INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniaAnia1 wrote:Hej dziewczyny,
Dzis drugi dzień po punkcji,wczoraj było Ok a dziś brzuch jak balon i ból, nie jajników tylko brzucha ogólnie całego ze wskazaniem na kolice pępka. Miałyście tak? Czy to może być hiperstymulacja? Biorę przeciwbólowe ale jest powiedzmy tak sobie.
Aniu dużo wody i białka to powinno pomóc. -
AniaAnia1 wrote:Hej dziewczyny,
Dzis drugi dzień po punkcji,wczoraj było Ok a dziś brzuch jak balon i ból, nie jajników tylko brzucha ogólnie całego ze wskazaniem na kolice pępka. Miałyście tak? Czy to może być hiperstymulacja? Biorę przeciwbólowe ale jest powiedzmy tak sobie.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Ma_gda wrote:Dziewczyny, jeśli któraś z Was potrzebowałaby pilnie prolutexu, to ja mam na zbyciu 15 fiolek - mi się w najbliższym czasie nie przydadzą, a wiem, że jest teraz kłopot ze zdobyciem.
My kończymy z Invimedem, ostatni transfer dwóch blastek znów nieudany i wiem, że nie ma tu już na nas pomysłu
Bardzo mi przykro, że się nie udało 😓😓😓
Rozumiem Cię Doskonale, potrzebujesz nowego spojrzenia na waszą sytuację
akurat in vimed to moja 3 klinika11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Natalia321 wrote:Przykro mi:(
Ja byłabym zainteresowana prolutexem ale mogłabym go kupić dopiero w poniedziałek. Wtedy będę wiedziała czy aktualny transfer się powiódł i czy będę potrzebowała wiecej... Póki co widzę cienie cienia w 6dpt.
Trzymam kciuki 👊👊👊11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
agulla1 wrote:Faktycznie nie czuć nic jak się kuje😉ja właśnie mam to zapisany na lepszej jakości zobaczymy czy będą. A powiedz mi czy musi być w lodówce po otwarciu tam na Penie jest napisane że do 25 śr A w aptece Pan mówił że w lodówce więc niewiem 🤔narazie mam w lodówce. No jest droższy jak placilam to oczy mi na wierzch wyszły
agulla1 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Dziewczyny pilne pytanie.
Jak wiadomo nigdzie nie ma prolutexu więc w zamian dostałam Besins 3x1 doustnie + Utrogestan 3x1 dopochwowo.
Utrogestan już brałam, ale Besins to dla mnie nowość.
Czy któraś z Was miala zawroty głowy i osłabienie po nim? Zdarzyło mi się to 2 dzień z rzędu 2 godziny po wzięciu leków.
Czy to może być związek?02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
08.2018 rozpoczynamy starania
AMH: 08.2021 - 2.26;
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
10.2021- stymulacja przerwana ☹️
11.2021 - druga stymulacja
12 pobranych, 7 zapłodnionych
2❄️ 3BB
12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
7tc 😢 (-)
II procedura in vitro 07.2022 stymulacja -
Lena85 wrote:Dziewczyny pilne pytanie.
Jak wiadomo nigdzie nie ma prolutexu więc w zamian dostałam Besins 3x1 doustnie + Utrogestan 3x1 dopochwowo.
Czy któraś z Was miala zawroty głowy i osłabienie po nim? Zdarzyło mi się to 2 dzień z rzędu 2 godziny po wzięciu leków.
Czy to może być związek?
Jeśli chodzi o mnie, nie miałam żadnych takich objawów ani po jednym ani po drugim.
Jakby nie patrzeć przyjmujesz 1200mg proga na dobę więc jakieś działania niepożądane mogą wystąpić. Poczytaj ulotki 😊
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
nick nieaktualnyAguś93 wrote:Bardzo mi przykro, że się nie udało 😓😓😓
Rozumiem Cię Doskonale, potrzebujesz nowego spojrzenia na waszą sytuację
akurat in vimed to moja 3 klinika
Invimed to też moja trzecia klinika. I przyznam szczerze, że po ostatnich postach zaczęłam się zastanawiać... Jesteśmy dość trudnym przypadkiem (cukier, tarczyca, V-Leiden, kiepskie nasienie i ostatnio immunologia), w 3 procedurach uzyskaliśmy łącznie 6 zarodków, no szału nie było. I teraz nie wiem, czy zostawać w Invimedzie i tu podejść do pierwszej w tej klinice procedury, czy spróbować w Novum albo w Kriobanku, bo to nasza ostatnia procedura, ze względu na wiek i obciążenie psychiczne. -
panizajączkowa wrote:Invimed to też moja trzecia klinika. I przyznam szczerze, że po ostatnich postach zaczęłam się zastanawiać... Jesteśmy dość trudnym przypadkiem (cukier, tarczyca, V-Leiden, kiepskie nasienie i ostatnio immunologia), w 3 procedurach uzyskaliśmy łącznie 6 zarodków, no szału nie było. I teraz nie wiem, czy zostawać w Invimedzie i tu podejść do pierwszej w tej klinice procedury, czy spróbować w Novum albo w Kriobanku, bo to nasza ostatnia procedura, ze względu na wiek i obciążenie psychiczne.
panizajączkowa lubi tę wiadomość
-
panizajączkowa wrote:Invimed to też moja trzecia klinika. I przyznam szczerze, że po ostatnich postach zaczęłam się zastanawiać... Jesteśmy dość trudnym przypadkiem (cukier, tarczyca, V-Leiden, kiepskie nasienie i ostatnio immunologia), w 3 procedurach uzyskaliśmy łącznie 6 zarodków, no szału nie było. I teraz nie wiem, czy zostawać w Invimedzie i tu podejść do pierwszej w tej klinice procedury, czy spróbować w Novum albo w Kriobanku, bo to nasza ostatnia procedura, ze względu na wiek i obciążenie psychiczne.
No niestety nie da się przewidzieć czy i gdzie się uda, ja sama mam kłopot z podjęciem decyzji gdzie spróbować dalej i wiem, że czy to będzie Novum czy inna "top klinika", to też może na koniec być rozczarowanie i tego się zresztą najbardziej boję. Raczej nie ma co się oglądać czy komuś się z podobnymi przypadłościami w danej klinice udało lub nie, bo każda z nas jest jednak indywidualnym przypadkiem, forum to tez jest jakiś wycinek przypadkow obslugiwanych przez dana klinike i nie daje obrazu skutecznosci lub jej braku. Aczkolwiek wiem jak wpisy na forum działają zarówno w jedną, jak i w drugą stronę i potrafią dać nadzieję, jak i zniechęcić. Niestety same kliniki tez nie publikuja rzetelnych informacji o skutecznosci albo prezentuja zakrzywiony obraz rzeczywistosci. Wiec Twoje wątpliwości, ale może rozmowa z lekarzem, który miałby Cię prowadzić w Invimedzie i to co Ci zaproponuje jakoś je rozwieje. Jeśli się wahasz, możesz też spróbować pójść na pierwszą wizytę w innym miejscu i zobaczyć co powiedzą, choć czasem to też potrafi namieszać w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 12:48
dobuska lubi tę wiadomość
-
panizajączkowa wrote:Invimed to też moja trzecia klinika. I przyznam szczerze, że po ostatnich postach zaczęłam się zastanawiać... Jesteśmy dość trudnym przypadkiem (cukier, tarczyca, V-Leiden, kiepskie nasienie i ostatnio immunologia), w 3 procedurach uzyskaliśmy łącznie 6 zarodków, no szału nie było. I teraz nie wiem, czy zostawać w Invimedzie i tu podejść do pierwszej w tej klinice procedury, czy spróbować w Novum albo w Kriobanku, bo to nasza ostatnia procedura, ze względu na wiek i obciążenie psychiczne.beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
Lena85 wrote:Dziewczyny pilne pytanie.
Czy to może być związek?
Wysoki poziom proga tak się często objawia👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Ja zle się czulam bo Besins ale juz w ciazy gdzie mialam wysoki prog naturalnie i do tego bralam Besins. Bolala mnie glowa, mdlilo mnie.
Wysoki poziom proga tak się często objawia
Dzięki za odpowiedź 😊
Mnie głowa nie boli, nie mdli mnie tylko te zawroty głowy ... Czuje się jak pijana. Nie moge wstać, muszę siedzieć. To zaczyna się 2h po wzięciu leków i trzyma mnie przez co najmniej godzinę. Później jest lepiej. Ale przez tą godzinę nie wiem jak się nazywam ☹️02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
08.2018 rozpoczynamy starania
AMH: 08.2021 - 2.26;
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
10.2021- stymulacja przerwana ☹️
11.2021 - druga stymulacja
12 pobranych, 7 zapłodnionych
2❄️ 3BB
12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
7tc 😢 (-)
II procedura in vitro 07.2022 stymulacja -
Dzudi wrote:Lindalia, co u Ciebie? Jak się czujesz?
Przez ostatnie dni jestem trochę wypompowana, strasznie męczy mnie bol glowy, który nie daje mi spać, ani jeść. Zrobiłam sobie badania - tu ok, bialko z moczu zniknęło przy okazji.
Ciśnienie niskie jak zawsze, puls też nisko.
Zgłosiłam gin, kazal zrobić test na covid - wyszedł negatywny. Podejrzewa zatoki, dostałam kolejne badania do zrobienia.
Aczkolwiek czytam, że lukaszkowa miala podobne objawy, przy zażywaniu Besinsu. Ja cały czas jestem na sporej dawce - 400mg na dobę. Może miałam jakiś skok progesteronu i teraz jest go superdużo. 🤷♂️ Apetyt też mam żaden, a wieczorem mnie mdli. Może to winowajca.
No nic, muszę porobić badania i czekac do wizyty.
Dzisiaj byłam też na krzywej, wylądowałam na kozetce.😒 Ledwo żyłam w tym labo.
Przynajmniej Mały tańcuje i daje znać, że jemu tam jest dobrze.
A jak u Ciebie ? -
lindalia wrote:Hej, dzięki, że pytasz !
Przez ostatnie dni jestem trochę wypompowana, strasznie męczy mnie bol glowy, który nie daje mi spać, ani jeść. Zrobiłam sobie badania - tu ok, bialko z moczu zniknęło przy okazji.
Ciśnienie niskie jak zawsze, puls też nisko.
Zgłosiłam gin, kazal zrobić test na covid - wyszedł negatywny. Podejrzewa zatoki, dostałam kolejne badania do zrobienia.
Aczkolwiek czytam, że lukaszkowa miala podobne objawy, przy zażywaniu Besinsu. Ja cały czas jestem na sporej dawce - 400mg na dobę. Może miałam jakiś skok progesteronu i teraz jest go superdużo. 🤷♂️ Apetyt też mam żaden, a wieczorem mnie mdli. Może to winowajca.
No nic, muszę porobić badania i czekac do wizyty.
Dzisiaj byłam też na krzywej, wylądowałam na kozetce.😒 Ledwo żyłam w tym labo.
Przynajmniej Mały tańcuje i daje znać, że jemu tam jest dobrze.
A jak u Ciebie ?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Natalia321 wrote:Dziewczyny 7dpt beta niecałe 24, progesteron troche ponad 14, powinien być chyba powyżej 20, prawda?👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:A dlaczego jeszcze na tym etapie bierzesz proga? Ja mialam krwiaka i bralam tak z dwa tygodnie w drugim trymestrze. Bardzo cierpialam przez ten czas i nie przeszlo poki nie odstawilam. Odrobibe pomagały plastry chłodzące apap na głowę.
Ja kładę mrożonki na głowę, albo robię naprzemienne prysznice zimno/ciepłe.
Pomaga - na chwilę. 🤷♂️ -
lindalia wrote:Żeby chronić szyjkę. 😒 Pytałam ostatnio dr czy może zejdzie mi z dawki, ale mówił, że na razie nie, bo Mały za nisko siedzi. Może za tydzień coś zmieni, jeśli badania nie wskażą na zatoki, to pewnie będzie wina proga.
Ja kładę mrożonki na głowę, albo robię naprzemienne prysznice zimno/ciepłe.
Pomaga - na chwilę. 🤷♂️👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Hmm no to jak krotka szyjka to moze pessar? Bo się wykonczysz. Pamietam jak to jest, to bardziej wegetacja niz zycie
U mnie kręci się koło 3,0; 3,2; 3,3, raz było 3,8, także nie łapię się. Dr się boi, że jak dzidzia będzie większa, to przy mojej tendencji szyjka całkiem puści.
Może zmiana leku na inny, moze dowcipne, ale z moją skłonnością do infekcji po dowcipnych, to też kicha. Sama nie wiem 😒
Moze doktor coś wymyśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 17:21