INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaa93 wrote:Dziewczyny wstawili mi juz wyniki... jestem w szoku. Pisalam po punkcji, ze okazało się że z 8 komorek tylko 3 komórki dojrzałe, teraz odbieram ta kartę i okazało się, ze 4 komórki byly dojrzałe (nie wiem o co tu chodzi) i dały 4 zarodki... jestem w takim szoku, ze do tej pory nie mogę w to uwierzyć 🙈🙈
Co prawda nie jakiejś super jakości bo 3 sa 3BB i 1 3AB ale i tak jestem przeszczesliwa, bylam pewna ze będzie maksymalnie 1 zarodek lub 2 a tu taka niespodzianka 😭Kasiaa93 lubi tę wiadomość
-
Kasiaa93 wrote:Dziewczyny wstawili mi juz wyniki... jestem w szoku. Pisalam po punkcji, ze okazało się że z 8 komorek tylko 3 komórki dojrzałe, teraz odbieram ta kartę i okazało się, ze 4 komórki byly dojrzałe (nie wiem o co tu chodzi) i dały 4 zarodki... jestem w takim szoku, ze do tej pory nie mogę w to uwierzyć 🙈🙈
Co prawda nie jakiejś super jakości bo 3 sa 3BB i 1 3AB ale i tak jestem przeszczesliwa, bylam pewna ze będzie maksymalnie 1 zarodek lub 2 a tu taka niespodzianka 😭
Mój 3BB właśnie kopie z brzuszka z oburzeniem, że przeprasza bardzo, ale on jest super.
Każdy zarodek ma szansę! 😀Katrin83, panizajączkowa, Kasiaa93 lubią tę wiadomość
-
Marzycielka7 wrote:Plinka widzę ze masz w stopce ze chorujesz na IO
Czy bierzesz cały czas metformine ?
Jak wspominasz punkcję u dr L?
Jutro mnie czeka więc chce być spokojna
Wiem ze strach ma wielkie oczy a jutro pewnie jak będzie po wszystkim to powiem ze niepotrzebnie się bałam 🙊
Niee, metformine odstawiłam zaraz na początku ciąży, ale ja miałam bardzo małą dawkę. Teraz mam cukrzycę ciążową i jestem na nocnej insulinie
Punkcja to subiektywne odczucie. Ja musiałam dostać 2 kroplówki przeciwbólowe na sali, bo 1 nie pomogla 🤦 potem miałam świeży transfer i żałuję, bo generalnie bardzo źle się czułam. Ale spokojnie, sama punkcja to nic strasznego, bo się śpi 🙂 potem pij dużo wody i miej pod ręką no speWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 17:50
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Marzycielka7 wrote:Czytam i tak sobie myśle ze kazda z Was ma po tyle pęcherzyków a później praktycznie połowa jest dobra i przetrwa … to co przetrwa u mnie z trzech ? 😢
Może jedna … może nic …
Płakać mi się normalnie chce 😢😢Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Desire87 wrote:No właśnie ja też jestem u dr S., większość dziewczyn tu na ovu z tego co piszą badała, dlatego się zdziwiłam że dr nie każe mi zbadac.
Zbadałam sobie jak odstawiłam Prolutex dopiero już w ciąży.
Ale jak forum pokazuje, większość jednak bada na własną rękę.
dobuska lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Plinka, jak się masz?
Dziękuję, dobrze 🙂
Ogólnie byłam kilka dni temu na kontroli u innego lekarza (tej babeczki u której była też Geraltowa) i młody już ma 440 g, wszystko w porządku, sprawdziła też przepływy i też ok 🙂
Teraz w środę mam połówkowe u dr R.
Martwi mnie tylko że cały czas nie czuję ruchów 🙄 znaczy czuje czasem a'la kopniaka ale to może z 1-2 razy w ciągu dnia.
Co prawda jak byłam u tej lekarki to akurat młody się sporo ruszał i był taki moment że kopnął, co było widać na USG i dr się dziwiła, że tego nie poczułam 🙈
Generalnie skłaniam się coraz bardziej ku temu żeby pójść w końcu na L4. Może od kolejnej wizyty, bo się nie wysypiam 🤷
No i kupiłam wczoraj porządny ciśnieniomierz i mierze kilka razy dziennie 🙂
A jak u Ciebie? Kiedy masz połówkowe?Dżoanniks, dobuska lubią tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
6 dpt ⏸️
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Co prawda nie jakiejś super jakości bo 3 sa 3BB i 1 3AB ale i tak jestem przeszczesliwa, bylam pewna ze będzie maksymalnie 1 zarodek lub 2 a tu taka niespodzianka 😭
Piękny wynik 👏👏Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Mysza28 wrote:U mnie przetrwały 2. Jeden transfer lipa i teraz mi podali ostatni. Więc nie każdy ma tu kolorowo. Jeden silny wystarczy. Puki jest szansa to trzeba wierzyć i walczyć. Nie zamartwiaj się na zapas bo tylko nerwicy dostaniesz. Pozytywne myślenie mimo wszystko 🙂
Wiem ze trzeba wierzyć ale zaczęłam czytać papiery ze starej kliniki
A tam pobrali mi 7 oocytow a z tego tylko wyszły dwa zarodki a i tak się nie udało 😞była biochemiczna 😞 -
Mysza28 wrote:Mnie nadal te podbrzusze męczy, w sensie delikatnie pobolewa, ale pęcherz Ok. Przy pierwszym nieudanym nie bolało więc kto wie może to dobry znak 🙂🙏
Odpoczywaj jak najwiecej i tak jak Lindalia napisała w razie potrzeby bierz nospe
Kiedy masz sprawdzić betę ? -
plinka2017 wrote:Dziękuję, dobrze 🙂
Ogólnie byłam kilka dni temu na kontroli u innego lekarza (tej babeczki u której była też Geraltowa) i młody już ma 440 g, wszystko w porządku, sprawdziła też przepływy i też ok 🙂
Teraz w środę mam połówkowe u dr R.
Martwi mnie tylko że cały czas nie czuję ruchów 🙄 znaczy czuje czasem a'la kopniaka ale to może z 1-2 razy w ciągu dnia.
Co prawda jak byłam u tej lekarki to akurat młody się sporo ruszał i był taki moment że kopnął, co było widać na USG i dr się dziwiła, że tego nie poczułam 🙈
Generalnie skłaniam się coraz bardziej ku temu żeby pójść w końcu na L4. Może od kolejnej wizyty, bo się nie wysypiam 🤷
No i kupiłam wczoraj porządny ciśnieniomierz i mierze kilka razy dziennie 🙂
A jak u Ciebie? Kiedy masz połówkowe?
Kopniaczki najlepiej czuc jak się leży na płasko z nogami wyprostowanymi, po zjedzeniu czegoś dobrego. Przynajmniej tak jest u nas, ale ostatnio np w sklepie maluszek kopie od wewnątrz jak tylko chodzę.
Masz jeszcze czas żeby poczuć je regularnie, potem też dojdzie stres, bo np juz pół dnia nie było kopniaka. 🙉
Jaki ciśnieniomierz kupiłaś? Mój dotarl i nie działa. A tani nie był 😠 muszę oddać.
Co skłoniło Cie do dodatkowej wizyty u innej doktorki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 18:06
-
Marzycielka7 wrote:Wiem ze trzeba wierzyć ale zaczęłam czytać papiery ze starej kliniki
A tam pobrali mi 7 oocytow a z tego tylko wyszły dwa zarodki a i tak się nie udało 😞była biochemiczna 😞 -
lindalia wrote:Ja połówkowe mam jutro.
Kopniaczki najlepiej czuc jak się leży na płasko z nogami wyprostowanymi, po zjedzeniu czegoś dobrego. Przynajmniej tak jest u nas, ale ostatnio np w sklepie maluszek kopie od wewnątrz jak tylko chodzę.
Masz jeszcze czas żeby poczuć je regularnie, potem też dojdzie stres, bo np juz pół dnia nie było kopniaka. 🙉
Jaki ciśnieniomierz kupiłaś? Mój dotarl i nie działa. A tani nie był 😠 muszę oddać.
Co skłoniło Cie do dodatkowej wizyty u innej doktorki?
Oo już jutro, to daj znać oczywiście jak będziesz po 🙂
Niby wiem że mam czas na kopniaki, ale ja już je chce 🙈🙈 i też tylko na leżąco czasem coś poczuje
Kupiłam w aptece Diagnostic DM-300 IHB. To jest wyrób medyczny i cena też spoko 🙂
Stwierdziłam że to już połowa ciąży i że lepiej żeby ktoś inny jeszcze spojrzał na Wiktorka, czy na pewno nie rzucaja się w oczy jakies nieprawidłowości. Bo jak się spytałam ostatnio dr R czy nic niepokojącego nie widzi, to odparł że na tym etapie niewiele można zrobić i przecież i tak będę go kochać najmocniej 😳 więc to była dla mnie taka dwuznaczna odpowiedź mimo że potem stwierdził że jest ok wszystkoNat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
6 dpt ⏸️
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie