INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Katrin83 wrote:Hej Kochane. Jestem tu nowa zaczynamy z mężem starania o upragnionego bobaska😊. Jesteśmy umówieni w invimed w Poznaniu z dr Łukaszem Lewandowskim. Macie jakieś opinie. Staramy się od kilku lat naturalnie i nic. Aż w końcu moj ginekolog zlecił hsg i wyszło niedroznosc jajowodów obu😪. Czy wiecie może czy w tej klinice można się ubiegać o tefundacje chociaż leków? Jesteśmy z poza Poznania ja mam 38 lat za miesiąc a mąż 42. Może któraś z Was ma podobny problem. Dziękuję z gory
Hej z refundacja jest tak, jak dziewczyny pisały, do 3 cykli, tylko trzeba warunki spełnić, określony wiek (chyba poniżej 40 lat) i coś z AMH.
My leczymy się u dr L, ale tutaj są głównie dziewczyny od dr S lub K.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z dr L, chodziłam do niego już wcześniej, przed kliniką. Ale każdy ma inne wrażenia, oczekiwania itp. więc po prostu musicie sprawdzić, czy dr Wam podpasuje 🙂Katrin83 lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
dobuska wrote:Nie wiem jak u Dzudi, ale mi doktor powiedział, ze jak zostają dwa ostatnie to warto je podać razem.
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
lindalia wrote:Rozumiem. A jakie jest uzasadnienie tego, że doktor zaleca podanie Wam dwóch blastek ?
-
Dzudi wrote:Mi jedynie wspomniał, że oba są tej samej klasy "BB" więc warto razem podawać 😊
Dzudi, mam nadzieję, że dwójeczka z Wami zostanie! -
Ma_gda wrote:Ja myślę, że on bierze pod uwagę różne okoliczności i cały przebieg procedury. My w pierwszej mieliśmy cztery zarodki tej samej klasy, ale dwa były z 6 doby i te dwa podawaliśmy razem, pozostałe pojedynczo. Teraz od początku sugerował podawanie dwóch ze względu na mój wiek i niepowodzenie pierwszej procedury, niezależnie od klasy zarodków. Wiec pewnie jak patrzy na jakość zarodków, wiek pacjentki i inne okoliczności leczenia, to na tej podstawie tak sugeruje lub nie.
U Was był problem z nasieniem? Przepraszam, ale nie pamiętam. -
Ma_gda wrote:Ja myślę, że on bierze pod uwagę różne okoliczności i cały przebieg procedury. My w pierwszej mieliśmy cztery zarodki tej samej klasy, ale dwa były z 6 doby i te dwa podawaliśmy razem, pozostałe pojedynczo. Teraz od początku sugerował podawanie dwóch ze względu na mój wiek i niepowodzenie pierwszej procedury, niezależnie od klasy zarodków. Wiec pewnie jak patrzy na jakość zarodków, wiek pacjentki i inne okoliczności leczenia, to na tej podstawie tak sugeruje lub nie.
-
lindalia wrote:Nam zostały też dwa 4BB z 6 doby i też doktor namawia na podanie ich razem. W sytuacji, kiedy ten, co siedzi teraz we mnie, postanowi z nami nie zostać.
U Was był problem z nasieniem? Przepraszam, ale nie pamiętam. -
lindalia wrote:Nam zostały też dwa 4BB z 6 doby i też doktor namawia na podanie ich razem. W sytuacji, kiedy ten, co siedzi teraz we mnie, postanowi z nami nie zostać.
U Was był problem z nasieniem? Przepraszam, ale nie pamiętam.
Nie, u nas jest problem z moim PCOS no wiek >35, nasienie akurat super. Przy tych sześciodniowych on mówił, że mają trochę mniejszy potencjał niż pięciodniowe i dlatego sugerował podanie dwóch, ale to też pewnie z uwzględnieniem wszystkich okoliczności . Przy tych sześciodniowych tak się nie wahałam czy podać dwa, ale przy pierwszym transferze pięciodniowego w drugiej procedurze już trochę tak i w końcu podaliśmy tylko jeden, no ale nie wyszło, więc pewnie kolejny transfer spróbujemy z dwoma. Ale wiem, że to są trudne decyzje bo wiadomo, że dr ma swoją wiedzę, doświadczenie, ale ja jakoś spanikowałam przed ryzykiem ciąży mnogiej, bo jednak również tutaj takie przy podwójnych transferach się zdarzały no i nikt nie zagwarantuje, że tak się nie trafi. Trzymam kciuki, żebyś się nie musiała zastanawiać nad tymWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 12:49
lindalia, Danadana lubią tę wiadomość
-
Kurde z jednym jest meksyk dziewczyny a co dopiero z 2jka, serio. Ja sobie nie wyobrazam.
Wielki szacunek dla mam blizniat.
Ja mialam podane dwa 3bb. Bo zostaly mi na koncu wlasnie dwa takie same zarodki. Wczesniej beta 0 wiec z doktorem zdecydowalismy się na dwa - u nas zadzialalo to tak jak najczesciej sie oczekuje, ze chociaz ten jeden zostanie.dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Kurde z jednym jest meksyk dziewczyny a co dopiero z 2jka, serio. Ja sobie nie wyobrazam.
Wielki szacunek dla mam blizniat.
Ja mialam podane dwa 3bb. Bo zostaly mi na koncu wlasnie dwa takie same zarodki. Wczesniej beta 0 wiec z doktorem zdecydowalismy się na dwa - u nas zadzialalo to tak jak najczesciej sie oczekuje, ze chociaz ten jeden zostanie.
Jak sobie radzisz? Jak się czujesz? 😊
Ja dziś byłam w labie ostatni raz, na pobraniu GBS i to chyba zakańcza moją przygodę z tym miejscem 😆Danadana -
Danadana wrote:To dobrze, że w sumie tak doradzają per przypadek.
Jak sobie radzisz? Jak się czujesz? 😊
Ja dziś byłam w labie ostatni raz, na pobraniu GBS i to chyba zakańcza moją przygodę z tym miejscem 😆
Jaś jest super, uwielbiam go. Walcze o lepszą laktacje i tak sobie jakos zyjemy .
Jest dobrze, poki co chyba lepiej niz myslalam.Night, Danadana, Ma_gda, kate2friend, dobuska, penceence, Nerwusek92 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Bylam wlasnie na przycieciu kokardek od szwow i to kończy moja przygode z ciążą i porodem i chyba rozrodem w ogole . Łezka w oku się kręci za brzuszkiem tak naprawdę.
Jaś jest super, uwielbiam go. Walcze o lepszą laktacje i tak sobie jakos zyjemy .
Jest dobrze, poki co chyba lepiej niz myslalam.
Piękne toWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 13:54
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Bylam wlasnie na przycieciu kokardek od szwow i to kończy moja przygode z ciążą i porodem i chyba rozrodem w ogole . Łezka w oku się kręci za brzuszkiem tak naprawdę.
Jest dobrze, poki co chyba lepiej niz myslalam. -
nick nieaktualny