X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Dziewczyny wstawili mi juz wyniki... jestem w szoku. Pisalam po punkcji, ze okazało się że z 8 komorek tylko 3 komórki dojrzałe, teraz odbieram ta kartę i okazało się, ze 4 komórki byly dojrzałe (nie wiem o co tu chodzi) i dały 4 zarodki... jestem w takim szoku, ze do tej pory nie mogę w to uwierzyć 🙈🙈

Co prawda nie jakiejś super jakości bo 3 sa 3BB i 1 3AB ale i tak jestem przeszczesliwa, bylam pewna ze będzie maksymalnie 1 zarodek lub 2 a tu taka niespodzianka 😭
    Super😊😊

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Dziewczyny wstawili mi juz wyniki... jestem w szoku. Pisalam po punkcji, ze okazało się że z 8 komorek tylko 3 komórki dojrzałe, teraz odbieram ta kartę i okazało się, ze 4 komórki byly dojrzałe (nie wiem o co tu chodzi) i dały 4 zarodki... jestem w takim szoku, ze do tej pory nie mogę w to uwierzyć 🙈🙈

Co prawda nie jakiejś super jakości bo 3 sa 3BB i 1 3AB ale i tak jestem przeszczesliwa, bylam pewna ze będzie maksymalnie 1 zarodek lub 2 a tu taka niespodzianka 😭
    Gratuluję!
    Mój 3BB właśnie kopie z brzuszka z oburzeniem, że przeprasza bardzo, ale on jest super. :D
    Każdy zarodek ma szansę! 😀

Katrin83, panizajączkowa, Kasiaa93 lubią tę wiadomość

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Plinka widzę ze masz w stopce ze chorujesz na IO
    Czy bierzesz cały czas metformine ?

Jak wspominasz punkcję u dr L?
    Jutro mnie czeka więc chce być spokojna
    Wiem ze strach ma wielkie oczy a jutro pewnie jak będzie po wszystkim to powiem ze niepotrzebnie się bałam 🙊

Niee, metformine odstawiłam zaraz na początku ciąży, ale ja miałam bardzo małą dawkę. Teraz mam cukrzycę ciążową i jestem na nocnej insulinie

Punkcja to subiektywne odczucie. Ja musiałam dostać 2 kroplówki przeciwbólowe na sali, bo 1 nie pomogla 🤦 potem miałam świeży transfer i żałuję, bo generalnie bardzo źle się czułam. Ale spokojnie, sama punkcja to nic strasznego, bo się śpi 🙂 potem pij dużo wody i miej pod ręką no spe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 17:50

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Czytam i tak sobie myśle ze kazda z Was ma po tyle pęcherzyków a później praktycznie połowa jest dobra i przetrwa … to co przetrwa u mnie z trzech ? 😢
    Może jedna … może nic …
    Płakać mi się normalnie chce 😢😢
    U mnie przetrwały 2. Jeden transfer lipa i teraz mi podali ostatni. Więc nie każdy ma tu kolorowo. Jeden silny wystarczy. Puki jest szansa to trzeba wierzyć i walczyć. Nie zamartwiaj się na zapas bo tylko nerwicy dostaniesz. Pozytywne myślenie mimo wszystko 🙂

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    No właśnie ja też jestem u dr S., większość dziewczyn tu na ovu z tego co piszą badała, dlatego się zdziwiłam że dr nie każe mi zbadac.
    Ja pytałam doktora czy badać, usłyszałam, że "badać sobie może pani co tam chce, ale interpretacje też pozostawiam w pani gestii, ja progesteronu zapisuje wystarczająco dużo". Wolałam się nie stresować, dodatkowo ten progesteron może być różny o każdej porze dnia, bo robi wyrzuty. No i dowcipne progi nie wychodzą w krwi.
    Zbadałam sobie jak odstawiłam Prolutex dopiero już w ciąży.

Ale jak forum pokazuje, większość jednak bada na własną rękę.

dobuska lubi tę wiadomość

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś 4bb z 6 doby?

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal te podbrzusze męczy, w sensie delikatnie pobolewa, ale pęcherz Ok. Przy pierwszym nieudanym nie bolało więc kto wie może to dobry znak 🙂🙏

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Ja mam dwa, ale w mrożonym przedszkolu.
    Kochana, bierz nospe na te bóle, bo nie można dopuścić do skurczy.

Mysza28 lubi tę wiadomość

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Plinka, jak się masz?

Dziękuję, dobrze 🙂
    Ogólnie byłam kilka dni temu na kontroli u innego lekarza (tej babeczki u której była też Geraltowa) i młody już ma 440 g, wszystko w porządku, sprawdziła też przepływy i też ok 🙂
    Teraz w środę mam połówkowe u dr R.
    Martwi mnie tylko że cały czas nie czuję ruchów 🙄 znaczy czuje czasem a'la kopniaka ale to może z 1-2 razy w ciągu dnia.
    Co prawda jak byłam u tej lekarki to akurat młody się sporo ruszał i był taki moment że kopnął, co było widać na USG i dr się dziwiła, że tego nie poczułam 🙈

Generalnie skłaniam się coraz bardziej ku temu żeby pójść w końcu na L4. Może od kolejnej wizyty, bo się nie wysypiam 🤷

No i kupiłam wczoraj porządny ciśnieniomierz i mierze kilka razy dziennie 🙂

A jak u Ciebie? Kiedy masz połówkowe?

Dżoanniks, dobuska lubią tę wiadomość

PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo

6 dpt ⏸️

Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja mam dwa, ale w mrożonym przedszkolu.
    Kochana, bierz nospe na te bóle, bo nie można dopuścić do skurczy.
    Biore 3 razy dziennie nospe i magne b6. Nic więcej już nie mogę. A i jutro ostatni dzień relanium

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Ja mam

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:

Piękny wynik 👏👏

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    U mnie przetrwały 2. Jeden transfer lipa i teraz mi podali ostatni. Więc nie każdy ma tu kolorowo. Jeden silny wystarczy. Puki jest szansa to trzeba wierzyć i walczyć. Nie zamartwiaj się na zapas bo tylko nerwicy dostaniesz. Pozytywne myślenie mimo wszystko 🙂

Wiem ze trzeba wierzyć ale zaczęłam czytać papiery ze starej kliniki
    A tam pobrali mi 7 oocytow a z tego tylko wyszły dwa zarodki a i tak się nie udało 😞była biochemiczna 😞

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Mnie nadal te podbrzusze męczy, w sensie delikatnie pobolewa, ale pęcherz Ok. Przy pierwszym nieudanym nie bolało więc kto wie może to dobry znak 🙂🙏

Odpoczywaj jak najwiecej i tak jak Lindalia napisała w razie potrzeby bierz nospe
    Kiedy masz sprawdzić betę ?

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Ja mam
    To w poniedziałek zobaczę czy siłacz 😉

Katrin83 lubi tę wiadomość

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Odpoczywaj jak najwiecej i tak jak Lindalia napisała w razie potrzeby bierz nospe
    Kiedy masz sprawdzić betę ?
    Sprawdzam w poniedziałek sikanca a potem albo w pn albo wtorek beta

Katrin83, agulla1 lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Dziękuję, dobrze 🙂
    Ogólnie byłam kilka dni temu na kontroli u innego lekarza (tej babeczki u której była też Geraltowa) i młody już ma 440 g, wszystko w porządku, sprawdziła też przepływy i też ok 🙂
    Teraz w środę mam połówkowe u dr R.
    Martwi mnie tylko że cały czas nie czuję ruchów 🙄 znaczy czuje czasem a'la kopniaka ale to może z 1-2 razy w ciągu dnia.
    Co prawda jak byłam u tej lekarki to akurat młody się sporo ruszał i był taki moment że kopnął, co było widać na USG i dr się dziwiła, że tego nie poczułam 🙈

Generalnie skłaniam się coraz bardziej ku temu żeby pójść w końcu na L4. Może od kolejnej wizyty, bo się nie wysypiam 🤷

No i kupiłam wczoraj porządny ciśnieniomierz i mierze kilka razy dziennie 🙂

A jak u Ciebie? Kiedy masz połówkowe?
    Ja połówkowe mam jutro.
    Kopniaczki najlepiej czuc jak się leży na płasko z nogami wyprostowanymi, po zjedzeniu czegoś dobrego. Przynajmniej tak jest u nas, ale ostatnio np w sklepie maluszek kopie od wewnątrz jak tylko chodzę.
    Masz jeszcze czas żeby poczuć je regularnie, potem też dojdzie stres, bo np juz pół dnia nie było kopniaka. 🙉
    Jaki ciśnieniomierz kupiłaś? Mój dotarl i nie działa. A tani nie był 😠 muszę oddać.

Co skłoniło Cie do dodatkowej wizyty u innej doktorki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 18:06

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Wiem ze trzeba wierzyć ale zaczęłam czytać papiery ze starej kliniki
    A tam pobrali mi 7 oocytow a z tego tylko wyszły dwa zarodki a i tak się nie udało 😞była biochemiczna 😞
    Kochana cuda się zdarzają, 3 mam kciuki że będzie dobrze 👊👊👊

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    To w poniedziałek zobaczę czy siłacz 😉
    Będę trzymac kciuki. Nam zostały jeszcze 2 ,4BB i 1, 3BB

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja połówkowe mam jutro.
    Kopniaczki najlepiej czuc jak się leży na płasko z nogami wyprostowanymi, po zjedzeniu czegoś dobrego. Przynajmniej tak jest u nas, ale ostatnio np w sklepie maluszek kopie od wewnątrz jak tylko chodzę.
    Masz jeszcze czas żeby poczuć je regularnie, potem też dojdzie stres, bo np juz pół dnia nie było kopniaka. 🙉
    Jaki ciśnieniomierz kupiłaś? Mój dotarl i nie działa. A tani nie był 😠 muszę oddać.

Co skłoniło Cie do dodatkowej wizyty u innej doktorki?

Oo już jutro, to daj znać oczywiście jak będziesz po 🙂
    Niby wiem że mam czas na kopniaki, ale ja już je chce 🙈🙈 i też tylko na leżąco czasem coś poczuje

Kupiłam w aptece Diagnostic DM-300 IHB. To jest wyrób medyczny i cena też spoko 🙂

Stwierdziłam że to już połowa ciąży i że lepiej żeby ktoś inny jeszcze spojrzał na Wiktorka, czy na pewno nie rzucaja się w oczy jakies nieprawidłowości. Bo jak się spytałam ostatnio dr R czy nic niepokojącego nie widzi, to odparł że na tym etapie niewiele można zrobić i przecież i tak będę go kochać najmocniej 😳 więc to była dla mnie taka dwuznaczna odpowiedź mimo że potem stwierdził że jest ok wszystko

PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo

6 dpt ⏸️

Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ