INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarzycielka, też mi się wydaje, że skoro i tak masz czekać to można by się skonsultować jeszcze w innej klinice, jak sugeruje Lukaszkowa- może w kriobanku? Tam faktycznie mieli zupełnie inny pomysł, niż w Invimedzie. Poza tym to co zaproponował dr S to jest to, co większość z nas stosowała, tylko większe dawki. Prawdę mówiąc trochę mnie rozczarowała tylko taka propozycja z jego strony. No ale nie chcę wchodzić w jego kompetencje. A druga sprawa - myślisz o komórce dawczyni albo o adopcji zarodka? To też mogłoby być dla Was rozwiązanie.
-
Dzudi wrote:Kurcze Marzycielka7! Strasznie mi przykro, że tak się zadziało u Ciebie 😔 Nie mam słów pocieszenia w tej sytuacji.. Może faktycznie lepiej odpuścić tą punkcję skoro szanse są marne?
Mimo wszystko wierzę, że plan doktora wniesie dużo dobrego w osiągnieciu celu!! Czas przeminie a efekty mogą przynieść upragnioną ciąże!! Kochana pozwól sobie na chwilę słabości, płacz jeśli to pomaga ale nie poddawaj się! "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą". Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie 😘 Mocno przytulam 😔🤗❤️
Odpuszczam punkcję bo doktorek dał 1% szans wiec nie ma o co walczyć w tym cyklu i tej stymulacji.
Nawet pytałam o zwiększenie dawek to powiedział ze to nic nie da 😒 -
Ula30 wrote:Marzycielka, też mi się wydaje, że skoro i tak masz czekać to można by się skonsultować jeszcze w innej klinice, jak sugeruje Lukaszkowa- może w kriobanku? Tam faktycznie mieli zupełnie inny pomysł, niż w Invimedzie. Poza tym to co zaproponował dr S to jest to, co większość z nas stosowała, tylko większe dawki. Prawdę mówiąc trochę mnie rozczarowała tylko taka propozycja z jego strony. No ale nie chcę wchodzić w jego kompetencje. A druga sprawa - myślisz o komórce dawczyni albo o adopcji zarodka? To też mogłoby być dla Was rozwiązanie.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ula30 wrote:Marzycielka, też mi się wydaje, że skoro i tak masz czekać to można by się skonsultować jeszcze w innej klinice, jak sugeruje Lukaszkowa- może w kriobanku? Tam faktycznie mieli zupełnie inny pomysł, niż w Invimedzie. Poza tym to co zaproponował dr S to jest to, co większość z nas stosowała, tylko większe dawki. Prawdę mówiąc trochę mnie rozczarowała tylko taka propozycja z jego strony. No ale nie chcę wchodzić w jego kompetencje. A druga sprawa - myślisz o komórce dawczyni albo o adopcji zarodka? To też mogłoby być dla Was rozwiązanie.
Mąż na AK i AZ się nie zgadza 🥺
Powiedział ze albo całkiem nasze albo wcale
Wiec nie walczę o to z nim 😕
Nie chce by wyszło tak ze małżeństwo mi się posypie jak się zapętlimy w tym wszystkim
Narazie głowa mi pęka i ściskam łzy w oczach 😭 -
lukaszkowa wrote:Mialas protokół szanghajski? Zdaje mi sie, ze wlasciwa stymulka jest wtedy calkiem inna... nie jestem pewna na 100% ale tak mi sie wydaje
Nie miałam
On chce wprowadzić po tych trzech miesiącach brania dhea
Mówił o jakimś lekarzu z Nowego Yorku… ale mój mózg nie zapamiętał jego imienia i nazwiska bo skupiałam się by się nie rozpłakać przy nim 😒
A na czym polega ? Wiesz ?
-
Marzycielka7 wrote:Nie miałam
On chce wprowadzić po tych trzech miesiącach brania dhea
Mówił o jakimś lekarzu z Nowego Yorku… ale mój mózg nie zapamiętał jego imienia i nazwiska bo skupiałam się by się nie rozpłakać przy nim 😒
A na czym polega ? Wiesz ?
Ja wlasnie nie jestem pewna ale zdaje mi sie, ze tam jakos z dawkami inaczej sie dziala... chyba są mniejsze ale cos tam. Takze chyba nie powiedzialabym, ze to jest cos co miala wiekszosc z nas bo zdaje mi sie, ze tylko Paprotka miała.
Przerwa wam dobrze zrobi.
Ja bym jeszcze dala inozytol i czarnuszke do supli. Maz tez czarnuszke moze.
Jak macie jakies zaskorniaki to jechac na wakacje i zycWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 18:29
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Nerwusek92 wrote:Przykro mi ;(
U mnie też przez AMH nie było ciekawie, ale ostatecznie 2 komórki były dojrzałe, 2 zapłodnili i 2 są u mnie ale z jakim efektem nie mam pojęcia ;( muszę czekać do soboty, ale boję się, że moja psychika tego nie wytrzyma..
Nasze starania to jedno wielkie obciążenie dla psychiki a ludzie wokół potrafią dobić...
Jak ja słyszę, że ktoś raz pyk i ma dziecko albo jak już ktoś ma dziecko a je olewa to mam wrażenie, że zaraz wybuchnę...
Marzycielka7 tulę 🥰
Mam podobnie … a jak słyszę i widzę w pracy jak ludzie traktują dzieci to mnie szlag trafia …
A teksty typu ,, musisz odpuścić głowę to się uda”… ,, za bardzo chcesz to nie wyjdzie…”
,,musicie gdzieś wyjechać bo ja z moim to pojechał i cyk ciaza „….,, a najlepszy hit to … ,, moja kolezanka tez nie mogła ale się rozwiodła i z drugim od razu ciaza 🤦♀️🤦♀️🤦♀️„
Dobre radę pseudo koleżanek 🤦♀️
-
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Mialas protokół szanghajski? Zdaje mi sie, ze wlasciwa stymulka jest wtedy calkiem inna... nie jestem pewna na 100% ale tak mi sie wydaje
-
nick nieaktualnyMarzycielka7 wrote:Mąż na AK i AZ się nie zgadza 🥺
Nie chce by wyszło tak ze małżeństwo mi się posypie jak się zapętlimy w tym wszystkim
Narazie głowa mi pęka i ściskam łzy w oczach 😭Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka, bardzo mi przykro 😢
Może przerwa i suplementacja pomoże, spróbujecie jeszcze raz. Teraz macie trochę czasu na odpoczecie od tego wszystkiego i chociaż trochę wyluzowanie ❤️
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
To jak któraś miała albo wie jak wyglada ten protokół szanghajski to dajcie znać🤗
Jeśli mam być tak szczupła jak Chinka i mieć gładka skore to chce 😁🤣🤣choć od tych sterydów to raczej tylko przytyje 🙈
Powiedzcie mi jakiej firmy koenzym q10 brać ?lukaszkowa lubi tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:To było do Uli pytanie
Ja wlasnie nie jestem pewna ale zdaje mi sie, ze tam jakos z dawkami inaczej sie dziala... chyba są mniejsze ale cos tam. Takze chyba nie powiedzialabym, ze to jest cos co miala wiekszosc z nas bo zdaje mi sie, ze tylko Paprotka miała.
Przerwa wam dobrze zrobi.
Ja bym jeszcze dala inozytol i czarnuszke do supli. Maz tez czarnuszke moze.
Jak macie jakies zaskorniaki to jechac na wakacje i zyc
Czarnuszkę przemycam do sałatek wszedzie 😁mąż tez lubi 😁
Jak wynajde tani lot to może i polecimy choć narazie muszę się skupić tez na zrzuceniu wagi bo oponka na brzuchu rośnie a niby nic takiego nie jem 🤨 -
Marzycielka7 wrote:Mąż na AK i AZ się nie zgadza 🥺
Narazie głowa mi pęka i ściskam łzy w oczach 😭
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Marzycielka7 wrote:To jak któraś miała albo wie jak wyglada ten protokół szanghajski to dajcie znać🤗
Jeśli mam być tak szczupła jak Chinka i mieć gładka skore to chce 😁🤣🤣choć od tych sterydów to raczej tylko przytyje 🙈
Powiedzcie mi jakiej firmy koenzym q10 brać ?
Oponka od hormonow Ci sie robi tez👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyMarzycielka7 wrote:To jak któraś miała albo wie jak wyglada ten protokół szanghajski to dajcie znać🤗
Powiedzcie mi jakiej firmy koenzym q10 brać ?Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Nie jestem pewna czy szanghajski. Doktor to określał jako "protokół z prasteronem". Brałam to samo co Marzycielka, tylko mniejsze dawki (i u mnie akurat amh spadło, zamiast wzrosnąć- ale ostateczny efekt stymulacji byl lepszy niż we wcześniejszych trzech ) Później w stymulacji u mnie Lametta, Puregon 300j., Orgalutran.
No to ja wlasnie ten prasteron będę jadła
Zakupiłam 12 paczek po 60 tabletek wiec mogę się w nim kąpać 🤦♀️
Ja podczas stymulacji miałam te leki co Ty i nie wyszło wiec może jak się je troche dopieści tym prasteronem to później rusza ? 🤔