X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Wczoraj wieczorem miałam nitki krwi w śluzie. Mam nadzieję, że to kropek walczy.
    Obiecująco! <3

Night lubi tę wiadomość

• penceence Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Monika, Penceence jak sie czujecie dziewczyny?
    Wlasnie wrocilam z usg i ze Staskiem wszystko ok. Teraz musze sie zapisac w Zielonej na echo serca, bo dostalam skierowanie po prenatalnych.

Paprotka, ale ja nie odebralam wypowiedzi dziewczyn jako pretensji do ciebie.

Night lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Tak w domu na święta będę 😊 jestem pod opieka kogoś innego ale muszę pochwalić Dr R bo sam z siebie przyszedł do mnie do pokoju, obejrzał wyniki jeszcze dodatkowo, pocieszył że na bank wyjdę na święta i że będzie dobrze wszystko i że dobrze zrobiliśmy z tym szpitalem bo było nieciekawie ale już się normuje wiec bardzo miło z jego strony. Ogólnie jestem zadowolona z opieki tutaj. I trochę mniejszy stres będzie przed porodem bo już jakby „znam” tu wszystko to zawsze inaczej😊 dziewczyny około 700 i 800. Dziś badali mówią ze wszystko idealnie
    Super, że macie tam taką fajną opiekę! U mnie dobieranie insuliny w szpitalu to nieporozumienie, a dieta cukrzycowa to jeszcze większe nieporozumienie. Raz dostałam pięć(!!!!) kromek ciemnego chleba na śniadanie :D. Wiadomo, że dla cukrzycy ciążowej chleb jest najbardziej problematyczny, a oni dali cokolwiek, byle nie było jasne. :D To znaczy normalnie człowiek nie musi tego wiedzieć, ale zakładam, że ktoś, kto układa dietę dla cukrzycy to to wie. Jak widać nie... Jeszcze obiady były jak cię mogę, ale bez swojego jedzenia bym miała cukry w kosmos. To jak tu dobierać insulinę do tego? A potem w domu człowiek trzyma dietę i cukry poniżej normy.
    No, ale Polna to jak widać inna bajka, więc w takim razie rozumiem, że jesteś spokojna. Najważniejsze, że lada moment wychodzisz. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Wlasnie wrocilam z usg i ze Staskiem wszystko ok. Teraz musze sie zapisac w Zielonej na echo serca, bo dostalam skierowanie po prenatalnych.

Ja też robiłam w Zielonej echo. W szpitalu u doktora Blitka, świetny specjalista. Niedawno byłam u niego na powtórnym badaniu, bo naszej małej wyszła nieduża wada serduszka. :)

• penceence Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też robiłam w Zielonej echo. W szpitalu u doktora Blitka, świetny specjalista. Niedawno byłam u niego na powtórnym badaniu, bo naszej małej wyszła nieduża wada serduszka. :)
    Tak, ja tez mam sie wlasnie do niego zapisac :D a zeby sie do niego zarejestrowac to wystarczy ten ogolny nr na rejestracje? Bo moja ginekolog tylko taki miala i kazala mi poszukac samej jak cos :D

07.09.2020 transfer cb 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:

Staś super imię :) powiedzieliscie juz rodzinie?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Tak, ja tez mam sie wlasnie do niego zapisac :D a zeby sie do niego zarejestrowac to wystarczy ten ogolny nr na rejestracje? Bo moja ginekolog tylko taki miala i kazala mi poszukac samej jak cos :D
    A Ty w Zielonej też prowadzisz ciążę?
    Nie znam niestety tam numeru, bo ja miałam prenatalne w szpitalu i od razu dostałam skierowanie na echo i umawiałam się na izbie osobiście. To panie na izbie przyjęć rejestrują, kiedyś tam raz dzwoniłam, żeby się właśnie na prenatalne umówić, ale za cholerę nie mogę tego numeru znaleźć (a szukałam, bo coś się chciałam dowiedzieć i nie znalazłam :D )

• Night Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patison85 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Przygarnięcie mnie tutaj? Po nowym roku startuję z in vitro w invimedzie u dr S i już nieco się stresuję :) Wszystko to dla mnie jest nowe i tak sobie Was podczytuję tutaj to mega motywację daje to, że tylu z Was się już udało :)
    Witaj, ja właśnie jestem po pierwszym invitro u dr S, razem będzie raźniej. ☺️

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Night Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Obiecująco! <3
    Ja już sobie wmówiłam, że to na pewno zły znak, bo wczoraj przestały mnie piersi boleć i jeszcze miałam dalelikatną rehabilitację na plecy. 🙄

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Ja już sobie wmówiłam, że to na pewno zły znak, bo wczoraj przestały mnie piersi boleć i jeszcze miałam dalelikatną rehabilitację na plecy. 🙄
    No co Ci mam powiedzieć, to taki głupi etap, że najlepiej nie myśleć i nie analizować. Wiem, że trudno i mało kto to potrafi. Natomiast jedno jest pewne, nie ma żadnych objawów, które mogłyby na 100% powiedzieć, że się udało lub nie.
    Ja takie nitki miałam, a oprócz tego po kilku dniach po transferze czułam się niesamowicie osłabiona i byłam bardzo blada, jakby łapała mnie choroba. Teraz wiem, że to mogło być objawem rewolucji, która miała miejsce, ale wtedy tego nie wiedziałam.

Trzymam najmocniej kciuki, żebyś miała najpiękniejszy prezent na wigilię. Ja miałam taki prezent w dzień matki. <3

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi ile dni po nieudanym transferze na cyklu sztucznym jak odstawilyscie leki przyszedł okres?
    Mi po 7dniach

Agatiii lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No co Ci mam powiedzieć, to taki głupi etap, że najlepiej nie myśleć i nie analizować. Wiem, że trudno i mało kto to potrafi. Natomiast jedno jest pewne, nie ma żadnych objawów, które mogłyby na 100% powiedzieć, że się udało lub nie.
    Ja takie nitki miałam, a oprócz tego po kilku dniach po transferze czułam się niesamowicie osłabiona i byłam bardzo blada, jakby łapała mnie choroba. Teraz wiem, że to mogło być objawem rewolucji, która miała miejsce, ale wtedy tego nie wiedziałam.

Trzymam najmocniej kciuki, żebyś miała najpiękniejszy prezent na wigilię. Ja miałam taki prezent w dzień matki. <3
    Dziękuję ❤️

Z dziwnych rzeczy to mnie łapią dreszcze co jakiś czas, a nie jestem chora. Wiadomo, to może być cokolwiek, ale jest dziwne.

Póki co jestem spokojna jak na mnie, bardziej nastawiona na negatyw.

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • patison85 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Witaj, ja właśnie jestem po pierwszym invitro u dr S, razem będzie raźniej. ☺️

Super :) Czy dobrze widzę po stopce, że masz jeszcze mrozaczki? Ile udało się uzyskać zarodków? Kiedy będziesz testować? :) Trzymam mocno kciuki za 2 kreseczki!

Starania od 2018 roku

AMH 0,83
    Morfologia nasienia 1%
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Dziękuję ❤️

Z dziwnych rzeczy to mnie łapią dreszcze co jakiś czas, a nie jestem chora. Wiadomo, to może być cokolwiek, ale jest dziwne.

Póki co jestem spokojna jak na mnie, bardziej nastawiona na negatyw.
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej podchodzić do tematu bardziej negatywnie i się cudownie zaskoczyć niż się mocno nakręcić na tak, a potem bardzo boli...
    Ja po telefonie od embriolożki byłam pewna, że już nic z tego, chociaż od momentu transferu dużo rozmawiałam z córeczką. Może to głupie, ale wizualizowałam sobie wszystko i traktowałam się, jakbym była w ciąży. Po telefonie zaczęłam bardzo szybko robić testy, bo już mi było wszystko jedno, normalnie chciałam czekać.

Night lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patison85 wrote:
    Super :) Czy dobrze widzę po stopce, że masz jeszcze mrozaczki? Ile udało się uzyskać zarodków? Kiedy będziesz testować? :) Trzymam mocno kciuki za 2 kreseczki!
    Dzięki za kciuki.
    Udało mi się uzyskać 2 zarodki z 5 dojrzałych komórek.
    Beta dla kliniki 27.12, ale może coś zrobię wcześniej 😉.

Aguś93 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Super, że macie tam taką fajną opiekę! U mnie dobieranie insuliny w szpitalu to nieporozumienie, a dieta cukrzycowa to jeszcze większe nieporozumienie. Raz dostałam pięć(!!!!) kromek ciemnego chleba na śniadanie :D. Wiadomo, że dla cukrzycy ciążowej chleb jest najbardziej problematyczny, a oni dali cokolwiek, byle nie było jasne. :D To znaczy normalnie człowiek nie musi tego wiedzieć, ale zakładam, że ktoś, kto układa dietę dla cukrzycy to to wie. Jak widać nie... Jeszcze obiady były jak cię mogę, ale bez swojego jedzenia bym miała cukry w kosmos. To jak tu dobierać insulinę do tego? A potem w domu człowiek trzyma dietę i cukry poniżej normy.
    No, ale Polna to jak widać inna bajka, więc w takim razie rozumiem, że jesteś spokojna. Najważniejsze, że lada moment wychodzisz. :)
    Tutaj jest niby dietka dla cukrzyków ale powiem Ci że też nie jest idealna ☹️ Chociaż wyniki mam zbliżone do tych z domu gdzie trzymałam dietę mocno, jadłam specjalny chleb dla cukrzyków itp. Ale generalnie fajnie bo raz ze może uda się to wyregulować a dwa mam tak przebadane maluchy ze jestem spokojna 😊

dobuska lubi tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Tutaj jest niby dietka dla cukrzyków ale powiem Ci że też nie jest idealna ☹️ Chociaż wyniki mam zbliżone do tych z domu gdzie trzymałam dietę mocno, jadłam specjalny chleb dla cukrzyków itp. Ale generalnie fajnie bo raz ze może uda się to wyregulować a dwa mam tak przebadane maluchy ze jestem spokojna 😊
    Czyli dieta lepsza niż w moim szpitalu, bo tam po jednym śniadaniu był kosmos. :D Ale najważniejsze, że masz dziewczyny przebadane, tak jak mówisz. :)

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• Zielonypromyczek Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka ja nie mam do Ciebie kompletnie pretensji, w mojej wypowiedzi miałam namyśli to co napisała lulaszowa, nie potrzebuje aby lekarz mnie prowadził za rękę, nie wiem codziennie odwiedzał w szpitalu jak jestem, no ale jak jest sytuacja zagrażająca życia to nie wyobrażam sobie aby poprostu zapadł się pod ziemię i tyle nie ukrywajmy to są momenty gdzie lekarza prowadzącego najbardziej potrzebujemy bo mu ufamy, tym bardziej jak teraz piszesz, że potrafi przyjść sam z siebie, ale już nie zakłócam waszego spokoju, poprostu musiałam to napisać.

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• penceence Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Staś super imię :) powiedzieliscie juz rodzinie?
    Tak :) moj tata ciagle ryczy ze szczescia 😂 zona taty (nie moge jej nazwac macocha, bo to moja byla klientka i to ja ich spiknelam lol) zawiedziona, ze nie dziewczynka, a tesciowie tez pewnie sie ciesza, ale nie sa zbyt wylewnymi osobami 😁

Aguś93, Night lubią tę wiadomość

07.09.2020 transfer cb 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
  • penceence Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A Ty w Zielonej też prowadzisz ciążę?
    Nie znam niestety tam numeru, bo ja miałam prenatalne w szpitalu i od razu dostałam skierowanie na echo i umawiałam się na izbie osobiście. To panie na izbie przyjęć rejestrują, kiedyś tam raz dzwoniłam, żeby się właśnie na prenatalne umówić, ale za cholerę nie mogę tego numeru znaleźć (a szukałam, bo coś się chciałam dowiedzieć i nie znalazłam :D )
    Nie, ja prowadze ciaze u siebie, ale mam lekarza na nfz i prenatalne musialam robic w zielonej, bo w nowej soli nie bylo juz miejsca. To na izbe mam numer to jutro przedzwonie :) dzieki :D

dobuska lubi tę wiadomość

07.09.2020 transfer cb 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ