INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Hej Dziewczyny, przepraszam za milczenie, ale wyobraźcie sobie, że mi ovufriend usunęło aktualne konto i przywróciło takie sprzed 7 lat... Po interwencji jestem z powrotem i nadrabiam
fresaaa lubi tę wiadomość
17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
Olka2304 wrote:Hej ja też na chorobowym trochę zerkałam na forum bo już człowiek nie wiem czym głowę zająć, co tam u ciebie słychać jak starania o maluszka?
Dżoanniks, Olka2304, fresaaa, Motyl12, Andziaaa28 lubią tę wiadomość
-
iska0108 wrote:Miała któraś z Was robioną histeroskopie? Zastanawiam się czy nie byłoby warto wykonać tego badania ze względu na moje bardzo grube endometrium. Nie mam stwierdzonej endometriozy, ale mam bolesne i obfite miesiączki ze skrzepami, ból podczas stosunki no i to bardzo niskie AMH. Czy warto zasugerować to lekarzowi? Jeśli przechodziłyście taki zabieg/badanie to dajcie znać6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Dżoanniks wrote:A ja jutro zaczynam zastrzyki o ile się @ ładnie rozkręci! Trzymajcie kciuki żeby tam coś 🥚🥚🥚urosło 🙈😅.
Dżoanniks lubi tę wiadomość
6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Mania30 wrote:Zmieniłam klinike przeszłam do invicty ale bardziej chodziło o lekarza jest ginekologiem, endokrynologiem a jeszcze do niedawna był immunologiem. W każdym bądź razie powiedział mi że żadnych transferów dopóki nie znajdzie jakiejś przyczyny. Zaczął szukać w genetyce i immunologi. Zaczęliśmy in vitro i przebadaliśmy zarodki (zdrowe) a genetyce wyszło mi dodatnie pai. W immunologi wyszło wszystko dobrze ale przypadkiem w biopsji endometrium ukazał się przewlekły stan zapalny endometrium. Silna kuracja antybiotykowa ale udało się wyleczyć. 13.04 miałam 1 transfer z heparyna, accofilem, polocardem i luteina no i ruszyło. Boje jeszcze się cieszyć bo to wcześnie ale jak narazie jest dobrze. 6.05 mam wizytę i już powinno być serduszko
Mania30 lubi tę wiadomość
6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Marta123 wrote:✊✊✊ za dużo ładnych 🥚🥚🥚 😊 A przy okazji .. co robicie z tymi wszystkimi igłami i zastrzykami ? Mam tego już całą masę i chciałbym się tego pozbyć.
Generalnie możesz poszukać PSZOK obok siebie i tam oddać, ale ja po prostu pakuję tak żeby nie było jak się ukłuć i wyrzucam do zmieszanych. Tak mi powiedziały panie w aptece. Można też kupić takie opakowania na odpady medyczne i w tym wyrzucić.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Mania30 wrote:Zmieniłam klinike przeszłam do invicty ale bardziej chodziło o lekarza jest ginekologiem, endokrynologiem a jeszcze do niedawna był immunologiem. W każdym bądź razie powiedział mi że żadnych transferów dopóki nie znajdzie jakiejś przyczyny. Zaczął szukać w genetyce i immunologi. Zaczęliśmy in vitro i przebadaliśmy zarodki (zdrowe) a genetyce wyszło mi dodatnie pai. W immunologi wyszło wszystko dobrze ale przypadkiem w biopsji endometrium ukazał się przewlekły stan zapalny endometrium. Silna kuracja antybiotykowa ale udało się wyleczyć. 13.04 miałam 1 transfer z heparyna, accofilem, polocardem i luteina no i ruszyło. Boje jeszcze się cieszyć bo to wcześnie ale jak narazie jest dobrze. 6.05 mam wizytę i już powinno być serduszko
Mania gratulacje i kciuki za ❤️.
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
💉 Szczepienia limfocytami
Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
Transfer 17.08.2020 - nieudany
💉in vitro - sierpień 2020
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
lindalia wrote:Mania30, trzymam kciuki za serduszko ! ❤️6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Dżoanniks wrote:Generalnie możesz poszukać PSZOK obok siebie i tam oddać, ale ja po prostu pakuję tak żeby nie było jak się ukłuć i wyrzucam do zmieszanych. Tak mi powiedziały panie w aptece. Można też kupić takie opakowania na odpady medyczne i w tym wyrzucić.6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Andziaaa28 wrote:Dokładnie formalność, ale telefon jednak wykonać musieli 😊
Wizytę mam juz umówiona bo na nią mam przyjść z wynikami badan które mi zlecił i będziemy przygotowywać się do punkcji.
Tak z ciekawości czy te badania krwi które lekarz zlecił one są też dofinansowane?
Właśnie się informowałam też w tej sprawie i tak badania są dofinansowane cały pakiet 23 badań dla ciebie i partnera wynosi po dofinansowaniu 145 zlfresaaa, Andziaaa28 lubią tę wiadomość
-
Andziaaa28 wrote:Dokładnie formalność, ale telefon jednak wykonać musieli 😊
Wizytę mam juz umówiona bo na nią mam przyjść z wynikami badan które mi zlecił i będziemy przygotowywać się do punkcji.
Tak z ciekawości czy te badania krwi które lekarz zlecił one są też dofinansowane?
Dostałam też rozpiskę co dokładnie to dofinansowanie obejmuje i ile dopłaty jest po naszej stronie. Powiem ze nie jest źle 😂😂 -
Olka2304 wrote:Jejku ale super zawsze jest jakaś przyczyna trzeba dobrze poszukać .Kurcze jak się cieszę teraz będzie już tylko dobrze ❤️❤️❤️❤️ widzisz my się poddaliśmy pasnikowi i w 2 cyklu po leczeniu też nam się udało i nie musieliśmy in vitro nawet zrobić aktualnie mamy 16 tydzień 🤰🤰 teraz musi już się los do nas uśmiechnąć i w końcu doczekamy się swojego maleństwa.Jeszcze raz gratuluje