X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AleksandraW :)ja jestem przy koncu pierwszej procedury mam nadzieje na szczesliwe zakonczenie :) jezeli chodzi o koszty to zalezy jakie badania będziecie robic i jaki zestaw lekow ale pewnie ok 11 tys wyjdzie. Mi akurat udalo sie i korzystam dofinansowania z Urzedu Miasta.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Okejka Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula mysle ze bez sensu się umawiać 14 mi kazał przyjść dopiero w 27dpt i był pęcherzyk z zarodkiem i migotalo serduszko;) pod SMS będziesz się kontaktować ;)

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak bedzie pozytywna beta tp mam dzwonic do kliniki i umawiac sie na późniejszy termin...kurcze to pozno bylas zreszta do poniedzialku musze czekac bo wtedy robie bede:)
    A powiedz mi Okejka mialas jakies objawy jakies przeczucia przed ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Okejka Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umawiałam się już bezpośrednio przez dr Sroke ;) poza tym zazwyczaj sprawdza się na usg jak beta jest powyżej 10 tys., a leków Ci starczy w razie pozytywnej bety ? Bo ja poszłam tylko po receptę, która już była gotowa;) powiem Ci ze objawów typowych nie miałam, ja myślałam że okres dostanę bo tak mnie na dole brzucha ciągnęło, piersi nic a nic nie urosły, dopiero od 15tc zauważyłam że są delikatnie większe, ale nadal nie bolą i nie ma żyłek, a nudności zaczęły mi się od 10 tc i trwały do 16 tc i myślałam że umrę, modląc się nad toaleta ;p

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny AleksandraW i Dobuska piszecie o torbielach. Mi na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ze mam torbiel krwotoczną 4cm- prawdopodobnie od niepeknietego pęcherzyka. miałam wcześniej problem ze pęcherzyki nie pękały ale lekarz mowil niepekniety pęcherzyk i nic mi o tym nie mowil ze to cos niebezpiecznego. ale teraz dopiero Pani doktor (inny lekarz niż wcześniej) tak to nazwała i zabrzmiało mi poważnie. Mówiła ze to może się wchłonąć ale też może peknąc i skończyć się operacją. Co ważnego możecie mi w tym temacie ?

Asiulka tak najważniejsze abyś leki brała i miała je w razie pozytywnej bety. a na usg ok 25dpt bo wcześniej nie będzie nic widać. jak samopoczucie ? cos czujesz ?

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie leki mi wystarcza...kurcze tak długo w niepewnosci mam zyc ;)samopoczucie mam dobre nie stresuje sie brzuch lekko pobolewa ale wlasciwie to nawet nie brzuch tylko jajniki...wczoraj mialam kryzys bo czulam klucie w podbrzuszu i bylam oslabiona cale popołudnie przelezalam no i jeszcze hormony na mnie tak dzialaja ze ryczec mi sie chce ;)...sama juz nie wiem czy ja sobie dopowiadam czy faktycznie tak jest. Jutro z rana robie progesteron wiec cos juz powinnam chyba po tym wiedziec ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze swojej pierwszej ciąży najbardziej pamiętam to kłucie w pierwszych tygodniach wiec oby to był dobry znak. caly czas trzymam kciuki

wysoki progesteron tez może oznaczac ciąże ale nie wiem jak w tej sytuacji odczytac wynik kiedy bierzemy tyle progesteronu zastrzyki i spore dawki luteiny , wiec wiadomo ze będzie wysoki

ja bym na Twoim miejscu przy okazji kłucia zrobiła sobie bete, tak z dystansem, z ciekawości... jest jeszcze wcześnie ale może akurat już cos ruszyło :)

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

• AleksandraW Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwrocilam uwagi na nazwisko. Mezczyzna chyba na M. Znak rozpoznawczy-przyjmuje do 15 :-P . Podejrzewam troche luf. Mialam torbiele a tym razem pecherzyk urósl do 18mm i sie zapadl :( .

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 7 grudnia 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna moje byly czynnosciowe. Krwotocznej nigdy nie doświadczyłam. Moja czynnosciowa miała 5.6kg ;) mam nadzieje ze to im starczy by mnie zakwalifikować... zastanawiam sie czy robić już badania krwi. Wiem ze bedzie ich dużo. Od jakich mam zaczac? Nie zdubluja sie ? Nie beda kazali robić ich jeszcze raz?

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    <3 20.03.2018

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z beta wstrzymam sie jednak do poniedzialku; )boje sie ze to jednak za wczesnie...krew upuszczona popoludniu wyniki progesteronu wiem ze moga byc troche przeklamane ze wzgledu na ilosc lekow jakie przyjmuje no ale zobaczymy ;)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze AnnaKa dni po transferze liczy sie wlacznie z dniem transferu czy od nastepnego dnia?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    A powiedz mi jeszcze AnnaKa dni po transferze liczy sie wlacznie z dniem transferu czy od nastepnego dnia?

ja liczyłam i lekarz raczej tez od nastepnego ,jak dobrze pamiętam . czyli dzisiaj masz 7dpt ?

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW wrote:
    Anna moje byly czynnosciowe. Krwotocznej nigdy nie doświadczyłam. Moja czynnosciowa miała 5.6kg ;) mam nadzieje ze to im starczy by mnie zakwalifikować... zastanawiam sie czy robić już badania krwi. Wiem ze bedzie ich dużo. Od jakich mam zaczac? Nie zdubluja sie ? Nie beda kazali robić ich jeszcze raz?

torbiel 5 kg ?! a wiesz cos na temat tej krwotocznej ?

badania zleci Ci lekarz, bedzie ich naprawde sporo, zależy od wyników niektóre pewnie bedzie trzeba powtarzac, ja np. robiłam badania w grudniu, w styczniu wyszły mi problemy z cytologią, wszystko przesuneło sie o ponad pół roku i musiałam niktóre badania powtarzac, ale to wszystko lekarz Ci powie na wizycie :)

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

• AleksandraW Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niewiele. Mysle ze krwotoczna laparoskopia usuwaja. Moja znajoma miala i nie wiedziala o niej. Pekla jej bo ćwiczyła wtedy intensywnie ale na szczescie nic jej sie nie stalo.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    <3 20.03.2018

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czyli dzis mam 7 dzien...czyli tak mysle ze jak sie mialy zarodki zagniezdzic to juz pewnie sa ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Okejka Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że beta powinna być już dzisiaj dodatnia chociaż niska ;) ja betę robiłam 13dpt ale miałam 2 dniowe zarodki podane ;)

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektóre dziewczyny robia już testy w 7/8 dpt wiec juz beta musi byc jak test wychodzi. ale to jest taki wynik niepewny

l22ncwa1pup21wo8.png

słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz niestety lekarz kazał mi sobie z dużą torbielą chodzić,bo się wchłonie i dostałam skrętu jajnika i mało skończyło się to operacją, ale lekarz w szpitalu mnie od niej uratował. Niestety nie pamiętam jaka wtedy ona była, czy krwotoczna czy czynnościowa. Ja bym żadnej torbieli nie bagatelizowała. Moja siostra miała potworniaka i musiała go usunąć. A na pewno częsta kontrola. To taka trochę bomba tykająca. Najważniejsze, że o niej wiesz i reaguj na wszelkie kłucia z jej okolicy, to może być sygnał, że rośnie. Mówię z autopsji. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW wszystko zależy od tego ile masz badań, aczkolwiek idziesz do dra Małka i nie wiem jak on działa, ale dr Sroka na podstawie samego braku owulacji i torbieli na pewno nie kieruje od razu na in vitro. Najpierw mnóstwo badań, które mają wykryć jej przyczynę i do tego monitoringi.Bez tego u nas nawet nie przedstawia planu działania. Chyba, że masz duuużo aktualnych już badań i udokumentowane monitoringi to co innego. :)Jeśli faktycznie masz LUF to w klinice będą chcieli miec to udokumentowane. Ja miałam wiele monitoringów, ale nie dostawałam żadnych dokumentów i na słowo mi nikt nie wierzy niestety. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:26

• AleksandraW Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zadnych. Chce to sobie rozlozyc na kilka etapów bo moj portfel tego nie przeżyje na raz. ;) i nie wiem od czego zaczac. Jakies sugestie? A i co powiecie o dr Małku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:08

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    <3 20.03.2018
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ