X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewuszki,Dziękuję bardzo za gratulacje-oby 💓biło do końca🤗😘🍀✊
    Mysza-jak u Ciebie?
    Dzisiaj zwolniłam miejsce o dofinansowanie dla wlkp-mam nadzieję że któraś z Was otrzyma telefon z kliniki w to miejsce😁😍
    Ja dopiero w poniedziałek na kontrolę i może już wtedy powiedzą kiedy transfer. Wiedzac że to ostatnie w tym roku podejście to stresik wiekszy...😞

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Ja dopiero w poniedziałek na kontrolę i może już wtedy powiedzą kiedy transfer. Wiedzac że to ostatnie w tym roku podejście to stresik wiekszy...😞
    Miałam to samo, więc wiem co czujesz...przed transferem i do 3dni po brałam relanium-działa nie tylko wyciszająco i relaksująco ale działa rozluźniająco na mięśnie i zapobiega skurczom macicy. Polecam:)

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Miałam to samo, więc wiem co czujesz...przed transferem i do 3dni po brałam relanium-działa nie tylko wyciszająco i relaksująco ale działa rozluźniająco na mięśnie i zapobiega skurczom macicy. Polecam:)
    A mogę sama sobie to ogarnąć czy poprosić na wizycie?

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    A mogę sama sobie to ogarnąć czy poprosić na wizycie?
    Relanium jest na receptę. Musiałabyś powiedzieć na wizycie o Twoich obawach i stresie...trzymam kciuki🍀✊

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właściwie co nam daje ten profil pacjenta? bo jeszcze nie mam założonego ?🙂

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
    Transfer 28.10.25
    28dpt mamy ❤️
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Dostęp do wyników on-line. Kontakt z koordynatorkami, które odpowiadają na bieżąco na wszystkie nasze wątpliwości. Wstawiane są tam też rezultaty hodowli zarodków po punkcji.

Aguś93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:

Widzisz wyniki badań no i protokół z punkcji i ivf. Nikt już nie dzwoni z informacją.poza tym recepty: choć na ikp tez je masz), no i wiadomości od lekarza i od koordynatorek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 07:16

Aguś93 lubi tę wiadomość

• i_ka Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja bym napisala do koordynatorki po liste badan i zapytala kiedy się stawić :). W miedzyczasie zrobilabym badania.
    Dzięki za podpowiedz, napisałam maila i już wszystko wiem :) Teraz tylko pozostaje zdecydować kiedy się wybrać. Dwa lata temu w listopadzie zaczynaliśmy szczęśliwy cykl.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Desire87 Koleżanka

Wysłany: 24 września 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, nadszedł i na mnie czas, zaczynam stymulacje do punkcji, mam nadzieję że wszystko będzie elegancko i będę dobrze reagować na leki. Powiedzcie mi jak umawiacie wizyty na monitoring, bo ja już miałam problem z rezerwacja terminu i zamiast 7 dnia cyklu tak jam doktor powiedział żebym przyszła, mam wizytę na 6 dzień. Mam nadzieję że ten dzień różnicy nie będzie robił problemu. Ale jak to umawiać z wyprzedzeniem jak nie wiadomo kiedy zacznie się okres..... Ehhh zawsze coś.

Night lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Hej dziewczynki, nadszedł i na mnie czas, zaczynam stymulacje do punkcji, mam nadzieję że wszystko będzie elegancko i będę dobrze reagować na leki. Powiedzcie mi jak umawiacie wizyty na monitoring, bo ja już miałam problem z rezerwacja terminu i zamiast 7 dnia cyklu tak jam doktor powiedział żebym przyszła, mam wizytę na 6 dzień. Mam nadzieję że ten dzień różnicy nie będzie robił problemu. Ale jak to umawiać z wyprzedzeniem jak nie wiadomo kiedy zacznie się okres..... Ehhh zawsze coś.

Ja umawiałam dopiero jak dostałam okres bo u mnie to czasami 4ry dni róznicy. I jak dzwoniłam to pani doktor przyjęła mnie między pacjentkami, bo nie było wolnych terminów. Byłam tylko mniej więcej umówiona na jakąś godzinę. Na infolinii to załatwiałam i mówiłam, że tylko idę na monitoring do punkcji.

Desire87 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Ja też umawiałam gdy dostawałam okres :)

• Sosenka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    W tym szóstym dniu doktor sam Cię wpisze na kolejną wizytę i tak jak dziewczyny mówią, trzeba mówić, że na monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 14:40

• Desire87 Koleżanka

Wysłany: 24 września 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    W tym szóstym dniu doktor sam Cię wpisze na kolejną wizytę i tak jak dziewczyny mówią, trzeba mówić, że na monitoring.
    Czyli nie mam się co martwić że będzie za wcześnie, kurcze aż mnie brzuch rozbolał z nerwów
    bo chciałabym zrobić wszystko dobrze a tu zawsze coś....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 15:21

• Sosenka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Czyli nie mam się co martwić że będzie za wcześnie, kurcze aż mnie brzuch rozbolał z nerwów
    bo chciałabym zrobić wszystko dobrze a tu zawsze coś....
    Tego nie wiadomo czy nie będzie za wcześnie, ale doktor kolejną wizytę wyznaczy tak żeby było ok. Możesz jeszcze spróbować zadzwonić na infolinię i zapytać czy da się przełożyć tą wizytę, bo masz monitoring, a wypada nie w tym dniu, w którym chciałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 16:05

• Desire87 Koleżanka

Wysłany: 24 września 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Tego nie wiadomo czy nie będzie za wcześnie, ale doktor kolejną wizytę wyznaczy tak żeby było ok. Możesz jeszcze spróbować zadzwonić na infolinię i zapytać czy da się przełożyć tą wizytę, bo masz monitoring, a wypada nie w tym dniu, w którym chciałaś
    Tak dzwoniłam na infolinię, potem pisałam do koordynatorki jak sprawa wygląda i odpisała że dr ma zajęty grafik w czwartek, piątek więc nic nie mogę zrobić już.

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Relanium jest na receptę. Musiałabyś powiedzieć na wizycie o Twoich obawach i stresie...trzymam kciuki🍀✊
    No to na wizycie poproszę. Jeszcze jak na złość się przeziębiłam 😞 weeken pod kołderką i mam nadzieję że nie będę musiała w tym miesiacu odpuścić z transferem

• Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mniej więcej w którym dniu cyklu jest punkcja

• lindalia Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Dziewczyny mniej więcej w którym dniu cyklu jest punkcja
    Zależy jak idzie stymulacja, najczęściej w 12-14.
    Aczkolwiek ja miałam dopiero w 18.

Aniaaaa lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu procedurach w 16dc

Aniaaaa lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co oznacza wynik antygen hbs
    wartość : niereaktywny norma :niereaktywny?

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ