INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fausti u nas biopsja otwarta w dzień punkcji. jeśli nie znajdą plemników mamy naszykowany materiał dawcy. Niestety przesunięto nam punkcje na środe ponieważ urologowi nie odpowiadał termin. Powiedzcie mi proszę czy może dojść do przestymulowania? Czy mogą np peknac pęcherzyki pomimo gonapeptylu?Starania od 2013
Czynnik męski - Azoospermia
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 -
Monikaa89 wrote:Fausti u nas biopsja otwarta w dzień punkcji. jeśli nie znajdą plemników mamy naszykowany materiał dawcy. Niestety przesunięto nam punkcje na środe ponieważ urologowi nie odpowiadał termin. Powiedzcie mi proszę czy może dojść do przestymulowania? Czy mogą np peknac pęcherzyki pomimo gonapeptylu?
Bylam w podobnej sytuacji...mialam miec przyspieszona punkcje o 2 dni ale w koncu odbyla sie tak jak byla zaplanowana wiec bez obaw nic sie nie stanieAmbriel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fausti wrote:Maruda wydaje mi sie ze lepiej przyspieszyć niż wydłużyć rośnięcie komórek.
No niby tak,tyle ze u mnie byla wlasnie obawa bo szybko rosly ale Dr zapewnila,ze jestem zabezpieczona gonapeptylem bo tez zapytalam czy do tego czasu moze sie cos wydarzyc. -
Miałam na myśli nie igłową tylko ta drugą wydaje mi się że nazywa się to biopsja otwarta.. moze coś pomyliłam. A decyzja taka z powodu azoospermii męża. Zaczynam się powoli martwić bo w piątek estradiol był już ok 5000 i pęcherzyki były wystarczająco duże. No i wstępnie punkcja miała być w poniedzialek ale okazało sie, że nie ma urologa więc na.99% we wtorek a dziś dostałam informację, że dopiero w środę jemu pasuje.Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Miałam na myśli nie igłową tylko ta drugą wydaje mi się że nazywa się to biopsja otwarta.. moze coś pomyliłam. A decyzja taka z powodu azoospermii męża. Zaczynam się powoli martwić bo w piątek estradiol był już ok 5000 i pęcherzyki były wystarczająco duże. No i wstępnie punkcja miała być w poniedzialek ale okazało sie, że nie ma urologa więc na.99% we wtorek a dziś dostałam informację, że dopiero w środę jemu pasuje.
Moze poprostu napisz do Dr zebys sie tak nie stresowala -
fausti wrote:Przy takim estradiolu to naprawdę współczuje ryzyka hiperki.
Trochę to nie poważne, ze punkcją skacze ci z dnia na dzień w efekcie wydłuża się o dwa dni - miał być poniedziałek jest środa. Ustawiacie się pod biopsje jądra a nie patrzycie (tzn twoja lekarka nie patrzy) na twoj mega wysoki estradiol? Moim skromnym zdaniem twój lekarz jest nieodpowiedzialny. Albo ślepy na twój estradiol z piątku.
Poczytaj, już niejedna z kobiet pisała ze ilość nie idzie w jakość. A tak na marginesie - to dlaczego masz taka stymulację na tyle komórek?
Ja na 2 dni przed punkcja mialam estradiol ponad 8.500 i Dr po punkcji zabezpieczyla mnie lekami przed hiperstymulacja wiec wszystko bylo pod kontrola -
nick nieaktualnymaruda34 wrote:Ja na 2 dni przed punkcja mialam estradiol ponad 8.500 i Dr po punkcji zabezpieczyla mnie lekami przed hiperstymulacja wiec wszystko bylo pod kontrola
Ile miałaś pobranych komórek? Dużo dobrych zarodków?
Generalnie jest zasada ze przestymulowanie wpływa negatywnie na jakość komórek. Na forum naszego bociana jest sporo wypowiedzi o tym. Poza tym dziewczyny, walenie takich dawek hormonów to nie jedzenie vit c !!! -
fausti wrote:Ile miałaś pobranych komórek? Dużo dobrych zarodków?
Generalnie jest zasada ze przestymulowanie wpływa negatywnie na jakość komórek. Na forum naszego bociana jest sporo wypowiedzi o tym. Poza tym dziewczyny, walenie takich dawek hormonów to nie jedzenie vit c !!!
18 pobranych...11 zaplodnionych i w 3ej duzo przestalo sie rozwijac.
Czytalam duzo wypowiedzi i z tego co pisza to chyba indywidualna sprawa bo dziewczyny np przy estriadolu 800 i pobranych komorkach urodzily i np przy 9000 tak samo sie wszystko udalo. A poziom estriadolu nie tylko wplywa na jakosc komorek wiec wydaje mi sie,ze Dr chyba raczej wie co robi.... -
nick nieaktualnymaruda34 wrote:18 pobranych...11 zaplodnionych i w 3ej duzo przestalo sie rozwijac.
Czytalam duzo wypowiedzi i z tego co pisza to chyba indywidualna sprawa bo dziewczyny np przy estriadolu 800 i pobranych komorkach urodzily i np przy 9000 tak samo sie wszystko udalo. A poziom estriadolu nie tylko wplywa na jakosc komorek wiec wydaje mi sie,ze Dr chyba raczej wie co robi....
-
fausti wrote:Czyli. 18 pobranych 11 zapłodnione świadczy ze poszło w ilość. To Wasze decyzje ale moim zdaniem to co ma Monika to jest brak szacunku nie tylko do pacjenta - ale i do jego zdrowia !
Dziewczyna przy estradiolu 2800 miala 23 pecherzyki i tez wszystko poszlo dobrze. Wiec to chyba reakcja indywidualna na leki.
W UK np w trakcie stymulacji nie robia badan tylko 3 razy monitoring pecherzykow i tyle. Nawet przed transferem nie badaja poziomu progesteronu. -
Mam 13 pęcherzyków. Ja absolutnie nie mam pretensji do p.dr bo zawalił niestety urolog. U mnie początek niestety był nieciekawy bo słabo się stymulowalam stąd duże dawki i dluga stymulacja. pęcherzyki nagle wystrzeliły tak jak i estradiol. Maruda troche mnie uspokoilas pisząc o tych lekach dzięki którym udało Ci się uniknąć hiperki. Teraz pozostaje nam już tylko czekać.Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Mam 13 pęcherzyków. Ja absolutnie nie mam pretensji do p.dr bo zawalił niestety urolog. U mnie początek niestety był nieciekawy bo słabo się stymulowalam stąd duże dawki i dluga stymulacja. pęcherzyki nagle wystrzeliły tak jak i estradiol. Maruda troche mnie uspokoilas pisząc o tych lekach dzięki którym udało Ci się uniknąć hiperki. Teraz pozostaje nam już tylko czekać.
Nie stresuj sie...ale jak masz byc spokojniejsza napisz sobie do Dr o tym przesunieciu. Ale wydaje mi sie,ze gdyby bylo to mega ryzykowne to pewnie sciagneli by tego urologa i nie pozwolili by na cos takiego.
Nic sie nie martw, Dr jak cos zabezpieczy Cie lekami przed hiperstymulacja w razie potrzeby. Ale glowa do gory, bedzie dobrze