INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Podchodząc do drugiej punkcji wcale nie jest lepiej, powiedziałbym że nawet większy stres :p ale większy stres to dla mnie jest co miesięczna stymulacja do transferu chodzenie na wizyty obserwowanie endometrium po czym w końcu dowiadywanie się, że znowu nie w tym miesiącu bo stanęło przestało rosnąc itp. masakra i tego się boję, że transferów tak szybko się nie doczekam teraz też moje endometrium cienkie, a biorę końskie dawki leków no nic uczę się cierpliwości4 IVF i córka 2019 r.
-
MonikA_89! jak się czujesz?
Dostałam wyniki przeciwciał przeciw plemnikom i są negatywne . Mały krok do przodu. Czekam na dalsze wyniki, a w następnym tygodniu idę na laparoskopię.Anna Ka, Asiulka84 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:MonikA_89! jak się czujesz?
Dostałam wyniki przeciwciał przeciw plemnikom i są negatywne . Mały krok do przodu. Czekam na dalsze wyniki, a w następnym tygodniu idę na laparoskopię.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Fakt, Monika jest bardzo silna i dzielna. Trymam kciuki, żeby fizycznie wszystko yło ok.
Ja już miałam HSG i histeroskopię, więc nie wiem czy laparoskopia powie mi coś nowego. Myślę, że jednak warto zebrać jak najwięcej informacji jak to wygląda tam w środku.MonikA_89! lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:Fakt, Monika jest bardzo silna i dzielna. Trymam kciuki, żeby fizycznie wszystko yło ok.
Ja już miałam HSG i histeroskopię, więc nie wiem czy laparoskopia powie mi coś nowego. Myślę, że jednak warto zebrać jak najwięcej informacji jak to wygląda tam w środku.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziewczyny, po ciąży zostały mi następujące leki:
Neoparin 0,4ml, 2 opak. (pełne po 10 ampułkostrzykawek), 1 opak. (rozpoczęte, 5 ampułkostrzykawek), ważność do 01.2021, za cenę łączną 160 PLN
DHEA Eljot 25mg, 1 opak. (pełne 30 tabl. ), 1 opak. (rozpoczęte 20 tabl.), ważność do 09.2018, za cenę łączną 50 PLN
Folian quatrefolic 400 Swanson, otwarta fiolka, ok. 10 kapsułek – dorzucę gratis dla chętnej osoby.
Możliwa wysyłka. Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu na priv.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Night wrote:Laparoskopia ma być diagnostyczna, plus lekarz ma oglądać moją macicę bo jest jednorożna
😭
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Chciałam Was podpytać ile czasu minęło zanim zaproponowano Wam inseminacje/in vitro. Ja aktualnie jestem 3 cykl z CLO, poprzedni był z ovitrelle, tym razem nie wiem czy do tego dojdzie bo pęcherzyki kiepsko rosną. W każdym razie doktor nic nie wspomina ze może trzeba czego innego spróbować bo moim zdaniem samo podawanie tabletek i ew ovi jest stratą czasu.. czy ja mam zaproponować lekarzowi zeby pójść dalej? No ale chyba to nie.jest moje zadanie..
-
Lili nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie bo ja do Invimedu trafiłam tylko w celu in vitro. Stymulację CLO i innymi lekami prowadziła moja Pani ginekolog, w między czasie miałam też operację. Przed podejściem do in vitro leczyłam się 2 lata.
-
nick nieaktualny
-
U mnie najpierw zaproponował żeby popróbować z tym clo . Monitorować cykle. No i tak zeszło dobry rok na monitoringu. A potem to chyba doktor zaproponował żeby spróbowac Ivf skoro efektów nie było. Ja w sumie na początku wogole nie myślałam że ivf może być nam potrzebne. No ale jednak
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Po laparoskopii i z wszystkimi wynikami mam przyjść i będziemy planować co dalej. Proponował, żebym przyszła ok 14dc, żeby mógł obejrzeć wszystko na usg. U mnie pęcherzyk ma wielkość 20-21mm dopiero w 18dc (bez ovitrelle nie pęknie) i dr S zasugerował, że to może być problem. Przy stymulacji clostibegytem odpowiedni rozmiar miałam w 14dc.
Wyniki antygenów jajnika ujemne . Jeszcze tylko kariotyp na początku września.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
nick nieaktualnyAnna Ka wrote:U mnie najpierw zaproponował żeby popróbować z tym clo . Monitorować cykle. No i tak zeszło dobry rok na monitoringu. A potem to chyba doktor zaproponował żeby spróbowac Ivf skoro efektów nie było. Ja w sumie na początku wogole nie myślałam że ivf może być nam potrzebne. No ale jednak
Rok to długo jak na monitoring chyba co? No bo jeśli po lekach coś nie zaskoczy przez 3 miesiące czy nawet pół roku to po czekać aż rok. Właśnie o to mi chodzi żeby nie tracić aż tyle czasu na leki i monitoring tylko, tylko żeby już działać. Jestem może w gorącej wodzie kapana ale te procedury są chore. Staram się z mężem tyle lat (4.5 roku) ale za nie miałam wcześniej nic udokumentowane to musze tracić kolejny rok żeby były papierki ze jestem wadliwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:23
-
nick nieaktualny
-
Lili_E wrote:Jeszcze mam do Was pytanie jak chodzi o dofinansowanie. Czy mogę już składać wniosek jeśli najwcześniej i tak mogę rozpocząć całą procedurę dopiero w lutym??
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Lili_E wrote:Jeszcze mam do Was pytanie jak chodzi o dofinansowanie. Czy mogę już składać wniosek jeśli najwcześniej i tak mogę rozpocząć całą procedurę dopiero w lutym??
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62