie uzyskać taki ładny wynik?
    U mnie był juz protokol krótki, długi i jest problem z uzyskaniem większej liczby komórek, a zarodki obumieraja między 3 a 5 doba :/ jestem juz po histeroskopii i laparoskopii

• Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek01 wrote:
    Gratulacje 6 zarodków i trzymam kciuki za betę, bo widziałam na innym wątku, ze jesteś po transferze ❤️
    Czy mogłabyś tak mniej wiecej przybliżyć co sie zmieniło w leczeniu, że udało sie uzyskać taki ładny wynik?
    U mnie był juz protokol krótki, długi i jest problem z uzyskaniem większej liczby komórek, a zarodki obumieraja między 3 a 5 doba :/ jestem juz po histeroskopii i laparoskopii
    Tak, jestem po transferze... pierwsza beta 16... dziś czekam na kolejną, więc zobaczymy...
    Różnica w protokole, bo w i Invimedzie był krótki, tutaj długi...i też inne zastrzyki miałam do stymulacji...
    No i też leczenie w Angeliusie zaczęło się od laparohisteroskopii i wycięcia jednego jajowodu całkowicie, a drugiego odcięcia - podejrzewano wodniaka na jednym, okazało się, że na drugim był również... miałam torbiel na lewym jajniku już od początku podejścia w Invimedzie i ten jajnik kiepsko odpowiedzialności na stymulację, tutaj nie udało się usunąć jej, bo jest kiepsko zlokalizowaną na laparoskopowe, więc ja tylko wyssano z płynów i ten jajnik również dobrze się stymulował...
    Także składowych chyba było kilka...ja ogólnie to jestem ciężkim przypadkiem życiowym i zawsze jest coś pod górkę...przy transferze teraz jeden zarodek zdegenerowal po rozmrożeniu i rozmrazali kolejny... podobno na 500 ponad transferów w tym roku to taki pierwszy przypadek...
    No i w sumie to pewnie nie miało znaczenia...ale podeszłym do tej procedury na luzie, bez zaangażowania... ja już chciałam sobie darować ... jedynie za przyczyną małżonka podeszłam...

• Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie AMH z ciekawości?

Trzymam kciuki!!

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• czerwiec stymulacja do In Vitro (Invimed Kato)

• lipiec punkcja
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    A jakie macie AMH z ciekawości?

Trzymam kciuki!!
    7,2

• Motylek01 Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Tak, jestem po transferze... pierwsza beta 16... dziś czekam na kolejną, więc zobaczymy...
    Różnica w protokole, bo w i Invimedzie był krótki, tutaj długi...i też inne zastrzyki miałam do stymulacji...
    No i też leczenie w Angeliusie zaczęło się od laparohisteroskopii i wycięcia jednego jajowodu całkowicie, a drugiego odcięcia - podejrzewano wodniaka na jednym, okazało się, że na drugim był również... miałam torbiel na lewym jajniku już od początku podejścia w Invimedzie i ten jajnik kiepsko odpowiedzialności na stymulację, tutaj nie udało się usunąć jej, bo jest kiepsko zlokalizowaną na laparoskopowe, więc ja tylko wyssano z płynów i ten jajnik również dobrze się stymulował...
    Także składowych chyba było kilka...ja ogólnie to jestem ciężkim przypadkiem życiowym i zawsze jest coś pod górkę...przy transferze teraz jeden zarodek zdegenerowal po rozmrożeniu i rozmrazali kolejny... podobno na 500 ponad transferów w tym roku to taki pierwszy przypadek...
    No i w sumie to pewnie nie miało znaczenia...ale podeszłym do tej procedury na luzie, bez zaangażowania... ja już chciałam sobie darować ... jedynie za przyczyną małżonka podeszłam...

Jestem podobnym przypadkiem do Ciebie. Mam usunięte oba jajowody ze względu na wodniaki, endometrioza III stopnia, torbiele na jajniku. Miałam 2 procedury, 1 dała 1 zarodek, ale transfer sie nie udał, a 2. procedura nie dała zadnego zarodka, bo tylko 3 komórki byly dojrzałe z czego 2 sie zapłodniły, ale zarodki nie dotrwały do blastocysty :/ Teraz czekam na wizyte kontrolną na zakończenie procedury i jestem ciekawa co dalej, jakim protokołem tym razem spróbujemy 🙈

‹‹ 441 442 443 444 445
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ