Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    W piatek jak nie zolknie to do domciu.
    Tam wiem, ze czekaja mnie wszystkie rzeczy, ktorych nie moglam jesc - oscypki, prosciutto wiec chce mi sie zyc :D

Ładnie je i kupka wiec chyba jest w porzasiu :)
    No to elegancko! Jak masz też apetyt to dobry znak 😎
    Dzięki, że pytasz - ja jestem posrana :D codziennie się budzę z myślą, że ten dzień coraz bliżej. Mogę być w ciąży kolejne trzy miesiące, nie przeszkadza m kto jak na razie 😂 ale na pewno przyjdzie kryzys... Bardzo chcę uniknąć ewentualnego wywoływania, ale wpływ mam na to niewielki....a tak to mam w sobie, niestety, więcej strachu niż oczekiwania i ekscytacji. Nie wiem czemu... 😵☹️

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    No to elegancko! Jak masz też apetyt to dobry znak 😎
    Dzięki, że pytasz - ja jestem posrana :D codziennie się budzę z myślą, że ten dzień coraz bliżej. Mogę być w ciąży kolejne trzy miesiące, nie przeszkadza m kto jak na razie 😂 ale na pewno przyjdzie kryzys... Bardzo chcę uniknąć ewentualnego wywoływania, ale wpływ mam na to niewielki....a tak to mam w sobie, niestety, więcej strachu niż oczekiwania i ekscytacji. Nie wiem czemu... 😵☹️
    Ale to można mieć zupełnie inne podejścia 😄. Ja umrę z rozpaczy jak będę musiała być w ciazy następne 3 tygodnie 🙈. Nie ma, turnus się kończy, niech Młody wychodzi 😄. Oczywiście śmieje się, bo tak jak piszesz wpływ mam na to niewielki, ale pomarzyć można.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana nie bój żaby, bo będziesz super mamą! A czas turnusu, jak to napisała Ula, dobiega końca :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję opieki tylko porodu :D a konkretnie tego, żeby wszystko poszło dobrze...
    Turnus to fakt, dobiega końca. To też będzie ciekawe się wszystkiego oduczyć, może się wreszcie położę na brzuch 😂😂😂

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja się nie boję opieki tylko porodu :D a konkretnie tego, żeby wszystko poszło dobrze...
    Turnus to fakt, dobiega końca. To też będzie ciekawe się wszystkiego oduczyć, może się wreszcie położę na brzuch 😂😂😂
    Ooo, też mi brakuje leżenia na brzuchu 🙂

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja zawsze spałam na brzuchu i już teraz nie mogę? Ja co prawda mam już brzuszek, ale jeszcze mały. Mimo to jak się kładę na brzuchu to czuję, ze mi przeszkadza i muszę zmienić pozycję. To tak z automatu przyszło, a na brzuchu spałam całe życie.

kate2friend lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A wiecie, że ja zawsze spałam na brzuchu i już teraz nie mogę? Ja co prawda mam już brzuszek, ale jeszcze mały. Mimo to jak się kładę na brzuchu to czuję, ze mi przeszkadza i muszę zmienić pozycję. To tak z automatu przyszło, a na brzuchu spałam całe życie.
    No ja też, niestety musisz opracować inne pozycje 😆 mi już boki odpadają...a najgorsze jest to, że rekomendują zasypianie czy leżenie głównie na lewym, więc dobrze, że nie mam odleżyn 😂

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję dziwnie. Najbardziej doskwiera mi ból dolnego odcinka pleców, który trzyma od wczoraj i nie puszcza. W moim przypadku takie bóle zwistują okresy, ale tutaj niestety nospa nie pomaga. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    A ja się czuję dziwnie. Najbardziej doskwiera mi ból dolnego odcinka pleców, który trzyma od wczoraj i nie puszcza. W moim przypadku takie bóle zwistują okresy, ale tutaj niestety nospa nie pomaga. :(
    Też miałam takie bóle na początku. Także to chyba neutralny znak.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Też miałam takie bóle na początku. Także to chyba neutralny znak.
    Wiem, wiem. Nie doszukuję się objawów.
    Bardziej mnie martwi, że ból na który nie mogę zadziałać tabletką, to przeszkadzacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 09:15

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia nie przejmuj sie, mi sie zdaje, ze objawami nie ma totalnie zadnej prawidlowosci przy transferach.

Dzis wychodzimy juz do domu!!!!! Pełna porodowka, my w dobrym stanie wiec uciekamy stad :)

Danadana, plinka2017, Nika1, Night, penceence, Nerwusek92, Kassssia, katrinka2609, kate2friend lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Lindalia nie przejmuj sie, mi sie zdaje, ze objawami nie ma totalnie zadnej prawidlowosci przy transferach.

Dzis wychodzimy juz do domu!!!!! Pełna porodowka, my w dobrym stanie wiec uciekamy stad :)
    To miłych, pierwszych chwil sam na sam w domu 💞

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia, tak jak piszą dziewczyny. Nie przejmuj się żadnymi objawami. Tylko beta prawdę powie. A zdradzisz, kiedy testujesz czy nie chcesz? :)

Lukaszkowa, ale super! Zacznie się bal :D

• lindalia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się naczytałam żeby zapobiegać skurczom, że stąd te schizy.
    Betować będę grzecznie jak klinika podała, nie planuje wcześniejszych wyskoków. Może jedynie zrobię test dzien przed, żeby w razie otrzymania wyniku, nie płakać w pracy przy ludziach.

Lukaszkowa, będziecie pokazywać Młodemu dom " a to jest kuchnia, a tutaj rodzice śpią, a tu są oscypki na które mamusia czekała"? :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tyle się naczytałam żeby zapobiegać skurczom, że stąd te schizy.
    Betować będę grzecznie jak klinika podała, nie planuje wcześniejszych wyskoków. Może jedynie zrobię test dzien przed, żeby w razie otrzymania wyniku, nie płakać w pracy przy ludziach.

Lukaszkowa, będziecie pokazywać Młodemu dom " a to jest kuchnia, a tutaj rodzice śpią, a tu są oscypki na które mamusia czekała"? :D
    Ale na skurcze nospa Ci pomoże, a jesli masz bóle kręgosłupa to to nie powinno mieć wpływu. :) Będzie dobrze <3

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, weź sobie Nospę, to na pewno nie zaszkodzi. :) Na bóle kręgosłupa polecam ciepły (nie gorący) okład. :) Ja też wcześniej nie testowałam niż przykazano ;) i uważam, że to była dobra decyzja. Trzymam kciuki za Ciebie! 🤞🤞

Ula, a jak Twoje nastawienie do porodu?

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dokładnie, weź sobie Nospę, to na pewno nie zaszkodzi. :) Na bóle kręgosłupa polecam ciepły (nie gorący) okład. :) Ja też wcześniej nie testowałam niż przykazano ;) i uważam, że to była dobra decyzja. Trzymam kciuki za Ciebie! 🤞🤞

Pewnie, że dobra. Ja bym sobie drugi raz czegoś takiego nie urządziła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Nastawienie zadaniowe- mały jest w brzuchu to trzeba go wypchnąć. No boje się, wiadomo. Czy wszystko będzie z nim dobrze. Trochę się też przerazilam bo przedwczoraj zdecydowaliśmy się z mężem na przytulanki po jakichś 6 miesiącach przerwy i było... Strasznie. Mega bolało. I nie wiem, jak tam ma się zmieścić dziecko 🙈. A jak u Ciebie?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Nastawienie zadaniowe- mały jest w brzuchu to trzeba go wypchnąć. No boje się, wiadomo. Czy wszystko będzie z nim dobrze. Trochę się też przerazilam bo przedwczoraj zdecydowaliśmy się z mężem na przytulanki po jakichś 6 miesiącach przerwy i było... Strasznie. Mega bolało. I nie wiem, jak tam ma się zmieścić dziecko 🙈. A jak u Ciebie?
    Ja normalnie uprawiałam sex i było okej, może kup sobie ten żel Feminum? Mi to na początku pomagało. :) Może po takiej przerwie po prostu wszystko tam na nowo trzeba "ogarnąć"/"przyzwyczaić".
    Ja też nie wiem, jak tam się ma zmieścić dziecko 😆😂 no,ale jakoś się pewnie zmieści. Ja tylko po prostu nie chcę mieć jakiegoś przypału w trakcie porodu, ale takie życzenia ma każda z nas 😉

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja normalnie uprawiałam sex i było okej, może kup sobie ten żel Feminum? Mi to na początku pomagało. :) Może po takiej przerwie po prostu wszystko tam na nowo trzeba "ogarnąć"/"przyzwyczaić".
    Ja też nie wiem, jak tam się ma zmieścić dziecko 😆😂 no,ale jakoś się pewnie zmieści. Ja tylko po prostu nie chcę mieć jakiegoś przypału w trakcie porodu, ale takie życzenia ma każda z nas 😉
    No chyba będę musiała się wspomóc jakimś żelem, bo daleko nie zajedziemy 😀😀.

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ