Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 29 października 2018, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita przykro mi :( mimo wszystko betę trzeba powtórzyć, może zdarzy się jakiś cud.. Trzymam kciuki żeby następnym razem się udało. Fajnie, że macie jeszcze mrozaczki.

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 29 października 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Weekend minął szybko :P Dzisiaj przez tą zmianę czasu obudziłam się o 6:30 i już mi się oczy zamykają. Jutro zaczynam nową pracę i trochę się stresuję. A co u Ciebie? :)
    Monika jak minął pierwszy dzień w nowej pracy?:)

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 30 października 2018, 06:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Hej czasem sie zdarzy ze mam takie lekkie uplawy ja biore wtedy tak doraznie laktovaginal dopochwowo. Moze masz lekkie zapalenie. A ta wizyta teraz to ma byc startowa do kolejnej procedury?
    Tak:)))

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 30 października 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Monika jak minął pierwszy dzień w nowej pracy?:)
    Wczoraj miałam BHP ogólne i stanowiskowe. Ogólnie najbliższy tydzień to same szkolenia, ale zapowiada się dobrze :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 30 października 2018, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Tak, jeszcze 4 kropki :)
    To jeszcze 4 dzieci będziesz miała :) Następnym razem na pewno się uda! W kolejnym cyklu podchodzisz do crio?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 30 października 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę mogła to chyba tak:) czy wymagany jest jakiś czas przerwy?

    Cabrera lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 336

    Wysłany: 30 października 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli beta była negatywna, to nie.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 30 października 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Jak będę mogła to chyba tak:) czy wymagany jest jakiś czas przerwy?
    Jeżeli miałaś zero betę to możesz od razu ja nawet przy ciazy biochemicznej też odrazu startowałam. Ale zadzwoń to lekarza swojego to on ci powie co robić.

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 30 października 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Tak:)))
    Widze w stopce ze ani razu beta ci nie drgnela to tak jak u mnie czy Sroka zlecil ci jakies dodatkowe badania mowil jaka moze byc przyczyna? Bo mnie skierowal do immunologa bo stwierdzil ze od strony ginekologicznej jest wszystko dobrze. Takze czekam na druga wizyte u immuno z wynikami i wdrazam leczenie i pewnie po nowym roku transfer naszczescie mam jednego mrozaczks ktory cierpliwie czeka ;)
    A jak twoje samopoczucie ?

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 30 października 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jedno podejście za nami i zero rezultatu... było ciężko, ale patrze z optymizmem na przyszłość, w końcu musi się udać. My braliśmy udział w miejskim programie i w sierpniu juz nie przyjmowali wniosków na ten rok. Także 2 procedura w styczniu, mamy nadzieje. Za 2 tyg mamy wizyte u dr Sroki i mamy zgłosić się z wynikami chromatyny plemnikowej meża plys moje Amh, bo reszte wyników będę miała jeszcze ważnych w styczniu

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 30 października 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mieliśmy 6 zarodków i za każdym razem braliśmy po 2, ale i to nie pomogło... oprócz obniżonych parametrów męża i mojej subklinicznej niedoczynności tarczycy przyczyna niepowodzeń nieznana...

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 30 października 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Ogólnie mieliśmy 6 zarodków i za każdym razem braliśmy po 2, ale i to nie pomogło... oprócz obniżonych parametrów męża i mojej subklinicznej niedoczynności tarczycy przyczyna niepowodzeń nieznana...
    To podobnie jak u mnie u meza wszystko ok ze mna tez wiekszych problemow nie ma teraz jak zglebiam ta immunologie to cos tam wychodzi wiec mam nadzieje ze jak tu naprawie co sie da to juz bedzie ok ;)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 30 października 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego poszliście w tę stronę? Immunologii? Jakie wskazania? I co Wam wychodzi? Ja oprócz tych wstępnych przeciwciał antyplemnikowych i przeciw otoczce nic nie robiłam(były ok)... ale w sumie przy kriotransferach nie po to bierze się ten medrol/metypred itp?

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 30 października 2018, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    A dlaczego poszliście w tę stronę? Immunologii? Jakie wskazania? I co Wam wychodzi? Ja oprócz tych wstępnych przeciwciał antyplemnikowych i przeciw otoczce nic nie robiłam(były ok)... ale w sumie przy kriotransferach nie po to bierze się ten medrol/metypred itp?
    Sam Sroka mnie skierowal on uznal ze nie ma co wiecej u mnie badac a sam nie chcial w ślepo mnie kierowac na dodatkowe badania uznal ze immunolog zrobi to lepiej. Jestem po pierwszej wizycie badania mam porobione ale dla mnie to czarna magia jedyne co umiem odczytać to to ze mam pzeciwciala przeciwplemnikowe naszczescie w nieduzej skali ale nie wiem na ile one moga przeszkadzac, mam podwyzszone komorki NK i to moze przeszkodzic w implantacji cos tam jeszcze wyszlo w limfocytach i cytokinach ale tego juz nie umiem odczytac ;)7 mam kolejna wizyte i mam nadzieje ze lekarz wszytko mi objasni.
    Ja mam tez przeciwcialam przeciw oslonce przejzystej i tez mialam steryd. A no i mam jakies mutacje genow ale to nie grozne bede musiala brac kwas foliowy metylowany ;) Przy ostatnim transferze mialam podane 2 zarodki embryoglue i naciecie otoczki i nic nie drgnelo wiec ewidentnie jest problem z implantacja. A tobie co Sroka mowil ze sie nie udaje? Ja mialam 4 transfery i bardzo cisnelam go zeby szukac przyczyny niepowodzen bo nie dawalo mi to spokoju. Za kazdym razem mialam ogromna nadzieje ze to jest ten zarodek i za kazdym razem bylo rozczarowanie. Moj maz chce probowac to skutku ale ja powiedziałam ze nie dam tak rady fizycznie i psychicznie choc uwazam ze i tak nieźle daje sobie z tym rade. Zobaczymy co przyniosa najblizsze miesiace oby byly dla nas szczesliwe ;)
    Troszke mnie ponioslo ;)dobrej nocy

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 31 października 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    0.124 dziś co to znaczy?

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 31 października 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    0.124 dziś co to znaczy?
    Przykro ale to znaczy, że nie jesteś w ciazy. Wynik powyżej 5 mówi o ciazy ( ale w 12 dniu wynik nawet 5 to szansa 0 na dalszy rozwoj prawidlowy). Ale na wynikach swoich musisz miec podane normy. Zadzwoń do lekarza powie ci co dalej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:23

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 31 października 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urosło bo było <0,1

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 31 października 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Marita ale to jest wynik negatywny :-(

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 31 października 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na info od lekarza co dalej :)

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 31 października 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie. Zaczynają się komplikacje. Szyjka zaczyna się skracać. W poniedziałek idę do szpitala. Będą mnie badać czy nie założyć już pesser. Tak jak od początku się obawiałam o tą szyjkę.

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego