X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Przykro mi, że się wam nie udało :(.

Ile razy podchodziłaś do invitro?
    2 procedury i 7 transferów - nie ukrywam, że taki wynik nie napawa optymizmem odnośnie do tego, co dalej. Myślałam, że mam jakiś plan B, ale teraz jestem trochę skołowana i sama nie wiem co zrobić, na pewno muszę trochę odpocząć zanim zacznę działać dalej, bo ostatni rok upłynął pod znakiem in vitro i jestem po prostu zmęczona.

• Natalia321 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny, jeśli któraś z Was potrzebowałaby pilnie prolutexu, to ja mam na zbyciu 15 fiolek - mi się w najbliższym czasie nie przydadzą, a wiem, że jest teraz kłopot ze zdobyciem.

My kończymy z Invimedem, ostatni transfer dwóch blastek znów nieudany i wiem, że nie ma tu już na nas pomysłu :-(
    Przykro mi:(
    Ja byłabym zainteresowana prolutexem ale mogłabym go kupić dopiero w poniedziałek. Wtedy będę wiedziała czy aktualny transfer się powiódł i czy będę potrzebowała wiecej... Póki co widzę cienie cienia w 6dpt.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    2 procedury i 7 transferów - nie ukrywam, że taki wynik nie napawa optymizmem odnośnie do tego, co dalej. Myślałam, że mam jakiś plan B, ale teraz jestem trochę skołowana i sama nie wiem co zrobić, na pewno muszę trochę odpocząć zanim zacznę działać dalej, bo ostatni rok upłynął pod znakiem in vitro i jestem po prostu zmęczona.

Magda bardzo mi przykro, że nie wyszło. Myślę, że po takim roku odpoczynek jest wskazany, tak jak piszesz. Ja po jednej procedurze i jednym transferze byłam psychicznie zjechana a co dopiero po tylu… Odpoczniecie, przewietrzycie głowy i może plan się sam pojawi :). Życzę Ci żeby się w przyszłości udało ❤️❤️🍀🍀.

Ma_gda lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Ja byłabym zainteresowana prolutexem ale mogłabym go kupić dopiero w poniedziałek. Wtedy będę wiedziała czy aktualny transfer się powiódł i czy będę potrzebowała wiecej... Póki co widzę cienie cienia w 6dpt.

Natalia kciuki z pomyślną betę w poniedziałek :) 🍀🍀🍀✊✊

Natalia321 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:

Spoko, odezwij się w poniedziałek jeśli będziesz potrzebowała, nie mam presji, żeby się tego pozbyć, ale ponieważ mam, a wiem, że jest kłopot z dostępnością to pomyślałam, że może komuś się przyda.

Natalia321 lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Faktycznie, po 7 transferach powinni coś innego zaproponować. Mam wrażenie, że w Invimiedzie robią jedno, standardowe invitro i oprócz zmiany leków/dawek nic innego nie oferują.

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny, jeśli któraś z Was potrzebowałaby pilnie prolutexu, to ja mam na zbyciu 15 fiolek - mi się w najbliższym czasie nie przydadzą, a wiem, że jest teraz kłopot ze zdobyciem.

My kończymy z Invimedem, ostatni transfer dwóch blastek znów nieudany i wiem, że nie ma tu już na nas pomysłu :-(

Kurcze Magda...tak mi przykro. Po jednym z Twoich ostatnich postów o kolejnym nieudanym transferze tak bardzo trzymałam kciuki za Twoje ostatnie blastki i czekałam na dobre wieści od Ciebie :(
    Macie jakiś plan na dalszą walkę?
    Wierzę, że jeszcze zaświeci dla Was słońce. Może z pomocą nowej kliniki.

EDIT: teraz widzę, że potrzebujecie czasu, żeby nabrać sił do dalszej walki. Nie puszczam kciuków ✊ odezwij się czasem ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 10:56

Ma_gda lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Spoko, odezwij się w poniedziałek jeśli będziesz potrzebowała, nie mam presji, żeby się tego pozbyć, ale ponieważ mam, a wiem, że jest kłopot z dostępnością to pomyślałam, że może komuś się przyda.
    Gdyby Natalia321 zrezygnowała to ja byłabym zainteresowana zakupem chociaż jednego opakowania Prolutexu. Mogłabym od razu go kupić, bo pilnie potrzebuje a nie ma go nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 10:51

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Faktycznie, po 7 transferach powinni coś innego zaproponować. Mam wrażenie, że w Invimiedzie robią jedno, standardowe invitro i oprócz zmiany leków/dawek nic innego nie oferują.
    Ja trochę żałuję, że nie zmieniłam kliniki już po pierwszej procedurze i ogólnie że tak późno poszłam pogadać z kimś innym, no ale kto mógł przewidzieć taki koniec... Myślę, że w każdej klinice jest trochę tak, że mają jakieś swoje schematy działania, ale mam wrażenie że tutaj stosują je tak samo do wszystkich pacjentek, niezależnie od źródła problemu. Oczywiście może być tak, że mają rację, że problem jest w zarodkach i że nikt nic nowego w tym temacie nie wymyśli, ale ja na koniec byłam już też zmęczona kliniką i podejściem i nie widzę sensu robienia tam kolejnej procedury. Wiem, że wielu dziewczynom pomogli, ale moze po prostu nie było to miejsce dla mnie.

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Gdyby Natalia321 zrezygnowała to ja byłabym zainteresowana zakupem chociaż jednego opakowania Prolutexu. Mogłabym od razu go kupić, bo pilnie potrzebuje a nie ma go nigdzie.
    Myślę, że możemy zrobić tak, żebyście obie były "uratowane" - jedno opakowanie dla Ciebie teraz, a resztę zatrzymam dla Natalii do poniedziałku - jak jej się nie przyda, to też będzie dla Ciebie. Odezwijcie się dziewczyny na priv.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Ja trochę żałuję, że nie zmieniłam kliniki już po pierwszej procedurze i ogólnie że tak późno poszłam pogadać z kimś innym, no ale kto mógł przewidzieć taki koniec... Myślę, że w każdej klinice jest trochę tak, że mają jakieś swoje schematy działania, ale mam wrażenie że tutaj stosują je tak samo do wszystkich pacjentek, niezależnie od źródła problemu. Oczywiście może być tak, że mają rację, że problem jest w zarodkach i że nikt nic nowego w tym temacie nie wymyśli, ale ja na koniec byłam już też zmęczona kliniką i podejściem i nie widzę sensu robienia tam kolejnej procedury. Wiem, że wielu dziewczynom pomogli, ale moze po prostu nie było to miejsce dla mnie.
    Bardzo mi przykro.
    Uważam jednak, że świeże spojrzenie jest w tym momencie wskazane. Ja szukałabym innej kliniki. Nie dlatego, że tutaj z lekarzami jest coś nie tak, ale tak jak mówisz, czasami potrzebny jest ktoś nowy, kto ma inny pomysł.
    Niezmiennie trzymam kciuki!❤️

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Bardzo mi przykro.
    Uważam jednak, że świeże spojrzenie jest w tym momencie wskazane. Ja szukałabym innej kliniki. Nie dlatego, że tutaj z lekarzami jest coś nie tak, ale tak jak mówisz, czasami potrzebny jest ktoś nowy, kto ma inny pomysł.
    Niezmiennie trzymam kciuki!❤️
    Jakby co ja nie mam żalu do lekarza, ani do samej kliniki - nikt mi też cudów nie obiecywał, ale na koniec jest tak, że się nie udało i na pewno przedłużające się niepowodzenia wpłynęły też na moje zaufanie do ich sposobu działania. Może ktoś inny poradzi sobie z tym, z czym oni sobie nie poradzili, więc tak jak piszesz - trzeba próbować gdzie indziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 11:40

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mega mi przykro. Mam nadzieję, ze będziesz się do nas odzywać jeszcze.
    Coś musi być na rzeczy, ze to nie idzie ale nie mam tez pomyslu bo wiem, ze juz ruszałaś immuno :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Magda mega mi przykro. Mam nadzieję, ze będziesz się do nas odzywać jeszcze.
    Coś musi być na rzeczy, ze to nie idzie ale nie mam tez pomyslu bo wiem, ze juz ruszałaś immuno :(
    Tak, do ostatniego transferu podchodziłam obstawiona czym się dało, w tym lekami immuno. Mam nadzieję, że świeże spojrzenie kogoś innego pomoże znaleźć problem. Ale na razie z niczym nie ruszam, postaram się ochłonąć przez święta i pewnie po nowym roku wrocimy do tematu.

• penceence Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro :( zgadzam sie z tym co napisalas o klinice, bo ja gdyby teraz sie nie udalo to kolejna procedure tez robialabym juz gdzies indziej. Odpoczywajcie i trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie ulozylo.

Ma_gda lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Jakby co ja nie mam żalu do lekarza, ani do samej kliniki - nikt mi też cudów nie obiecywał, ale na koniec jest tak, że się nie udało i na pewno przedłużające się niepowodzenia wpłynęły też na moje zaufanie do ich sposobu działania. Może ktoś inny poradzi sobie z tym, z czym oni sobie nie poradzili, więc tak jak piszesz - trzeba próbować gdzie indziej.
    Współczuję jak choinka:( ale nie poddawaj się, daj sobie czas na odpoczynek i zebranie sił bo po tylu transferach wręcz wskazane. Powodzenia, mam nadzieję że w innej klinice uda się i dołączysz do grona 🤰ściskam🤗✊❤

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    I doskonale rozumiem Twoją decyzję. Trzymam kciuki!❤️

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia, co u Ciebie? Jak się czujesz?

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • agulla1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Ja generalnie miło wspominam ta stymulację. Pen bardzo przyjemny igiełki ostre wchodzą w skórę jak w masełko 😉. Dolegliwości nie miałam żadnych. Co do efektów to i po menopur i po rekovelle finalnie miałam 2 blastki z tym że po rekovelle lepszej jakości. Kosztowo dużo drożej a efekt właściwie porównywalny...
    Faktycznie nie czuć nic jak się kuje😉ja właśnie mam to zapisany na lepszej jakości zobaczymy czy będą. A powiedz mi czy musi być w lodówce po otwarciu tam na Penie jest napisane że do 25 śr A w aptece Pan mówił że w lodówce więc niewiem 🤔narazie mam w lodówce. No jest droższy jak placilam to oczy mi na wierzch wyszły

9 lat starań
    MEDART 2019
    1 procedura
    Punkcja 23.08.2019
    1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
    05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    2 - Transfer 22.09.2019
    zarodek 1.1.1 💕❤😘
    30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
    Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
    2 procedura
    Punkcja październik 2020
    1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
    25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
    27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
    Odstawienie leków😪😪
    Przerwa aż do teraz ...
    INVIMED 2021
    pełna nadziei
    punkcja 16.09.2021
    22.09.2021
    Mamy❄❄ 3bb I 4bb
    18.10.2021 TRANSFER
    Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
    28.10.2021
    Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
    punkcja 27.12.2021
    02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dzis drugi dzień po punkcji,wczoraj było Ok a dziś brzuch jak balon i ból, nie jajników tylko brzucha ogólnie całego ze wskazaniem na kolice pępka. Miałyście tak? Czy to może być hiperstymulacja? Biorę przeciwbólowe ale jest powiedzmy tak sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:02

‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ