INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Mogę nie wstawać z łóżka, byleby z maleństwem było dobrze. Też zawsze chciałam mdłości, ale nie wiem czy chciałabym tak bardzo drugi raz.
Jeszcze kilka godzin i będzie wszystko jasne.
A Ty jak się czujesz ogólnie?
Mi oprócz bóli jak na miesiączkę nic nie dolega ciążowego. Ciągle się czuje jakby @ miała zaraz przyjść. No ale ginekolodzy mówią, że niektóre kobiety tak mają do 12 tc. W ogóle wybór lekarza będzie baaaardzo trudny dla mnie. Jeden chce odstawiać Clexane za miesiąc drugi mówi żebym brała do końca ciąży i takich różnic jest mnóstwo między nimi. Muszę podjąć decyzję ale chyba do każdego przejdę się jeszcze raz 😉 Bosz jestem okropna w tym niezdecydowaniu 🙉🙃 ciesz się, że masz swojego zaufanego ginekologa! Ja niestety podczas leczenia niepłodności nie spotkałam takiego, przynajmniej wiem do kogo nie chodzić 😉
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Nerwusek92 wrote:Dziewczyny co warto zbadać z immunologii?
Trombofilia wrodzona,immunofenotyp,kir, hla-c(tylko mąż),przeciwciała asa,ana2,ana3,anca,pc antygenom jajnika,transglutaminazie tkankowej igg iga, beta2 glikoproteine igg igm,pc kardiolipinie, pc endomysium i gliadynie, iga igg igm,wit d3,homocysteina,antytrombina,ggtp,antykoagulant tocznia,tsh fsh lh testosteton prolaktyna estradiol, aptt, ige calkowite, kortyzol,borelioza,bilirubina calk, kreatynina,kwas moczowy,mocznik,insulina.
Niestety wszystko prywatnie i sporo kasy wydałam, więc myślę ze lepiej będzie jak immunolog przepisze typowo pod Teoją historię badania. Nie zrobiłam tylko cytokin i aktywnosci komórek nk no i allo mlr(immunolog z invi.ed nie zleca szczepień komorkami męża wiec nie robilam)
Nerwusek92, Sosenka lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Geraltowa wrote:.
Mi oprócz bóli jak na miesiączkę nic nie dolega ciążowego. Ciągle się czuje jakby @ miała zaraz przyjść. No ale ginekolodzy mówią, że niektóre kobiety tak mają do 12 tc. W ogóle wybór lekarza będzie baaaardzo trudny dla mnie. Jeden chce odstawiać Clexane za miesiąc drugi mówi żebym brała do końca ciąży i takich różnic jest mnóstwo między nimi. Muszę podjąć decyzję ale chyba do każdego przejdę się jeszcze raz 😉 Bosz jestem okropna w tym niezdecydowaniu 🙉🙃 ciesz się, że masz swojego zaufanego ginekologa! Ja niestety podczas leczenia niepłodności nie spotkałam takiego, przynajmniej wiem do kogo nie chodzić 😉
No, ale musisz kogoś wybrać, niestety, bo pójdziesz z torbami chodząc do dwóch.
A takie bóle też mam. Są krótkie, czasami łapią, potrzymaja kilka sekund i koniec. Tak mi się zdarza może 2-3 razy dziennie, nie więcej. Czasem w ogóle. Czytałam, że to normalne, bo macica teraz bardzo pracuje. -
dobuska wrote:o kurde, te rozbieżności w zaleceniach są dziwne.
No, ale musisz kogoś wybrać, niestety, bo pójdziesz z torbami chodząc do dwóch.
A takie bóle też mam. Są krótkie, czasami łapią, potrzymaja kilka sekund i koniec. Tak mi się zdarza może 2-3 razy dziennie, nie więcej. Czasem w ogóle. Czytałam, że to normalne, bo macica teraz bardzo pracuje.
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
Geraltowa wrote:Mnie trzymają te bóle całymi dniami. Czasem się zdarzy pół dnia że nie boli ale to wyjątek. Już się przyzwyczaiłam do tego szczerze mówiąc, lekarze mnie uspokoili. Powiem Ci, że z tyłu głowy ciągle miałam myśli żeby całą ciąże chodzić do dwóch no ale siniaków po Clexane nie ukryje na brzuchu przed tym co zaleca zaraz odstawić. Także dobrze, że musze wybrać, potrzebuje bata nade mną 😉
-
Geraltowa wrote:Mnie trzymają te bóle całymi dniami. Czasem się zdarzy pół dnia że nie boli ale to wyjątek. Już się przyzwyczaiłam do tego szczerze mówiąc, lekarze mnie uspokoili. Powiem Ci, że z tyłu głowy ciągle miałam myśli żeby całą ciąże chodzić do dwóch no ale siniaków po Clexane nie ukryje na brzuchu przed tym co zaleca zaraz odstawić. Także dobrze, że musze wybrać, potrzebuje bata nade mną 😉
-
Motyl12 wrote:Spisuje wszystkie badania jakie zrobiliśmy
Trombofilia wrodzona,immunofenotyp,kir, hla-c(tylko mąż),przeciwciała asa,ana2,ana3,anca,pc antygenom jajnika,transglutaminazie tkankowej igg iga, beta2 glikoproteine igg igm,pc kardiolipinie, pc endomysium i gliadynie, iga igg igm,wit d3,homocysteina,antytrombina,ggtp,antykoagulant tocznia,tsh fsh lh testosteton prolaktyna estradiol, aptt, ige calkowite, kortyzol,borelioza,bilirubina calk, kreatynina,kwas moczowy,mocznik,insulina.
Niestety wszystko prywatnie i sporo kasy wydałam, więc myślę ze lepiej będzie jak immunolog przepisze typowo pod Teoją historię badania. Nie zrobiłam tylko cytokin i aktywnosci komórek nk no i allo mlr(immunolog z invi.ed nie zleca szczepień komorkami męża wiec nie robilam)
Też bym powiedziała, że koszty są niemałe, więc może lepiej przyjść do immunologa z tym co się ma i ewentualnie dorobić to, co zleci - ja z powyższych do immunologa szłam z: przeciwciałami ANA1 i 3, przeciwko otoczce przejrzystej jajnika, wit d3, homocysteina, tsh - to byly badania zlecone juz wczesniej przez dra S (ogólnie zabrałam całą teczkę badań, które miałam i lekarz sobie pospisywał to, co go interesowało). Dodatkowo na wlasna reke zrobilam przed wizyta KIR+hla-c i immunofenotyp. Na wizycie dr Paśnik zlecił mi już "tylko" cytokiny i pakiet na trombofilie. Więc jak widać co lekarz to inne podejście do zakresu badań.Sosenka lubi tę wiadomość
-
Dobuska trzymam mocno kciuki!
Dzudi mam nadzieje, ze dzisiaj bedziesz sie juz lepiej czula
Nerwusek ja robie teraz badanie KIR i immunofenotyp + te podstawowe, ktore mialam juz robione w klinice. Kazda z nas to indywidualny przypadek, wiec poczekam co jeszcze mi immonolog zleci.
A i jeszcze ten pakiet na trombofilie mam juz zrobionyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 11:02
Nerwusek92, dobuska lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
lindalia wrote:Dzudi, cieszę się, że ból opanowany. ❤ dobrze, że chociaż nospe w Twoim stanie można brać. A psychicznie jak ?
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Nika1 wrote:A jak dostałaś zalecenie clexane to nie miałaś zaznaczone, że masz brać do końca ciąży i chwilę po? Moja immunolog dokładnie określiła to w informacji dla ginekologa.
Dobuska sama nie wiem co z tym Clexane skoro biorę go tylko profilaktycznie. Będę musiała sobie rozpisać wszystkie za i przeciw na kartce. Mój najlepszy sposob na podejmowanie decyzji 😉
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
lindalia wrote:Geraltowa, Ty zdecydowałaś się na Rajewskiego ?
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Dzudi wrote:Psychicznie gorzej. Staram się nie myśleć o testowaniu ale poniedziałek coraz bliżej. Obiecałam sobie, że nie zrobię sikańca i nie zrobiłam. Łatwiej mi w tym postanowieniu bo testów w domu nie mam i nie kuszą 🙈
-
Geraltowa wrote:Ja nie mam Clexane od imunno zalecone. Mam tylko mutacje mthfr, więc nie mam konkretnych wskazań, żeby go brać. Sama poprosiłam dr K żeby dała mi heparyne do transferu tak profilaktyczynie dawkę 0.4.
Dobuska sama nie wiem co z tym Clexane skoro biorę go tylko profilaktycznie. Będę musiała sobie rozpisać wszystkie za i przeciw na kartce. Mój najlepszy sposob na podejmowanie decyzji 😉Geraltowa lubi tę wiadomość
-
Geraltowa wrote:Ja nie mam Clexane od imunno zalecone. Mam tylko mutacje mthfr, więc nie mam konkretnych wskazań, żeby go brać. Sama poprosiłam dr K żeby dała mi heparyne do transferu tak profilaktyczynie dawkę 0.4.
Dobuska sama nie wiem co z tym Clexane skoro biorę go tylko profilaktycznie. Będę musiała sobie rozpisać wszystkie za i przeciw na kartce. Mój najlepszy sposob na podejmowanie decyzji 😉Danadana -
Danadana wrote:Ja brałam Clexane przez pierwsze parę tygodni, sama już nie pamiętam ile, ale dostałam to też profilaktycznie. Do momentu otrzymania wyników mutacji. Obie lekarki, pierwsza do której trafiłam jak i dr Barlik mówiły, że to jest tak mała dawka (0,4 właśnie), że naprawdę nic się nie zadzieje. Mi wyszła mutacja,ale w jakimś genie, na który heparyna nic nie daje, więc kazali mi odstawić.
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Geraltowa wrote:Zdecydowałam to za dużo powiedziane 😉 miotam się między nim, a dr Barlik co mi polecała danadana.
Dobuska kciuki za serduszko❤dobuska, Geraltowa lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Ja ze swojej strony moge ci polecic zebys zostala u Rajewskiego prowadził moja ciążę. Tez bralam heparyne cala ciążę ale ja mialam zalecenie od immunologa i Rajewski mowil ze jak zaczelam brac to juz do konca ciazy mam brac i po porodzie 2 tyg, ja bylam spokojniejsza z ta heparyna mimo ze pokuta bylam niemiłosiernie. Co do samego lekarza dla mnie cudowny jako lekarz jako czlowiek i wiem ze juz nie zmienie na zadnego innego a w moim zyciu przerobilam juz ich wielu.
Dobuska kciuki za serduszko❤
Najważniejsze, że jestem w ciąży i taki "problem" z wyborem lekarza to tak naprawdę przyjemna sprawa. Jestem pewna, że oboje lekarze świetnie się opiekują pacjentkami więc wiem, że obojętnie kogo wybiorę będę zaopiekowana. To wybór pomiędzy dobrym a dobrym 💛Asiulka84 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Geraltowa wrote:No właśnie dr Barlik jest tą która jest za Clexane do końca ciąży 🤷♀️ A w ogóle jest przemiła i bardzo skrupulatna. Zrobiła na mnie duże wrażenie i ma mega dobry sprzęt do usg. Dziękuję Ci za jej polecenie! Chociaż to wcale nie ułatwia decyzji kogo wybrać 😉
No pewnie, trzeba się dobrze zastanowićGeraltowa lubi tę wiadomość
Danadana