INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślałam, że acard+ medrol/metypred to taki standard?
Biedna się nabiegasz po tych lekarzach:(trzymam zatem kciuki za wizytę u hematologa.
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Myshon23 wrote:Myślałam, że acard+ medrol/metypred to taki standard?
Biedna się nabiegasz po tych lekarzach:(trzymam zatem kciuki za wizytę u hematologa.4 IVF i córka 2019 r. -
Biedna się nabiegasz po tych lekarzach:(trzymam zatem kciuki za wizytę u hematologa.4 IVF i córka 2019 r. -
Biedna się nabiegasz po tych lekarzach:(trzymam zatem kciuki za wizytę u hematologa.
Dziękuję za kciuki :* W piątek mam jeszcze naprotechnologa. W końcu się doczekałam wizyty, bo umawiałam się na początku sierpnia. Trochę pobiegam, ale może chociaż będę wiedziała czemu naturalnie nam się nie udaje.
A Ty jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:23
Myshon23 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ja miałam acard za każdym razem a żadnych genów czy chorób innych nie mam. Melduje się po pierwszych badaniach prenatalnych. Odetchnęłam z wielką ulgą. Wszystko jest w porządku. Wszystko w normie. Prawdopodobnie będą dwie dziewczyny ale jeszcze kazał się nienastawiac. Saja a Ty jak po badaniach i Marita też chyba miałaś mieć kontrolę dziś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 18:35
MmOoNnIiKkAa, Asiulka84, Saja, Myshon23, MonikA_89! lubią tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Dziewczyny jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Nie ma hiperki i ogółem wracam do stanu przed stymulacja zarodków mamy 7
Niestety przez to moje osłabienie organizmu załapałam przeziębienie czekam na @ ... czy przez to może być transfer przełożony? Co prawda to prawie miesiąc ale czy jest taka opcja?MmOoNnIiKkAa, Myshon23 lubią tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Anna Ka wrote:Ja miałam acard za każdym razem a żadnych genów czy chorób innych nie mam. Melduje się po pierwszych badaniach prenatalnych. Odetchnęłam z wielką ulgą. Wszystko jest w porządku. Wszystko w normie. Prawdopodobnie będą dwie dziewczyny ale jeszcze kazał się nienastawiac. Saja a Ty jak po badaniach i Myshon23 też chyba miałaś mieć kontrolę dziś?
-
Dziewczyny ja pracuję w przychodni i szef zarządził, że pracownicy płacą połowe ceny za badania. Bardzo mnie to ratuję ale mimo tego i tak uważam, że wydajemy dużo pieniędzy na badania, które jeszcze często trzeba powtarzać. . Co do ceny badań w Invimedzie to rzeczywiście kosmos.
Trzymam za Was wszystkie w kciuki i dziękuję, że odpisujecie. Fajnie porozmawiać z kimś kto ma takie same problemy, z kimś kto jest już trochę mądrzejszy bo przechodził dane badania, wizytę itp
Anna Ka - jak po wizycie? -
Mika91 wrote:A jak duże są Twoje maleństwa?
MmOoNnIiKkAa, Myshon23 lubią tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Martita92 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Nie ma hiperki i ogółem wracam do stanu przed stymulacja zarodków mamy 7
Niestety przez to moje osłabienie organizmu załapałam przeziębienie czekam na @ ... czy przez to może być transfer przełożony? Co prawda to prawie miesiąc ale czy jest taka opcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 18:52
Martita92 lubi tę wiadomość
4 IVF i córka 2019 r. -
MmOoNnIiKkAa wrote:To zależy czy będziesz przeziębiona czy skończy się na chorobie i antybiotykach. Ale nawet niektóre można brać w ciazy. Ja byłam kilka razy przeziębiona i nigdy nie miałam sugerowamego odwołania transferu ale kończyło się na inhalacjach i zawsze informowałam że mogę być w ciazy ( transfery musiay byc odwolane z przyczyn braku reakcji na leki A nie choroby) .
Jak ja Wam zazdroszczę, że już macie to za sobą i te bliźniaki08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Martita92 wrote:Uspokoiłaś mnie:) a co myślicie o Embryo Glue? Moja prowadząca sugerowała, że przy 5 dniowych zarodkach mrożonych i przy nasieniu z biopsji to warto byłoby się o to pokusić... Czekam na opinie Kto miał, kto rozważał?
Jak ja Wam zazdroszczę, że już macie to za sobą i te bliźniaki4 IVF i córka 2019 r. -
Anna Ka wrote:Ja miałam acard za każdym razem a żadnych genów czy chorób innych nie mam. Melduje się po pierwszych badaniach prenatalnych. Odetchnęłam z wielką ulgą. Wszystko jest w porządku. Wszystko w normie. Prawdopodobnie będą dwie dziewczyny ale jeszcze kazał się nienastawiac. Saja a Ty jak po badaniach i Marita też chyba miałaś mieć kontrolę dziś?
Mi też dawał acard, mimo tego, że jestem uczulona i nie mogę go brać zawsze prosiłam, żeby go wykreślił z karteczki.
Monia, przynajmniej wiesz coś więcej, a to zawsze duży krok do przodu.
Gratulacje Anna;) u mnie potwierdzili dziś dwie dziewczyny, też jest ok, ale nie pokazały wszystkiego niestety, każda coś schowała przed lekarzemCzynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
MonikA_89! wrote:Też czytałam, że wiele z was dostawało acard. Nie wiem skąd taka decyzja. Teraz więcej wiem i będę się upominać swoje
Dziękuję za kciuki :* W piątek mam jeszcze naprotechnologa. W końcu się doczekałam wizyty, bo umawiałam się na początku sierpnia. Trochę pobiegam, ale może chociaż będę wiedziała czemu naturalnie nam się nie udaje.
A Ty jak się czujesz?
Dlatego się zdziwiłam, jak napisałaś, że Ty nie brałaś acardu, ja nie mam nic stwierdzonego póki co, a go dostałam.
Masz teraz silną ekipę lekarzy ze sobą, więc muszą coś wymyślić
Ja dzisiaj miałam jakieś sensacje żołądkowe, na szczęście mi przeszło. Dobrze, że jestem na l4;)
Saja, Anna Ka, ale Wam zazdroszczę tych dwóch dziewczyn:D ale wiadomo, najważniejsze, że badania wyszły dobrze:)
Martita 7 zarodków to piękny wynik! Do mnie dzwoniła na dzień przed transferem koordynatorka z pytaniem, czy chcemy dodatkowo embrioglue, ale ostatecznie nie wzięliśmy. Jeśli przyjdzie nam wracać po naszego ostatniego kropka, to wykąpiemy go we wszystkim, czym się da;) a co do przeziębienia-to masz jeszcze kupę czasu, żeby wydobrzeć mi się w zeszły wtorek wieczorem ból gardła przyplątał, na drugi dzień czułam się w ogóle strasznie, na szczęście udało mi się z dr skontaktować, powiedział, że teraz taki sezon, że trudno być zupełnie zdrowym. O ile to nie angina ani nie ma gorączki, to nie ma powodów do odwoływania transferu:)a ja się na szczęście doprowadziłam do ładu i w pt na transfer byłam jak nówka sztuka;)
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Anna Ka wrote:Ja miałam acard za każdym razem a żadnych genów czy chorób innych nie mam. Melduje się po pierwszych badaniach prenatalnych. Odetchnęłam z wielką ulgą. Wszystko jest w porządku. Wszystko w normie. Prawdopodobnie będą dwie dziewczyny ale jeszcze kazał się nienastawiac. Saja a Ty jak po badaniach i Marita też chyba miałaś mieć kontrolę dziś?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Martita92 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Nie ma hiperki i ogółem wracam do stanu przed stymulacja zarodków mamy 7
Niestety przez to moje osłabienie organizmu załapałam przeziębienie czekam na @ ... czy przez to może być transfer przełożony? Co prawda to prawie miesiąc ale czy jest taka opcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:38
😭
Myshon, właśnie nie wiem dlaczego nie zaproponował. Leczymy się u tego samego lekarza, to chyba pakiet startowy leków powinniśmy mieć taki sam
Dowiedziałam się dzisiaj, że szwagierka jest w ciąży.... podobno nieplanowanej. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej złapał mnie dołek, że my się tyle staramy i ani zajść nie mogę, ani donosić
😭
Niestety, ciążę w rodzinie bolą najbardziej.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Niestety, ciążę w rodzinie bolą najbardziej.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62