INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassssia wrote:My do domu też prawie nikogo nie wpuszczamy i nie spotykamy się z dziećmi, które do przedszkola chodzą. Teraz to do wiosny będę izolować małą, a z teściową chociaż taki plus, że sama powiedziała, że nie będzie się z nami widywać - tylko na dworze, na spacerach.
A co do ludzi to dzisiaj musiałam być w przychodni i stoję przed wejściem do rejestracji, bo karteczka na drzwiach wisi żeby w pomieszczeniu tylko dwie osoby były. I nagle jakiś facet perfidnie przede mnie się wpycha i wchodzi. Mówię mu, że czekam w kolejce, a on na to "To niech sobie Pani stoi"... Wszedł to rejestracji oczywiście z maską na brodzie, a jak pielęgniarka mu powiedziała żeby założył to mówi, że on po covidzie więc nie musi. Dziwię się, że go nie wyprosiły i jak tak to u nas będzie wyglądało to pandemia nigdy nie minie...
Ja ostatnio na izbie przyjęć byłam świadkiem sytuacji, jak wyproszono osobę towarzysząca ciężarnej, bo nie była zaszczepiona i ta dziewczyna tak wyzywała położną, przeklinała i się darła, że aż oddech wstrzymałam w szoku. Ciężarna też nie była o wiele bardziej kulturalna… polozna jednak zacisnęła zęby i nie dała się wyprowadzić z równowagi -
lukaszkowa wrote:Ja co do wozka to sie spinalam zeby byl ladny i wybralam taki co podobal mi sie najbardziej. A szczerze teraz mam na to wyrąbane.
Jest tyle dzwigania i manewrowania z wozkiem, fotelikiem, adapterem, ze w tej chwili gdyby najlzszejszy fotelik i wozek miały kolor sraczki to bym go kupiła. Wspomnicie moje slowa po pierwszej samotnej wyprawie np. samochodem do przychodni . A i tak fotelik wzielismy ponoc najlzszejszy bo Avionaut Pixel. -
dobuska wrote:Ja wyglądem się nie kierowałam, oczywiście jak wybrałam model to wtedy wybrałam kolor. Sprawdzałam czy dam radę wszystko ogarnąć sama, w Bebetto jest funkcja, że mogę łatwo ściągnąć gondolę tam naprawdę jedną ręką. Waga tez miała znaczenie. Ja ogólnie trasę dom - przychodnia to mam dosyć lajtową, bo winda, garaż, fotelik na bazę i wsio. Gorzej, jak będę chciała odwiedzić mamę, która mieszka na 4 pietrze bez windy ale tutaj to nawet z samym dzieckiem trudno wejść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 21:54
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
dobuska wrote:Ale w sumie nie wiem o czym mówicie, jeśli chodzi o adaptery, bo w moim wózku to klik-klik i już. Bardzo proste i szybkie w montażu są, ale może to zależy od modelu właśnie?
oloowa2709 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ale ja mam fotelik na bazie rowniez. Ale musisz go wytargac z dzieckiem z bazy i wpiąć do wozka - to jest chyba najcięższe
-
lukaszkowa wrote:A wkladalas juz fotelik w te adaptery? To jest klik wszystko owszem, ale bez dziecka w srodku
🤷🏻♀️
Nie ja pierwsza, nie ostatnia dam radę, wyjścia innego nie ma. wybraliśmy ten fotelik, bo ciężki nie jest, ma jedną bazę 360 stopni na wszystkie kolejne foteliki i ma funkcje rozkładania na płasko w momencie, gdy jest zamontowany na stelażu wózka.
No i przede wszystkim bezpieczny, więc nie żałuje. A jak będę przeklinać to trudno. Trening siłowy w cenie 🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 22:02
-
dobuska wrote:No wkładałam właśnie i to mi się wydawało bardzo proste, ale pewnie z dzieckiem będzie gorzej.
🤷🏻♀️
Nie ja pierwsza, nie ostatnia dam radę, wyjścia innego nie ma. wybraliśmy ten fotelik, bo ciężki nie jest, ma jedną bazę 360 stopni na wszystkie kolejne foteliki i ma funkcje rozkładania na płasko w momencie, gdy jest zamontowany na stelażu wózka.
No i przede wszystkim bezpieczny, więc nie żałuje. A jak będę przeklinać to trudno. Trening siłowy w cenie 🙈😂dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:A wkladalas juz fotelik w te adaptery? To jest klik wszystko owszem, ale bez dziecka w srodku
dobuska lubi tę wiadomość
-
Na pewno macie racje, bo macie to już za sobą, ale ja po prostu jestem już tak osrana wizją macierzyństwa, że po prostu sobie jeszcze wmawiam niektóre rzeczy 🙈
Serio, mam kryzys trzydziestego tygodnia 🙈
Także na razie nie przejmuje się wagą fotelika, bardziej martwi mnie czy będę umiała podnieść swoje dziecko i zanieść do umycia obsranej pupy 😂 -
Kassssia wrote:Również boleśnie się o tym przekonałam. Myślałam, że jestem w miarę silna i sprawna fizycznie, ale połóg mnie brutalnie przekonał, że tak nie jest.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ja dopiero wchodzę w te dzieciowe rzeczy. Na razie dużo oglądam, czytam, zastanawiam się co potrzeba i ewentualnie planuję co tam Maksymilian dostanie.
Mój mąż inaczej, najchętniej wszedłby do sklepu "dzień dobry, w marcu urodzi nam się dziecko, poprosimy do niego wszystko co potrzeba, proszę uszykowac."Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 22:43
dobuska, ZielonaPaprotka lubią tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Ojej przykro mi bardzo. Zaproponował coś na następny cykl żeby to ogarnąć?
-
Marta123 wrote:Cześć 🙂 ja chodzę do dr L i jestem zadowolona. Odpowiada dokładnie na pytania i nie miałam u niego nigdy wrażenia „pośpiechu”. Na sukces współpracy jednak jeszcze czekam 😉
Jeżeli chodzi o koszty to na stronie jest cennik. Pytanie też jakie badania masz porobione. Tak mniej więcej procedura z lekami, badaniami myślę ok 10-12 tys minimum. -
ZielonaPaprotka wrote:Dziewczyny, załamana jestem☹️, może któraś z was będzie w stanie mnie pocieszyć. Cała moja rodzina chora, dziś wyszedł im covid. Ja byłam zdrowa ale dziś po południu zaczęło mnie tez brać coś… wiec boje się że może to być covid. Gorączka mała bo 37,3 max, lekki kaszel i katar. Boje się o dziewczyny 😢 czy któraś z was przeszła covida w ciąży i było Ok? Ja jestem zaszczepiona ale narazie jedna dawka, szczepiłam się 10 dni temu.
ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
-
Katrin83 wrote:Byl zdziwiony ze taki wysoki w 11dc. Nowy protokół od 2dc2×1estrofen doustnie,acard 75mg1×1 ,pregna start 1tabletka ,encorton5mg 1×1rano i to jest jak w tynm cyklu brałam.Dopiero od 5dc mam dodatkowo 3×1tabletka estrofem dowcipnie ,a od 8dc 3x1 doustnie estrofem.Nie umiał mi powiedzieć dlaczego taki wynik wyszedl. Troszke jestem zawiedziona bo gdy byłam na wizycie w 2dc czyli 9.11 to nie zbadał powiedział że na następnej wizycie. Wizyta kosztowała 180zl bez badania tylko rozpisanie protokołu.A dzis gdy zobaczył progesteron to tylko powiedział że przykro mi do transferu nie może dojść bo ma Pani za wysoki progesteron musi być 0.07😔Ale tez nie zbadał, rozpisał tylko nowy protokół i za wizytę dalam 130zl🙊A ja dopiero teraz czytam że mogą być torbiele czy inne schorzenia. Mam nadzieję ze to tylko 1razowo tak wyszło. Ps dziewczyny nie wie może to tylko moje odczucie ale idzie w klinice ostatnio na akord dzis to masakra jakaś tak odczułam wizyta na 10.05 byłam przed czasem o 9:40 a pacjentek aż 5 i 6 po zabiegu więc dopiero weszlam przed 11 i dr. Nawet nie zbadał, powiedziałam że dzis pojawiło się lekkie plamienie w 11dc czy to normalne a on że tak bo wchodzi pani w fazę przedluitalna. Nie poddaje się jeszcze ale jestem troszke zawiedziona. Wybaczcie za moje żale.
-
Mysza28 wrote:Szkoda ze tak źle Cię potraktował. U mnie za każdym razem robił usg poza jednym razem jak plamiłam przed okresem to stwierdził że narazie nie sparwdza bo i tak będzie kiepsko przez plamienie widać. Mam nadzieję że następne wizyty będę przyjemniejsze 😉
-
Katrin ja tez mam wrazenie, ze w klinice ida juz na akord. Maja duzo dofinansowan to i pacjentow przybylo. Jak bylam na ostatnim intralipidzie to nawet lozka nie mieli dla mnie wolnego 🙄 tylko dostawili mi przy dzrzwiach taka twarda na maxa kozetke tylko do siedzenia i jak ktos wchodzil to od razu na mnie i taka mina zdziwiona 😂 po 2 godzinach dopiero znalazlo sie dla mnie miejsce, a ja juz myslalam, ze mi tylek odpadnie 😬 personel bardzo fajny i mily, ale mam porownanie jak zaczynalam leczenie, a teraz i jest roznica.PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
penceence wrote:Katrin ja tez mam wrazenie, ze w klinice ida juz na akord. Maja duzo dofinansowan to i pacjentow przybylo. Jak bylam na ostatnim intralipidzie to nawet lozka nie mieli dla mnie wolnego 🙄 tylko dostawili mi przy dzrzwiach taka twarda na maxa kozetke tylko do siedzenia i jak ktos wchodzil to od razu na mnie i taka mina zdziwiona 😂 po 2 godzinach dopiero znalazlo sie dla mnie miejsce, a ja juz myslalam, ze mi tylek odpadnie 😬 personel bardzo fajny i mily, ale mam porownanie jak zaczynalam leczenie, a teraz i jest roznica.
W jakim my kraju żyjemy, że państwo nie pomaga ludziom zachodzić w ciąże. Szkoda, że później w taką ciąże już ingerują, bez względu na stan zdrowia dziecka…
Smutne czasy, okropny rząd mamy…Mysza28, panizajączkowa lubią tę wiadomość