X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała może przepisane wlewy z intralipidu przez lekarza prowadzącego bez zaleceń immunologa? Widzę na stronie, że mają w cenniku ten intralipid jako "dodatkową opcję" i tak się zastanawiam czy po dwóch nieudanych transferach jest szansa wybłagać u dr S przepisanie intralipidu z uwagi na brak implantacji zarodka?
    Raz leżałam z panią na sali która też miała intralipid i ona miała go przepisanego przez dr K bo miała za sobą już nieudane transfery czy całą procedurę, dokładnie nie pamiętam. Także jak najbardziej to możliwe żeby go dostać bez immunologa

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała może przepisane wlewy z intralipidu przez lekarza prowadzącego bez zaleceń immunologa? Widzę na stronie, że mają w cenniku ten intralipid jako "dodatkową opcję" i tak się zastanawiam czy po dwóch nieudanych transferach jest szansa wybłagać u dr S przepisanie intralipidu z uwagi na brak implantacji zarodka?
    Mysle, ze jest szansa

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • penceence Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja w sumie poprosilam dr S o intralipid, ale od immuno mialam zalecenie accofilu i dla tego dr sie zgodzil. Mysle, ze i tak warto zapytac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 13:18

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • agulla1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Odebralam karte z transferu i mialam podane 2 blastki 3bb :) czyli chyba najszczesliwsze na tym watku 😁
    Super ja też mam jeden 3bb A drugi 4 bb mam nadzieję że zostanie ze mną któryś 😘

penceence lubi tę wiadomość

9 lat starań
    MEDART 2019
    1 procedura
    Punkcja 23.08.2019
    1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
    05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    2 - Transfer 22.09.2019
    zarodek 1.1.1 💕❤😘
    30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
    2 procedura
    Punkcja październik 2020
    1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
    25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
    27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
    Odstawienie leków😪😪
    Przerwa aż do teraz ...
    INVIMED 2021
    pełna nadziei
    punkcja 16.09.2021
    22.09.2021
    Mamy❄❄ 3bb I 4bb
    18.10.2021 TRANSFER
    Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
    28.10.2021
    Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
    punkcja 27.12.2021
    02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, zapytam w takim razie doktora na następnej wizycie co o tym myśli :) może akurat będzie widział wskazanie podania intralipidu w moim przypadku :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam trzydniowego zarodka i nie pamietam jakiej klasy. Chyba 8, ale co dalej? Nie wiem.

W ogóle ostatnio miałam lekkiego dola, bo żałuję, że zasugerowałam doktorowi zamrożenie zarodków w piątej dobie. W trzeciej były takie silne, a potem nie dotrwały. A w mojej głowie ciagle dudni jego głos „u mamy najlepiej”.
    Tak byśmy mieli szansę na kolejne transfery. Wiem, że może ten jeden jedyny był naszą małą królewną, której pisane było wygrać, ale chyba wtedy spałabym spokojnie…
    No, ale mogę sobie gdybać teraz.

Nasza malutka ma już prawie pół kilo i dzielnie rośnie! Wczoraj na badaniu nie chciała się nam znowu pokazać. Odwróciła się tyłem i była zajęta liczeniem palców u stóp. Jak pani doktor ją szturchala mocno, to ta tylko grzecznie czekała i liczyła sobie dalej.

No cóż, miała inne priorytety niż jakieś tam nasze badanie. To chyba jasne 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 13:51

Sosenka, lindalia, Night, Dżoanniks, plinka2017, Cherry2, kamisia, Marzycielka7, kate2friend, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja miałam trzydniowego zarodka i nie pamietam jakiej klasy. Chyba 8, ale co dalej? Nie wiem.

W ogóle ostatnio miałam lekkiego dola, bo żałuję, że zasugerowałam doktorowi zamrożenie zarodków w piątej dobie. W trzeciej były takie silne, a potem nie dotrwały. A w mojej głowie ciagle dudni jego głos „u mamy najlepiej”.
    Tak byśmy mieli szansę na kolejne transfery. Wiem, że może ten jeden jedyny był naszą małą królewną, której pisane było wygrać, ale chyba wtedy spałabym spokojnie…

Nasza malutka ma już prawie pół kilo i dzielnie rośnie! Wczoraj na badaniu nie chciała się nam znowu pokazać. Odwróciła się tyłem i była zajęta liczeniem palców u stóp. Jak pani doktor ją szturchala mocno, to ta tylko grzecznie czekała i liczyła sobie dalej.

No cóż, miała inne priorytety niż jakieś tam nasze badanie. To chyba jasne 🤷🏻‍♀️
    Czyli Wasza malutka miała 8 blastomerów i była o dzień od moruli. Ale nie jest powiedziane czy dotrwalaby do blastki... wiesz, nasłuchałaś i naczytalas się, że blastka to najlepsze co może być, tym bardziej jak jest czynnik męski. Nie miałaś pojęcia, że Twoim maluchom będzie najlepiej jak szybko będą u mamy w brzuszku. Na przyszłość będziesz juz wiedziała, jeśli za jakiś czas Maluda zacznie wołać o rodzeństwo. 😍
    Rozczula mnie to jak maluszki uciekają przed głowicą, albo zasłaniają się przed usg. :D

• Night Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też doktor planuje hodowlę do 5 doby. Trochę mnie to stresuje, ale ufam, że wie co robi.

dobuska lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem co mi embriolog powiedziała.

Spytałam się, czy to że trzymali do blastek w naszym przypadku to kwestia słabej morfologii plemników i ona mi powiedziała, że nie do końca. Generalnie oni zawsze wyciągają do blastki, z założenia. Czasem mrożą takie, które nie są blastkami, ale jak to powiedziała jeżeli jest takie życzenie klienta, bo np obawia się że nie dotrwają do tej blastki, możliwe że też robią tak jeżeli lekarz uzna że nie dotrwają do tego etapu.

Ja też miałam zarodek, który od początku rozwijał się średnio- w trzecim dniu miał zamiast przynajmniej 6 bl miał 5bl. A i tak trzymali go do końca aż sam padł.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Czyli Wasza malutka miała 8 blastomerów i była o dzień od moruli. Ale nie jest powiedziane czy dotrwalaby do blastki... wiesz, nasłuchałaś i naczytalas się, że blastka to najlepsze co może być, tym bardziej jak jest czynnik męski. Nie miałaś pojęcia, że Twoim maluchom będzie najlepiej jak szybko będą u mamy w brzuszku. Na przyszłość będziesz juz wiedziała, jeśli za jakiś czas Maluda zacznie wołać o rodzeństwo. 😍
    Rozczula mnie to jak maluszki uciekają przed głowicą, albo zasłaniają się przed usg. :D
    Tak, aczkolwiek lekarz powiedział, że jest dużo zarodków wiec można spróbować, ale chcieli mrozić w trzeciej dobie. Nigdy się nie dowiem, czy one poradziłyby sobie we mnie. Muszę to sobie po prostu poukładać. Wolę wierzyc, ze nasza malutka była jedyna na tyle silna. :)

Nasza w ogóle ignoruje głowicę. Ma gdzieś moje prośby, jedzenie słodkiego, szturchanie. Zero. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 15:01

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tak, aczkolwiek lekarz powiedział, że jest dużo zarodków wiec można spróbować, ale chcieli mrozić w trzeciej dobie. Nigdy się nie dowiem, czy one poradziłyby sobie we mnie. Muszę to sobie po prostu poukładać. Wolę wierzyc, ze nasza malutka była jedyna na tyle silna. :)

Nasza w ogóle ignoruje głowicę. Ma gdzieś moje prośby, jedzenie słodkiego, szturchanie. Zero. 🤣
    A ja Ci powiem najpierw ogarnij tego bombelka i potem ewentualnie mysl o kolejnym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 16:42

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ja nawet nie wiedziałam, że jest możliwość mrożenia w 3 dobie. U mnie właśnie do 3 doby wszystkie pięknie się rozwijały wiec z transferem czekaliśmy do 5 doby. I do tego momentu dotrwały tylko 2. Potem zaczęłam czytać i teraz też żałuję, że czekaliśmy do 5 doby. Mam w planie zabrać teraz na pokład 2 3 dniowe zarodki i jeżeli będzie więcej to zapytam czy możemy zamrozić szybciej. Tym bardziej, że nie mamy problemu z nasieniem. Też myślę, że u mamy najlepiej 😉

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Ja nawet nie wiedziałam, że jest możliwość mrożenia w 3 dobie. U mnie właśnie do 3 doby wszystkie pięknie się rozwijały wiec z transferem czekaliśmy do 5 doby. I do tego momentu dotrwały tylko 2. Potem zaczęłam czytać i teraz też żałuję, że czekaliśmy do 5 doby. Mam w planie zabrać teraz na pokład 2 3 dniowe zarodki i jeżeli będzie więcej to zapytam czy możemy zamrozić szybciej. Tym bardziej, że nie mamy problemu z nasieniem. Też myślę, że u mamy najlepiej 😉
    Ja mysle, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja w pierwszej procedurze mialam zarodki tylko w 3 dobie i się nie udało i żałowałam, że nie czekały do blastki...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A ja Ci powiem najpierw ogarnij tego bombelka i potem ewentualnie mysl o kolejnym :D
    Jasne, ja wszystko rozumiem. Wiem, że mogłoby mi się odechcieć, ale tutaj jakby chodzi mi o coś zupełnie innego.
    Ja na ten moment, nie mając zarodków, wątpię czy wrócę do kliniki, bo siła na wychowywanie dziecka to jedno, ale nie wiem czy chcę wchodzić jeszcze raz w te emocje związane z procedurą. ;)

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jasne, ja wszystko rozumiem. Wiem, że mogłoby mi się odechcieć, ale tutaj jakby chodzi mi o coś zupełnie innego.
    Ja na ten moment, nie mając zarodków, wątpię czy wrócę do kliniki, bo siła na wychowywanie dziecka to jedno, ale nie wiem czy chcę wchodzić jeszcze raz w te emocje związane z procedurą. ;)
    A mi chodzi o to, ze nie ma co nad tym w ogole teraz myslec :). Nie dołuj się - rownie dobrze mogloby byc tak, ze rodzisz dziecko i potem rozkminiasz co z resztą zarodkow... bo moze wcale nie chcesz miec az 5 czy iles dzieci. Trawa zawsze jest bardziej zielona tam gdzie nas nie ma :). Jest jak jest i widac tak mialo byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 17:36

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mysle, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja w pierwszej procedurze mialam zarodki tylko w 3 dobie i się nie udało i żałowałam, że nie czekały do blastki...
    Wtedy duża szansa, że nie miałabyś transferu, ale też nie wiesz, czy to nie wystąpił problem na etapie zagnieżdżenia. U mnie odwrotnie, ja gdybym czekała ze wszystkimi do piątej doby, mogłabym nie mieć żadnej szansy, bo jak to powiedział doktor, żadne laboratorium nie odwzoruje warunków u mamy.
    To indywidualna sprawa. Lekarz u nas dobrze ocenił, że warto mieć szybciej transfer.

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Masz rację, z tego co mówił mi lekarz to szansa na ciąże przy podaniu blastocysty wg badań jest większa o jakieś 10-15 % z tego co pamiętam. Z tym, że mam jak dobuska. Gdzieś tam w głowie mi siedzi, że może któryś by ze mną został gdybym ich nie przeciągnęła do 5 doby. Ale teraz można sobie gdybać w jedną i drugą stronę 😉 mimo wszystko chyba tym razem nie będę chciała ryzykować.

6 lat starań
    kariotyp prawidłowy
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A mi chodzi o to, ze nie ma co nad tym w ogole teraz myslec :). Nie dołuj się - rownie dobrze mogloby byc tak, ze rodzisz dziecko i potem rozkminiasz co z resztą zarodkow... bo moze wcale nie chcesz miec az 5 czy iles dzieci. Trawa zawsze jest bardziej zielona tam gdzie nas nie ma :). Jest jak jest i widac tak mialo byc.
    Ale ja się bardzo cieszę z tego co mam i bardzo to doceniam, a to tylko przemyślenia...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Masz rację, z tego co mówił mi lekarz to szansa na ciąże przy podaniu blastocysty wg badań jest większa o jakieś 10-15 % z tego co pamiętam. Z tym, że mam jak dobuska. Gdzieś tam w głowie mi siedzi, że może któryś by ze mną został gdybym ich nie przeciągnęła do 5 doby. Ale teraz można sobie gdybać w jedną i drugą stronę 😉 mimo wszystko chyba tym razem nie będę chciała ryzykować.
    Trzeba się zdawać na lekarza. U nas nasienie słabiuteńkie, ale też moje komórki słaaaabe, a mimo wszystko padła decyzja na 3 dobę.
    Ale masz rację, tutaj decydują ludzie, którymi też na pewnym etapie kieruje intuicja i tego nie przeskoczymy. :) Trzydniowe zarodki to szansa na większą ilość transferów, ale czy to zwiększa szanse same w sobie? Tego nie wiem. Po prostu moja trzydniowa kluska dała radę :)

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzeba się zdawać na lekarza. U nas nasienie słabiuteńkie, ale też moje komórki słaaaabe, a mimo wszystko padła decyzja na 3 dobę.
    Ale masz rację, tutaj decydują ludzie, którymi też na pewnym etapie kieruje intuicja i tego nie przeskoczymy. :) Trzydniowe zarodki to szansa na większą ilość transferów, ale czy to zwiększa szanse same w sobie? Tego nie wiem. Po prostu moja trzydniowa kluska dała radę :)
    Tego pewnie nikt nie wie 😉 bardzo się cieszę, że Twoja kluska dała radę 😊 teraz niech sobie ładnie w Tobie rośnie ❤️

6 lat starań
    kariotyp prawidłowy
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ