X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 25 października 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz 16, a badania w 18. czas leci mi jak narazie dosc szybko :)

    MmOoNnIiKkAa lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 25 października 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    teraz 16, a badania w 18. czas leci mi jak narazie dosc szybko :)
    Szybko masz te prenatalne, ale niby można robić od 18 tygodnia. Mi na Polnej powiedzieli, że najlepiej zrobić ok. 22 tygodnia i umówili mnie na 27 listopada.

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 337

    Wysłany: 25 października 2018, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz powiedział, żeby na prenatalne iść tak późno jak to mozliwe, bo lepiej wszystko widać. Ja byłam w 21+4.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 26 października 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tak mi wyliczyli to tak IDE

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też zaczynamy się leczyć w invimed wiem już ze mam podwyższona homocysteine i muszę zrobić mutacje genu MTHFR, boję się :/

  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 26 października 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie żeby w niedzielę zrobić sikanca... będzie to 9dpt... Jak myślicie, wyjdzie coś?

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 26 października 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Kusi mnie żeby w niedzielę zrobić sikanca... będzie to 9dpt... Jak myślicie, wyjdzie coś?
    Nie rób, bo może wyjść fałszywie negatywny i tylko się zestresujesz niepotrzebnie. Jak już to pójdź na betę :)

    MmOoNnIiKkAa, Martita92 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 26 października 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria1988 wrote:
    Hej dziewczyny też zaczynamy się leczyć w invimed wiem już ze mam podwyższona homocysteine i muszę zrobić mutacje genu MTHFR, boję się :/
    Cześć :) Nie bój się, jak coś to pytaj, pomożemy :)
    Jeśli chodzi o mutację mthfr to ma ja 40-50% społeczeństwa. Będziesz tylko musiała przyjmować metylowany kwas foliowy zamiast syntetycznego

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:05

    Daria1988 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • NiceName Znajoma
    Postów: 16 3

    Wysłany: 26 października 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po tegorocznych staraniach, zostało mi sporo leków, których nie potrzebuję – informacja w stopce.

  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 26 października 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Kusi mnie żeby w niedzielę zrobić sikanca... będzie to 9dpt... Jak myślicie, wyjdzie coś?
    Ja po drugim transferze jak będąc w ciazy biochemicznej zrobiłam test ze siku i wyszedł negatywny A beta byla z krwi to przysięglam że wiecej nie zrobię i nigdy jyz nie zrobiłam chociaż leżą 3 testy w szufladzie dla mnie to nie jest miarodajne i po co się stresować krew to krew :) ale to ja, wolę cos widziec na pewno .

    Martita92 lubi tę wiadomość

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 26 października 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam progesteron i wynik wynosi >60 ng/ml... wysłałam do kliniki czekam na info:)

    Myshon23 lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 26 października 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita to spory wynik, a jak się w ogóle czujesz?

    Asiulka jak tam? Zdrowiejesz?

    Mika a Ty jesteś zadowolona z prowadzenia ciąży na Polnej?

    Martita92 lubi tę wiadomość

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2289 1833

    Wysłany: 26 października 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Martita to spory wynik, a jak się w ogóle czujesz?

    Asiulka jak tam? Zdrowiejesz?

    Mika a Ty jesteś zadowolona z prowadzenia ciąży na Polnej?
    Hej hej żyje ;)niestety nie obyło sie bez antybiotyku mialam zapalenie zatok. Teraz dochodze do siebie i zaczynam akcje regenerację ;)
    A ty jak Myshon ktory masz tydzien bo ja w ogromie tych ciaz to sie pogubilam ;)
    A tak serio to ciesze sie ze tylu dziewczynom sie udalo i czekam kiedy do was dolacze ;) narazie podczytuje jestem na biezaco ;)

    Martita92 lubi tę wiadomość

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 26 października 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Martita to spory wynik, a jak się w ogóle czujesz?

    Asiulka jak tam? Zdrowiejesz?

    Mika a Ty jesteś zadowolona z prowadzenia ciąży na Polnej?
    Dobrze :) nadal mi gorąco i zaczynam odliczać dni ... cierpliwość jest cnotą;)
    Odnośnie progesteronu nic mi nie odpisali, tylko info że wypis jest w recepcji...

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2289 1833

    Wysłany: 26 października 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Dobrze :) nadal mi gorąco i zaczynam odliczać dni ... cierpliwość jest cnotą;)
    Odnośnie progesteronu nic mi nie odpisali, tylko info że wypis jest w recepcji...
    Trzymam kciuki :)kochana ja miewalam takie wybuchy goraca w nocy ze sie budzilam zeby przebrac pizame ;)to niestety wynik wysokiego progesteronu a twój jak widzialam jest dosc wysoki.

    Martita92 lubi tę wiadomość

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 638 656

    Wysłany: 26 października 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie muszę się martwić o to że jest np. za wysoki?

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2289 1833

    Wysłany: 26 października 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Ale nie muszę się martwić o to że jest np. za wysoki?
    Hmmm na tym etapie chyba nie musisz sie martwic owinien byc wysoki ;)

    Martita92 lubi tę wiadomość

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 26 października 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Martita to spory wynik, a jak się w ogóle czujesz?

    Asiulka jak tam? Zdrowiejesz?

    Mika a Ty jesteś zadowolona z prowadzenia ciąży na Polnej?
    Ja nie prowadzę ciąży na Polnej, byłam tam tylko na jednej konsultacji i nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Teraz robię tam prenatalne bo mam na NFZ, a tam nie ma problemu z terminami. Ciążę prowadzę prywatnie.

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2289 1833

    Wysłany: 28 października 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jal wam minal weekend ;)
    Martita jak samopoczucie przed beta trzymam mocno kciuki zeby sie udalo :)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 28 października 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Hej dziewczyny jal wam minal weekend ;)
    Martita jak samopoczucie przed beta trzymam mocno kciuki zeby sie udalo :)
    Weekend minął szybko :P Dzisiaj przez tą zmianę czasu obudziłam się o 6:30 i już mi się oczy zamykają. Jutro zaczynam nową pracę i trochę się stresuję. A co u Ciebie? :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ