INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzastinn wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała przerwaną stymulacje przez przeziębienie?
Ale jak będzie wysoka gorączka to niestety ona szkodzi komórkom jajowym i wtedy po prostu nie ma to sensu. No i z zatkanymi drogami oddechowymi też bym nie podeszła do uśpienia.Dzastinn lubi tę wiadomość
-
To nasza pierwsza procedura i jestem kompletnie zielona 🫣
Dzień przed transferem mam zrobić badanie progesteronu. Biorę go 3x doustnie i 2x dowcipnie 😅
W dniu badania normalnie rano mam go wziąć i potem zrobić badanie krwi? Staram się brać go zawsze o tych samych godzinach, więc wypadałoby ok. godzinę przed badaniem.
Czy dopiero po zbadaniu mam go wziąć? -
angie wrote:To nasza pierwsza procedura i jestem kompletnie zielona 🫣
Dzień przed transferem mam zrobić badanie progesteronu. Biorę go 3x doustnie i 2x dowcipnie 😅
W dniu badania normalnie rano mam go wziąć i potem zrobić badanie krwi? Staram się brać go zawsze o tych samych godzinach, więc wypadałoby ok. godzinę przed badaniem.
Czy dopiero po zbadaniu mam go wziąć?angie lubi tę wiadomość
-
Dżoanniks mam pytanko... Czy jak plamilaś, to kazali Tobie odstawić Acard? (przy moim pstatnim plamieniu pytałaś czy odstawiałam, ale klinika kazała brać bez zmian). Ja znowu wczoraj plamiłam na różowo 🤦🏼♀️
We wtorek dr S kazał brać wszystkie leki/suplementy bez zmian do kolejnej wizyty.
Mam mętlik w głowie 😑2019r. leczenie w MedArt
🔸 3 IUI
🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst
2020r. rozpoczęcie leczenia w
Invimed
🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> syn 💙
🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> 😔
🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
beta (7dpt) 143,80
beta (11dpt) 668,50
beta (15dpt) 1919,00
beta (19dpt) 4760,80
26dpt ♥️ -
nick nieaktualnyMarToosia wrote:Dżoanniks mam pytanko... Czy jak plamilaś, to kazali Tobie odstawić Acard? (przy moim pstatnim plamieniu pytałaś czy odstawiałam, ale klinika kazała brać bez zmian). Ja znowu wczoraj plamiłam na różowo 🤦🏼♀️
We wtorek dr S kazał brać wszystkie leki/suplementy bez zmian do kolejnej wizyty.
Mam mętlik w głowie 😑
Wiesz co jak miałam tego krwiaka stwierdzonego przez dr L. To on mi kazał odstawić acard. Ale no ja bym się spytała lekarza, bo pewnie każdy lekarz ma inne spojrzenie na to- moja pani dr powiedziała, że acard nie ma wpływu na powstanie krwiaka, ale nie kazała na razie do niego wracać 🤷🏻♀️. mam wrócić do niego dopiero 11 tyg bo podobno dla kobiet pow 35 roku są wskazania ze względu na rozwój tętnic spiralnych. -
nick nieaktualnyMarToosia wrote:Dżoanniks mam pytanko... Czy jak plamilaś, to kazali Tobie odstawić Acard? (przy moim pstatnim plamieniu pytałaś czy odstawiałam, ale klinika kazała brać bez zmian). Ja znowu wczoraj plamiłam na różowo 🤦🏼♀️
Mam mętlik w głowie 😑
A jak się czujesz? To takie delikatne plamienia? -
Okinny wrote:Z tą teratozoospermia to lekarz nam powiedzial, ze morfologia jest czynnikiem o najmniej udowodnionym wpływie na ciaze.
Niemniej Dżoanniks ma rację, ciężko z tym walczyć.
Co do suplementów, u nas profertil nie dał rady. Zmiany (ale tylko w scd) dopiero po paczce suplementów od androloga. -
AgulaM wrote:Czyli punkcji można się spodziewać gdzieś w 15 dniu cyklu ? Jak przechodziłas stymulacje? Pytam, bo mam pracę fizyczną I chce zaplanować sobie urlop na ten czas;)
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Dzastinn wrote:Ja już jestem po pierwszym zastrzyku do stymulacji, wbicie igły w brzuch zajęło mi około 15 min 😁 😂 🤣
Ale w sumie to nie bolało, nawet nie czułam jak mi leci lek. Dopiero po wszystkim czuję do tej pory w obrębie tego miejsca, że coś się działo 😁
Pierwszy zastrzyk oceniam pozytywnie, pomimo takiego stresu przed.
Jedynie co to mnie zastanawia, że na ulotce było napisane, ze lek przed podaniem musi mieć temperaturę pokojową a pani położna, która tłumaczyła wszystko nic o tym nie wspominała. 🤔ja zawsze wyciągałam z lodówki godzinę przed zastrzykiem.
Dzastinn lubi tę wiadomość
-
Dżoanniks wrote:A jak się czujesz? To takie delikatne plamienia?
Plamienie znowu kilkugodzinne, skąpe, bez wiekszego bólu 🤷🏼♀️ a tak, to miewam już mdłości... Nie wiem czy to jest spowodowane hormonami czy cukrami, bo dalej walczę i jak narazie jestem przerażona i jutro dzwonię do poradni diabetologicznej (jest jeszcze szansa, że Prolutex mi podbija cukier, a odstawiam go dopiero we wtorek)
A Wy jak tam? ☺️2019r. leczenie w MedArt
🔸 3 IUI
🔸 3 zarodki, 2 transfery blastocyst
2020r. rozpoczęcie leczenia w
Invimed
🔸15.07.2020 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> syn 💙
🔸31.05.2022 transfer ❄️blastocysta
(5dniowa) 4BB --> 😔
🔸30.06.2022 transfer ❄️❄️
blastocysty (6dniowe) 4AB, 4BB ... --> córka 🩷
beta (7dpt) 143,80
beta (11dpt) 668,50
beta (15dpt) 1919,00
beta (19dpt) 4760,80
26dpt ♥️ -
AgulaM wrote:Czyli punkcji można się spodziewać gdzieś w 15 dniu cyklu ? Jak przechodziłas stymulacje? Pytam, bo mam pracę fizyczną I chce zaplanować sobie urlop na ten czas;)
Myślę, że to w którym dniu będzie punkcja, to kwestia indywidualna, zależna od wzrostu pęcherzyków.
To była moja druga punkcja
Pierwsza w maju 2021 chyba w 13dc
Jak przechodziłam stymulację. Chyba dobrze. Jedyna dolegliwość to ból jajników. Ale nie utrudniało mi to funkcjonowania. Był jakiś dyskomfort jak w pracy musiałam coś podnieść ale nie było to bardzo uciążliwe.AgulaM lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
nick nieaktualnyMarToosia wrote:Plamienie znowu kilkugodzinne, skąpe, bez wiekszego bólu 🤷🏼♀️ a tak, to miewam już mdłości... Nie wiem czy to jest spowodowane hormonami czy cukrami, bo dalej walczę i jak narazie jestem przerażona i jutro dzwonię do poradni diabetologicznej (jest jeszcze szansa, że Prolutex mi podbija cukier, a odstawiam go dopiero we wtorek)
A Wy jak tam? ☺️
No ja mdłości nie doczekałam na razie 🤔, wcale mi nie tęskno 😅. Nie słyszałam, żeby tak działał progesteron że podbija cukry, ale no wszystko możliwe. Już go odstawiasz? Ja odstawiłam w 10 tyg, dopiero. Strasznie długo go brałam 😩, ale chyba przez tego krwiaka tak kazali. Teraz prenatalne przede mna 🙈, okropnie się boję.
U mnie plamienia skończyły się dokładnie 25.07 od tamtego czasu cisza. Podczas usg dr stwierdził, że jest wszystko cacy. No i założyli mi kartę ciąży dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 19:04
AgulaM lubi tę wiadomość
-
MarToosia wrote:Plamienie znowu kilkugodzinne, skąpe, bez wiekszego bólu 🤷🏼♀️ a tak, to miewam już mdłości... Nie wiem czy to jest spowodowane hormonami czy cukrami, bo dalej walczę i jak narazie jestem przerażona i jutro dzwonię do poradni diabetologicznej (jest jeszcze szansa, że Prolutex mi podbija cukier, a odstawiam go dopiero we wtorek)
A Wy jak tam? ☺️ -
Dżoanniks wrote:Ogólnie samo przeziębienie nie jest wskazaniem do przerwania stymulacji o ile nie ma gorączki i zdołasz je opanować chociaż jaki tako do punkcji.
Ale jak będzie wysoka gorączka to niestety ona szkodzi komórkom jajowym i wtedy po prostu nie ma to sensu. No i z zatkanymi drogami oddechowymi też bym nie podeszła do uśpienia.
Zrobiłam sobie zastrzyk, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam
Nie wiesz czy można brać w czasie stymulacji np ibuptom zatoki?Wiki1993 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja nie miałam przerwanej, a byłam przeziębiona.
Czy przeziębienie przełożyło się na jakość oocytów? -
nick nieaktualnyDzastinn wrote:Cały dzień męczył mnie katar, teraz wieczorem nie czuję już bolących zatok, zadowolona idę robić sobie zastrzyk. Mąż powiedział, żebym jeszcze zmierzyła temperaturę i okazuje się, że mam 37.2
Zrobiłam sobie zastrzyk, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam
Nie wiesz czy można brać w czasie stymulacji np ibuptom zatoki?
To jeszcze nie taka zła temperatura, spokojnie, ale miej rękę na pulsie. Lepiej paracetamol, ibuprom słabo na komórki działa z tego co wiem. A apap/ paracetamol lepszy.
Na zatoki może jakieś inhalacje spróbuj, ale generalnie w stymulacji można leki brać normalnie. Przynajmniej tak mi tłumaczyły położne jak byłam przed punkcją przeziębiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 19:54
Dzastinn lubi tę wiadomość