X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Miesiączka powinna się pojawić u mnie 20-21 listopada czyli wtedy powinnam w razie w zaczàc przygotowywać się do krio

Ile dni takie przygotowanie trwa?

Tak samo jak stymulacja ?

I potem transfer ?

Pytałam tez w rejestracji jak wyglada sprawa z dofinansowaniem
    Pani powiedziała ze pierwszy transfer za darmo ale
    Jak to ma się do krio🤔🤔
    Od 2dc bierzesz leki i potem między 9-11dc jest kontrola endo, dostajesz kolejne rozpiski lekow i jeżeli endo jest ok to umawia transfer a jezeli za cienkie to zwiększa dawki i kolejna kontrola endo. Ważne bo w dniu pierwszej kontroli u mnie akurat 11dc ( lekarz sugerował ten dzien) musisz oznaczyć progesteron, i jeżeli będzie poniżej 0.7 transer będzie a jeżeli za duży to odwołany. Potem w dniu transferu kolejne badanie progresteronu i wtedy musi być powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Transfer możesz mieć różnie bo zależy od endo i progesteronu ja miałam w 18dc. Jezeli chodzi o refundację to pierwszy transfer byl za 400 zł a drugi już za 1900 bo drugiego już nie obejmuje. Plus ebrioglue to się robi niezła sumka. I teraz po nie udanym transferze przynajmniej ja tak miałam ze wizyty też nie były już refundowane każda 180zl zamiast 25zl

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Wody nie musisz zabierać, bo po pierwsze tam jest, a po drugie po punkcji nie będziesz mogła od razu pić i tak. Na sale wchodzisz tylko Ty i kluczyk do szafki :D
    Aaa i chyba dowod osobisty trzeba mieć 🤔
    A telefon ? Torebka ?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Od 2dc bierzesz leki i potem między 9-11dc jest kontrola endo, dostajesz kolejne rozpiski lekow i jeżeli endo jest ok to umawia transfer a jezeli za cienkie to zwiększa dawki i kolejna kontrola endo. Ważne bo w dniu pierwszej kontroli u mnie akurat 11dc ( lekarz sugerował ten dzien) musisz oznaczyć progesteron, i jeżeli będzie poniżej 0.7 transer będzie a jeżeli za duży to odwołany. Potem w dniu transferu kolejne badanie progresteronu i wtedy musi być powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Transfer możesz mieć różnie bo zależy od endo i progesteronu ja miałam w 18dc. Jezeli chodzi o refundację to pierwszy transfer byl za 400 zł a drugi już za 1900 bo drugiego już nie obejmuje. Plus ebrioglue to się robi niezła sumka. I teraz po nie udanym transferze przynajmniej ja tak miałam ze wizyty też nie były już refundowane każda 180zl zamiast 25zl

Mega mi rozjasnilas w głowie 😃
    Super , dziekuje 😘

Mysza28 lubi tę wiadomość

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    A telefon ? Torebka ?

Chowasz do szafki

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    A telefon ? Torebka ?
    Torebkę zostawiasz w szafce z resztą ubrań. Ja na punkcję tel nie brałam ale widziałam że kilka dziewczyn miało więc myślę że to nie jest problem. I też w sumie żałuję że nie brałam bo mąż tam czekał beż żadnej informacji

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 co u Ciebie? Miałaś wczoraj wizytę i dr L? Dostałaś zielone światło na krio transfer?

Katrin83 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Katrin83 co u Ciebie? Miałaś wczoraj wizytę i dr L? Dostałaś zielone światło na krio transfer?
    Hej Katrinka😊tak wczoraj byłam na wizycie i to wyobraź sobie byłam umówiona na 9 a byłam już o 8 na miejscu i dr.nikogo nie miał i przyjął😁. Pisałam wczoraj wieczorem ale coś aplikacja mi szwankowała. Tak mam protokół do transferu juz od wczoraj zaczęłam. Nie kazal robić dodatkowych badań bo za wcześnie to pierwsze było podejście nie było poronień itd. Tak samo jak do podania dwóch od razu zarodków, powiedział że to ryzyko I że to ostateczność jak za którymś razem jest niepowodzenie. A suplementy miałam już na tamtym protokole ale ja głupia nie widziałam 🙈🙊ale stwierdził że to nie jest przyczyną nie zagnieżdżenia że niektóre kobiety dopiero zaczynają brać suplementy gdy dowiedzą się o ciąży. Mój protokół estrofem 2×1doustnie☺acard75mg 1×1 Pregna start1x😉😃 encorton 5mg 1×1 rano. A Estrofem od 8dnia cyklu 3×1 ja dodatkowo wykupiłam magnez i D Vutum 4000.

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    No są kaszta my nie mamy tego szczęścia i nie mamy refundacji od początku troszke już kasy poszlo ale jeszcze się nie poddajemy.

Mysza28 lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Hej Katrinka😊tak wczoraj byłam na wizycie i to wyobraź sobie byłam umówiona na 9 a byłam już o 8 na miejscu i dr.nikogo nie miał i przyjął😁. Pisałam wczoraj wieczorem ale coś aplikacja mi szwankowała. Tak mam protokół do transferu juz od wczoraj zaczęłam. Nie kazal robić dodatkowych badań bo za wcześnie to pierwsze było podejście nie było poronień itd. Tak samo jak do podania dwóch od razu zarodków, powiedział że to ryzyko I że to ostateczność jak za którymś razem jest niepowodzenie. A suplementy miałam już na tamtym protokole ale ja głupia nie widziałam 🙈🙊ale stwierdził że to nie jest przyczyną nie zagnieżdżenia że niektóre kobiety dopiero zaczynają brać suplementy gdy dowiedzą się o ciąży. Mój protokół estrofem 2×1doustnie☺acard75mg 1×1 Pregna start1x😉😃 encorton 5mg 1×1 rano. A Estrofem od 8dnia cyklu 3×1 ja dodatkowo wykupiłam magnez i D Vutum 4000.

Będziesz podchodzić do krio?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    No są kaszta my nie mamy tego szczęścia i nie mamy refundacji od początku troszke już kasy poszlo ale jeszcze się nie poddajemy.

My robiliśmy ponad 3-4 lata temu w innej klinice i tez bez dofinansowania
    Tu w sumie przez przypadek się udało bo mąż zobaczył reklamę gdzieś na fb i tak wysłaliśmy zgłoszenie

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ilu dniach od punkcji z odroczonym transferem dostałyście okres? Ja dzisiaj mam 7 dzien po i rano niespodzianka... doktor S wspominal, ze okres moze przyjść szybciej ale az tak szybko? 🤷🏼‍♀️

Dodam, że nie mam jeszcze informacji na temat zarodkow, pewnie jutro będzie... dostalam wczoraj jedynie fakture, przez co wnioskuje, że z tych moim 3 komoreczek cos powstało... 🙈 gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziala czy zaczynać jutro leki 😬

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    O no to super, że działacie dalej trzymam kciuki✊✊✊Ps. Kup sobie orzechy brazylijskie i zajadaj kilka dziennie bo pomagają na ładne endometrium. Mała lampka czerwonego wytrawnego wina też ale do alkoholu nie bedze Cię namawiać 😜

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Dziewczyny po ilu dniach od punkcji z odroczonym transferem dostałyście okres? Ja dzisiaj mam 7 dzien po i rano niespodzianka... doktor S wspominal, ze okres moze przyjść szybciej ale az tak szybko? 🤷🏼‍♀️

Dodam, że nie mam jeszcze informacji na temat zarodkow, pewnie jutro będzie... dostalam wczoraj jedynie fakture, przez co wnioskuje, że z tych moim 3 komoreczek cos powstało... 🙈 gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziala czy zaczynać jutro leki 😬
    Niektóre dziewczyny dostają po 5, a inne po 14 dniach, także 7 dni to normalne:)

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:

Dlaczego masz odroczony transfer?

A za punkcję nie płaci się od razu ?
    Czy to za mrożenie faktura ?

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    My robiliśmy ponad 3-4 lata temu w innej klinice i tez bez dofinansowania
    Tu w sumie przez przypadek się udało bo mąż zobaczył reklamę gdzieś na fb i tak wysłaliśmy zgłoszenie
    A z kad jesteście?

Nika1 lubi tę wiadomość

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    O no to super, że działacie dalej trzymam kciuki✊✊✊Ps. Kup sobie orzechy brazylijskie i zajadaj kilka dziennie bo pomagają na ładne endometrium. Mała lampka czerwonego wytrawnego wina też ale do alkoholu nie bedze Cię namawiać 😜
    Przed lubiłam wypić lampkę ale teraz trochę się boję przez te leki. Dzis tak się ze mnie leje ze nie mam siły na nic i jestem taka bezsilna. Dziękuję Ci Kochana za rady. Na pewno kupie orzechy uwielbiam wszystkie😋😋

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Będziesz podchodzić do krio?
    Jeżeli pojdzie wszystko dobrze to tak ide za ciosem. Wystarczy ze tyle lat zwlekaliśmy z decyzją by iść do kliniki. Teraz trzeba kuc żelazo póki gorące 😉

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dlaczego masz odroczony transfer?

A za punkcję nie płaci się od razu ?
    Czy to za mrożenie faktura ?
    Tak, za mrożenie, wiec juz wiadomo ze cos jest :) tzn tak myślę, inaczej by chyba jej nie wystawiali 🙈

Transfer mam odroczony bo byl za wysoki progesteron, ponad 2 bylo 🤷🏼‍♀️
    Za punkcję placi sie od razu, a za mrożenie przychodzi faktura 😊 czekam dalej na wyniki, ale juz chociaz glowa spokojniejsza, ze cos jest 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 12:28

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, fakturę za mrożenie dostajesz wtedy, kiedy udaje się zamrozić jakieś maleństwo. Jak nie ma co mrozić to nic nie przychodzi. Wiem po sobie.
    Natomiast w dniu punkcji podpisujesz dokumenty, ze na mrożenie się zgadzasz i deklarujesz, że zapłacisz. Także rano przygotujcie się na „odrobinkę” papierologii w rejestracji. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Tak, za mrożenie, wiec juz wiadomo ze cos jest :) tzn tak myślę, inaczej by chyba jej nie wystawiali 🙈

Za punkcję placi sie od razu, a za mrożenie przychodzi faktura 😊 czekam dalej na wyniki, ale juz chociaz glowa spokojniejsza, ze cos jest 😊
    Tak, na pewno już jakiś kajtek na Ciebie czeka ❤️

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ