X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, też mi się wydaje, że skoro i tak masz czekać to można by się skonsultować jeszcze w innej klinice, jak sugeruje Lukaszkowa- może w kriobanku? Tam faktycznie mieli zupełnie inny pomysł, niż w Invimedzie. Poza tym to co zaproponował dr S to jest to, co większość z nas stosowała, tylko większe dawki. Prawdę mówiąc trochę mnie rozczarowała tylko taka propozycja z jego strony. No ale nie chcę wchodzić w jego kompetencje. A druga sprawa - myślisz o komórce dawczyni albo o adopcji zarodka? To też mogłoby być dla Was rozwiązanie.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Kurcze Marzycielka7! Strasznie mi przykro, że tak się zadziało u Ciebie 😔 Nie mam słów pocieszenia w tej sytuacji.. Może faktycznie lepiej odpuścić tą punkcję skoro szanse są marne?
    Mimo wszystko wierzę, że plan doktora wniesie dużo dobrego w osiągnieciu celu!! Czas przeminie a efekty mogą przynieść upragnioną ciąże!! Kochana pozwól sobie na chwilę słabości, płacz jeśli to pomaga ale nie poddawaj się! "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą". Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie 😘 Mocno przytulam 😔🤗❤️

Odpuszczam punkcję bo doktorek dał 1% szans wiec nie ma o co walczyć w tym cyklu i tej stymulacji.
    Nawet pytałam o zwiększenie dawek to powiedział ze to nic nie da 😒

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Bo tutaj w Poznaniu macie dofinansowanie?

Tak
    Nie myśleliśmy ale załapaliśmy się

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:28

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Marzycielka, też mi się wydaje, że skoro i tak masz czekać to można by się skonsultować jeszcze w innej klinice, jak sugeruje Lukaszkowa- może w kriobanku? Tam faktycznie mieli zupełnie inny pomysł, niż w Invimedzie. Poza tym to co zaproponował dr S to jest to, co większość z nas stosowała, tylko większe dawki. Prawdę mówiąc trochę mnie rozczarowała tylko taka propozycja z jego strony. No ale nie chcę wchodzić w jego kompetencje. A druga sprawa - myślisz o komórce dawczyni albo o adopcji zarodka? To też mogłoby być dla Was rozwiązanie.
    Mialas protokół szanghajski? Zdaje mi sie, ze wlasciwa stymulka jest wtedy calkiem inna... nie jestem pewna na 100% ale tak mi sie wydaje

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Mąż na AK i AZ się nie zgadza 🥺
    Powiedział ze albo całkiem nasze albo wcale
    Wiec nie walczę o to z nim 😕
    Nie chce by wyszło tak ze małżeństwo mi się posypie jak się zapętlimy w tym wszystkim
    Narazie głowa mi pęka i ściskam łzy w oczach 😭

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka przytulam mocno❤️ na pewno jest Ci teraz ciężko, ale wierzę, że znajdziesz w sobie siły, żeby jeszcze zawalczyć! Daj sobie czas, sprobuj z tymi suplami, ale absolutnie się nie poddawaj jeszcze! ❤️

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mialas protokół szanghajski? Zdaje mi sie, ze wlasciwa stymulka jest wtedy calkiem inna... nie jestem pewna na 100% ale tak mi sie wydaje

Nie miałam
    On chce wprowadzić po tych trzech miesiącach brania dhea
    Mówił o jakimś lekarzu z Nowego Yorku… ale mój mózg nie zapamiętał jego imienia i nazwiska bo skupiałam się by się nie rozpłakać przy nim 😒

A na czym polega ? Wiesz ?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Nie miałam
    On chce wprowadzić po tych trzech miesiącach brania dhea
    Mówił o jakimś lekarzu z Nowego Yorku… ale mój mózg nie zapamiętał jego imienia i nazwiska bo skupiałam się by się nie rozpłakać przy nim 😒

A na czym polega ? Wiesz ?
    To było do Uli pytanie :)

Ja wlasnie nie jestem pewna ale zdaje mi sie, ze tam jakos z dawkami inaczej sie dziala... chyba są mniejsze ale cos tam. Takze chyba nie powiedzialabym, ze to jest cos co miala wiekszosc z nas bo zdaje mi sie, ze tylko Paprotka miała.

Przerwa wam dobrze zrobi.
    Ja bym jeszcze dala inozytol i czarnuszke do supli. Maz tez czarnuszke moze.
    Jak macie jakies zaskorniaki to jechac na wakacje i zyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 18:29

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Przykro mi ;(
    U mnie też przez AMH nie było ciekawie, ale ostatecznie 2 komórki były dojrzałe, 2 zapłodnili i 2 są u mnie ale z jakim efektem nie mam pojęcia ;( muszę czekać do soboty, ale boję się, że moja psychika tego nie wytrzyma..
    Nasze starania to jedno wielkie obciążenie dla psychiki a ludzie wokół potrafią dobić...
    Jak ja słyszę, że ktoś raz pyk i ma dziecko albo jak już ktoś ma dziecko a je olewa to mam wrażenie, że zaraz wybuchnę...

Marzycielka7 tulę 🥰

Mam podobnie … a jak słyszę i widzę w pracy jak ludzie traktują dzieci to mnie szlag trafia …

A teksty typu ,, musisz odpuścić głowę to się uda”… ,, za bardzo chcesz to nie wyjdzie…”
    ,,musicie gdzieś wyjechać bo ja z moim to pojechał i cyk ciaza „….,, a najlepszy hit to … ,, moja kolezanka tez nie mogła ale się rozwiodła i z drugim od razu ciaza 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️„

Dobre radę pseudo koleżanek 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie jestem pewna czy szanghajski. Doktor to określał jako "protokół z prasteronem". Brałam to samo co Marzycielka, tylko mniejsze dawki (i u mnie akurat amh spadło, zamiast wzrosnąć- ale ostateczny efekt stymulacji byl lepszy niż we wcześniejszych trzech ) Później w stymulacji u mnie Lametta, Puregon 300j., Orgalutran.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Nie chce by wyszło tak ze małżeństwo mi się posypie jak się zapętlimy w tym wszystkim
    Rozumiem. Spokojnie. Daj sobie chwilę na oddech. Najważniejsze, że walczycie dalej, jest plan i wiesz, co masz dalej robić.

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, bardzo mi przykro 😢
    Może przerwa i suplementacja pomoże, spróbujecie jeszcze raz. Teraz macie trochę czasu na odpoczecie od tego wszystkiego i chociaż trochę wyluzowanie ❤️

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak któraś miała albo wie jak wyglada ten protokół szanghajski to dajcie znać🤗
    Jeśli mam być tak szczupła jak Chinka i mieć gładka skore to chce 😁🤣🤣choć od tych sterydów to raczej tylko przytyje 🙈

Powiedzcie mi jakiej firmy koenzym q10 brać ?

lukaszkowa lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    To było do Uli pytanie :)

Ja wlasnie nie jestem pewna ale zdaje mi sie, ze tam jakos z dawkami inaczej sie dziala... chyba są mniejsze ale cos tam. Takze chyba nie powiedzialabym, ze to jest cos co miala wiekszosc z nas bo zdaje mi sie, ze tylko Paprotka miała.

Przerwa wam dobrze zrobi.
    Ja bym jeszcze dala inozytol i czarnuszke do supli. Maz tez czarnuszke moze.
    Jak macie jakies zaskorniaki to jechac na wakacje i zyc :)

Czarnuszkę przemycam do sałatek wszedzie 😁mąż tez lubi 😁
    Jak wynajde tani lot to może i polecimy choć narazie muszę się skupić tez na zrzuceniu wagi bo oponka na brzuchu rośnie a niby nic takiego nie jem 🤨

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Bardzo mi przykro kochana że punkcja odwołana. Pewnie w głowie masz kocioł i ogromne emocje. Ściskam Cię mocno ❤️ A słuchaj są lekarze ktorzy specjalizują się w niskim amh, gdzie jajniki słabo reagują na stymulacje. Novum w Warszawie z tego słynie i lekarze z tej kliniki Zamora i Lewandowski. Mają ceny z kosmosu dziewczyny piszą ale potrafią wyczarować ciąże z 1 komórki.

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    To jak któraś miała albo wie jak wyglada ten protokół szanghajski to dajcie znać🤗
    Jeśli mam być tak szczupła jak Chinka i mieć gładka skore to chce 😁🤣🤣choć od tych sterydów to raczej tylko przytyje 🙈

Mi świta jeszcze i tak jak widze w googlu to jest podwojna stymulka, nie wiem nawet czy punkcje nie sa dwie w jednym cyklu.

Oponka od hormonow Ci sie robi tez :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:

Właśnie próbowałam znaleźć na necie, ale nic nie wyczytałam sensownego. Szkoda że nie wiemy, jakie leki tam idą 😌. Ja brałam koenzym z firmy Swanson.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Nie jestem pewna czy szanghajski. Doktor to określał jako "protokół z prasteronem". Brałam to samo co Marzycielka, tylko mniejsze dawki (i u mnie akurat amh spadło, zamiast wzrosnąć- ale ostateczny efekt stymulacji byl lepszy niż we wcześniejszych trzech ) Później w stymulacji u mnie Lametta, Puregon 300j., Orgalutran.

No to ja wlasnie ten prasteron będę jadła
    Zakupiłam 12 paczek po 60 tabletek wiec mogę się w nim kąpać 🤦‍♀️

Ja podczas stymulacji miałam te leki co Ty i nie wyszło wiec może jak się je troche dopieści tym prasteronem to później rusza ? 🤔

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Właśnie próbowałam znaleźć na necie, ale nic nie wyczytałam sensownego. Szkoda że nie wiemy, jakie leki tam idą 😌. Ja brałam koenzym z firmy Swanson.

No wlasnie ja tez szukałam 😩

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ