INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie staraczki, powiedzcie mi proszę ile mniej więcej trwa wizyta- podgląd w trakcie stymulacji? Bo zastanawiam się czy zdołam pogodzić to z pracą czy jednak brac urlop na całą stymulację?Starania od 2013
Czynnik męski - Azoospermia
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 -
nick nieaktualnyMonikaa89 wrote:Witam wszystkie staraczki, powiedzcie mi proszę ile mniej więcej trwa wizyta- podgląd w trakcie stymulacji? Bo zastanawiam się czy zdołam pogodzić to z pracą czy jednak brac urlop na całą stymulację?
Urlop na stymulację? Tzn?
Ja jestem raz na monicie w miesiącu między 9-11dc, wizyta jest zwykle krótka 10-15min. i wtedy jest decyzja co dalej: kiedy zastrzyk, starania itd. Jakbym mieszkała na miejscu jeździłabym 2x, ale mam 100kmWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 20:12
-
Dziękuję za odpowiedź właśnie różnie dziewczyny pisza niektóre mialy kilka takich wizyt. Ja dojezdzam jakieś 100km i zaczynam pracę o 9 więc balam się, że ciężko będzie się wyrobić. Ale jeśli taka wizyta jest tylko jeden raz to spokojnie sobie ten dzień wolny załatwię. Dzięki!Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Dziękuję za odpowiedź właśnie różnie dziewczyny pisza niektóre mialy kilka takich wizyt. Ja dojezdzam jakieś 100km i zaczynam pracę o 9 więc balam się, że ciężko będzie się wyrobić. Ale jeśli taka wizyta jest tylko jeden raz to spokojnie sobie ten dzień wolny załatwię. Dzięki!
Ja podczas stymulacji przed punkcja mialam 3 wizyty monitorujace w ciagu tygodnia -
I w jakich godzinach te wizyty? U mnie ogólnie ciężki temat jeśli chodzi o wolne w pracy dlatego wolę się dopytac zanim zacznę stymulacje. Czy ktoś może orientuje się od czego to zależy?Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:I w jakich godzinach te wizyty? U mnie ogólnie ciężki temat jeśli chodzi o wolne w pracy dlatego wolę się dopytac zanim zacznę stymulacje. Czy ktoś może orientuje się od czego to zależy?
Godziny do uzgodnienia w rejestracji u dziewczyn. A o ilosci wizyt zadecyduje Pani dr. Ja np na wizycie na ktorej Pani dr powiedziala mi od kiedy zaczynam stymulacje odrazu powiedziala mi w jakie dni chce mnie widziec wiec tez odrazu umowilam sie na wszystkie 3 dni Wszystko do wypytania u Pani dr -
Maruda dziękuję bardzo za odpowiedź właśnie zastanawialiśmy się z czy planować urlop już na stymulację czy od dnia punkcji. Ja po przeczytaniu forum zdecydowałam się na dr. Cygal. Byliśmy już na pierwszej wizycie teraz mam się zgłosić 19-21 DC i zaczynamy póki co jesteśmy bardzo zadowoleni. idę protokołem krotkim w takim razie nie zostaje nic innego niż dopytać na kolejnej wizycie.Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Maruda dziękuję bardzo za odpowiedź właśnie zastanawialiśmy się z czy planować urlop już na stymulację czy od dnia punkcji. Ja po przeczytaniu forum zdecydowałam się na dr. Cygal. Byliśmy już na pierwszej wizycie teraz mam się zgłosić 19-21 DC i zaczynamy póki co jesteśmy bardzo zadowoleni. idę protokołem krotkim w takim razie nie zostaje nic innego niż dopytać na kolejnej wizycie.
Dokladnie. Najlepiej dopytywac na wizytach. Na punkcje napewno wolne sie przyda Ja szlam dlugim protokolem. U mnie sie dzialo. Zaczynalam u dr Sodowskiej, monitoring stymulacji mialam u dr Kuki a sam transfer bede miala u dr Cygal. Tak sie zlozylo ze wszystko przypadalo mi na Wielkanoc i teraz majowy weekend stad urlopowe braki Pan dr.Ale mam nadzieje ze szczesliwe sie to zakonczy -
Trzymam mocno kciuki &&& kiedy dokładnie transfer? Też już chciałabym być na tym etapie. Ja jestem z natury strasznie nerwowa i jeszcze nawet nie zaczęliśmy stymulacji a już się stresuje jak o tym pomyśle. Mam nadzieję, że ten stres wkoncu minie.Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Trzymam mocno kciuki &&& kiedy dokładnie transfer? Też już chciałabym być na tym etapie. Ja jestem z natury strasznie nerwowa i jeszcze nawet nie zaczęliśmy stymulacji a już się stresuje jak o tym pomyśle. Mam nadzieję, że ten stres wkoncu minie.
W srode 2 maja. No najgorsze to czekanie na to wszystko. Ja musialam czekac do nastepnego cyklu zeby miec transfer ze wzg na wysoki progesteron w trakcie stymulacji. Tez sie stresuje bo jednak pomimo ze sie pozytywnie mysli to gdzies te mieszane uczucia sie plataja po glowie -
hej dziewczyny,
czy mogę dołączyć do Waszej grupy ?
w skrócie moja historia wygląda tak, że staramy się około 5 lat, od ponad 3 sie leczymy, u mnie niby ok, mąż nie ma wzorcowych wyników
Zaczynałam w Invimed u dr Cygal - miałam 2 IUI i nic z tego.
Później lekka załamka i przerwa....
po przerwie od lutego jestem w Provicie ( miałam tam usuwanego mięśniaka, a później 24 kwietnia kolejną IUI), jest kilka rzeczy, które mi tam nie odpowidają
więc wracam do Invimedu - a tu mam nadzieje, że czeka mnie in vitro ( bo jakoś nie mam nadziei , żee IUI się powiodła....) -
jestem na etapie gdzie mam pełną mobilizacje i chce iść za ciosem....
Czytam sobie ten wątek i staram się być pełna nadziei.
Wczoraj napisałam maila, żeby mnie zapisali na wizytę .... czekam teraz na info -
aska - a o co chodzi z tym programem gwarancji?
Ja na stronie znalazłam tylko "program zostań rodzicem" w promocyjnej cenie
i jeszcze jedno pytanie po przejrzeniu całego wątku .... o co chodzi z tymi kroplówkami do IUI ? nigdy nie miałam. I powiem Wam, że miałam w Invimedzie IUI to pełny profesjonalizm ... a w provicie nie mogłam uwierzyć.... nie dość , że nie moja lekarka to robiła, tylko lekarz, którego nie znałam - dla mnie stres jak nie wiem co.... to jeszcze siedzę przed gabinetem i myślę sobie - pewnie USG, jakiś monitoring, czy też rozmowa, a on mi mówi:" proszę na fotel ginekologiczny jak do zwykłego badania" ;P 3 minuty i już "proszę wstać i się ubrać" pół godziny po dostałam takich bóli brzucha i podbrzusza - maskara. Miałyście kiedyś takie bóle po IUI? -
Onia kasia.gutek napisała "podchodziłam do IVF z kd,właśnie w invimedzie.Chyba byłam jedną z pierwszych pacjentek z programu gwarancji." więc mowa jest o program gwarancji przy in vitro z KD.. czyli adopcją komórki jajowej a Ciebie to chyba nie dotyczy jak rozumiem z Twoich postów.....
Aksa jak tam po piatkowym transferze? trzymam kciuki za powodzenie!
Udanej majówki !Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Onia - kroplówka przy inseminacji to intralipid. dr podaje ją przy dodatnich badaniach ANA. CHyba nie podaje jej bez tego badania ale mogę się mylić
Miałaś badane ANA? przeciwciała przeciw plemnikowe? jakieś badania immunologiczne?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
Onia wrote:hej dziewczyny,
czy mogę dołączyć do Waszej grupy ?
w skrócie moja historia wygląda tak, że staramy się około 5 lat, od ponad 3 sie leczymy, u mnie niby ok, mąż nie ma wzorcowych wyników
Zaczynałam w Invimed u dr Cygal - miałam 2 IUI i nic z tego.
Później lekka załamka i przerwa....
po przerwie od lutego jestem w Provicie ( miałam tam usuwanego mięśniaka, a później 24 kwietnia kolejną IUI), jest kilka rzeczy, które mi tam nie odpowidają
więc wracam do Invimedu - a tu mam nadzieje, że czeka mnie in vitro ( bo jakoś nie mam nadziei , żee IUI się powiodła....) -
jestem na etapie gdzie mam pełną mobilizacje i chce iść za ciosem....
Czytam sobie ten wątek i staram się być pełna nadziei.
Wczoraj napisałam maila, żeby mnie zapisali na wizytę .... czekam teraz na infoSzs