X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewczyny polecacie kogoś z poznania na badanie połówkowe 3d/4d?
    hej - ja robiłam w PreMediCare przy Plazie. Robiła mi jakaś Pani z dwuczłonowym nazwiskiem - nie pamiętam dobrze jakim bo tam polecali wszystkich więc było mi obojętnie. Usg trwało jakieś 45 minut, dostałam zdjęcia, pobrali krew i opis dostałam na maila po kilku dniach. Pamiętam tylko, że z terminami tam było ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:37

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny czy miała któraś z Was opryszczkę w ciąży? Wyszło mi znów to świństwo na ustach, a nie mam możliwości już dzisiaj dostać się do lekarza. Można w ciąży coś brać na to, czy lepiej nie i poczekać aż samo zniknie? Już nie wiem co gorsze, zwariować można.
    Może napisz do Invimedu ? W końcu nie miałaś jeszcze wizyty u lekarza prowadzącego, więc do tego momentu jesteś nadal ich pacjentką. Powinni pomóc

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa, widzę że bralas prograf. Mogę na priv bo mam parę pytań? 😊

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    hej - ja robiłam w PreMediCare przy Plazie. Robiła mi jakaś Pani z dwuczłonowym nazwiskiem - nie pamiętam dobrze jakim bo tam polecali wszystkich więc było mi obojętnie. Usg trwało jakieś 45 minut, dostałam zdjęcia, pobrali krew i opis dostałam na maila po kilku dniach. Pamiętam tylko, że z terminami tam było ciężko.
    Ok, dziękuję😁a nagrywali może badanie na płytę cd?mąż mógł wejść?

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewczyny polecacie kogoś z poznania na badanie połówkowe 3d/4d?
    Lekarz do którego chodzę specjalizuje się w takich badaniach. Całość nagrywa na pendrive, niestety mąż nie może wejść. Koszt badania to 270 zł.
    Po badaniu dostajesz całą kliszę zdjęć, część w 3D i opis na 4 kartkach.
    W Poznaniu przyjmuje na Kamiennogórskiej, nie wiem tylko jak z terminami :
    https://www.google.com/search?q=marcin+rajewski&oq=mar&aqs=chrome.4.69i57j69i60l3j69i59l3j46i131i199i291i433i512.2723j0j7&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Motyl12 lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lindalia, w sumie nawet nie pomyślałam żeby do nich napisać. Założyłam, że po ostatniej wizycie już nie jesteśmy ich pacjentami. Zobaczymy czy coś doradzą.

3jgxcsqva773duy4.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dzięki Lindalia, w sumie nawet nie pomyślałam żeby do nich napisać. Założyłam, że po ostatniej wizycie już nie jesteśmy ich pacjentami. Zobaczymy czy coś doradzą.
    Ja po wizycie serduszkowej jeszcze z trzy razy pisałam, bo coś potrzebowałam i nigdy nie było problemu. :)

• Okinny Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w invimedzie jest jakaś nieapisana zasada, ze sie nie dzwoni do koordynatorek albo się nie dzwoni więcej niż 1 raz? Dziś dostałam nieprzyjemną reprymendę, że zadzwoniłam dwa razy (w odstępie kilkunastu minut), jak numer był zajęty. 😐

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Dziewczyny, czy w invimedzie jest jakaś nieapisana zasada, ze sie nie dzwoni do koordynatorek albo się nie dzwoni więcej niż 1 raz? Dziś dostałam nieprzyjemną reprymendę, że zadzwoniłam dwa razy (w odstępie kilkunastu minut), jak numer był zajęty. 😐

😯 ja dzwoniłam tyle razy jak było zajęte, albo nikt nie odbierał i nikt mnie nigdy nie opiep…ył za to. Faktem jest na pewno to, że zawsze oddzwaniają, więc później dzwoniłam raz i jak nie odebrały to czekałam na tel od nich.

Okinny lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Lukaszkowa, widzę że bralas prograf. Mogę na priv bo mam parę pytań? 😊
    Proszę :)

Kasiaa93 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Night Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd macie telefony do Koordynatorek? Ja nie wiedziałam, że można dzwonić 🙈.

Mam transfer zaplanowany na za tydzień . Nie mogę się doczekać.
    Nie mam prolutexu, bo nie da się nigdzie w Poznaniu kupić. Doktor go niczym nie zastąpił. Trochę mnie to martwi, ale to w końcu on jest specjalistą.

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:

Nie mam prolutexu, bo nie da się nigdzie w Poznaniu kupić. Doktor go niczym nie zastąpił. Trochę mnie to martwi, ale to w końcu on jest specjalistą.

Dostałam wizytówkę na początku, są też w stopkach e-maili:-)

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:

A próbowałaś odkupić od kogoś? Tu w innych zakładkach na forum czasem ktoś odsprzedaje.

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:

A próbowałaś na apteka Gemini zarezerwować?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny czy miała któraś z Was opryszczkę w ciąży? Wyszło mi znów to świństwo na ustach, a nie mam możliwości już dzisiaj dostać się do lekarza. Można w ciąży coś brać na to, czy lepiej nie i poczekać aż samo zniknie? Już nie wiem co gorsze, zwariować można.
    Jeżeli opryszka pojawiła Ci się pierwszy raz w życiu - pilnie do lekarza.
    Jeżeli to wtórne zakażenie, nic się nie powinno wydarzyć, byle nie przenieść na narządy płciowe. Sama nie bierz żadnych leków antywirusowych :)

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałyście też na początku birgunki? Ja mam drugi dzień 2 razy dziennie. I poza tym nic mnie nie boli. Nie jest to wirusowka no od poniedziałku okupuje kanape ani nic od jedzenia bo jem cały czas to samo i świeże.

• Night Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    A próbowałaś na apteka Gemini zarezerwować?
    Dzwoniłam do Botanici i tam farmaceutka sprawdzała i widziała tylko w Krośnie w jednej aptece. Zadzwoniłam do nich i to co mieli było już zarezerwowane. Spróbuję zapytać w Gemini. Może akurat się uda.

Dostałam wyniki progesteronu, powiedzcie czy są ok. Dzisiaj mam 11 dc.

[N55] Progesteron < 0,159 nmol/l
    Progesteron (jedn. stand.) < 0,05 ng/ml

Jeszcze pytanie, jakie miałyście endometrium w dniu transferu?

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Dzwoniłam do Botanici i tam farmaceutka sprawdzała i widziała tylko w Krośnie w jednej aptece. Zadzwoniłam do nich i to co mieli było już zarezerwowane. Spróbuję zapytać w Gemini. Może akurat się uda.

Progesteron masz ok. W dniu transferu mi nie robił usg. Ale w 12 dc endo miałam 8,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 19:57

• Night Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Progesteron masz ok. W dniu transferu mi nie robił usg. Ale w 12 dc endo miałam 8,5
    To podobnie jak ja - 11dc 8,8.

Mysza28 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:

A na Polnej w Aptece Wielkopolskiej już nie mają? Jak dzwoniłam w poniedziałek to nawet mi nie odłożyli prolutexu, bo taki mieli zapas, że nie było opcji żebym od ręki nie dostała. Faktycznie pojechałam we wtorek i bez problemu kupiłam. Pan mówił, że mają zapas na ok. 2 tygodnie jeszcze.

3jgxcsqva773duy4.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ