WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dostałam wyniki...
    Genotyp Bx, brak KIRów 3DP1var i 2DS4 norm.
    HLA-C C1...
    Czy któraś wie o co chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 21:29

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dostałam wyniki...
    HLA-C C1...

Bardzo dobry wynik. Masz ten lepszy genotyp (gorszy jest AA) posiadasz praktycznie wszystkie najważniejsze Kiry 😊😊

AniaAnia1 lubi tę wiadomość

• AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa93 wrote:
    Bardzo dobry wynik. Masz ten lepszy genotyp (gorszy jest AA) posiadasz praktycznie wszystkie najważniejsze Kiry 😊😊
    A wiesz może za co są odpowiedzialne te, których nie mam?

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja całkowicie rozumiem to twoje rozgoryczenie, bo człowiek szuka jak dopada go kolejne niepowodzenie.
    Zrozumiem nawet jak będziesz chciała zmienić lekarza lub skonsultować to z innym, całkowicie to rozumiem.

No przy tym scratchingu to nie wiem czemu się nie zgodził 🤔, to nie jest stosowane gdy jest problem z implantacją?

Natomiast z tą otoczką też pytałam embriologa i ona mi powiedziała, że blastki mają już cienkie otoczki, chociaż zdarza się, że są grubsze i trzeba naciąć ale to bardzo rzadko. Ja też zbadałam trombofilie i antyfosfolipidowy na własną rękę, ale tak generalnie jak szukałam info o tym to wiem, że to się zleca najczęściej przy poronieniach nawykowych po którymś tam razie. Tak więc może nam się wydaje, że lekarze nie zlecają, ale generalnie nie ma ku temu tak naprawdę przesłanek po dwóch transferach 🤷🏻‍♀️.

Doktor stwierdził że u mnie za pierwszym razem była implantacja ( biochemia) więc problemu nie ma z tym .jak najbardziej rozumiem że nie zalecają pewnych badań ale w momencie jak mam 40 i lekarz mi mowi że musimy szybko działać bo mi się kończy wiek reprodukcujny tak do mnie powiedział to wydanie 500 zł jest niczym z tym ile zostawiliśmy już w klinice .a zły humor mam i tyle wiecie jak to jest trzeba pomarudzic żeby później było tylko lepiej

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dostałam wyniki...
    HLA-C C1...

Aniu czy robiłaś te badania na testDna ? Jak długo czekałaś na wynik ? A robiłaś jeszcze jakieś badania z immunologii np komórki NK ?

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Doktor stwierdził że u mnie za pierwszym razem była implantacja ( biochemia) więc problemu nie ma z tym .jak najbardziej rozumiem że nie zalecają pewnych badań ale w momencie jak mam 40 i lekarz mi mowi że musimy szybko działać bo mi się kończy wiek reprodukcujny tak do mnie powiedział to wydanie 500 zł jest niczym z tym ile zostawiliśmy już w klinice .a zły humor mam i tyle wiecie jak to jest trzeba pomarudzic żeby później było tylko lepiej

Wiemy, wiemy, ja też musiałam dać ostatnio upust, czego byłyście świadkami 😅. Już Cię nie męczę bo sama nie mam pojęcia co bym zbadała teraz. Pewnie bym poszła w immuno tak jak planujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 22:30

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Aniu czy robiłaś te badania na testDna ? Jak długo czekałaś na wynik ? A robiłaś jeszcze jakieś badania z immunologii np komórki NK ?
    Tak na testdna, 9 dni roboczych, robiłam tylko to a mąż HLA-c

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Tak na testdna, 9 dni roboczych, robiłam tylko to a mąż HLA-c

Ok też pewnie będę to robić. A w Bocianie bo tam teraz się zpisalas uznają immunologię? Bo z tego slyszalam nie każda klinika w to wierzy.

• Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    A wiesz może za co są odpowiedzialne te, których nie mam?
    Podobno pod kątem zagnieżdżenia znaczenie mają tylko te z literkami DS, jest ich chyba 5 czy 6, nie mialas jednego tylko tego najważniejszego, ja nie miałam 2 i doktor Pasnik powiedział, że jest ok 😊 Jeśli wchodzisz w immunologie to myślę, że warto zrobic jeszcze cytokiny, u mnie z tym jest problem. Polecam również konsultacje u niego, ciężko z terminami ale myślę, że warto:)

• Woodwife Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaaa28 wrote:
    Dziewczyny a ja mam zagwostke 🤷
    Nie dopytałam na wizycie.. wczoraj skończyłam brać duphaston i teraz czekam na miesiączkę. Lekarza rozpisał mi leki, i w 2 dc mam zacząć brać zastrzyk oraz suple No i zapisal zapobiegawczo globulki dopochwowe. Trochę mnie to zastanawia No bo tu się krwawienie rozkręci a ja mam aplikować sobie globulki w tym czasie 🙈🙈 czy któraś z was miała tak przed punkcją?

To podobnie mamy. Ja kończę jutro Duphaston. Jednak żadnych globulek nie dostałam. W podobnym czasie będziemy miały punkcję :)

Andziaaa28 lubi tę wiadomość

01.2014 pierwsza ciąża naturalna <3 synuś 2810g i 55 cm szczęścia
    12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
    05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
    11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
    11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
    04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
    06.2022 punkcja
    Mamy 6 mrozaczków
    7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
    8.2022 drugi transfer(3BA)
    8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71 :(
    9.2022 trzeci transfer (3BA)
    7dpt BETA HCG 25,22
    9dpt BETA HCG 49!
    12dpt BETA HCG 205 <3
    14dpt BETA HCG 594 <3
    16dpt BETA HCG 1378<3
    23dpt BETA HCG 11027<3
    26 dpt mamy <3

13.06 2023 CC WIKTORIA 4480gram 13.40

10.09.2024 ciąża naturalna
  • penceence Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie mieli miejsca na patologii ciazy i odeslali mnie do domu poki nic sie nie dzieje 😂
    Ale nie ma tego zlego, bo we wtorek juz na 100% mam sie stawic, a w srode bez problemu cesarka. Jezeli sie zacznie szybciej to mam szybko przyjechac i tez mi zrobia cesarke.

Night lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Chyba nie mieli miejsca na patologii ciazy i odeslali mnie do domu poki nic sie nie dzieje 😂
    Ale nie ma tego zlego, bo we wtorek juz na 100% mam sie stawic, a w srode bez problemu cesarka. Jezeli sie zacznie szybciej to mam szybko przyjechac i tez mi zrobia cesarke.
    Hm, to zaciskaj nogi i czekaj do wtorku 😆
    A w weekend jakieś ostatnie wyjście do restauracji tylko z mężem, ostatnie spanko bez pobudek, ostatnie foto z brzuchem i ostatnie zakupy w Biedrze bez pośpiechu. Wykorzystaj ten weekend na maksa. :D

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:

Ej ale jak to? Trzeba było powiedzieć, że tu banda ciotek na forum czeka i tupie z niecierpliwością nogami w oczekiwaniu 😆 i że nie możesz czekać ;).
    A tak serio to, żebyś na spokoju doczekała i żeby jakiejś nerwówki po drodze nie było :).

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Ok też pewnie będę to robić. A w Bocianie bo tam teraz się zpisalas uznają immunologię? Bo z tego slyszalam nie każda klinika w to wierzy.
    Nie wiem, będę w środę to się dowiem 😊

• BlackSun Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, mam zamrożona blastke ale z powodu niepowodzeń zrobiłam sobie dłuższa przerwę aby uspokoić psyche 🙈dzisiaj dostałam maila, ze są nowe umowy na przechowywanie, tez je dostaliście?

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Hello, mam zamrożona blastke ale z powodu niepowodzeń zrobiłam sobie dłuższa przerwę aby uspokoić psyche 🙈dzisiaj dostałam maila, ze są nowe umowy na przechowywanie, tez je dostaliście?

Tak, bo z tego co widziałam zmienili adres banku komórek :).

BlackSun lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • penceence Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Hm, to zaciskaj nogi i czekaj do wtorku 😆
    A w weekend jakieś ostatnie wyjście do restauracji tylko z mężem, ostatnie spanko bez pobudek, ostatnie foto z brzuchem i ostatnie zakupy w Biedrze bez pośpiechu. Wykorzystaj ten weekend na maksa. :D
    Bierzemy pizze na wynos, bo wole teraz jesc w domu 😂 pobudki nocne i tak mam codziennie od 3 miesiecy, bo moj pies wstaje w nocy na siku a spimy same na parterze, fotki z brzuchem nie mam ani jednej 😬 a w sklepie i tak w pospiechu, bo maly densuje po pecherzu 😂
    Jezeli odejda mi wody to mam szybko jechac na szpital i jak zdarzymy to bedzie cesarka, a jak maly bedzie sie pchal na swiat to moge i naturalnie rodzic byle szybko poszlo.
    Ale ciul z tym porodem, to jakos przezyje. Najwazniejsze, ze po 2 miesiacach walki kupilam dzisiaj paczkowamy ekogroszek z kurierem na pgg 😂 Jak wyjde ze szpitala to maz bedzie pozowal do zdjec z synem i opalem 😁

Okinny, AgulaM lubią tę wiadomość

07.09.2020 transfer cb 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
  • Urszula Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Nie wiem, będę w środę to się dowiem 😊

Ok daj znać jakie wrażenia po wizycie.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Jaaaa, ale dozują nam emocje 😂😂😂
    Lindalia dobrze radzi, aczkolwiek ja już też bym się bała wychodzić 😂 zwłaszcza, że mi wody odeszły.
    Powiem Ci, że jak mi odeszły wody w szpitalu o 19, to na cięcie mnie wzięli o 22 i dopiero zaczynały się skurcze. Nikt się tam jakoś specjalnie nie spieszył 😂 chociaż tego dnia podobno było dużo ciec, a ja byłam świeżo po kolacji i anestezjolog miał obawy.
    Także zdążysz!❤️

penceence lubi tę wiadomość

• penceence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jaaaa, ale dozują nam emocje 😂😂😂
    Lindalia dobrze radzi, aczkolwiek ja już też bym się bała wychodzić 😂 zwłaszcza, że mi wody odeszły.
    Powiem Ci, że jak mi odeszły wody w szpitalu o 19, to na cięcie mnie wzięli o 22 i dopiero zaczynały się skurcze. Nikt się tam jakoś specjalnie nie spieszył 😂 chociaż tego dnia podobno było dużo ciec, a ja byłam świeżo po kolacji i anestezjolog miał obawy.
    Także zdążysz!❤️
    No wlasnie mi wody jeszcze nie odeszly, brzuszysko tez nie opadlo, a skurcze mam te przepowiadajace, ale nieregularne.
    Dzisiaj ostatni raz jade sama na zakupy. Lodowka swieci pustkami, bo myslalam, ze bede w szpitalu, a maz mial sie stolowac u mamy, bo mieszkaja obok. Obym tylko przez weekend nie musiala jechac do tego szpitala, bo sa dni glogowa, a musze sie przez to glupie miasto przebic na Nowa Sol :/ niestety jeden most robi swoje i sa korki na kilka km...

07.09.2020 transfer cb 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ