X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    O no to super, że już się dobrze czujesz. Oby gorączka nie przyszła ✊ a mąż niech ładnie dba o Was

O kurcze, z tą aronia u Ciebie to widzę że niezła faza 😁
    Ja nienawidzę smaku aronii 🤷

Tak, zdecydowaliśmy, że się zaszczepie. 7.10 mam wizytę i jak będzie ok to 8.10 idę się szczepić 💉

Dla dziecka jeszcze nic. Mam cały strych rzeczy, które dostaliśmy już dawno temu i pewnie w grudniu wezmę się za sprawdzanie, co tam jest dokładnie 🙈 i dokupienie braków

A dla pieska pewnie jakoś w październiku zaczniemy coś ogarniać.

Chociaż ja teraz mam wszystkie piątki wolne, pracuje tylko 4 dni w tygodniu, więc nie wiem czy z nadmiaru czasu nie będę po sklepach jeździć 🙈🙈

A u Ciebie wyprawka gotowa? Macie już większość rzeczy typu wózek, łóżeczko?
    Nieee, mamy tylko ubranka. A takie większe zakupy mam już upatrzone przez neta ale kupować będę w listopadzie bo wtedy już konkretnie zrobimy miejsce dla małego i będzie przemeblowanko. Ogólnie mam wrażenie że rzeczy dla niemowląt sa absurdalnie drogie i poluje na promocje 🙂
    Ale fajnie, że jakieś rzeczy już macie dla dziecka. Rozpakowywanie tego będzie super! Normalnie jak druga gwiazdka 😉 Dla pieska też oszalejecie z zakupami. Nasza ma całe ogromne pudełko z zabawkami i wyjmuje wszystkie i piszczy zmartwiona bo nie wie którą się bawić. Takie rozterki rozpieszczonej pieski 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 18:43

plinka2017 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się troszkę pożalić, bo mdłości i wymioty to mi w ogóle nie mijają. 😏

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    A ja muszę się troszkę pożalić, bo mdłości i wymioty to mi w ogóle nie mijają. 😏
    Bo ten drugi trymestr to taki tylko umowny niestety. Mi też przeszło jakoś później. Co prawda nie wymiotowałam, ale mdłości nie pozwalały wstać z łóżka, więc też upierdliwie.
    Trzymaj się mocno! <3

Mnie do dzisiaj dopadają mdłości co jakiś czas... :O

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Bo ten drugi trymestr to taki tylko umowny niestety. Mi też przeszło jakoś później. Co prawda nie wymiotowałam, ale mdłości nie pozwalały wstać z łóżka, więc też upierdliwie.
    Trzymaj się mocno! <3

Mnie do dzisiaj dopadają mdłości co jakiś czas... :O
    Za bardzo uwierzyłam tym, którzy mówili, że w drugim trymestrze to jak ręką odjął.
    Serio, to trwa już 9 tygodni, a dzisiaj wymioty dopadły mnie w miejscu publicznym. 😒
    Pewnie jestem z tych co Ty, którym mdłości miną dopiero po porodzie.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Za bardzo uwierzyłam tym, którzy mówili, że w drugim trymestrze to jak ręką odjął.
    Serio, to trwa już 9 tygodni, a dzisiaj wymioty dopadły mnie w miejscu publicznym. 😒
    Pewnie jestem z tych co Ty, którym mdłości miną dopiero po porodzie.
    Moja sąsiadka miała uporczywe wymioty. Była nawet w szpitalu. Minęło w drugim trymestrze, ale pamiętaj, że nasz organizm to nie komputer. To tak nie mija wszystko z dnia na dzień, bo jest drugi trymestr. :)
    Niestety, dla mnie drugi trymestr wcale nie jest cudowny. Minęły mi mdłości i osłabienie (i to tak może w drugim-trzecim tygodniu II trym.), ale mam teraz inne problemy i miałam zagrożenie szpitalem już, dlatego jest zwolnienie.
    Za szybko u Ciebie na wyrokowanie, że zostaniesz z mdłościami do końca. :D Nie będzie tak źle <3

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny ale Wam współczuję tych mdłości i szczególnie wymiotów... Lindalia a chudniesz? A nie myślałaś poprosić o tabletki doktora przeciw wymiotom? Podobno są jakieś bezpieczne w ciąży i może z nimi byś lepiej funkcjonowała?

Ja przeżyłam noc po 2 dawce, ogólnie temp. Maks mi skoczyla do 37. 8. Także obyło się bez gorączki. Ale noc nieprzespana bo każdy mięsień mnie bolał i głowa. Co chwila było mi na zmiane zimno/ciepło. Ale teraz już jest okej. Tylko głowa boli. Liczę, że uda mi się zdrzemnąć w dzien i przejdzie. Chociaż sasiady obok nagle od 9 rano dzisiaj wiercą więc nie wiem czy ta drzemka mi się uda

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Jeny dziewczyny ale Wam współczuję tych mdłości i szczególnie wymiotów... Lindalia a chudniesz? A nie myślałaś poprosić o tabletki doktora przeciw wymiotom? Podobno są jakieś bezpieczne w ciąży i może z nimi byś lepiej funkcjonowała?

Ja przeżyłam noc po 2 dawce, ogólnie temp. Maks mi skoczyla do 37. 8. Także obyło się bez gorączki. Ale noc nieprzespana bo każdy mięsień mnie bolał i głowa. Co chwila było mi na zmiane zimno/ciepło. Ale teraz już jest okej. Tylko głowa boli. Liczę, że uda mi się zdrzemnąć w dzien i przejdzie. Chociaż sasiady obok nagle od 9 rano dzisiaj wiercą więc nie wiem czy ta drzemka mi się uda

Ojej biedna jesteś po nocce 😔 ale bardzo dobrze, że gorączka nie przyszła.
    Echh ci sąsiedzi 🙄 w niedziele im się remontów zachciało

Geraltowa lubi tę wiadomość

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:

Dobrze, że jest całkiem dobrze! Masz to za sobą :)

Sąsiedzi wiercą w niedzielę? Spooooko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 11:20

• lindalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli do następnej wizyty nie przejdzie, to na pewno o coś poproszę.
    Może mam za wysoki progesteron, w sumie dr nie zjechał mi nic z dawki Utrogestanu.
    Co do wagi, to nie chudnę, ale też nie przybieram za mocno, na razie mam 2 kg na plusie. Pytałam dr na ostatniej wizycie, to mówił, że nie jest za mało, dziecko dobrze się rozwija, więc ma wszystko co mu potrzeba.

Geraltowa, szkoda, że Wasi sąsiedzi nie są z tych, co przed remontem zostawiają kartki i czekolady na klatce, że będą hałasować i bardzo przepraszają. :D

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jutro mam mieć kontrolę a mnie trochę rozłożyło. Kaszel katar i ogólnie kiepsko się czuje. Myślicie ze w tym miesiącu już lipa że powinnam odwołać?

• Sosenka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Dziewczyny. Jutro mam mieć kontrolę a mnie trochę rozłożyło. Kaszel katar i ogólnie kiepsko się czuje. Myślicie ze w tym miesiącu już lipa że powinnam odwołać?
    Nie wiem czy możesz iść na wizytę w takim stanie. Zawsze dzwonią z ankietą covidową przed umówionym dniem. Może napisz SMS do lekarza z zapytaniem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 13:18

Mysza28 lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Jeśli do następnej wizyty nie przejdzie, to na pewno o coś poproszę.
    Może mam za wysoki progesteron, w sumie dr nie zjechał mi nic z dawki Utrogestanu.
    Co do wagi, to nie chudnę, ale też nie przybieram za mocno, na razie mam 2 kg na plusie. Pytałam dr na ostatniej wizycie, to mówił, że nie jest za mało, dziecko dobrze się rozwija, więc ma wszystko co mu potrzeba.

Geraltowa, szkoda, że Wasi sąsiedzi nie są z tych, co przed remontem zostawiają kartki i czekolady na klatce, że będą hałasować i bardzo przepraszają. :D
    Może też przez proga się gorzej czujesz. To oby teraz na tej wizycie coś Ci zszedł z niego. O to dobrze, że nie schudłaś. Dziecko i tak z Ciebie wyciągnie co najlepsze ale chodzi o to żebyś Ty w miarę funkcjonowała.

Te sąsiady w ogóle są deczko dziwni. Na razie ciągle wiercą i końca nie widać. Karteczki nie było, zrobili nam niespodzianke z rana 😉

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    A to jest wizyta przed transferem? Kontrola endo w którym dc? Podobno przed transferem LEKKIE przeziębienie nie przeszkadza a nawet pomaga ale jak Cię rozłoży to zadzwoniłabym do koordynatorki czy można przesunac wizytę chociaż o 2 dni i moze akurat lepiej się poczujesz. I tak jak Sosenka pisze, jak mocno źle się czujesz to ankieta covidowa też chyba nie pozwoli Ci pójść na wizytę. Lez i dużo pij i zobaczysz jak będziesz się czuć jutro. Jak to poczatek cyklu to może te 2 dni różnicy nie zrobią. Ja chyba pierwsza ocenę endo na cyklu sztucznym miałam w 13 dc.

Mysza28 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    A to jest wizyta przed transferem? Kontrola endo w którym dc? Podobno przed transferem LEKKIE przeziębienie nie przeszkadza a nawet pomaga ale jak Cię rozłoży to zadzwoniłabym do koordynatorki czy można przesunac wizytę chociaż o 2 dni i moze akurat lepiej się poczujesz. I tak jak Sosenka pisze, jak mocno źle się czujesz to ankieta covidowa też chyba nie pozwoli Ci pójść na wizytę. Lez i dużo pij i zobaczysz jak będziesz się czuć jutro. Jak to poczatek cyklu to może te 2 dni różnicy nie zrobią. Ja chyba pierwsza ocenę endo na cyklu sztucznym miałam w 13 dc.
    To jest na naturalnym i mam właśnie miec typowo 11dc czyli jutro. Jestem zaszczepiona i nie mam covida bo byłam 3 tyg w domu. Poprostu w czwartek mnie przewialo, a kaszel to zawsze długo trzyma. Poczekam i zobaczę co będzie rano

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    To jest na naturalnym i mam właśnie miec typowo 11dc czyli jutro. Jestem zaszczepiona i nie mam covida bo byłam 3 tyg w domu. Poprostu w czwartek mnie przewialo, a kaszel to zawsze długo trzyma. Poczekam i zobaczę co będzie rano
    Aaaa na naturalnym to inaczej. Wylez się kochana i zadbaj o siebie, a może jutro będzie lepiej a nie gorzej. Będę trzymać kciuki!

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Aaaa na naturalnym to inaczej. Wylez się kochana i zadbaj o siebie, a może jutro będzie lepiej a nie gorzej. Będę trzymać kciuki!
    Dziękuję🙂😘

• Night Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam dzisiaj stymuluję. Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję 🙈.

Wszelkie porady mile widziane 😉.

Miłego popołudnia!

Dżoanniks, Sosenka lubią tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Zaczynam dzisiaj stymuluję. Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję 🙈.

Wszelkie porady mile widziane 😉.

Miłego popołudnia!

Nie ma się czego bać :) powodzenia ✊✊ :).

Night lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Byłam chora kilka dni przed punkcją. Stosowałam naturalne metody i w dniu punkcji miałam lekką chrypkę. Trzy dni później transfer i malutka dzisiaj sprzedaje kopniaki! 🥰
    Także dbaj o siebie i nic straconego :)

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ