INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka7 wrote:Miesiączka powinna się pojawić u mnie 20-21 listopada czyli wtedy powinnam w razie w zaczàc przygotowywać się do krio
Ile dni takie przygotowanie trwa?
Tak samo jak stymulacja ?
I potem transfer ?
Pytałam tez w rejestracji jak wyglada sprawa z dofinansowaniem
Pani powiedziała ze pierwszy transfer za darmo ale
Jak to ma się do krio🤔🤔Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Od 2dc bierzesz leki i potem między 9-11dc jest kontrola endo, dostajesz kolejne rozpiski lekow i jeżeli endo jest ok to umawia transfer a jezeli za cienkie to zwiększa dawki i kolejna kontrola endo. Ważne bo w dniu pierwszej kontroli u mnie akurat 11dc ( lekarz sugerował ten dzien) musisz oznaczyć progesteron, i jeżeli będzie poniżej 0.7 transer będzie a jeżeli za duży to odwołany. Potem w dniu transferu kolejne badanie progresteronu i wtedy musi być powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Transfer możesz mieć różnie bo zależy od endo i progesteronu ja miałam w 18dc. Jezeli chodzi o refundację to pierwszy transfer byl za 400 zł a drugi już za 1900 bo drugiego już nie obejmuje. Plus ebrioglue to się robi niezła sumka. I teraz po nie udanym transferze przynajmniej ja tak miałam ze wizyty też nie były już refundowane każda 180zl zamiast 25zl
Mega mi rozjasnilas w głowie 😃
Super , dziekuje 😘Mysza28 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka7 wrote:A telefon ? Torebka ?
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Katrin83 co u Ciebie? Miałaś wczoraj wizytę i dr L? Dostałaś zielone światło na krio transfer?
Katrin83 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
katrinka2609 wrote:Katrin83 co u Ciebie? Miałaś wczoraj wizytę i dr L? Dostałaś zielone światło na krio transfer?
-
Mysza28 wrote:Od 2dc bierzesz leki i potem między 9-11dc jest kontrola endo, dostajesz kolejne rozpiski lekow i jeżeli endo jest ok to umawia transfer a jezeli za cienkie to zwiększa dawki i kolejna kontrola endo. Ważne bo w dniu pierwszej kontroli u mnie akurat 11dc ( lekarz sugerował ten dzien) musisz oznaczyć progesteron, i jeżeli będzie poniżej 0.7 transer będzie a jeżeli za duży to odwołany. Potem w dniu transferu kolejne badanie progresteronu i wtedy musi być powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Transfer możesz mieć różnie bo zależy od endo i progesteronu ja miałam w 18dc. Jezeli chodzi o refundację to pierwszy transfer byl za 400 zł a drugi już za 1900 bo drugiego już nie obejmuje. Plus ebrioglue to się robi niezła sumka. I teraz po nie udanym transferze przynajmniej ja tak miałam ze wizyty też nie były już refundowane każda 180zl zamiast 25zl
Mysza28 lubi tę wiadomość
-
Katrin83 wrote:Hej Katrinka😊tak wczoraj byłam na wizycie i to wyobraź sobie byłam umówiona na 9 a byłam już o 8 na miejscu i dr.nikogo nie miał i przyjął😁. Pisałam wczoraj wieczorem ale coś aplikacja mi szwankowała. Tak mam protokół do transferu juz od wczoraj zaczęłam. Nie kazal robić dodatkowych badań bo za wcześnie to pierwsze było podejście nie było poronień itd. Tak samo jak do podania dwóch od razu zarodków, powiedział że to ryzyko I że to ostateczność jak za którymś razem jest niepowodzenie. A suplementy miałam już na tamtym protokole ale ja głupia nie widziałam 🙈🙊ale stwierdził że to nie jest przyczyną nie zagnieżdżenia że niektóre kobiety dopiero zaczynają brać suplementy gdy dowiedzą się o ciąży. Mój protokół estrofem 2×1doustnie☺acard75mg 1×1 Pregna start1x😉😃 encorton 5mg 1×1 rano. A Estrofem od 8dnia cyklu 3×1 ja dodatkowo wykupiłam magnez i D Vutum 4000.
Będziesz podchodzić do krio?
-
Katrin83 wrote:No są kaszta my nie mamy tego szczęścia i nie mamy refundacji od początku troszke już kasy poszlo ale jeszcze się nie poddajemy.
My robiliśmy ponad 3-4 lata temu w innej klinice i tez bez dofinansowania
Tu w sumie przez przypadek się udało bo mąż zobaczył reklamę gdzieś na fb i tak wysłaliśmy zgłoszenie -
Dziewczyny po ilu dniach od punkcji z odroczonym transferem dostałyście okres? Ja dzisiaj mam 7 dzien po i rano niespodzianka... doktor S wspominal, ze okres moze przyjść szybciej ale az tak szybko? 🤷🏼♀️
Dodam, że nie mam jeszcze informacji na temat zarodkow, pewnie jutro będzie... dostalam wczoraj jedynie fakture, przez co wnioskuje, że z tych moim 3 komoreczek cos powstało... 🙈 gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziala czy zaczynać jutro leki 😬
-
Katrin83 wrote:Hej Katrinka😊tak wczoraj byłam na wizycie i to wyobraź sobie byłam umówiona na 9 a byłam już o 8 na miejscu i dr.nikogo nie miał i przyjął😁. Pisałam wczoraj wieczorem ale coś aplikacja mi szwankowała. Tak mam protokół do transferu juz od wczoraj zaczęłam. Nie kazal robić dodatkowych badań bo za wcześnie to pierwsze było podejście nie było poronień itd. Tak samo jak do podania dwóch od razu zarodków, powiedział że to ryzyko I że to ostateczność jak za którymś razem jest niepowodzenie. A suplementy miałam już na tamtym protokole ale ja głupia nie widziałam 🙈🙊ale stwierdził że to nie jest przyczyną nie zagnieżdżenia że niektóre kobiety dopiero zaczynają brać suplementy gdy dowiedzą się o ciąży. Mój protokół estrofem 2×1doustnie☺acard75mg 1×1 Pregna start1x😉😃 encorton 5mg 1×1 rano. A Estrofem od 8dnia cyklu 3×1 ja dodatkowo wykupiłam magnez i D Vutum 4000.
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Kasiaa93 wrote:Dziewczyny po ilu dniach od punkcji z odroczonym transferem dostałyście okres? Ja dzisiaj mam 7 dzien po i rano niespodzianka... doktor S wspominal, ze okres moze przyjść szybciej ale az tak szybko? 🤷🏼♀️
Dodam, że nie mam jeszcze informacji na temat zarodkow, pewnie jutro będzie... dostalam wczoraj jedynie fakture, przez co wnioskuje, że z tych moim 3 komoreczek cos powstało... 🙈 gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziala czy zaczynać jutro leki 😬 -
Kasiaa93 wrote:Dziewczyny po ilu dniach od punkcji z odroczonym transferem dostałyście okres? Ja dzisiaj mam 7 dzien po i rano niespodzianka... doktor S wspominal, ze okres moze przyjść szybciej ale az tak szybko? 🤷🏼♀️
Dodam, że nie mam jeszcze informacji na temat zarodkow, pewnie jutro będzie... dostalam wczoraj jedynie fakture, przez co wnioskuje, że z tych moim 3 komoreczek cos powstało... 🙈 gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziala czy zaczynać jutro leki 😬
Dlaczego masz odroczony transfer?
A za punkcję nie płaci się od razu ?
Czy to za mrożenie faktura ? -
katrinka2609 wrote:O no to super, że działacie dalej trzymam kciuki✊✊✊Ps. Kup sobie orzechy brazylijskie i zajadaj kilka dziennie bo pomagają na ładne endometrium. Mała lampka czerwonego wytrawnego wina też ale do alkoholu nie bedze Cię namawiać 😜
-
Marzycielka7 wrote:Dlaczego masz odroczony transfer?
A za punkcję nie płaci się od razu ?
Czy to za mrożenie faktura ?
Transfer mam odroczony bo byl za wysoki progesteron, ponad 2 bylo 🤷🏼♀️
Za punkcję placi sie od razu, a za mrożenie przychodzi faktura 😊 czekam dalej na wyniki, ale juz chociaz glowa spokojniejsza, ze cos jest 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 12:28
dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Marzycielka, fakturę za mrożenie dostajesz wtedy, kiedy udaje się zamrozić jakieś maleństwo. Jak nie ma co mrozić to nic nie przychodzi. Wiem po sobie.
Natomiast w dniu punkcji podpisujesz dokumenty, ze na mrożenie się zgadzasz i deklarujesz, że zapłacisz. Także rano przygotujcie się na „odrobinkę” papierologii w rejestracji.Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Kasiaa93 wrote:Tak, za mrożenie, wiec juz wiadomo ze cos jest tzn tak myślę, inaczej by chyba jej nie wystawiali 🙈
Za punkcję placi sie od razu, a za mrożenie przychodzi faktura 😊 czekam dalej na wyniki, ale juz chociaz glowa spokojniejsza, ze cos jest 😊