X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Dziewczyny ile miałyście wizyt przed transferem ?

Ja jadę na pierwsza w 8 dc i zobaczymy kiedy następna
    Stymulacja rozpisana na 11 dni ✊

Aguś93 lubi tę wiadomość

• Desire87 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ile mniej więcej powinno wynosić endo do transferu??

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:

Wg tego co czytałam między 9 a 15 mm. Takie powinno być. Pewnie są czasami od tego odstępstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 13:48

Desire87 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziewczyny jutro już powinnam iść do pracy koniec urlopu😪więcej nie chcą dac. Mój mąż zły ze chce iść do pracy,,tylko praca i praca,, pomysl o sobie. Dodam że dobrze się czuje brzuch nie boli. Wiem że decyzja musi być moja,ale może wy się wypowiecie co byście zrobiły?
    Ja byłam całe 2procedury na zwolnieniach lekarskich-troche z kliniki, troche od internisty i jedno od psychologa. Pracuję w korpo gdzie jest mega presja i stres. Postawiłam na siebie i maluszka który rośnie teraz w moim brzuszku. Uważam ze to była b.dobra decyzja. Teraz tez patrz tylko na swoje dobro i zdrowie. W pracy nikt Ci nie podziękuje że poswiecasz i ryzykujesz tak długie przygotowania do invitro na poczet roboty.
    Kiedy testujesz? Powodzenia✊🍀😁💓🐣

Katrin83, Staraczka007, Martens lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Min 9

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja byłam całe 2procedury na zwolnieniach lekarskich-troche z kliniki, troche od internisty i jedno od psychologa. Pracuję w korpo gdzie jest mega presja i stres. Postawiłam na siebie i maluszka który rośnie teraz w moim brzuszku. Uważam ze to była b.dobra decyzja. Teraz tez patrz tylko na swoje dobro i zdrowie. W pracy nikt Ci nie podziękuje że poswiecasz i ryzykujesz tak długie przygotowania do invitro na poczet roboty.
    Kiedy testujesz? Powodzenia✊🍀😁💓🐣
    Tak Kochana ide do lekarza i biore chorobowe testuje juz w poniedzialek😬. A z kliniki dostałaś chorobowe? Ja zapytałam to tylko na transfer i punkcję chcial dac. Miałaś jakieś dolegliwości po udanym transferze? Gratuluję i zdrówka dla Ciebie i maluszka

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Ja kilka dni przed transferem miałam 17 mm i dziewczyny na innej grupie mnie straszyły, ze za duże. Pewnie do dnia transferu jeszcze urosło i jak widać, zdało egzamin.:)

• Staraczka007 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jutro mam punkcje rano, mam pytanie czy któraś z Was było lekko przeziębiona ? Mam delikatny katar bez dramatu i nic poza tym, obawiam się przesunięcia a sporo się nacierpiałam podczas stymulacji, niech mi ktoś powie ze ja nie mam pecha .. 😒 wczoraj skończyło się dziwne krwawienie z dróg rodnych podobne do miesiączki które może występować ale bardzo rzadko i teraz przeziębienie… ehh 😑

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka007 wrote:
    Hej jutro mam punkcje rano, mam pytanie czy któraś z Was było lekko przeziębiona ? Mam delikatny katar bez dramatu i nic poza tym, obawiam się przesunięcia a sporo się nacierpiałam podczas stymulacji, niech mi ktoś powie ze ja nie mam pecha .. 😒 wczoraj skończyło się dziwne krwawienie z dróg rodnych podobne do miesiączki które może występować ale bardzo rzadko i teraz przeziębienie… ehh 😑

Ja byłam chora, aż mi test na covid przed punkcją zrobili, bo miałam chrypę i było słychać 🤭 (a jestem zaszczepiona). Normalnie mnie dopuścili. Jedyne co no to gorączka byłaby szkodliwa, bo źle wpływa na jajka.
    Przed punkcją, dzwoniłam do położnych i jak byłam na pobraniu krwi też się pytałam, czy na pewno jest ok i powiedziały, że lekarz zdecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 16:08

Staraczka007 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Staraczka007 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja byłam chora, aż mi test na covid przed punkcją zrobili, bo miałam chrypę i było słychać 🤭 (a jestem zaszczepiona). Normalnie mnie dopuścili. Jedyne co no to gorączka byłaby szkodliwa, bo źle wpływa na jajka.
    Przed punkcją, dzwoniłam do położnych i jak byłam na pobraniu krwi też się pytałam, czy na pewno jest ok i powiedziały, że lekarz zdecyduje.

Dziękuje, pocieszyłaś mnie ❤️

• lindalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Ja miałam niecałe 8 :)

Desire87, Aguś93 lubią tę wiadomość

• Staraczka007 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie jeśli chodzi o paznokcie to położna mówiła żeby ściągnąć lakier z prawej ręki palca wskazującego, ściągałyście całość ? Robie przez wiele lat paznokcie i obawiam się ze gdybym je wszystkie miała to nic nie będzie i czy u stop tez ściągałyście ?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja miałam niecałe 8 :)

To tą wiadomością mnie pocieszylas bo moje endo tez nie jest szalejące 😬

Aguś93 lubi tę wiadomość

• Aguś93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z opłatą za przechowywanie zarodków na rok, jeśli je wykorzystam w tym miejscu to mogę liczyć na jakiś zwrot ? Czy ma takiej opcji ?🙂

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka u mnie też zawsze z tym problem, ale podobno po scratching'u lepiej endo rośnie. Będę to teraz sprawdzać 🙃

3jgxcsqva773duy4.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z opłatą za przechowywanie zarodków na rok, jeśli je wykorzystam w tym miejscu to mogę liczyć na jakiś zwrot ? Czy ma takiej opcji ?🙂

Ja sie o to pytałam- powiedziano mi, że musiałabym wykorzystać wszystkie zarodki w ciągu 3 m-cy wtedy by rozważyli zwrot. Oczywiście trzeba zwrócić się z prośbą na piśmie, bo oni sami z siebie to nie zwracają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 16:51

Aguś93 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka007 wrote:
    A słuchajcie jeśli chodzi o paznokcie to położna mówiła żeby ściągnąć lakier z prawej ręki palca wskazującego, ściągałyście całość ? Robie przez wiele lat paznokcie i obawiam się ze gdybym je wszystkie miała to nic nie będzie i czy u stop tez ściągałyście ?

Ja póki co odpuściłam
    Zrobię sobie na wolnym delikatne jak się uda oczywiście 😏

Staraczka007, Aguś93 lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Tak Kochana ide do lekarza i biore chorobowe testuje juz w poniedzialek😬. A z kliniki dostałaś chorobowe? Ja zapytałam to tylko na transfer i punkcję chcial dac. Miałaś jakieś dolegliwości po udanym transferze? Gratuluję i zdrówka dla Ciebie i maluszka

Katrin a Ty jesteś u doktora S. ?
    Bo ja mam taka prace ze w życiu nie pojde po
    transferze do pracy 🙈

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Marzycielka u mnie też zawsze z tym problem, ale podobno po scratching'u lepiej endo rośnie. Będę to teraz sprawdzać 🙃

No ja narazie jadę jutro na podglad i zobaczymy czy jest wogole szansa na jakąkolwiek punkcję 😏
    Marze choćby o jednym zarodku silnym który da radę i pokona wszystkie przeciwności 🙏

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam wyniki
    Nawet tak dobrych się nie spodziewałam 😃

TSH 1,328
    ft3 3,54
    ft4 1,13
    Kwas foliowy 21,4 a zawsze było 6-8 maksymalnie
    Wit D3 55,02

Oby to pomogło 🧐

Dżoanniks, fresaaa, Martens lubią tę wiadomość

‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ