X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta w czwartek 8dpt była 13,4 dziś wynik to 12 (10 dpt) 🥺
    Oczywiste, że się nie udało, ale czy to nie powinno jakoś spaść już w takim razie?
    Myślicie, że mogę odstawić już Prolutex?

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Oczywiste, że się nie udało, ale czy to nie powinno jakoś spaść już w takim razie?
    O tym powinien zadecydowac lekarz.

Ale patrzac na poronienie, teraz biochem to śmierdzi mi troche immunologią in my opinion.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:24

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    O odstawieniu leków sama nie decyduj. Natomiast beta może się tak utrzymywać. W mojej jedynej ciąży biochemicznej też miałam tak, że najpierw 9, kolejna 15 i jeszcze kolejna też 15. Odstawiłam leki (pod decyzji lekarza) i okres przyszedł prawie od razu.

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To chyba nie presja,ale u mnie teściowie też zmienili do mnie nastawienie. Myślę,że niektóre osoby, starsze od nas, mają coś takiego w sobie, że przyjmują wtedy, że będziecie rodziną. Dopiero wtedy. Smutne,ale niestety w wielu przypadkach się to sprawdziło. Nie znam oczywiście Twoich teściów. Mówię jakie mam odczucia względem swoich :)
    Oj niestety, ale u nas też tak było.
    Dziadek mojego M. na każdym spotkaniu mnie pytał - kiedy w końcu będziemy rodziną...
    Raz nawet odmówił nam w jednej sprawie pomocy, bo nie jesteśmy rodziną.
    Strasznie to bolało jak chce mieć dzieci a nie może.
    W końcu przestałam go odwiedzać i nie mam zamiaru się u niego pojawiać, ale gdzieś w głowie ból pozostaje po takim traktowaniu.

Dobuska - ja też zauważyłam, że wszyscy mnie inaczej traktują i też odbieram to niestety jako troskę o dziecko a nie o mnie.
    My długo nie informowaliśmy rodziny o ciąży. Pierwsi dowiedzieli się rodzice i teściowie i to było w 12tyg po prenatalnych. Reszta może jakoś w 15 tyg. Ja wtedy wciąż miałam wrażenie, że to za wcześnie żeby mówić, więc rozumiem Twoje obawy.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym informowaniem o ciąży rzeczywiście jest problem. Też boję się mówić o tym. Na razie po usg z serduszkiem powiedziałam mojej mamie i siostrze. Reszcie powiemy jak skończę 12 tc. Sama mam nadzieję, że wtedy też się trochę uspokoję i to informowanie nie będzie takie stresujące. Wczoraj miałam 2 takie mocne kłucia ze aż się zgielam w pół. Trwało to moment, wzięłam nospy ale moje czarnowidztwo się objawia...

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Beta po biochemie może spadać wolniej. Bardzo mi przykro :(
    Nie decyduj sama. Napisz do koordynatorki. :(
    Tulę!

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dziadek mojego M. na każdym spotkaniu mnie pytał - kiedy w końcu będziemy rodziną...
    W końcu przestałam go odwiedzać i nie mam zamiaru się u niego pojawiać, ale gdzieś w głowie ból pozostaje po takim traktowaniu.

Dobuska - ja też zauważyłam, że wszyscy mnie inaczej traktują i też odbieram to niestety jako troskę o dziecko a nie o mnie.
    My długo nie informowaliśmy rodziny o ciąży. Pierwsi dowiedzieli się rodzice i teściowie i to było w 12tyg po prenatalnych. Reszta może jakoś w 15 tyg. Ja wtedy wciąż miałam wrażenie, że to za wcześnie żeby mówić, więc rozumiem Twoje obawy.

To strasznie przykre co opowiadasz o dziadku. Podejrzewam, że zareagowałabym tak samo...
    No u nas wie już trochę osób, ale to dlatego, że my otwarcie mówiliśmy o in vitro i mieliśmy przy tym mega wsparcie. Wiedzieli, że jesteśmy w trakcie procedur, więc wiedzą jaki jest jej efekt. W pracy koleżanki podejrzewają ze względu na moje wolne i zwolnienie. Jedna z nich, z kadr, sprawdziła sobie kto wystawiał zwolnienie i już za moimi plecami chciała na moje miejsce wkręcić jedną dziewczynę. No, ale ludzi byli i będą wścibscy.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Z tym informowaniem o ciąży rzeczywiście jest problem. Też boję się mówić o tym. Na razie po usg z serduszkiem powiedziałam mojej mamie i siostrze. Reszcie powiemy jak skończę 12 tc. Sama mam nadzieję, że wtedy też się trochę uspokoję i to informowanie nie będzie takie stresujące. Wczoraj miałam 2 takie mocne kłucia ze aż się zgielam w pół. Trwało to moment, wzięłam nospy ale moje czarnowidztwo się objawia...
    Nie martw się! Dopóki nie masz mocnych, długotrwałych skurczy to się nie martw. Te nasze macice teraz mocno pracują i wszelkiego rodzaju pobolewania są raczej normalne. :)

Geraltowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:

Ojej, to faktycznie straszne. Czyli małżeństwa, które nie mają dzieci, nigdy nie będą rodziną. Okropieństwo.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To strasznie przykre co opowiadasz o dziadku. Podejrzewam, że zareagowałabym tak samo...
    No u nas wie już trochę osób, ale to dlatego, że my otwarcie mówiliśmy o in vitro i mieliśmy przy tym mega wsparcie. Wiedzieli, że jesteśmy w trakcie procedur, więc wiedzą jaki jest jej efekt. W pracy koleżanki podejrzewają ze względu na moje wolne i zwolnienie. Jedna z nich, z kadr, sprawdziła sobie kto wystawiał zwolnienie i już za moimi plecami chciała na moje miejsce wkręcić jedną dziewczynę. No, ale ludzi byli i będą wścibscy.

No wlasnie …: co do mówienia w pracy …. U mnie nikt nie wie ze podchodzę do ivf …

Za pierwszym razem byłam wylewna i mówiłam ale w jednych było wsparcie a w reszcie ciekawość
    Obiecałam sobie ze juz nic nikomu nie powiem
    Planuje po transferze isc na zwolnienie bo w mojej pracy nie dam rady pracować
    I moje pytanie mówić na ile zwolnienie i z jakiego powodu czy nie ?
    Wolałabym powiedziec ze zwolnienie np na 2 tygodnie a później dam znać czy dłużej czy nie ( ale nie chce się tlumaczyc dlaczego ).

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:

Kurcze jeśli jest to biochem to ja bym od razu pytała się o immunologie aby na darmo nie robić kolejnego transferu

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Ja miałam się zjawić o 8 a już o 8.30 byłam po, po godzinie mogłam zacząć pić wodę i ciągle się pytała czy się dobrze czuję i później miałam usiąść i się przejść. Koło 10.30 byłam pod gabinetem u dr K, by się dowiedzieć co i jak.
    Ale nie wiem czy dłużej nie trzymają dziewczyn, co miały leki przeciwbólowe i czy nie będzie opóźnień.
    Od początku w 3 szłyśmy jedna za drugą a 4 czekała chyba z pół godziny, bo niby embriologia nie nadążała.

A o której brałaś zawsze zastrzyki ?

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Bardzo mi przykro kochana 😞A trombofilie badałas, ten cały zespół antyfosfolipidowy? Musisz na spokojnie obgadać kolejne kroki z lekarzem. Trzymaj się ❤️

plinka2017 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy każda z Was popijała czerwone winko przed transferem? Z alko czy bez? I ile dni przed podaniem zarodka? Zastanawiam się czy to faktycznie pomaga i czy zaopatrzyć się w butelkę😁skarpetki w ananaski już mam🍍😉tulę Was🍀✊

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    No wlasnie …: co do mówienia w pracy …. U mnie nikt nie wie ze podchodzę do ivf …

Za pierwszym razem byłam wylewna i mówiłam ale w jednych było wsparcie a w reszcie ciekawość
    Obiecałam sobie ze juz nic nikomu nie powiem
    Planuje po transferze isc na zwolnienie bo w mojej pracy nie dam rady pracować
    I moje pytanie mówić na ile zwolnienie i z jakiego powodu czy nie ?
    Wolałabym powiedziec ze zwolnienie np na 2 tygodnie a później dam znać czy dłużej czy nie ( ale nie chce się tlumaczyc dlaczego ).
    Ja mam inną sytuację, bo szefowa to moja rodzina. Natomiast w pracy dziewczyny próbowały się dowiedzieć, ale im sie nie udało. Ciążę podejrzewają, ale to tylko spekulacje. Przyjdzie czas to się dowiedzą. Jedyną osobę, której rozważałabym powiedzenie o swojej sytuacji to szef/szefowa. Nikomu więcej, chyba że masz z kimś super relacje, no to inna sprawa.

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa wsparcia 😘

Nie robiliśmy jeszcze żadnych badań w kwestii immunologii, nawet u immunologa nie byłam 😳

Został nam 1 mrozaczek, teraz się zastanawiam, czy próbować od nowego cyklu z nim i robić jednocześnie tą immunologię (czy zapobiegawczo ten intralipid mogę mieć, zanim będą jakieś wyniki?)

Czy lepiej odpuścić i ogarnąć immuno?
    Tylko ile może potrwać to immuno? Orientuje się się, czy w ciągu 1 cyklu się uda?
    Będę dzwonić do kliniki żeby się umówić, ciekawe jaki termin będzie najbliższy do immuno 🤔

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Czy każda z Was popijała czerwone winko przed transferem? Z alko czy bez? I ile dni przed podaniem zarodka? Zastanawiam się czy to faktycznie pomaga i czy zaopatrzyć się w butelkę😁skarpetki w ananaski już mam🍍😉tulę Was🍀✊
    Czerwone wino pomaga na pewno, ale na wzrost endometrium, na nic innego. Jeśli podchodzisz do crio to myślę, że śmiało możesz się napić normalnego winka. To bezalkoholowe jest niedobre. :D

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ