X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • kasia.gutek Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda34 mnie sie udalo czego Tobie i innym życzę;)

Ambriel, maruda34, Kadetka lubią tę wiadomość

Kasia.gutek
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_d wrote:
    Kadetka a chciałabyś użyć taki lek, który wyjeździł się w torebce po mieście? Dzisiaj mamy 28 stopni, a w torebce ile? Leki można przechowywać do temperatury 25 stopni. Ukłonem w stronę pacjentów powinny być ceny lekow, dostępność, serwis w aptece,
    a nie możliwość zwrotu. Pomimo wszystko mam nadzieje, ze to działa naprawdę sporadycznie i personel wrzuca to w swój koszt, bo ja nie wierze, ze każdy kto oddaje przechowywał lek zgodnie z zaleceniami.
    Mnie tez zostaja leki praktycznie z każdej przebytej choroby, a jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl ich zwrócić.

Nie rozumiem dlaczego zakładasz, że ktoś wozi te leki w torebce podczas upałów... Nie oszukujmy się większość osób (jeśli nie wszyscy) którzy leczą się w klinikach niepłodności jest zmotoryzowana... A w praktycznie każdym aucie jest klima... No chyba że chcesz powiedzieć, że przyjeżdżasz z Krakowa środkami transportu publicznego.. A wtedy przywożąc leki w torebce, jak to napisałaś, już do swojego domu do Krakowa przywozisz je w stanie nieodpowiedniego przechowywania..

Dziewczyny zgadzam się z przedmówczyniami.. Nie pogadamy w paranoje..

To też nie jest tak, że oni na dzień dobry informują pacjentów o możliwości zwrotu leków.. Myślę, że to wchodzi w grę tylko przy takich ilościach jak mówiły dziewczyny..

Blue_d sama napisałaś w jednym poście..
    blue_d wrote:
    szczerze? ja jestem pod tym względem przewrażliwiona
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 19:24

maruda34, kasia.gutek lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Mynia2314 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kiedyś byłam użytkownikiem tego forum, dziś postanowiłam wrócić. Jak wiele z Was miałam problemy, chwile zwątpienia, a nawet załamanie. Zanim trafiliśmy do Dr C.staraliśmy się 1,5 roku u mnie przebadaliśmy wszystko ale 1 wyniki męża zdecydowały o in vitro. W lipcu 2016 trafiliśmy do Invimedu z nadzieją, że tu nam pomogą, w październiku miałam punkcję, niestety odroczony transfer przez Dr S. ryzyko przestymulowania. 1 krio miałam w listopadzie, po 2 tygodniach piękna beta, super przyrost, pierwsze USG u Dr C. zarodek w macicy ale brak akcji serca, czekamy może się pojawi, 9 tydzień ciąży tętna nadal brak, decyzja Dr C. o łyżeczkowaniu, był to koniec stycznia 2017 wtedy straciliśmy nasze szczęście. Seria badań co się stało, dlaczego, nie znaleziono przyczyny ale mi wyszły mutacje i nieprawidłowy test cytokin. Po punkcji mieliśmy 10 komórek, nastrzykniętych 6, zarodków 5, 2 zamrożone w 2 dobie, reszta przepadła.2 zarodki były zamrożone na 1 słomce, rozmrażono oba, podano 1, drugi powrócił do mnożenia w 3 dobie, embriolog przeciwko ale Dr C. dała nadzieję zaufaliśmy jej. 1 transfer ciąża, poronienie, łyżeczkowanie. 2 próba ostatni zarodek, ten dwa razy zamrożony. Krio kwiecień 2017, nastawienie w stylu na pewno będzie powtórka przecież ten zarodek słabszy rozmrażony, zamrożony znów rozmrożony. Mija 12 dni robię betę ku mojemu zdziwieniu 496, dwa dni później 1700, czekanie w nerwach na serduszko, w międzyczasie izba przyjęć plamienie, myślę znów poronienie, na izbie mówią mi że serduszko bije, zarodek w macicy i wszystko wydaje się być dobrze, mamy 7 tydzień, po szpitalu jedziemy do Dr C. potwierdza zdrową ciążę, jeździmy do kliniki do połowy września, co 3-4 tygodnie wlewy z intralipidu, za każdym razem usg u Dr C., cała ciąża na Clexane i acard, początek końskie dawki progesteronu lutinus, duphaston, luteina,prolutex. W grudniu przez CC cięcie rodzi się moja wyczekana córeczka 36 tydzień, zdrowa, śliczna, nasza. Dziś ma prawie 7 miesięcy i jesteśmy szczęściwi. Z całego serca polecam Dr C. bardzo nam pomogła nie tylko w klinice ale także przy poronieniu w szpitalu. Dzięki niej mamy dwie córki - jedną aniołka w niebie a drugą tutaj z nami na ziemi. Nie traćcie nadziei, Dr C. wie co robi, jeżeli macie jakieś pytania to jestem do dyspozycji, pozdrawiam serdecznie

oska_m, Monikaa89, maruda34 lubią tę wiadomość

Mynia2314
    M-Asthenospermia, Teratozoospermia, Oligospermia, zły MSOME 0% prawidłowych plemników, 2,5% I klasy, ŻPN.
    Ja -MTHFR A1298C hetero i PAI-1 4G hetero, zły wynik CBA cytokiny

2 transfery, 2 ciąże, 1 szczęśliwe urodzenie :-) <3 3040 gram 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia gratuluję córeczki :) cieszę się, że zakończyło się u Was wszystko szczęśliwie.
    Niestety po sobie wiem, że dr nie zawsze wie co robi, ostatnio sporo ma takich przypadków z gdzie się myli. Można powiedzieć, że to człowiek i ma prawo, ale jak dla mnie w kluczowych momentach, gdzie wydajemy duże pieniądze nie ma miejsca na błędy

Kadetka lubi tę wiadomość

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia2314 ile Ty przeszłaś, podziwiam i ogromne gratulacje córeczki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Mynia2314 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mynia gratuluję córeczki :) cieszę się, że zakończyło się u Was wszystko szczęśliwie.
    Niestety po sobie wiem, że dr nie zawsze wie co robi, ostatnio sporo ma takich przypadków z gdzie się myli. Można powiedzieć, że to człowiek i ma prawo, ale jak dla mnie w kluczowych momentach, gdzie wydajemy duże pieniądze nie ma miejsca na błędy
    Jedyne co mogliśmy jej zarzucić to odpowiadanie na SMS, zdarzały się długie przerwy i oczekiwanie, jednakże gdy była na sympozjach za granicą to był kontakt przez FB i ten zdecydowanie lepiej funkcjonował

Mynia2314
    M-Asthenospermia, Teratozoospermia, Oligospermia, zły MSOME 0% prawidłowych plemników, 2,5% I klasy, ŻPN.

• Mynia2314 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Mynia2314 ile Ty przeszłaś, podziwiam i ogromne gratulacje córeczki.
    Dziękuję, gdy podejmiemy decyzję o kolejnej próbie zdecydowanie nadal będę chciała być prowadzona przez Dr C. Życzę Wam wszystkim powodzenia i zdrowych maluszków

Mynia2314

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki niestety pierwsze IUI nie udane. Zbieram siły na kolejne.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:

Przykro...ale glowa do gory bo kto jak nie my, zawsze walczymy

Ambriel lubi tę wiadomość

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:

Ojj przykro mi... Ale walczycie dalej....?

POF, Hashimoto,
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34
    Kadetka walczymy czekam teraz na okres i od nowa stymulacja.
    Planuję jeśli pani dr pozwoli i mój organizm, podejść 4 razy.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    maruda34
    Kadetka walczymy czekam teraz na okres i od nowa stymulacja.
    Planuję jeśli pani dr pozwoli i mój organizm, podejść 4 razy.

Max 4 razy... Bo uda się szybciej! Trzymam kciuki :-)

Ambriel lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia2314 mam pytanie odnośnie kliniki w której byłaś, możesz mi zdradzić gdzie przyjmuje doktor C ze szczęśliwą ręką i dobrym podejściem?

N!eb!esk@
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Mynia2314 mam pytanie odnośnie kliniki w której byłaś, możesz mi zdradzić gdzie przyjmuje doktor C ze szczęśliwą ręką i dobrym podejściem?

Jak w tytule wątku. .. z tym ze ta szczesliwa ręką i dobre podejście to kwestia indywidualna /dyskusyjna. ..

POF, Hashimoto,
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka oczywiście wiem że dla każdej z nas odbiór/wrażenie dotyczące podejścia lekarza jest indywidualne.
    Jednak ja nie znam kompletnie nikogo i każde nazwisko lekarza jest dla mnie tajemnicą, a już spotkałam takiego, który traktował mnie wyłącznie jak produkt na którym zarobi co mi się nie spodobało.
    A Wy tutaj macie już doświadczenia lepsze i gorsze z lekarzami z tych klinik-stąd moja prośba, bo sam fakt, że muszę się tam udać jest dla mnie stresujący i trudny :(

N!eb!esk@
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Kadetka oczywiście wiem że dla każdej z nas odbiór/wrażenie dotyczące podejścia lekarza jest indywidualne.
    Jednak ja nie znam kompletnie nikogo i każde nazwisko lekarza jest dla mnie tajemnicą, a już spotkałam takiego, który traktował mnie wyłącznie jak produkt na którym zarobi co mi się nie spodobało.
    A Wy tutaj macie już doświadczenia lepsze i gorsze z lekarzami z tych klinik-stąd moja prośba, bo sam fakt, że muszę się tam udać jest dla mnie stresujący i trudny :(

Ja w InviMed w Katowicach przeszlam przez wszystkie. DR.S,DR.C,DR.K wszystkie maja fajne podejscie do pacjenta. Bynajmniej ja nie moge nic zlego powiedziec. A co do szczesliwej reki to tak jak Kadetka pisze...indywidualne podejscie. Dla jednej Dr.C moze byc ta z ktora sie udalo a dla innej Dr.S lub Dr.K

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 domyślam się, że w związku z tym masz sukcesy na koncie z tymi lekarzami?
    wiem, że wszystko jest indywidualne, ale...zawsze raźniej pójść do kogoś o kim coś się słyszało..., a jeśli dobrego to tym bardziej ;)

czy w takich klinikach pacjenci są przekazywani do innych lekarzy w przypadku konieczności ustalania terminów wizyt w innych godzinach niż godziny przyjęć głównego lekarza?
    czy możliwe są wizyty wyłącznie w godzinach popołudniowych/wieczornych? czy mam się nastawiać na konieczność częstych wizyt? częstych urlopów z pracy czy l4?

N!eb!esk@
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    maruda34 domyślam się, że w związku z tym masz sukcesy na koncie z tymi lekarzami?
    wiem, że wszystko jest indywidualne, ale...zawsze raźniej pójść do kogoś o kim coś się słyszało..., a jeśli dobrego to tym bardziej ;)

czy w takich klinikach pacjenci są przekazywani do innych lekarzy w przypadku konieczności ustalania terminów wizyt w innych godzinach niż godziny przyjęć głównego lekarza?
    czy możliwe są wizyty wyłącznie w godzinach popołudniowych/wieczornych? czy mam się nastawiać na konieczność częstych wizyt? częstych urlopów z pracy czy l4?

No niestety nie mam jeszcze sukcesu ale idziemy w dobrym kierunku. Co do przekazywania pacjentow to jest to tylko wtedy jak juz jest sie w trakcie stymulacji...punkcja czy transfer i jesli Twoj lekarz do ktorego chodzisz ma np urlop to wtedy umawia Cie do innego. Ja wlasnie bylam w takiej sytuacji.
    Ja chodze do Dr.S i przyjmuje 3 razy w tyg( 2 razy w godz popoludniowych a raz w godz porannych)

Wizyty od koniecznosci tego do czego podchodzisz czy IUI czy IVF.

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do czego będziemy podchodzić... ale pewnie z racji naszego wieku i pakietu problemów to pewnie pozostanie nam jedna opcja do wyboru...

N!eb!esk@
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Nie wiem do czego będziemy podchodzić... ale pewnie z racji naszego wieku i pakietu problemów to pewnie pozostanie nam jedna opcja do wyboru...

Masz na mysli IVF??
    To w trakcie stymulacji sa 3 wizyty co drugi dzien. Pozniej punkcja no i transfer. Ale ja np mialam transfer z mrozaczka bo mialam za wysoki progesteron po stymulacji

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ