X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Tak czytam i czytam
    Kurcze ja mam tez PAI hetero i c677t hetero ale doktor nic nie wspominał o heparynie 🤔
    Bo ja bardzo mocno się przy niej upierałam.
    Doktor też nie widział wskazań do zapisania, ale genetyk widział.
    W końcu dostałam receptę, ale to chyba na odczepne i to jeszcze płatne 100%, a to lek dość drogi, bo około 150 zł za opakowanie. Dopiero w ciąży jest za free, albo jak właśnie doktor widzi wyraźne zalecenie co do tego.

Spokojnie dziewczyny. Nie wiem czy heparyna przyczyniła się do zajścia w ciążę, ale na pewno pomaga mi teraz, bo mimo, że ją biorę razem z duża dawka acardu, to i tak jest mi często słabo i mąż musi mnie pijaną wyprowadzać z pomieszczeń, także nie wiem, co by było bez niej.

Mutacje hetero ma 60% społeczeństwa i o niej nie wie, żyje sobie spokojnie, zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci. To najlzszejsza wersja jaka może nam się przytrafić.
    Poważniej jest przy PAI homo, ale i tutaj nie zawsze lekarze zapisują heparynę, są dziewczyny, które nie miały jej do transferu i pięknie pozachodzily w ciaze .

Marzycielka, trzymamy kciuki!
    Antybiotyk bierzemy po kolacji, a co Prolutexu to na wizycie po punkcji dopytaj doktora o której go wziąć. Widzę, że nie każdy lekarz prowadzący ma dla pacjentki takie fajne rozpiski jakimi dysponował dr S.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 20:16

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mutacje v-leiden i mthfr i obie w wersji hetero. Doktor nie dał heparyny, ale moja lekarka prowadząca dała, jak zobaczyła wynik. Na pewno heparyna nie przyczyniła się do zajścia w ciąże, ale widocznie według lekarki lepiej brać.
    No to biorę :D

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dziewczyny nadal są trzy pecherzyki i nic więcej nie osiągniemy (21,17,13 mm)
    Endometrium 10,2 mm czyli jest okej chyba 😃

Punkcja w piatek na 11
    Miałam pobrany dziś progesteron i estradiol ale wyników na portalu nie mam do tej pory 😟
    Ogolnie jakiś chyba bałagan bo zrobili mi na dr Szymczak a przecież zlecał doktor L.🙈
    Mam nadzieje ze wpadną jutro choć święto to nie wiem 😟

Dzisiaj mam wziąć Orgalutran i uwagaaaa Ovitrelle o 23:59 😬😁

Jutro antybiotyk Sumamed .
    Bralyscie go rano czy obojętnie o której ?

Po punkcji Prolutex i na wieczór antybiotyk plus Utrogestan

A teraz pytanie do Was
    Bo na kartce jest napisane ze nic nie jeść i nie palić - No to logiczne ale w nawiasie jest napisane razem z partnerem
    Czy on ma nie jeść i nie palić ? 😱czy chodzi o to ze ma być 😂😁

Powodzenia !✊✊🍀🍀

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Powodzenia !✊✊🍀🍀

Nie dziekuje by nie zapeszyć 😘

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka-kciuki✊🍀

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka007 wrote:
    Hej z niecierpliwością czekałam na wyniki punkcji, z 12 komórek zapłodnili 10 i utrzymała się tylko jedna blastocysta jakość 3bb jestem załamana dziewczyny 😔😔😔 1 z 10 liczyłam na jakakolwiek liczbę ale większa niż 1 😒😔 ehhh nie mam słów
    A jakie masz amh?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Kurcze no...takie to niesprawiedliwe, że my staraczki po tylu latach walki, nie możemy mieć chociaż spokojnej ciąży.
    Geraltowa bardzo często myślę o Was i trzymam kciuki za każdy dzień. Wierzę, że jeszcze trochę dacie radę w dwupaku. W miarę możliwości dawaj znać co u Was.

Lukaszowa za Twoją radą polowałam od jakiegoś czasu na wizytę u dr Paśnika. Ogólnie obserwując słynną grupę na fb, straciłam prawie nadzieję, że uda mi się kiedykolwiek do niego dostać. Zwalniane terminy rozchodzą się z prędkością światła :/ Ale, ale...mam w końcu swój termin! I to na początek lutego, więc wcale nie taki odległy. Warto być wytrwałym!
    Ciesze się bardzo :*

mo_Nika lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka007 wrote:
    Hej z niecierpliwością czekałam na wyniki punkcji, z 12 komórek zapłodnili 10 i utrzymała się tylko jedna blastocysta jakość 3bb jestem załamana dziewczyny 😔😔😔 1 z 10 liczyłam na jakakolwiek liczbę ale większa niż 1 😒😔 ehhh nie mam słów
    Musisz wierzyć w tą swoją blastkę, tak jak pisały dziewczyny nie jedna ciąża z takiej powstała. I nie jedna gdzie była tylko jedna. Wierzę, że to będzie ta Twoja jedyna, szczęśliwa ❤️

Marzycielka7 kciuki za punkcję ✊ ja miałam brać Ovitrelle o 1 albo 2 w nocy, już nie pamietam 🙈 poszło na śpiocha, raz dwa i do spania. Lekarz dobiera to do godz, na którą nas wstępnie zapisuje na punkcję z tego co mi mówił. Jeszcze mnie przepraszał, ale że tak mu wychodzi niestety 😂

Marzycielka7, Staraczka007 lubią tę wiadomość

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa trzymam kciuki za Was! Jestescie pod dobrą opieką. Dobuska najprawdopodobniej bedziemy miec córeczkę ale czekam jeszcze na wynik Nifty tak dla wiekszej pewności 😋chociaz moj lekarz gdyby nie mial pewności to by nic nie mowil 😊

dobuska, Geraltowa lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały wlew z Intralipidu. Ile to u Was trwało ? Co robiłyście przez ten czas ? Można zabrać książkę albo coś bo kazali mi sobie zarezerwować min 3,5h…

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Bo ja bardzo mocno się przy niej upierałam.
    Doktor też nie widział wskazań do zapisania, ale genetyk widział.
    W końcu dostałam receptę, ale to chyba na odczepne i to jeszcze płatne 100%, a to lek dość drogi, bo około 150 zł za opakowanie. Dopiero w ciąży jest za free, albo jak właśnie doktor widzi wyraźne zalecenie co do tego.

Spokojnie dziewczyny. Nie wiem czy heparyna przyczyniła się do zajścia w ciążę, ale na pewno pomaga mi teraz, bo mimo, że ją biorę razem z duża dawka acardu, to i tak jest mi często słabo i mąż musi mnie pijaną wyprowadzać z pomieszczeń, także nie wiem, co by było bez niej.

Mutacje hetero ma 60% społeczeństwa i o niej nie wie, żyje sobie spokojnie, zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci. To najlzszejsza wersja jaka może nam się przytrafić.
    Poważniej jest przy PAI homo, ale i tutaj nie zawsze lekarze zapisują heparynę, są dziewczyny, które nie miały jej do transferu i pięknie pozachodzily w ciaze .

Marzycielka, trzymamy kciuki!
    Antybiotyk bierzemy po kolacji, a co Prolutexu to na wizycie po punkcji dopytaj doktora o której go wziąć. Widzę, że nie każdy lekarz prowadzący ma dla pacjentki takie fajne rozpiski jakimi dysponował dr S.

Będę pytać doktora po transferze ( jeśli do niego dojdzie )🙏🙏🙏

Mam wynik estradiolu 320
    A progesteron 1,3 😏

Ciekawe co zadecyduje lekarz 🤔

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Marzycielka-kciuki✊🍀

😘😘😘

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Musisz wierzyć w tą swoją blastkę, tak jak pisały dziewczyny nie jedna ciąża z takiej powstała. I nie jedna gdzie była tylko jedna. Wierzę, że to będzie ta Twoja jedyna, szczęśliwa ❤️

Marzycielka7 kciuki za punkcję ✊ ja miałam brać Ovitrelle o 1 albo 2 w nocy, już nie pamietam 🙈 poszło na śpiocha, raz dwa i do spania. Lekarz dobiera to do godz, na którą nas wstępnie zapisuje na punkcję z tego co mi mówił. Jeszcze mnie przepraszał, ale że tak mu wychodzi niestety 😂

Martwi mnie progesteron 😬
    Jest 1,3 a niby powinno być do 1 😏

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Geraltowa trzymam kciuki za Was! Jestescie pod dobrą opieką. Dobuska najprawdopodobniej bedziemy miec córeczkę ale czekam jeszcze na wynik Nifty tak dla wiekszej pewności 😋chociaz moj lekarz gdyby nie mial pewności to by nic nie mowil 😊
    Ooooo ale super! Będzie parka ❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    No to raczej musisz się nastawiać na criotransfer. Przy takim wyniku nie warto transferować malucha.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No to raczej musisz się nastawiać na criotransfer. Przy takim wyniku nie warto transferować malucha.

Przy pierwszym transferze miałam 0,7 a teraz aż tak 😬

Skąd taki wynik się bierze ? Jest od czegoś zależny ? 🤔😟

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Ja ostatnio miałam 1,34 i dr S który robił mi punkcje w zastępstwie powiedział że możemy ale nie musimy transferować świeży zarodek. Wstępnie się nastawiłam i jak przyszłam na transfer dr L od wejścia zaczął odradzać... Tak że chyba dużo zależy od lekarza. Ja się w rezultacie nie zdecydowałam na świeżaka.

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przed wizytą u immunologa. I tak się zastanawiam jakie miałyście wskazania do accofilu albo intralipidu? Ja z badań jak na mój rozum wnioskuję że są w miarę są prawidłowe... Dziś doszły mi wyniki Kir i mam bx, czyli niby ten lepszy ale brak połowy kirów implantacyjnych i mam prawie wszystkie hamujace. Czy wypisują na to jakieś dodatkowe zalecenia?

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka kciuki 🤞 za Twoje 3 🥚🥚🥚 prgesteron raczej za wysoki jak na świeży transfer :(
    A tak przy okazji...położna mi mówiła ostatnio, że dr S teraz criotransfery robi przy progesteronie max 0,7. Powyżej tego poziomu raczej transfer zostaje odwołany. Chociaż wiadomo każdy przypadek może być rozpatrywany indywidualnie :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Ja ostatnio miałam 1,34 i dr S który robił mi punkcje w zastępstwie powiedział że możemy ale nie musimy transferować świeży zarodek. Wstępnie się nastawiłam i jak przyszłam na transfer dr L od wejścia zaczął odradzać... Tak że chyba dużo zależy od lekarza. Ja się w rezultacie nie zdecydowałam na świeżaka.

To teraz juz całkiem jestem w kropce 😬😟

‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ