INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Ja juz mialam spory brzuszek a mialam kaszel i dusznosci wiec jak mialam atak to wszystko mi jezdzilo, macica ciągnęła - straszne to było...
-
dobuska wrote:A pamiętasz po jakim czasie przyjęłaś szczepienie? Bo Ty jeszcze w ciąży brałaś, prawda?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
dobuska wrote:A na przykład w biurze u mojej siostry był chory pracownik. Zaraził ją (szczepiona Astrą Zenecą) i dziewczynę, która nie była zaszczepiona. Reszta biura zaszczepiona pfizerem nie złapała. Moja mama po trzech dawkach nie zaraziła się od siostry, a spędziły razem cały dzień (mama dzisiaj dostała negatywny wynik, bo zrobiła ze strachu). Ja i mąż (tez szczepieni pfizerem) też nic nie mamy, a dzisiaj mija szósta doba. Mąż mojej siostry złapał chyba dopiero po kilku dniach od niej, ale przechodzi jak grypę.
Wiadomo, zawsze są przykre wyjątki (jak Twój wujek 😔), ale to naprawdę mniejszość. W moim mieście na oddziale leżą sami niezaszczepieni, wiem od osoby, która tam pracuje. -
A ja nie rozumiem takiego nakłaniania do szczepienia.
Ja się nie szczepię w ciąży ale szanuje decyzję innych ciężarnych, które się szczepią bądź zamierzają.
Tego samego oczekuję w stosunku do mojej decyzji.
Każdy ma prawo wyboru i niech z niego korzysta 😊Mysza28, Aguś93 lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Dzudi wrote:A ja nie rozumiem takiego nakłaniania do szczepienia.
Ja się nie szczepię w ciąży ale szanuje decyzję innych ciężarnych, które się szczepią bądź zamierzają.
Każdy ma prawo wyboru i niech z niego korzysta 😊 -
lindalia wrote:@ZielonaPaprotka, a Ty masz jutro połówkowe?beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
Jest taka grupka zdrowa mama i zdrowe dziecko na fb czy jakos tak, tam to jest dopiero jazda, oto przykład:
Oto cytat:
Dziewczyny jak wspomoc organizm obciążony poważnymi chorobami przed wirusem celebrytą.. Mama zaczyna mi pękać i myśli o szprycy, a do tej pory była przeciwna.. Mama jest 5 lat po nowotworze żołądka (rak złośliwy ale bez chemii) bez przerzutów, 10 miesiecy po operacji serca (wymiana zastawek- ciężka stenoza z komplikacjami - 2 razy otwierana klatka bo było podejrzenie krwotoku - ostatecznie okazała się skaza krwotoczna, przetaczana krew ledwo uszła z zyciem) oraz 4 miesiące po incydencie utraty całkowitej pamięci (diagnoza: chwilowe niedotlenienie mozgu), miala tez 2 operacje żylaków kończyn dolnych ale to bardzo dawno temu, ale żylaki nadal ma. Niestety w rodzinie dwa zgony na wirusa (ojciec I ciotka). Tato raczej zmarl na choroby współistniejące również rak, serce, demencja niz na samego wirusa, byl wydolny oddechowo, infekcje raczej przechodził łagodnie no ale nie współpracował w leczeniu. Chrzesna infekcje przechodziła ciezko, zmarla pod respiratorem.. Teraz kolejne 2 bliskie osoby pod respiratorem, zajęte jest 80% pluc, raczej z tego juz nie wyjdą. Dużo osób wokół przechodzi infekcje i Mama widzę że się boi. W domu mieszka z braćmi którzy wiadomo pracują, mogą przynieść do domu, oni również nie wzięli ani jednej dawki. Boje się że szpryca ja zabije, ale się też boje ze jak zachoruje rodzina (rodzeństwo Mamy) mnie zjedzą ze tego nie dopilnowałam, niestety zwolennicy szprycy juz po 3 dawce. Ogólnie Mama nie ma skłonności do infekcji, ja nie pamiętam kiedy ona w ogole byla przeziębiona.. Codziennie bierze wit. D3 i Acerolle. Poziom wit d3 ma ponad 70. Co jeszcze?
Ja rozumiem wiele naprawde, ale lasce zaraz pol rodziny wymrze a ta sie pyta o poziom D3. Rozumiem obawe o mamę tej Pani i nie o to mi chodzi - chodzi mi o samo nastawienie do szczepienia. Nie wiem co się musialoby zdarzyc zeby ta Pani zmienila zdanie i jak wielka krzywde zrobily jej szczepienia generalnie.👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Jest taka grupka zdrowa mama i zdrowe dziecko na fb czy jakos tak, tam to jest dopiero jazda, oto przykład:
Oto cytat:
Dziewczyny jak wspomoc organizm obciążony poważnymi chorobami przed wirusem celebrytą.. Mama zaczyna mi pękać i myśli o szprycy, a do tej pory była przeciwna.. Mama jest 5 lat po nowotworze żołądka (rak złośliwy ale bez chemii) bez przerzutów, 10 miesiecy po operacji serca (wymiana zastawek- ciężka stenoza z komplikacjami - 2 razy otwierana klatka bo było podejrzenie krwotoku - ostatecznie okazała się skaza krwotoczna, przetaczana krew ledwo uszła z zyciem) oraz 4 miesiące po incydencie utraty całkowitej pamięci (diagnoza: chwilowe niedotlenienie mozgu), miala tez 2 operacje żylaków kończyn dolnych ale to bardzo dawno temu, ale żylaki nadal ma. Niestety w rodzinie dwa zgony na wirusa (ojciec I ciotka). Tato raczej zmarl na choroby współistniejące również rak, serce, demencja niz na samego wirusa, byl wydolny oddechowo, infekcje raczej przechodził łagodnie no ale nie współpracował w leczeniu. Chrzesna infekcje przechodziła ciezko, zmarla pod respiratorem.. Teraz kolejne 2 bliskie osoby pod respiratorem, zajęte jest 80% pluc, raczej z tego juz nie wyjdą. Dużo osób wokół przechodzi infekcje i Mama widzę że się boi. W domu mieszka z braćmi którzy wiadomo pracują, mogą przynieść do domu, oni również nie wzięli ani jednej dawki. Boje się że szpryca ja zabije, ale się też boje ze jak zachoruje rodzina (rodzeństwo Mamy) mnie zjedzą ze tego nie dopilnowałam, niestety zwolennicy szprycy juz po 3 dawce. Ogólnie Mama nie ma skłonności do infekcji, ja nie pamiętam kiedy ona w ogole byla przeziębiona.. Codziennie bierze wit. D3 i Acerolle. Poziom wit d3 ma ponad 70. Co jeszcze?
Ja rozumiem wiele naprawde, ale lasce zaraz pol rodziny wymrze a ta sie pyta o poziom D3. Rozumiem obawe o mamę tej Pani i nie o to mi chodzi - chodzi mi o samo nastawienie do szczepienia. Nie wiem co się musialoby zdarzyc zeby ta Pani zmienila zdanie i jak wielka krzywde zrobily jej szczepienia generalnie. -
Dzudi wrote:A ja nie rozumiem takiego nakłaniania do szczepienia.
Każdy ma prawo wyboru i niech z niego korzysta 😊penceence lubi tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Ja to wszystko rozumiem. Sama jak tylko moglam to bieglam się zaszczepić i nie rozumiem antyszczepionkowców. Poprostu nie rozumiem na jakiej zasadzie to gówno działa. A co do tej 3 dawki to się poptostu zastanawiam czy dla mnie jest konieczna skoro już to przechorowałam i sie 2 razy zaszczepiłam.
Myślę, że jesteś bezpieczna po takiej bombie -
lukaszkowa wrote:Ja rozumiem wiele naprawde, ale lasce zaraz pol rodziny wymrze a ta sie pyta o poziom D3. Rozumiem obawe o mamę tej Pani i nie o to mi chodzi - chodzi mi o samo nastawienie do szczepienia. Nie wiem co się musialoby zdarzyc zeby ta Pani zmienila zdanie i jak wielka krzywde zrobily jej szczepienia generalnie.
Najlepsze, że te same osoby później narzekają na służbę zdrowia, która jest obciążona głównie z ich przyczyny.panizajączkowa lubi tę wiadomość
-
Ja rozumiem antyszczepionkowcow do momentu jak sobie są, nie szczepią się, chorują w domu lub nie. I to jest ok.
Ale jest jakas pandemia od miesiecy, chociaz niektorzy wciaz temu przecza i nadal jestem z tym ok.
Ale nie jestem ok w momencie jak taki antyszczepionkowiec zachoruje i olaboga teraz szpital, respirator i ratowanie zycia.
A osoba zaszczepiona, ktora np. miala miec operacje na X oddziale albo miala rodzic (jak u nas w powiecie) na swojej porodówce ale NIE bo to jest teraz oddział covidowy i lezy na nim lekko polowa niezaszczepionych.dobuska, penceence, Mysza28, panizajączkowa, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
ZielonaPaprotka wrote:Mam nadzieje, chyba ze się pogorszy to będę musiała odmówić a test zrobię szybko od rana bo mam wieczorem dopiero wizytę
-
lukaszkowa wrote:Ja rozumiem antyszczepionkowcow do momentu jak sobie są, nie szczepią się, chorują w domu lub nie. I to jest ok.
Ale jest jakas pandemia od miesiecy, chociaz niektorzy wciaz temu przecza i nadal jestem z tym ok.
Ale nie jestem ok w momencie jak taki antyszczepionkowiec zachoruje i olaboga teraz szpital, respirator i ratowanie zycia.
A osoba zaszczepiona, ktora np. miala miec operacje na X oddziale albo miala rodzic (jak u nas w powiecie) na swojej porodówce ale NIE bo to jest teraz oddział covidowy i lezy na nim lekko polowa niezaszczepionych.
Później siostrę zaraził facet, który szczepień nie uznaje i jeszcze chory przychodził do pracy, bo on ma to w dupie (to jego słowa).
Ja serio tego nie ogarniam…
-
dobuska wrote:Kurczę, a myślisz ze zdążysz dostać wynik? Mój szwagier zrobił o ósmej, przedwczoraj, a wynik dostał dzisiaj przed 13 dopiero
dobuska lubi tę wiadomość
beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
dobuska wrote:Ja tez nie wiem, czy potrzebuję. Kusi mnie jedynie ta możliwość przekazania przeciwciał w trzecim trymestrze, ale na pewno przegadam temat z lekarką czy to ma sens, czy nie.
Myślę, że jesteś bezpieczna po takiej bombie
wiedzy lekarki to też dobry pomysł 🙂dobuska lubi tę wiadomość