INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia.gutek wrote:Witam,
Odpowiadając na pytanie jednej z Was,podchodziłam do IVF z kd,właśnie w invimedzie.Chyba byłam jedną z pierwszych pacjentek z programu gwarancji.Przeszłam każdego lekarza w katowickim invimedzie bo moja walka trochę trwała.
Dodam,że udanego IVF.Jak masz pytania to pisz na priv,co wiem to odpowiem.
Mogę prosić o więcej szczegółów?aksa -
Hej dziewczyny..
Czytam wasze wpisy i postanowiłam tez napisac. Lecze sir również w dr Cygal w invimedzie mam juz córeczkę z inseminacji teraz staramy sir o drugie. Stymuluje sie w piątek na monitoring i w przyszlym tyg pierwsze podejscie. Pierwsze ciąża byla z drugiej próby
PozdrawiamSelina lubi tę wiadomość
Lilia28... -
nick nieaktualnyLilia28... wrote:Hej dziewczyny..
Czytam wasze wpisy i postanowiłam tez napisac. Lecze sir również w dr Cygal w invimedzie mam juz córeczkę z inseminacji teraz staramy sir o drugie. Stymuluje sie w piątek na monitoring i w przyszlym tyg pierwsze podejscie. Pierwsze ciąża byla z drugiej próby
Pozdrawiam
Czym byłaś stymulowana? Zażywasz jeszcze jakieś leki/suplementy w trakcie?
Trzymam kciuki za ładne pęcherzyki i IUI -
Przy pierwszej ciąży brałam od 2 dc clostilbegyl 2*1tabl i do tego później zastrzyki bo mało rosły ale nie pamiętam nazwy bo to bylo prawie 2 lata temu. Teraz tez ide tym schematem i pewbie w piatej tez będą zastrzyki. Ja mam problemy z ovu a mąż słabe nasienie.
Innych leków nir przyjmowalam aha mam hashi i biorę euthyrox do tegoSelina lubi tę wiadomość
Lilia28... -
nick nieaktualnyLilia28... wrote:Przy pierwszej ciąży brałam od 2 dc clostilbegyl 2*1tabl i do tego później zastrzyki bo mało rosły ale nie pamiętam nazwy bo to bylo prawie 2 lata temu. Teraz tez ide tym schematem i pewbie w piatej tez będą zastrzyki. Ja mam problemy z ovu a mąż słabe nasienie.
Innych leków nir przyjmowalam aha mam hashi i biorę euthyrox do tegoLilia28... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilia28... wrote:Wzięłam zastrzyki puatek sovota niedziela dziś juz nie ale od jakiejś godziny boli mnie prawy jajnik jak przy owulacji...jutro wizyta monitoring...mozliwe żeby pękł wczesniej??
Lilia28... lubi tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Aha....dzieki. Mi przypadnie w 20 dniu cyklu ale tutaj juz chyba pod uwage brane wyniki badan i to cale endo i nie wiem co jeszcze. Stresuje sie bo pierwszy raz mam z mrozaczka
Transfer mrozaka niczym nie różni się procedura od świeżego. Moim zdaniem jest lepszy bo organizm jest wypoczęty po przebojach po stymulacji18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
*MiKi23* wrote:Ja miałam dwa transfery i oba mrożone, nie miałam świeżego dzień cyklu transferu zależy od wieku zarodka. Mniej więcej do 14 dnia cyklu dolicza się dni wieku zarodka. Np. transfer 3dniowaca przypada na 17-18 dzień cyklu, a 5dniowca na 19-20 dzień cyklu
Transfer mrozaka niczym nie różni się procedura od świeżego. Moim zdaniem jest lepszy bo organizm jest wypoczęty po przebojach po stymulacji
A tego nie dopytalam . Ja mam 5dniowego mrozaczka. Ale wczoraj po tym jak wyslalam wyniki estradiolu i proga Pani dr napisala ze mam zmienic z piatku na srode transfer wiec teraz przypada w 18dc -
mam kilka pytań trochę technicznych dotyczących inseminacji
mam wizytę omówioną na monitoring w 11 dc, prawdopodobnie wtedy dostanę receptę na ovitrelle. Po ilu godzinach od zastrzyku miałyście IUI?
W dniu IUI zgłaszamy się z mężem na dana godzinę, mąż oddaje nasienie a ja mam mieć kroplówkę (na 2 piętrze?)
Zaraz po kroplówce jest IUI? Jak to czasowo wygląda? Maż nie uczestniczy w samym zabiegu? Czekali na was na dole przez ten cały czas ?
Będę wdzięczna za takie informacje, na pewno będę spokojniejsza1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
nick nieaktualnyoska_m wrote:mam kilka pytań trochę technicznych dotyczących inseminacji
mam wizytę omówioną na monitoring w 11 dc, prawdopodobnie wtedy dostanę receptę na ovitrelle. Po ilu godzinach od zastrzyku miałyście IUI?
W dniu IUI zgłaszamy się z mężem na dana godzinę, mąż oddaje nasienie a ja mam mieć kroplówkę (na 2 piętrze?)
Zaraz po kroplówce jest IUI? Jak to czasowo wygląda? Maż nie uczestniczy w samym zabiegu? Czekali na was na dole przez ten cały czas ?
Będę wdzięczna za takie informacje, na pewno będę spokojniejsza
U nas było tak że mąż poszedł właśnie oddać nasienie a ja z położna na górę na kroplówkę. Kroplówka jeszcze leciała jak szłam na IUI, bo zdarzyła mi zlecieć połowa a później jeszcze z 1,5h siedziałam po IUI aż skończy kapać-ogolnie wszystko zależy jak tam grafik jest ułożony. Możesz sobie ogólnie przyjechać wcześniej, żeby Cię do kroplówki podpieli.
Mężowie czekają sobie przy recepcji albo sobie mogą gdzieś pójść i wrócić na później Dasz znać mężowi smsem kiedy kończysz
Ogólnie całość od wejścia do kliniki do wyjścia u nas trwało jakieś 4,5h więc dość długo. Koniecznie weź jakąś książkę, chociaż gazety też są na miejscuoska_m lubi tę wiadomość
-
oska_m wrote:mam kilka pytań trochę technicznych dotyczących inseminacji
Będę wdzięczna za takie informacje, na pewno będę spokojniejsza
Co do towarzystwa meza to wszystko zalezy od jak planowane sa zabiegi. Mi sie np udalo ze bylam sama na gorze i zaraz po punkcji maz przyszedl do mnie i siedzial do samego konca...tak dlugo az wszystkie kroplowki dostalam. Jak nie bedzie innych dziewczyn w trakcie twojego pobytu na gorze zapytaj czy maz moze Ci towarzyszycoska_m lubi tę wiadomość
-
Liczka wrote:Cześć dziewczęta,
Posiadam 2 opakowania czeskiego PROLUTEX
ważny do czerwca 2018.
Zainteresowane poproszę o zaproszenie do przyjaciółek...
Czesc. Ile w opakowaniu jest ampulek? Ja wlasnie jutro jade do apteki kolo kliniki zrealizowac recepte