X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    no właśnie jestem w trakcie trzeciego i w trakcie okazało się jednak mi braknie , więc już dupa, ale jak tam będę to zapytam się z ciekawości co tak drogo mają. Generalnie ta apteka była polecana jako tania, no i na lekach które kupowałam potwierdziło się to, więc po gonal poszłam w ciemno, głównie dlatego że wiedziłam że od ręki dostane , ale jak bym wiedziała że taka różnica to kupiłabym jeden a reszte tam gdzie taniej

To jaka masz dawke? Ja mialam 225 i 3 mi starczyly

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Onia! Jesteś :) zastanawiam się co u Ciebie... Dawno Ciebie było... Nawet wysłałam Ci zaproszenie.. Ale nie widziałaś chyba..

Dodzwonilaś się do doc Pasnika? Masz już wyniki cytowany?

Cholewa szkoda, że tak przepłacilaś... :( powiedz gdzie taka apteka z dobrymi cenami.....? Ja teraz muszę kupić prolutex i crinone.. I jest problem żeby dostać je w innej aptece...

Za Prolutex dawalam 165zl za op a za Crinone 198zl ale tez na 100% chociaz patrze na refundowanych lekach i nie pokazuje mi zeby te byly ze znizka....

Kadetka lubi tę wiadomość

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Za Prolutex dawalam 165zl za op a za Crinone 198zl ale tez na 100% chociaz patrze na refundowanych lekach i nie pokazuje mi zeby te byly ze znizka....
    W tej aptece obok InviMedu tak?

No niestety te leki są zawsze na 100% płatności...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Onia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Onia! Jesteś :) zastanawiam się co u Ciebie... Dawno Ciebie było... Nawet wysłałam Ci zaproszenie.. Ale nie widziałaś chyba..

Cholewa szkoda, że tak przepłacilaś... :( powiedz gdzie taka apteka z dobrymi cenami.....? Ja teraz muszę kupić prolutex i crinone.. I jest problem żeby dostać je w innej aptece...

Hej :) faktycznie nie widziałam zaproszenia, ale już potwierdziłam <3
    Nie umówiłam się do dr P bo jakoś zaraz dostałam wyniki CBAi LCT i miałam wizytę u dr C powiedziała że się z nim skontaktuje w mojej sprawie i da znać co powiedział, czy muszę jechać czy jakoś mnie wspomoże w drodze wyjątku na odległość.
    Jutro będę odbierać gonal, to zapytam o ceny tych leków dla Ciebie, bo może być tak, że ten gonal nie jest tani w tej aptece tylko poprostu drogi koło invimedu.

Co u Ciebie ? masz już termin punkcji? czy to jeszcze za wcześnie ?

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    To jaka masz dawke? Ja mialam 225 i 3 mi starczyly

212,5 braknie mi na jeden dzień :(

c5c9c0e3f3.png
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    W tej aptece obok InviMedu tak?

No niestety te leki są zawsze na 100% płatności...

Tak kolo InviMedu. Lubialam tam realizowac recepty. Tym bardziej jak mi cos zostawalo z lekow to bez problemu moglam iddac. Niestety u mnie w aptekach na osiedlu np Gonalu nie ma. Takie rzeczu to juz raczej w wiekszych miastach gdzie jest klinika jakas. Chyba ze mozliwosc zamowienia ale czasem potrzebuje sie na juz a sprowadzic moga na nastepny dzien.

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    212,5 braknie mi na jeden dzień :(

Hmm...to dziwne. Ja mialam wieksza dawke a 3 op mi starczyly. Ale za to Gonapeptylu mialam az 5op. Pare amp mi zostalo wiec oddalam do apteki

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki w Krakowskich hurtowniach nawet Lametty nie ma.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Onia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Hmm...to dziwne. Ja mialam wieksza dawke a 3 op mi starczyly. Ale za to Gonapeptylu mialam az 5op. Pare amp mi zostalo wiec oddalam do apteki

A ja zaś gonapeptylu 3 opakowania :P

c5c9c0e3f3.png
  • Monikaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi prosze czy ktoras z Was rozpoczynała stymulację od 5dc? Kurcze wszędzie czytam, że od 2 lub 3 dc a ja tak pozno zaczynam

Starania od 2013
    Czynnik męski - Azoospermia
    25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
    7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 <3
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa89 ja zaczynałam stymulację od 5 dnia cyklu Lamettą.Wszystko dobrze tzn był pęcherzyk dominujący czyli działała.U mnie też jest owulacja spontaniczna, czasem jest kłopot kiedy mam zbyt wysoką prolaktynę ale zadziałało.Monia a u Ciebie do inseminacji czy do IV stymulacja?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa89 wrote:
    Powiedzcie mi prosze czy ktoras z Was rozpoczynała stymulację od 5dc? Kurcze wszędzie czytam, że od 2 lub 3 dc a ja tak pozno zaczynam

Ja zaczelam np Gonapeptyl od 1dc a Gonal od 3dc. W UK natomiast stymulacje zaczelam w 21dc

• Monikaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowania do IV. Zaczęłam gonapeptyl od 21dc i od 5dc mam włączyć menopur.uff to jeśli działa to kamień z serca, to najważniejsze :) to teraz pozostaje tylko czekać na efekty.

Ambriel lubi tę wiadomość

Starania od 2013
    Czynnik męski - Azoospermia
    25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
    7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 <3
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 trzymam kciuki i pozytywnego rezultatu :)

Monikaa89 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa89 wrote:
    Przygotowania do IV. Zaczęłam gonapeptyl od 21dc i od 5dc mam włączyć menopur.uff to jeśli działa to kamień z serca, to najważniejsze :) to teraz pozostaje tylko czekać na efekty.

Ja zas w UK zaczelam w 21dc Buserelin a w kolejnym 5dc Menopur :-)

Monikaa89 lubi tę wiadomość

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna czy te dni cyklu w ktorych zaczyna sie stymulacje czy tez nie zaleza od tego czy sie idzie w dlugim czy krotkim protokole

• blue_d Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

trzeba się naszukać to prawda, ale ja za prolutex płace 149, crinone 189, wszystko mam od ręki.

• blue_d Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Hej dziewczyny, kupowałyście Gonal 900 w aptece koło kliniki?
    właśnie dzisiaj się dowiedziała, że grubo tam przepłaciłam....
    ale Gonal 900 jest refundowany, wiec jak masz receptę na 100% to w każdej zapłacisz tyle samo. Poza tym od 1 lipca ceny lekow refundowanych się zmieniły i lekarz mi mówił ze potaniały. Mogłaś kupić Gonal 450, ja go kupuje za 449. 2 op czyli dawka 900 wyszłaby Cię za 900 zł . On jest pełnopłatny i trzeba tylko znaleźć aptekę, która Ci go sprzeda w dobrej cenie.

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_d wrote:
    trzeba się naszukać to prawda, ale ja za prolutex płace 149, crinone 189, wszystko mam od ręki.

Jesli chodzi o Gonal to warto znalezc tanszy bo duza roznica w cenie tak jak Onia pisala. Ale np zeby kupic cos o 15zl taniej to czasem nie warto bo to jezdzenie i szukanie tez kosztuje

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_d wrote:

Praktycznie te same ceny są w aptece przy klinice... I też wszystko od ręki... Do tego sprzedają nawet na sztuki (nie tylko pełne opakowania) i ponoć można nadmiar zwracać ;)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ