Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet
    Postów: 781 450

    Wysłany: 26 października 2021, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jestem w szpitalu dalej, raczej jutro nie wyjdę :(

    Czemu ? Co mowia lekarze ? 😟

  • Katrin83 Autorytet
    Postów: 366 194

    Wysłany: 26 października 2021, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Biorę to co do tej pory czyli utrogestan od rana, a prolutexu nie brałam. Wezmę prolutex jeśli dojdzie do transferu jakos koło południa...
    Generalnie do transferu zawsze bierze się wszystko. Podczas zabiegu lekarz oczyszcza sobie drogę do szyjki, a po zawsze aplikują dodatkowo jakiś progesteron.
    Dziękuję Kochana. Spokojnej nocy i owocnego jutrzejszego dnia😊

  • katrinka2609 Autorytet
    Postów: 320 370

    Wysłany: 26 października 2021, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziękuję Kochana. Spokojnej nocy i owocnego jutrzejszego dnia😊
    Dzięki Tobie również życzę powodzenia jutro 🍀

    Katrin83 lubi tę wiadomość

    Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero
    1 IVF Maj 2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF październik 2021 🙏
  • fresaaa Autorytet
    Postów: 377 359

    Wysłany: 26 października 2021, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie Katrinki powodzenia jutro na transferach! Niech zarodeczki się pięknie wgryza na 9 miesięcy ✊

    katrinka2609, Katrin83 lubią tę wiadomość

    Starania od 12.2019
    Pierwsza wizyta w klinice 12.2020

    Ona 👩
    AMH 1,45 - 05.2021
    Endometrioza
    Niedrożny prawy jajowód
    Insulinooporność - wdrożony Glucophage
    Lekka hiperprolaktynemia - wdrożony Dostinex
    Mutacja MTHFR hetero

    On 👦
    Wyniki ok

    1 IVF 11.21
    stymulacja przerwana

    2 IVF 12.21
    start stymulacji 11.12.21
    punkcja 22.12.21 pobrano 9 dojrzałych oocytów
    transfer 27.12.21 😔 ciąża biochemiczna
    i mamy jeszcze ❄️
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 27 października 2021, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Marta, wspaniały wynik! Tyle szans <3

    Dobuska, jak tam?

    Ja przerywam przygotowania do transferu. Zapalenie ucha, które myślałam, ze jest wyleczone wróciło ze zdwojoną siłą w drugim uchu. Smutno mi. Ostatnio miałam takie kiepskie dni psychicznie, a tu takie coś. Może w następnym cyklu się uda...
    Przez przypadek polubiłam, przykro mi, że musisz przerwać przygotowania 😞 oby to zapalenie przeszło już na dobre i przyszły cykl był tym najlepszym ✊❤️

    Night lubi tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 27 października 2021, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Cudowna wiadomość 🤗😍
    Będziecie transferować jeden czy dwa ?
    W planach były 2, ale 3 dniowe… nie wiem czy dr L zgodzi się na transfer 2 blastek bo widzę, że ma do tego tematu inne podejście niż dr S, który z tego co widziałam sam to proponuje po nieudanych transferach. Ja będę prosić o dwa ❤️❤️

    Marzycielka7 lubi tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 27 października 2021, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrinki powodzenia dzisiaj ! ✊🍀🤗

    Katrin83, katrinka2609 lubią tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marzycielka7 Autorytet
    Postów: 781 450

    Wysłany: 27 października 2021, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie
    Zrobiłam kontrolną wirusologię bo badania były przeterminowane
    Wszystko wyszło ok oprócz cytomegalii
    IgG mam obecne a IgM nieobecne 😏
    Wysłałam badania do koordynatorki , napisała ze wpina do kartoteki
    Z tego co wyczytałam świadczy to o przebytym zakażeniu
    Bo gdyby dwa były dodatnie to by było świeże
    Czy któraś z Was tak miała ?

    Prosiłam koordynatorke by zapytała lekarza czy jest ok ale nie odpisała 😬
    A na dniach zaczynam zastrzyki 😟
    Co robić ? 😱

  • Dzudi Autorytet
    Postów: 5555 8414

    Wysłany: 27 października 2021, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Zrobiłam kontrolną wirusologię bo badania były przeterminowane
    Wszystko wyszło ok oprócz cytomegalii
    IgG mam obecne a IgM nieobecne 😏
    Wysłałam badania do koordynatorki , napisała ze wpina do kartoteki
    Z tego co wyczytałam świadczy to o przebytym zakażeniu
    Bo gdyby dwa były dodatnie to by było świeże
    Czy któraś z Was tak miała ?

    Prosiłam koordynatorke by zapytała lekarza czy jest ok ale nie odpisała 😬
    A na dniach zaczynam zastrzyki 😟
    Co robić ? 😱
    Miałam również cytomegalie przechorowana i w niczyn to nie przeszkadza 😉Ważne, że nie ma świeżego zachorowania 😉

    Marzycielka7 lubi tę wiadomość

    oar8vfxmvvxtvkci.png

    Starania od 2014r. ☹️

    INVIMED POZNAŃ

    IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

    20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d - 1100g👶 (+/-)
    30t0d - 1500g👶
  • fresaaa Autorytet
    Postów: 377 359

    Wysłany: 27 października 2021, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Zrobiłam kontrolną wirusologię bo badania były przeterminowane
    Wszystko wyszło ok oprócz cytomegalii
    IgG mam obecne a IgM nieobecne 😏
    Wysłałam badania do koordynatorki , napisała ze wpina do kartoteki
    Z tego co wyczytałam świadczy to o przebytym zakażeniu
    Bo gdyby dwa były dodatnie to by było świeże
    Czy któraś z Was tak miała ?

    Prosiłam koordynatorke by zapytała lekarza czy jest ok ale nie odpisała 😬
    A na dniach zaczynam zastrzyki 😟
    Co robić ? 😱

    Mialam tak samo IGG dodatnie, koordynatorka mi odpisała, że jest wszystko ok ;)

    Przy okazji, muszę napisać, że byłam dzisiaj na kontroli i moje dwie torbiele wchłonęły się po duphastonie! W związku z czym, czekam na okres i zaczynam zastrzyki.... Ulżyło mi, że się jednak uda zaczac w tym cyklu.
    Miłego dnia Dziewczyny! ♥️

    Edit: Mam do wykupienia Puregon. Lekarz mówił, że mam zwrócić uwagę, żeby mi wydali tez pena. Może polecicie apteki, gdzie na pewno mi to wydadzą dobrze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 10:21

    Starania od 12.2019
    Pierwsza wizyta w klinice 12.2020

    Ona 👩
    AMH 1,45 - 05.2021
    Endometrioza
    Niedrożny prawy jajowód
    Insulinooporność - wdrożony Glucophage
    Lekka hiperprolaktynemia - wdrożony Dostinex
    Mutacja MTHFR hetero

    On 👦
    Wyniki ok

    1 IVF 11.21
    stymulacja przerwana

    2 IVF 12.21
    start stymulacji 11.12.21
    punkcja 22.12.21 pobrano 9 dojrzałych oocytów
    transfer 27.12.21 😔 ciąża biochemiczna
    i mamy jeszcze ❄️
  • Desire87 Koleżanka
    Postów: 65 9

    Wysłany: 27 października 2021, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Edit: Mam do wykupienia Puregon. Lekarz mówił, że mam zwrócić uwagę, żeby mi wydali tez pena. Może polecicie apteki, gdzie na pewno mi to wydadzą dobrze?[/QUOTE]


    Ja Puregon dostalam w aptece Botaniqa na Grunwaldzkiej, bez problemu pani wydała nawet nic nie musiałam mówić.

    fresaaa, Staraczka007 lubią tę wiadomość

  • penceence Autorytet
    Postów: 561 1027

    Wysłany: 27 października 2021, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Mialam tak samo IGG dodatnie, koordynatorka mi odpisała, że jest wszystko ok ;)

    Przy okazji, muszę napisać, że byłam dzisiaj na kontroli i moje dwie torbiele wchłonęły się po duphastonie! W związku z czym, czekam na okres i zaczynam zastrzyki.... Ulżyło mi, że się jednak uda zaczac w tym cyklu.
    Miłego dnia Dziewczyny! ♥️

    Edit: Mam do wykupienia Puregon. Lekarz mówił, że mam zwrócić uwagę, żeby mi wydali tez pena. Może polecicie apteki, gdzie na pewno mi to wydadzą dobrze?
    Pena dostaniesz tez w tej aptece kolo kliniki naprzeciwko szpitala onkologicznego :)

    fresaaa lubi tę wiadomość

    L2nup1.png
    PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 8/12tc? 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    Zostało nam ❄️❄️❄️
  • Dżoanniks Autorytet
    Postów: 768 531

    Wysłany: 27 października 2021, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Mialam tak samo IGG dodatnie, koordynatorka mi odpisała, że jest wszystko ok ;)

    Przy okazji, muszę napisać, że byłam dzisiaj na kontroli i moje dwie torbiele wchłonęły się po duphastonie! W związku z czym, czekam na okres i zaczynam zastrzyki.... Ulżyło mi, że się jednak uda zaczac w tym cyklu.
    Miłego dnia Dziewczyny! ♥️

    Edit: Mam do wykupienia Puregon. Lekarz mówił, że mam zwrócić uwagę, żeby mi wydali tez pena. Może polecicie apteki, gdzie na pewno mi to wydadzą dobrze?

    W Topfarm na garbarach, też wydadzą pen.

    fresaaa lubi tę wiadomość

    1 IVF
    26.08.2021- punkcja- 5 komórek- 4 dojrzałe- mamy ❄️ 4AA 5doba i ❄️ 4AB 6 doba 🥰
    💔- 25.10.21 - pierwszy nieudany transfer 4AA
    Ona
    *Kariotyp - ok
    *AMH : 1,03 ng /ml 05/2021


    On
    * Kariotyp -ok
    * badanie nasienia: Asthenozoospermia; obniżona żywotność; teratozoospermia- morfo 0% 🥴 tyle że ma ich sporo

    On i Ona starzy ;)
  • katrinka2609 Autorytet
    Postów: 320 370

    Wysłany: 27 października 2021, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Z transferu zrezygnowałam, będziemy podchodzić w kolejnym cyklu. Na razie mamy dwie piękne blastki z piątej doby i jedną która jeszcze walczy.

    Katrin za Ciebie trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞 niech to będzie dla Was pierwszy i szczęśliwy transfer 🍀

    Marzycielka7, Dżoanniks, Katrin83, Aguś93, penceence, fresaaa lubią tę wiadomość

    Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero
    1 IVF Maj 2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF październik 2021 🙏
  • Marzycielka7 Autorytet
    Postów: 781 450

    Wysłany: 27 października 2021, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Mialam tak samo IGG dodatnie, koordynatorka mi odpisała, że jest wszystko ok ;)

    Przy okazji, muszę napisać, że byłam dzisiaj na kontroli i moje dwie torbiele wchłonęły się po duphastonie! W związku z czym, czekam na okres i zaczynam zastrzyki.... Ulżyło mi, że się jednak uda zaczac w tym cyklu.
    Miłego dnia Dziewczyny! ♥️

    Edit: Mam do wykupienia Puregon. Lekarz mówił, że mam zwrócić uwagę, żeby mi wydali tez pena. Może polecicie apteki, gdzie na pewno mi to wydadzą dobrze?

    Czyli będziemy kłuć się podobnie 😀🤗👍
    Pena dostaniesz w aptece koło kliniki
    Ja jak wykupowałam leki to za każdym razem pan pytał czy mam pena 😉

    fresaaa lubi tę wiadomość

  • Marzycielka7 Autorytet
    Postów: 781 450

    Wysłany: 27 października 2021, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Z transferu zrezygnowałam, będziemy podchodzić w kolejnym cyklu. Na razie mamy dwie piękne blastki z piątej doby i jedną która jeszcze walczy.

    Katrin za Ciebie trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞 niech to będzie dla Was pierwszy i szczęśliwy transfer 🍀

    Dziewczyny z piatej doby niech będą na piątkę ❤️A ta trzecia niech się nie ociąga i je dogania ✊✊✊Dlaczego transfer w przyszłym cyklu ?

  • Motyl12 Autorytet
    Postów: 798 841

    Wysłany: 27 października 2021, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, jak tam- ból minął? Wiadomo skąd się wziął?

    Zdarzył się cud😍

    2nn3dqk3r4qk2dtm.png
  • Katrin83 Autorytet
    Postów: 366 194

    Wysłany: 27 października 2021, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Z transferu zrezygnowałam, będziemy podchodzić w kolejnym cyklu. Na razie mamy dwie piękne blastki z piątej doby i jedną która jeszcze walczy.

    Katrin za Ciebie trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞 niech to będzie dla Was pierwszy i szczęśliwy transfer 🍀
    Katrin a dlaczego zrezygnowałaś? Dr. Tak ci proponował. Jestem tak zestresowana. Tak się obawiałaś że będzie słabo. Trzymam kciuki za trzecia ❄

  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 27 października 2021, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Zrobiłam kontrolną wirusologię bo badania były przeterminowane
    Wszystko wyszło ok oprócz cytomegalii
    IgG mam obecne a IgM nieobecne 😏
    Wysłałam badania do koordynatorki , napisała ze wpina do kartoteki
    Z tego co wyczytałam świadczy to o przebytym zakażeniu
    Bo gdyby dwa były dodatnie to by było świeże
    Czy któraś z Was tak miała ?

    Prosiłam koordynatorke by zapytała lekarza czy jest ok ale nie odpisała 😬
    A na dniach zaczynam zastrzyki 😟
    Co robić ? 😱
    Też tak miałam, to znaczy że już przechorowałaś i masz odporność. Miałam tak też z różyczka i już nie musiałam powtarzać tych badań, nawet jak się przeterminowały 🙂

    Marzycielka7 lubi tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marzycielka7 Autorytet
    Postów: 781 450

    Wysłany: 27 października 2021, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Też tak miałam, to znaczy że już przechorowałaś i masz odporność. Miałam tak też z różyczka i już nie musiałam powtarzać tych badań, nawet jak się przeterminowały 🙂

    Ooo a ja musiałam je zrobić pomimo ze straciły ważność 😏czyli troche mały bałaganik jest 😟

‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ