INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
aksa wrote:Ja mam problemy. Niska rezerwa jajnikowa.
Onia lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
maruda34 ja jeszcze jestem przed procedura.. wiec sie nie wypowiem.. ale przeczytałam Twoją historie.. życzę z calego serduszka powodzenia! Trzymam kciuki żeby ten transfer byl udanyNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
aksa wrote:Ja wczoraj (6 dzień po transferze) miałam progesteron 101,10. Lekarka mówi "ok" cokolwiek to znaczy
Wow...ja we wtorek bede miala dopiero 6 dzien a w piatek testuje Tez mi dr napisala ze wynik dobry wiec mam nadzieje ze tam w srodku sie dzieje
Aksa a ty kiedy testujesz?? -
Hej kochane
Ja rozstałam się już z panią dr 2.05 miałam ostatnie USG teraz dostałam się na prenatalne na NFZ dzięki dr będą 15.05 . Będzie mi jej brakować ale zobaczymy się przy następnym transferze
Poza tym bąbel ma 4,5 cm i wije się jak wąż, siedzi na środku, łożysko jest z tyłu, tak więc wszystko idealnie
A co tam u moich weteranek?kozamonia lubi tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Kadetka wrote:JustiJusti dziękuję za podpowiedzi u kogo się leczysz? ja dostalam od dr Cygal cały zestaw "gadżetów" jak to nazwała.. i po 4 tygodniach przyjmowania zrobiłam powtorne badania - spadek o 8,8 więc jestem pełna nadziei... do tego za kilka dni zrobi sie zakwas z buraków i będę go pić namiętnie.. mimo, że buraków nie lubię ale.. czego się nie robi.. ponoć dobrze działają na zbicie homocystiny..
Do tego zrobiłam badanie na trombofilie i pakiet 6 mutacji genów.. w tym MTHFR, PAI-1, czynnik Leiden.. - wyniki za 3 - 4 tygodnie...
Euthyrox borę ale taki 112... mam Hashimoto.. ale THS piękne! na poziomie 1 z groszem -
oska_m wrote:Onia - szczerze mówiąc nie pamiętam jakie były wskazania do tego badania. Ja zaczęłam badania u dr od hormonów i homocysteiny, później się okazało że za wysoka zrobiłam mutację genów.
Jak wyszła mutacja to jakoś tak poleciało
Może inne dziewczyny się wypowiedzą co było wskazaniem do zrobienia ANA -
Gdzieś czytałam, że Intralipid podaje się w przypadku komórek NK jednak dr podaje go czasami zapobiegawczo przy IUI a zawsze przy IVF. Mnie Intralipid podała przed 2 - gą inseminacją przy scratchingu.
-
maruda34 wrote:Wow...ja we wtorek bede miala dopiero 6 dzien a w piatek testuje Tez mi dr napisala ze wynik dobry wiec mam nadzieje ze tam w srodku sie dzieje
Aksa a ty kiedy testujesz??aksa -
aksa wrote:Ja się nie znam. Powiedzieli że mam zrobić betę w 14 dniu po transferze więc to wypada 11 maja. Dziś byłam badać progesteron. Jeszcze nie mam wyniku.
Ja jutro znowu badam. No to testujemy razem, tez 11go mam zrobic bete Fakt to wypada 9 dzien po ale Pani dr mowila ze juz wyjdzieaksa lubi tę wiadomość
-
Mój testosteron spadł, mam 37,80. Może to moja wina bo ten dzisiejszy zastrzyk jakoś dziwnie się wbijał... Pani Doktor zaleciła Prolutex zastrzyki 2 razy dziennie (nie tak jak dotychczas, tylko rano). Jadę dziś do apteki przy klinice, bo akurat mam dwa ostatnie.aksa
-
maruda34 wrote:Hej dziewczyny....trochu sie juz martwie bo progesteron z 33 spadl na 25, 4 dni po transferze
P.S. Twój wynik mieści się w normie.aksa -
aksa wrote:Poczekaj na reakcję lekarza. Gdy mój spadł Pani Doktor zleciła zastrzyki rano i wieczór. Jutro robię kolejne badania. Zobaczymy co wyjdzie.
P.S. Twój wynik mieści się w normie.
No wlasnie troche jestem w kropce bo Dr Cygal napisala ze mam dolozyc Luteine 2x2 i Proges besins 4x1 i reszta tak jak byla prolutex 1x1 crinone1x1 a Dr Sodowska ze dolozyc prolutex dodatkowo. Odp obydwom co ktora jak napisala i poki co zero odp. Jak do jutra nie dostane odp to chyba wezme to co Dr Cygal napisala ( dzis juz wzielam luteine) i dodatkowo yez prolutex czyli 2x1 chyba nie zasakodzi a mam nadzieje ze pomoze:-/ -
ile miałyście dni wstrzemięźliwości przed inseminacją ? po ilu h po zastrzyku najczęściej dr robi inseminacje ?
staram się to jakoś wszystko policzyć i ogarnąć
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:4dni i zastrzyk podany 36h przed IUI, tak miałam 2x
A ile dni p. dr zaleca wstrzemięźliwości ? nie zdążyłam jej o to zapytać
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
nick nieaktualny