Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Hej dziewczyny:) byłam dziś w klinice w Katowicach, jako że dr Janowiec zlecił mi wykonanie badania endobiome sekwencjonowanie, i Invimed to jedna z klinik, która wykonuje takie badanie.

Byłam u dr Sodowskiej (oczywiście najpierw musiałam zapisać się na oficjalne konsultacje z lekarzem kliniki, zanim mogę się zapisać u nich na pobranie wymazu (mimo że mam skierowanie od dr Janowca). Dr Sodowska powiedziała mi, że zalecała by zrobić sobie u nich też mezotetrapie jajnika - jestem ciekawa, czy któraś z Was robiła i widziała rezultaty?

Muszę przyznać, że mimo wszystko trochę się poczułam jak dojna krowa przez chwilę, mam jeden jajnik, niskie AMH, ale jednak w dwóch ostatnich stymulacjach miałam 9 i 6 pęcherzyków, moja wcześniejsza i obecna lekarka mówiły, że to super wyniki jak na tak niskie AMH i to dobrze wróży, jak się poprawi czynnik męski (dr Sodowska oczywiście zapoznała się z tymi wynikami). Więc nie do końca widzę sens robić sobie badanie za 3000 PLN przed kolejną stymulacją 🤷‍♀️jeszcze zrozumiałabym jakby dr powiedziała, żeby sobie przemyśleć, bo to spora kwota, a tu od razu zalecenie. Podobnie z badaniem endobiome - chciałam zrobić sobie wersję za 900 PLN w klinice (bo też taką polecał dr Janowiec), tak też powiedziałam, a dr Sodowska, że mam zrobić badanie endobiome+, bo jak badać, to badać wszystko - a endobiome+ to koszt 2400 PLN.... I jakby tak zrobić wszystko, co zalecają, to nagle człowiek wyda prawie 6000 w ich klinice 😬

Przyznaję, że trochę byłam sfrustrowana dzisiaj, a jak usłyszałam mezoterapii jajnika to poczułam takie zmęczenie psychiczne, ze nawet nogi już miałam miękkie w tym gabinecie. I byłam ciekawa, czy którejs z Was może to pomogło?
    Cześć, nie wypowiem się na temat efektów mezoterapii i konkretnych zaleceń, bo wiadomo każdy przypadek jest inny... osobiście zmieniłam klinikę na Angeliusa...ale podchodziłam z programu samorządowego w Invimedzie, uzyskaliśmy 1 zarodek i również mi zalecono mezoterapie z uwagi na kiepskie wyniki stymulacji, na którą się nie zdecydowałam...obecnie bez mezoterapii mamy po zmianie kliniki 6 zarodków...

Szopka lubi tę wiadomość

• Szopka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Cześć, nie wypowiem się na temat efektów mezoterapii i konkretnych zaleceń, bo wiadomo każdy przypadek jest inny... osobiście zmieniłam klinikę na Angeliusa...ale podchodziłam z programu samorządowego w Invimedzie, uzyskaliśmy 1 zarodek i również mi zalecono mezoterapie z uwagi na kiepskie wyniki stymulacji, na którą się nie zdecydowałam...obecnie bez mezoterapii mamy po zmianie kliniki 6 zarodków...

Gratuluję 6 zarodków! Piękna liczba ☺️

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
‹‹ 441 442 443 444 445
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ