INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ika gratulacje 🎉
i_ka lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
lukaszowa, powiedz mi proszę czy byłaś zadowolona z prowadzenia ciąży u dr S. Wiem, że Doktor nie jest fanem nadmiernej liczby badań (typu progesteron przed transferem itd) a jak to wygląda u pacjentek w ciąży? Można u niego robić usg połówkowe, prenatalne i jakieś inne dodatki ciążowe, o istnieniu których nie mam pojęcia?
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:lukaszowa, powiedz mi proszę czy byłaś zadowolona z prowadzenia ciąży u dr S. Wiem, że Doktor nie jest fanem nadmiernej liczby badań (typu progesteron przed transferem itd) a jak to wygląda u pacjentek w ciąży? Można u niego robić usg połówkowe, prenatalne i jakieś inne dodatki ciążowe, o istnieniu których nie mam pojęcia?
- zaleca terminowo wszystkie wymagane badania z krwi, moczu, wymazy itp. Sumiennie prowadzi karte ciąży. Zawsze mierzy ciśnienie i waży, albo mozesz zważyć się w domu przed wizytą. Jeśli masz wynik a do terminu wizyty czas i ja mialam watpliwosci to pisalam na Whatsapp czy mam coś dorobić czy jakas recepta czy coś. Odpisywał migusiem.
- jeśli chodzi o prenatalne w Panacei ich nie robi i najczesciej wysyła do Premedicare. I moim przypadku ja od razu zapowiedzialam, ze robie Sanco to powiedział "Kto bogatemu zabroni?" Ale jeszcze przed Sanco sprawdzał przeziernosc karkową i inne rzeczy. Powiedział, że on nie upiera sie przy prenatalnych bo on to wszystko sprawdza. Co innego jak pacjentka jest powyzej jakiegos wieku, są wady w rodzinie itp. I faktycznie, pierwszych nie robilam bo zrobilam Sanco, poszlam na polowkowe do Premedicare i nic nowego faktycznie się nie dowiedzialam ale uwazam, ze to zawsze lepiej jak inny lekarz zobaczy malucha. Na trzecie prenatalne juz nie szlam bo czulam się zaopiekowana i zmierzona i zbadana.
- na kazdej wizycie jest fotel, szyjka, potem usg dopochwowe (do pewnego momentu), potem przez powłoki brzuszne, gadu gadu, zalecenia.
- na kazdej wizycie maluch jest dokladnie zmierzony i podana jest szacowana waga. Dostaje sie taka tabele z wymiarami i wykres jak rośnie.
- na wizyte mozna z partnerem i to jest mega fajne
- przyjmuje od 18, najpozniej mialam wizyte o 22.30
- wizyty sa mega punktualne, generalnie jak to doktor nie zagaduje i nie opowiada zbednych rzeczy (choc mu sie zdarza) dlatego wizyty sa sprawne i punktualne
- stara sie zrobic zdjecia 3D jak sie da i jak sie ulozy maluch fajnie
- wizyty planowo sa co miesiac, potem juz czesciej im blizej rozwiazania
- doktor bez problemu da zwolnienie jesli uznasz, ze trzeba a jak on uzna, ze powinnas isc na zwolnienie to Ci to tez powie (ja tak mialam)
- w newralgicznym czasie jak nie masz wizyty (np. weekend, swieta) a cos sie dzieje to pisze wprost, ze albo masz sie uspokoic albo masz jechac do szpitala
- jak pracujesz a nie masz akurat wizyty to tez piszesz, ze prosisz zwolnienie lekarskie
Generalnie z reka na sercu nie moge powiedziec zlego slowa. Naprawdę. Trzyma się mocno zaleceń i nie daje nic ja gorkę - tzn. najpewniej nie da Ci progesteronu na zaś, żeby trzymać szyjkę - da Ci jak uzna, że się skraca i trzeba dać. Uwaza, ze jak jest zdrowa ciaza to witaminy i koniec. Nie mialam cukrzycy wiec nie wiem jak z tym. Doktor kontroluje tez tsh.
Ostatecznie przed rozwiazaniem w szpitalu badalo mnie kilku lekarzy i wage Jasia ocenialo roznie (ale kazdy motał się między 3500-3800). Doktor S jedyny mowil, ze bedzie ponad 4100 więc pomiary musiały być bardzo dokładne bo mały miał 4130.
Z problemow jakie mialam to krwiak. I w sumie wylądowalam u niego przypadkowo bo u mnie w miescie przy takim krwawieniu i po ivf stawiali na nas doslownie krzyzyk i nie byli w stanie zlokalizowac zrodla krwawienia. Pojechalam wiec do doktora i po 30 sekundach na usg znalazl krwiak, powiedzial co sie dzieje, co sie moze dziac, czy czyms grozi, do ktorego tygodnia moze leciec i co mozemy w zwiazku z tym zrobic wiec wyszlam uspokojona i tak juz u niego zostalam do dzis. Dociagnelam do 41 tygodnia, malutki urodzil się przez cc przez ulozenie posladkowe, 10/10.
Nie namawiam Cię, ja sama nie wiedzialam gdzie sie podziać jesli chodzi o prowadzenie i wylądowalam u doktora wlasciwie nie po to zeby prowadzic ciaze ale zrobil takie wrazenie, ze zostalam i gdybym drugi raz miala byc w ciazy tez bym do niego poszla. On jedyny potrafil mnie po prostu uspokoic i postawic do pionu. Odpowiadal na wszystkie pytania i wątpliwosci.
Rety ale elaborat
Edit ah jeszcze dopowiem bo to moze miec znaczenie. Generalnie doktor jesli chodzi o rozwiazanie jest dosc elastyczny - nie upiera się przy SN (bardziej ja się upieralam) - jesli widzi jakiekolwiek wskazanie do CC to Cię o tym informuje. Nie demonizuje Cc ale mowi, ze to o tyle lipa, ze dluzej dochodzi się do siebie ale tez nie uwaza, ze to koniec swiata i za wszelka cene masz probowac silami natury. Po porodzie jak paprala mi się rana a szpital mnie olal to wypisal mi zdalnie leki i teraz robil mi histero.z uwagi na mozliwe pozostalosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 19:46
Night, dobuska, Martucha29 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dziewczyny, lactovaginal w ciąży i przy utrogestanie można? Chyba ma infekcję. Oszaleję, ciągle coś 😑.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:Dziewczyny, lactovaginal w ciąży i przy utrogestanie można? Chyba ma infekcję. Oszaleję, ciągle coś 😑.👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Tak, jestem bardzo zadowolona. W sumie kulam się z nim do teraz. Generalnie ogolne wrazenie z Invimedu mialam jak Ty (np. jesli chodzi o ilosc badan, sposob bycia) i jesli chodzi o prowadzenie ciąży jest podobnie ale jednocześnie inaczej. Bo tak:
- zaleca terminowo wszystkie wymagane badania z krwi, moczu, wymazy itp. Sumiennie prowadzi karte ciąży. Zawsze mierzy ciśnienie i waży, albo mozesz zważyć się w domu przed wizytą. Jeśli masz wynik a do terminu wizyty czas i ja mialam watpliwosci to pisalam na Whatsapp czy mam coś dorobić czy jakas recepta czy coś. Odpisywał migusiem.
- jeśli chodzi o prenatalne w Panacei ich nie robi i najczesciej wysyła do Premedicare. I moim przypadku ja od razu zapowiedzialam, ze robie Sanco to powiedział "Kto bogatemu zabroni?" Ale jeszcze przed Sanco sprawdzał przeziernosc karkową i inne rzeczy. Powiedział, że on nie upiera sie przy prenatalnych bo on to wszystko sprawdza. Co innego jak pacjentka jest powyzej jakiegos wieku, są wady w rodzinie itp. I faktycznie, pierwszych nie robilam bo zrobilam Sanco, poszlam na polowkowe do Premedicare i nic nowego faktycznie się nie dowiedzialam ale uwazam, ze to zawsze lepiej jak inny lekarz zobaczy malucha. Na trzecie prenatalne juz nie szlam bo czulam się zaopiekowana i zmierzona i zbadana.
- na kazdej wizycie jest fotel, szyjka, potem usg dopochwowe (do pewnego momentu), potem przez powłoki brzuszne, gadu gadu, zalecenia.
- na kazdej wizycie maluch jest dokladnie zmierzony i podana jest szacowana waga. Dostaje sie taka tabele z wymiarami i wykres jak rośnie.
- na wizyte mozna z partnerem i to jest mega fajne
- przyjmuje od 18, najpozniej mialam wizyte o 22.30
- wizyty sa mega punktualne, generalnie jak to doktor nie zagaduje i nie opowiada zbednych rzeczy (choc mu sie zdarza) dlatego wizyty sa sprawne i punktualne
- stara sie zrobic zdjecia 3D jak sie da i jak sie ulozy maluch fajnie
- wizyty planowo sa co miesiac, potem juz czesciej im blizej rozwiazania
- doktor bez problemu da zwolnienie jesli uznasz, ze trzeba a jak on uzna, ze powinnas isc na zwolnienie to Ci to tez powie (ja tak mialam)
- w newralgicznym czasie jak nie masz wizyty (np. weekend, swieta) a cos sie dzieje to pisze wprost, ze albo masz sie uspokoic albo masz jechac do szpitala
- jak pracujesz a nie masz akurat wizyty to tez piszesz, ze prosisz zwolnienie lekarskie
Generalnie z reka na sercu nie moge powiedziec zlego slowa. Naprawdę. Trzyma się mocno zaleceń i nie daje nic ja gorkę - tzn. najpewniej nie da Ci progesteronu na zaś, żeby trzymać szyjkę - da Ci jak uzna, że się skraca i trzeba dać. Uwaza, ze jak jest zdrowa ciaza to witaminy i koniec. Nie mialam cukrzycy wiec nie wiem jak z tym. Doktor kontroluje tez tsh.
Ostatecznie przed rozwiazaniem w szpitalu badalo mnie kilku lekarzy i wage Jasia ocenialo roznie (ale kazdy motał się między 3500-3800). Doktor S jedyny mowil, ze bedzie ponad 4100 więc pomiary musiały być bardzo dokładne bo mały miał 4130.
Z problemow jakie mialam to krwiak. I w sumie wylądowalam u niego przypadkowo bo u mnie w miescie przy takim krwawieniu i po ivf stawiali na nas doslownie krzyzyk i nie byli w stanie zlokalizowac zrodla krwawienia. Pojechalam wiec do doktora i po 30 sekundach na usg znalazl krwiak, powiedzial co sie dzieje, co sie moze dziac, czy czyms grozi, do ktorego tygodnia moze leciec i co mozemy w zwiazku z tym zrobic wiec wyszlam uspokojona i tak juz u niego zostalam do dzis. Dociagnelam do 41 tygodnia, malutki urodzil się przez cc przez ulozenie posladkowe, 10/10.
Nie namawiam Cię, ja sama nie wiedzialam gdzie sie podziać jesli chodzi o prowadzenie i wylądowalam u doktora wlasciwie nie po to zeby prowadzic ciaze ale zrobil takie wrazenie, ze zostalam i gdybym drugi raz miala byc w ciazy tez bym do niego poszla. On jedyny potrafil mnie po prostu uspokoic i postawic do pionu. Odpowiadal na wszystkie pytania i wątpliwosci.
Rety ale elaborat
Edit ah jeszcze dopowiem bo to moze miec znaczenie. Generalnie doktor jesli chodzi o rozwiazanie jest dosc elastyczny - nie upiera się przy SN (bardziej ja się upieralam) - jesli widzi jakiekolwiek wskazanie do CC to Cię o tym informuje. Nie demonizuje Cc ale mowi, ze to o tyle lipa, ze dluzej dochodzi się do siebie ale tez nie uwaza, ze to koniec swiata i za wszelka cene masz probowac silami natury. Po porodzie jak paprala mi się rana a szpital mnie olal to wypisal mi zdalnie leki i teraz robil mi histero.z uwagi na mozliwe pozostalosci.
Może dr S. powinien dokończyć co zaczął 😅.
A wspominałaś doktorowi na wizycie serduszkowej, że chcesz, żeby prowadził ciążę?Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Night wrote:Dziękuję Ci za taki dokładny opis. ❤️❤️❤️
A wspominałaś doktorowi na wizycie serduszkowej, że chcesz, żeby prowadził ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 20:29
Night lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Night wrote:Dziękuję Ci za taki dokładny opis. ❤️❤️❤️
A wspominałaś doktorowi na wizycie serduszkowej, że chcesz, żeby prowadził ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 20:50
Night lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Lukaszkowa! Jak doktor czyta (a według naszych podejrzeń tak jest
) to jutro dumnie ubierze te skarpetki w maciczki. 🥰
Ale tak serio, moja lekarka ma bardzo podobne podejście do doktora, więc też bym była zadowolona, ale ja to w ogóle mam dwa razy tyle co Ty do Poznania.Night lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Lukaszkowa! Jak doktor czyta (a według naszych podejrzeń tak jest
) to jutro dumnie ubierze te skarpetki w maciczki. 🥰
Ale tak serio, moja lekarka ma bardzo podobne podejście do doktora, więc też bym była zadowolona, ale ja to w ogóle mam dwa razy tyle co Ty do Poznania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 20:59
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Możliwe, ze czyta bo juz tyle razy pomogł mi zdalnie, że moja rodzina się śmieje, że jak w końcu stawię się osobiście to powinien mnie skasować jak za 5 wizyt, a jednak nie skasował 😬
Ale ja też na niego złego słowa nie napisze. Po porodzie małej dostanie ode mnie smsa ze zdjęciem, chociaż już pewnie mnie nie będzie pamiętać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 21:13
-
Night lekarza zawsze możesz zmienić. Możesz iść do kogos kogo sobie tam wstepnie wybralas a jak bedzie nie tak to doktor Cie zawsze przyjmie. Nie bedzie jojczyl, ze przyszlas a bylas u kogos innego. To na pewno nie. Mysle, ze sporo jest pacjentek, ktore potem jak bumerang wracają na prowadzenie ciąży bo czasem po prostu trudno jest, szczegolnie po dlugim leczeniu niepłodności, nagle isc i zaufac komus innemu - ja np. tak mialam. Ale jak przypasuje Ci ktos inny to tez super.
Night lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:Bo ładnie o nim piszesz, wiec czemu miałby skasować
Ale ja też na niego złego słowa nie napisze. Po porodzie małej dostanie ode mnie smsa ze zdjęciem, chociaż już pewnie mnie nie będzie pamiętać.👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Jak się czujesz? Jestescie spakowani? Jak u was z porodami rodzinnymi?
Jeju, końcówka mnie miażdży. Ciężko mi, więzadła, kręgosłup i wiele innych. Przez kilka dni nie mogłam chodzić, nie wiedziałam czy to rwa, czy inne cudo. Ale chyba jest lepiej.
Spakowana jestem, pokoik gotowy, nawet wozek już stoi.
Teraz tylko czekać, najpóźniej pod koniec stycznia będę miała wywoływany poród, ale szczerze marzę, by zadziało się samo.
A Wy jak się macie? Co nowego u Jasia? -
Hej dziewczyny!
Po dwóch latach starań zapisałam się na pierwszą wizytę do dr. Agnieszki Szymczak-Biały.
Macie dobre opinie o Pani Doktor?
Generalnie kazali przyjść z mężem, czy badanie odbywa się w jego obecności?
Stresuje sie
Mój lekarz który chyba nie wie co że mną zrobić dal skierowanie na laparoskopie i tyle , dopóki jej nie wykonam nie mam co się pokazywać i o.
Po wielu nieudanych cyklach przy stymulacji już nie mam siły i chce kogoś innego, lepszego i z doświadczeniem. Jeden pan przyjeżdża do miasta z kliniki niepłodności ale kasuje prawie 400 zł za każda wizytę nonsens....