INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka7 wrote:Tak czytam i czytam
Kurcze ja mam tez PAI hetero i c677t hetero ale doktor nic nie wspominał o heparynie 🤔
Doktor też nie widział wskazań do zapisania, ale genetyk widział.
W końcu dostałam receptę, ale to chyba na odczepne i to jeszcze płatne 100%, a to lek dość drogi, bo około 150 zł za opakowanie. Dopiero w ciąży jest za free, albo jak właśnie doktor widzi wyraźne zalecenie co do tego.
Spokojnie dziewczyny. Nie wiem czy heparyna przyczyniła się do zajścia w ciążę, ale na pewno pomaga mi teraz, bo mimo, że ją biorę razem z duża dawka acardu, to i tak jest mi często słabo i mąż musi mnie pijaną wyprowadzać z pomieszczeń, także nie wiem, co by było bez niej.
Mutacje hetero ma 60% społeczeństwa i o niej nie wie, żyje sobie spokojnie, zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci. To najlzszejsza wersja jaka może nam się przytrafić.
Poważniej jest przy PAI homo, ale i tutaj nie zawsze lekarze zapisują heparynę, są dziewczyny, które nie miały jej do transferu i pięknie pozachodzily w ciaze .
Marzycielka, trzymamy kciuki!
Antybiotyk bierzemy po kolacji, a co Prolutexu to na wizycie po punkcji dopytaj doktora o której go wziąć. Widzę, że nie każdy lekarz prowadzący ma dla pacjentki takie fajne rozpiski jakimi dysponował dr S.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 20:16
-
Ja mam mutacje v-leiden i mthfr i obie w wersji hetero. Doktor nie dał heparyny, ale moja lekarka prowadząca dała, jak zobaczyła wynik. Na pewno heparyna nie przyczyniła się do zajścia w ciąże, ale widocznie według lekarki lepiej brać.
No to bioręMarzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka7 wrote:Dziewczyny nadal są trzy pecherzyki i nic więcej nie osiągniemy (21,17,13 mm)
Endometrium 10,2 mm czyli jest okej chyba 😃
Punkcja w piatek na 11
Miałam pobrany dziś progesteron i estradiol ale wyników na portalu nie mam do tej pory 😟
Ogolnie jakiś chyba bałagan bo zrobili mi na dr Szymczak a przecież zlecał doktor L.🙈
Mam nadzieje ze wpadną jutro choć święto to nie wiem 😟
Dzisiaj mam wziąć Orgalutran i uwagaaaa Ovitrelle o 23:59 😬😁
Jutro antybiotyk Sumamed .
Bralyscie go rano czy obojętnie o której ?
Po punkcji Prolutex i na wieczór antybiotyk plus Utrogestan
A teraz pytanie do Was
Bo na kartce jest napisane ze nic nie jeść i nie palić - No to logiczne ale w nawiasie jest napisane razem z partnerem
Czy on ma nie jeść i nie palić ? 😱czy chodzi o to ze ma być 😂😁
Powodzenia !✊✊🍀🍀Marzycielka7 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Staraczka007 wrote:Hej z niecierpliwością czekałam na wyniki punkcji, z 12 komórek zapłodnili 10 i utrzymała się tylko jedna blastocysta jakość 3bb jestem załamana dziewczyny 😔😔😔 1 z 10 liczyłam na jakakolwiek liczbę ale większa niż 1 😒😔 ehhh nie mam słów
-
mo_Nika wrote:Kurcze no...takie to niesprawiedliwe, że my staraczki po tylu latach walki, nie możemy mieć chociaż spokojnej ciąży.
Geraltowa bardzo często myślę o Was i trzymam kciuki za każdy dzień. Wierzę, że jeszcze trochę dacie radę w dwupaku. W miarę możliwości dawaj znać co u Was.
Lukaszowa za Twoją radą polowałam od jakiegoś czasu na wizytę u dr Paśnika. Ogólnie obserwując słynną grupę na fb, straciłam prawie nadzieję, że uda mi się kiedykolwiek do niego dostać. Zwalniane terminy rozchodzą się z prędkością światła Ale, ale...mam w końcu swój termin! I to na początek lutego, więc wcale nie taki odległy. Warto być wytrwałym!mo_Nika lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Staraczka007 wrote:Hej z niecierpliwością czekałam na wyniki punkcji, z 12 komórek zapłodnili 10 i utrzymała się tylko jedna blastocysta jakość 3bb jestem załamana dziewczyny 😔😔😔 1 z 10 liczyłam na jakakolwiek liczbę ale większa niż 1 😒😔 ehhh nie mam słów
Marzycielka7 kciuki za punkcję ✊ ja miałam brać Ovitrelle o 1 albo 2 w nocy, już nie pamietam 🙈 poszło na śpiocha, raz dwa i do spania. Lekarz dobiera to do godz, na którą nas wstępnie zapisuje na punkcję z tego co mi mówił. Jeszcze mnie przepraszał, ale że tak mu wychodzi niestety 😂Marzycielka7, Staraczka007 lubią tę wiadomość
6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Geraltowa trzymam kciuki za Was! Jestescie pod dobrą opieką. Dobuska najprawdopodobniej bedziemy miec córeczkę ale czekam jeszcze na wynik Nifty tak dla wiekszej pewności 😋chociaz moj lekarz gdyby nie mial pewności to by nic nie mowil 😊
dobuska, Geraltowa lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Mam pytanie do dziewczyn, które miały wlew z Intralipidu. Ile to u Was trwało ? Co robiłyście przez ten czas ? Można zabrać książkę albo coś bo kazali mi sobie zarezerwować min 3,5h…6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
lindalia wrote:Bo ja bardzo mocno się przy niej upierałam.
Doktor też nie widział wskazań do zapisania, ale genetyk widział.
W końcu dostałam receptę, ale to chyba na odczepne i to jeszcze płatne 100%, a to lek dość drogi, bo około 150 zł za opakowanie. Dopiero w ciąży jest za free, albo jak właśnie doktor widzi wyraźne zalecenie co do tego.
Spokojnie dziewczyny. Nie wiem czy heparyna przyczyniła się do zajścia w ciążę, ale na pewno pomaga mi teraz, bo mimo, że ją biorę razem z duża dawka acardu, to i tak jest mi często słabo i mąż musi mnie pijaną wyprowadzać z pomieszczeń, także nie wiem, co by było bez niej.
Mutacje hetero ma 60% społeczeństwa i o niej nie wie, żyje sobie spokojnie, zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci. To najlzszejsza wersja jaka może nam się przytrafić.
Poważniej jest przy PAI homo, ale i tutaj nie zawsze lekarze zapisują heparynę, są dziewczyny, które nie miały jej do transferu i pięknie pozachodzily w ciaze .
Marzycielka, trzymamy kciuki!
Antybiotyk bierzemy po kolacji, a co Prolutexu to na wizycie po punkcji dopytaj doktora o której go wziąć. Widzę, że nie każdy lekarz prowadzący ma dla pacjentki takie fajne rozpiski jakimi dysponował dr S.
Będę pytać doktora po transferze ( jeśli do niego dojdzie )🙏🙏🙏
Mam wynik estradiolu 320
A progesteron 1,3 😏
Ciekawe co zadecyduje lekarz 🤔 -
Marta123 wrote:Musisz wierzyć w tą swoją blastkę, tak jak pisały dziewczyny nie jedna ciąża z takiej powstała. I nie jedna gdzie była tylko jedna. Wierzę, że to będzie ta Twoja jedyna, szczęśliwa ❤️
Marzycielka7 kciuki za punkcję ✊ ja miałam brać Ovitrelle o 1 albo 2 w nocy, już nie pamietam 🙈 poszło na śpiocha, raz dwa i do spania. Lekarz dobiera to do godz, na którą nas wstępnie zapisuje na punkcję z tego co mi mówił. Jeszcze mnie przepraszał, ale że tak mu wychodzi niestety 😂
Martwi mnie progesteron 😬
Jest 1,3 a niby powinno być do 1 😏 -
Asiulka84 wrote:Geraltowa trzymam kciuki za Was! Jestescie pod dobrą opieką. Dobuska najprawdopodobniej bedziemy miec córeczkę ale czekam jeszcze na wynik Nifty tak dla wiekszej pewności 😋chociaz moj lekarz gdyby nie mial pewności to by nic nie mowil 😊
-
Marzycielka7 wrote:Martwi mnie progesteron 😬
Jest 1,3 a niby powinno być do 1 😏Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Jestem przed wizytą u immunologa. I tak się zastanawiam jakie miałyście wskazania do accofilu albo intralipidu? Ja z badań jak na mój rozum wnioskuję że są w miarę są prawidłowe... Dziś doszły mi wyniki Kir i mam bx, czyli niby ten lepszy ale brak połowy kirów implantacyjnych i mam prawie wszystkie hamujace. Czy wypisują na to jakieś dodatkowe zalecenia?Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Marzycielka kciuki 🤞 za Twoje 3 🥚🥚🥚 prgesteron raczej za wysoki jak na świeży transfer
A tak przy okazji...położna mi mówiła ostatnio, że dr S teraz criotransfery robi przy progesteronie max 0,7. Powyżej tego poziomu raczej transfer zostaje odwołany. Chociaż wiadomo każdy przypadek może być rozpatrywany indywidualnie
-
katrinka2609 wrote:Ja ostatnio miałam 1,34 i dr S który robił mi punkcje w zastępstwie powiedział że możemy ale nie musimy transferować świeży zarodek. Wstępnie się nastawiłam i jak przyszłam na transfer dr L od wejścia zaczął odradzać... Tak że chyba dużo zależy od lekarza. Ja się w rezultacie nie zdecydowałam na świeżaka.
To teraz juz całkiem jestem w kropce 😬😟