X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    Dziękuję za wsparcie. Dziś mam 1d.c. więc zaczynam przygotowania💪💪💪
    Powodzenia 👊👊👊

Agatiii lubi tę wiadomość

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    Dziś mam 1 d.c. więc startuje 💪. 1 grudnia jestem umówiona na podgląd endometrium i pewnie ten nieszczęsny prohesteron- to będzie 12 d.c. W cyklu świeżym, stymulowanym przed punkcja miałam progesteron 2,3.
    Powodzenia w takim razie 😊✊ progesteronem staraj się nie przejmować, tak jak ktoś tutaj pisał, raczej rzadko zdarza się, że jest za wysoki na cyklu sztucznym i w sumie chyba nic nie możemy poradzić na to jaki będzie… ale wiem, łatwo się mówi 😁

Agatiii lubi tę wiadomość

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Natalia321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie w Poznaniu zrobię jutro badanie krwi? Muszę zrobić proga w 2dc a to niedziela :(

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Dziewczyny gdzie w Poznaniu zrobię jutro badanie krwi? Muszę zrobić proga w 2dc a to niedziela :(

Na stronie certusa mają napisane, że niby 7dni w tyg mają otwarte. Grunwaldzka 156

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 16:23

Natalia321 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Na polnej też pamiętam że było. Ja jak wypadał weekend to robiłam dxyen później i nigdy nie bylo problemu

Natalia321 lubi tę wiadomość

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Na polnej też pamiętam że było. Ja jak wypadał weekend to robiłam dxyen później i nigdy nie bylo problemu

Mi Pani z polnej powiedziała, że mają czynne pon-piątek. Ale może coś źle zrozumiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 17:09

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Natalia321 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Mi Pani z polnej powiedziała, że mają czynne pon-piątek. Ale może coś źle zrozumiałam.
    Ja tam jeździłam jak miałam ciążę pozamaciczna sprawdzać czy beta spada. Ale to bylo rok temu. Zawsze można przedzwonić 🙂

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko Ok, czuje się już dobrze. To nie covid. Badania połówkowe super, wszystko idealnie❤️❤️

Dżoanniks, Mysza28, plinka2017, lindalia, Motyl12, Marta123, dobuska, fresaaa, Kasiaa93, mo_Nika, Kassssia, Martucha29, Asiulka84, Katrin83, penceence, oloowa2709, panizajączkowa, Aguś93, katrinka2609, Marzycielka7, Night, agulla1 lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko Ok, czuje się już dobrze. To nie covid. Badania połówkowe super, wszystko idealnie❤️❤️
    Super! Bardzo dobre wiadomości :)
    Doktor miał humorek? 😁

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Super! Bardzo dobre wiadomości :)
    Doktor miał humorek? 😁
    Tak dziś miał mega humorek, cały czas coś zagadywał, żartował, fajnie było. Ale ja za dużo go właśnie nie pytam bo nawet wole nie wiedzieć tylko na końcu pytam czy Ok i czy czymś się muszę martwić a on ze nie że wszystko idealnie i jakby tylko coś było to on napewno powie. Szyjka tez super i łożysko się przesunęło i już nie jest przodujące ufff

Kasiaa93, Dżoanniks, plinka2017, Asiulka84, Katrin83, dobuska, katrinka2609, Night lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Tak dziś miał mega humorek, cały czas coś zagadywał, żartował, fajnie było. Ale ja za dużo go właśnie nie pytam bo nawet wole nie wiedzieć tylko na końcu pytam czy Ok i czy czymś się muszę martwić a on ze nie że wszystko idealnie i jakby tylko coś było to on napewno powie. Szyjka tez super i łożysko się przesunęło i już nie jest przodujące ufff
    O widzisz, czyli wrócił dawny doktor :D super z tym łożyskiem, na pewno mega ulga. :) teraz kiedy masz wizytę? Wybraliście już imiona dla dziewczynek?

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u nas w klinice transfery wykonują również w soboty ? 🤔
    Mam podgląd endometrium w poniedziałek 12dc i zastanawiam się, jeśli oczywiście wszystko będzie ok z progiem i endo, kiedy transfer, bo pisałyście ze tak w 6 dniu brania proga, u mnie to będzie przypadać w sobote... Ale bedac na cyklu sztucznym chyba mozna to przeciągnąć w czasie? 🤔

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Mam podgląd endometrium w poniedziałek 12dc i zastanawiam się, jeśli oczywiście wszystko będzie ok z progiem i endo, kiedy transfer, bo pisałyście ze tak w 6 dniu brania proga, u mnie to będzie przypadać w sobote... Ale bedac na cyklu sztucznym chyba mozna to przeciągnąć w czasie? 🤔

Ja teraz tak miałam. Podgląd w poniedziałek w 12dc, a transfer był zaplanowany na następny poniedziałek. Wtedy proga bierzesz od środy :) Nie wiem czy robią transfery w soboty, czy właśnie nie przesuwają na poniedziałek.

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    W soboty też robią tak miałam przy świeżym ale jeżeli progesteron będzie ok to możliwe że zrobią w poniedziałek 😊

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Weszłam na stronę polnej i po godzinach pracy i w weekendy platnoac za badanie jest w punkcie poboru wewnątrz szpitala, też pamięta że inaczej się wchodziło. Tylko kurcze pamięta że wyniki się odbierało osobiście, jak jest teraz to nie wiem.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Weszłam na stronę polnej i po godzinach pracy i w weekendy platnoac za badanie jest w punkcie poboru wewnątrz szpitala, też pamięta że inaczej się wchodziło. Tylko kurcze pamięta że wyniki się odbierało osobiście, jak jest teraz to nie wiem.

Teraz wyniki na polnej elektronicznie. Powiedziano mi, że można w domu sobie założyć a na wizycie tam potwierdzą i aktywują.
    Ale powiedziała mi kobitka przez tel że tylko od pon do piątku, mimo że na stronie jest też że w weekendy. Natomiast kasa jest tam czynna do 19 ej a pobierają chyba aż do 22 ej.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja teraz tak miałam. Podgląd w poniedziałek w 12dc, a transfer był zaplanowany na następny poniedziałek. Wtedy proga bierzesz od środy :) Nie wiem czy robią transfery w soboty, czy właśnie nie przesuwają na poniedziałek.

Tak właśnie myslalam, dziękuję za odpowiedź 😊

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Teraz wyniki na polnej elektronicznie. Powiedziano mi, że można w domu sobie założyć a na wizycie tam potwierdzą i aktywują.
    Ale powiedziała mi kobitka przez tel że tylko od pon do piątku, mimo że na stronie jest też że w weekendy. Natomiast kasa jest tam czynna do 19 ej a pobierają chyba aż do 22 ej.
    To dziwne właśnie 😉😅

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    To dziwne właśnie 😉😅

😅 ja tam nigdy nie byłam więc nie wiem co jest prawdą. Może jej chodziło że to ambulatorium jest otwarte od pon do piatku a ta pracownia diagnostyki labor jest też w weekendy i tego już nie dopowiedziała.

Mysza28 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ