Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro Monika, że tak się stało :( Wczoraj zapytałam lekarkę jak duże jest ryzyko poronienia w pierwszym trymestrze i powiedziała mi, że średnio co 3 kobieta niestety traci dziecko.. Masakra to wszystko..

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • GośaG Znajoma
    Postów: 26 9

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz sie trzymań! Skorzystaj moze z opcji psychologa, musisz z kimś pogadać kto nie będzie Ci dawać złotych rad tylko pomoże przez to przejść.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Strasznie mi przykro Monika, że tak się stało :( Wczoraj zapytałam lekarkę jak duże jest ryzyko poronienia w pierwszym trymestrze i powiedziała mi, że średnio co 3 kobieta niestety traci dziecko.. Masakra to wszystko..
    Też o tym słyszałam, tylko że ja już kończyłam 1 trymestr.... Odliczałam tylko dni do rozpoczęcia kolejnego "bezpiecznego" trymestru. Większość poronień jest jednak na samym początku ciąży, więc już miałam nadzieję, że najgorsze za mną :(
    Teraz tak myślę czy to, że mi ta beta tak opornie przyrastała nie było już wyrokiem. Późne pojawienie się serduszka, łagodne objawy ciąży (sporadyczne mdłości i zmęczenie), może tylko przez leki Ra ciąża przerywała :(
    Napisałam do koordynatorki i dr Sroka zaleca badanie genetyczne płodu. Może one coś wyjaśnią. Na stymulację muszę poczekać min 3 miesiące, ale na ten rok i tak już nie mają refundacji, więc muszę chyba czekać do stycznia i nie zwariować

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 672 348

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a Ty cały czas brałaś te leki na podtrzymanie?? Wydaje mi się że najgorszy czas to odstawienie leków. Organizm dostaje pełno tej chemii a potem ją odstawiamy i sobie nie radzi. Mi poprzednim razem doszło do poronienia tydzień po odstawieniu leków. I teraz też się bardzo boję.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 13:39

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Monika a Ty cały czas brałaś te leki na podtrzymanie?? Wydaje mi się że najgorszy czas to odstawienie leków. Organizm dostaje pełno tej chemii a potem ją odstawiamy i sobie nie radzi. Mi poprzednim razem doszło do poronienia tydzień po odstawieniu leków. I teraz też się bardzo boję.
    Do 7tyg ciąży brałam medrol i prolutex, teraz tylko luteinę 2x dziennie, no i witaminy. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą. Odkąd pamiętam brałam leki na alergię, codziennie. W ciąży kazali mi odstawić, bo niby kategoria B czyli dopuszczone, no ale na lepiej nie ryzykować. Odstawiłam jakoś w 7-8tyg. Czy jest możliwe, że mój organizm był w szoku i zaczął produkować więcej przeciwciał niż zwykle? Może potraktował zarodek jak intruza? Pierwsze 2 tyg piłam wapno 2x dziennie, bo nie mialam straszny katar. Potem minęło i do teraz jest w miarę ok. Tylko w nocy mi się zatyka, ale do wytrzymania.

    A Ty co bierzesz teraz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 14:21

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 672 348

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jeszcze prolutex na dwa tygodnie. Luteinę mam brać do odwołania. Medrol do końca tego tygodnia pół tabletki dziennie. No i witaminy. Następną wizytę umówiłam na 22.08 już u swojego miejscowego lekarza. Sroka mówił że mogę jeszcze w poniedziałek przyjechać. Będzie 6 tydzień powinny być serca już widoczne. Nie wiem czy jechać czy spokojnie czekać do tego 22. Nie wiem czy to możliwe aby organizm mógł zaatakować dziecko. Jeśli zrobisz te badania genetyczne to raczej to powinna wyjść przyczyna dlaczego tak się stało.

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Ja dostałam jeszcze prolutex na dwa tygodnie. Luteinę mam brać do odwołania. Medrol do końca tego tygodnia pół tabletki dziennie. No i witaminy. Następną wizytę umówiłam na 22.08 już u swojego miejscowego lekarza. Sroka mówił że mogę jeszcze w poniedziałek przyjechać. Będzie 6 tydzień powinny być serca już widoczne. Nie wiem czy jechać czy spokojnie czekać do tego 22. Nie wiem czy to możliwe aby organizm mógł zaatakować dziecko. Jeśli zrobisz te badania genetyczne to raczej to powinna wyjść przyczyna dlaczego tak się stało.
    Zdecydowaliśmy z Mężem, że zrobimy te badania genetyczne. Przy okazji sprawdzę sobie czy nie mam trombofilii i jak u mnie z przyswajaniem kwasu foliowego.

    Z tego, co mówisz, prolutex będziesz brała podobnie do mnie. Chyba po 8 tyg już łożysko przejmuje pracę i nie trzeba tyle progesteronu zażywać. U mnie serduszka pojawiło się dokładnie 6tc+6dni. Więc może poczekaj że spokojem do tego 22.08. Najwyżej zrób sobie betę w poniedziałek, żeby zobaczyć jaka duża :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zdecydowaliśmy z Mężem, że zrobimy te badania genetyczne. Przy okazji sprawdzę sobie czy nie mam trombofilii i jak u mnie z przyswajaniem kwasu foliowego.

    Myślę, że to dobra decyzja. Warto być mądrzejszym o tę wiedzę :)

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 672 348

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymaj się dzielnie kochana ,,

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam leki o czekam na poronienie. Jak się uda, to wieczorem będzie zabieg. To czekanie jest okropne

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Lili_E Autorytet
    Postów: 316 338

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Monika!!!

    5 lat starań
    grudzień 2016 - puste jajo płodowe
    06.04. - pierwsze IVF ICSI - 2 blastki 3BB - Beta 9dpt: <0,1 :(
    1.07. - drugie IVF IMSI - 1 blastka 4AB
    beta 9dpt - 255,4
    beta 11dpt - 548,0
    beta 14 dpt - 1938 :):)
    ❄❄

    NykBp2.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje, zero krwawienia a bez tego nie chcą mi zrobić zabiegu. Najgorsze, że od rana nie mogę nawet napić się wody :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nic się nie dzieje, zero krwawienia a bez tego nie chcą mi zrobić zabiegu. Najgorsze, że od rana nie mogę nawet napić się wody :(
    Masakra:( musisz być silna!

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się!!!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Night Koleżanka
    Postów: 54 12

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika :-(

    Chciałam zapytać jak długo czeka się na wyniki przeciwciał plemnikowych/jajnikowych? Nie mogę się doczekać kiedy moje wyniki będą.

    30lat
    28 cs, AMH 2,08, macica jednorożna, LUF, niedoczynność tarczycy
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Monika :-(

    Chciałam zapytać jak długo czeka się na wyniki przeciwciał plemnikowych/jajnikowych? Nie mogę się doczekać kiedy moje wyniki będą.

    Te przeciwciała to chyba szybko. My robiliśmy pakiet badań, to po 3 dniach mieliśmy już komplet. Nie pamiętam, na które czekałam najdłużej, ale sprawnie im poszło. Długo się czeka zwykle na posiewy, bo muszą hodować bakterię.

    Koło 23 mam mieć zabieg. Trzymajcie proszę kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:35

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1446 1141

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Monika :-(

    Chciałam zapytać jak długo czeka się na wyniki przeciwciał plemnikowych/jajnikowych? Nie mogę się doczekać kiedy moje wyniki będą.
    Mi dr powiedział, ze czeka się 3 tyg, a po tygodniu miałam już wyniki :)

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj się!!!

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Night Koleżanka
    Postów: 54 12

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki, żebyś szybko do siebie doszła.

    Ja czekam na przeciwciała i kariotyp. AMH (urosło!), homocysteinę (w normie) i wit D (dużo poniżej normy) już mam.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    30lat
    28 cs, AMH 2,08, macica jednorożna, LUF, niedoczynność tarczycy
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10393

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po woli dochodzę do siebie. W nocy dostałam Ketonal więc jeszcze mnie trochę trzyma. Sam zabieg trwał z 15 min.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego