INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na twoim miejscu poczekalabym co lekarz zleci za badania nie robilabym na wlasna reke. Jezeli chodzi o Małka to musisz poczytac opinie w internecie ;)ja jestem u Sroki
Powodzenia Aleksandra i trzymam kciuki
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dzieki. Spojrzalam na godziny przyjec i przepisałam sie do dr.Sroki. dr. MALEK godzinowo mi nie pasuje totalnie. Zaczynamy 8 stycznia.pierwsza wizyta:) ide szukać info o doktorze Sroce.
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Tak jak Asiulka mówi, nie rób nic na własną rękę, on Tobie wszystko zleci. Bez szczegółowych badań nawet nie rozpocznie tematu in vitro. I polecam nie robić w klinice badań, bo różnice w cenach są spore.
Powodzenia!
-
Dobrze zrobiłaś Sroka jest konkretny i rzeczowy :)bedzie dobrze
dobuska lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dzieki za wsparcie. Wierze juz tylko w invimed. Mam nadzieje ze nastepne swieta beda juz z brzuszkiem co do badan czytalam ze chyba beta jest w cenie jakby sie jednak zdecydowalo na in vitro. Reszte badan zrobie u nas w szpitalu. A czy oni zlecaja tez zrobienie drożnosci jajowodow? I czy mozna to u nich zrobic? Orientujecie sie? Mam cicha nadzieje ze chociaż w klinice potraktuja mnie poważnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 14:56
20.03.2018
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asulka nie znam sie na wynikach i normach progesteronu wiec CI nie powiem. Widszisz mówiłam zrób dzisiaj za jednym kłuciem, szkoda żył. U mnie masakra z pobieraniem krwi dlatego kłułam ile trzeba było, nic wiecej. Zyły sie zaczzeły buntowac.
AleksandraW drożności jajowdów nikt nie zaclecal, wiec nie mialam robione. Pierwsza beta po invitro jest u nich za darmo. Reszta badań sporo, potrafilismy 2 tys po jednej wizycie zostawić z badaniami, teczka z wynikami coraz grubsza.. takze warto sie rozeznac z cenami niektorych badań jesli masz taką możliwosc. Ale spokojnie może Ci wcale IVF nie bedzie potrzebne, to sie okaze.
Pamietajcie dziewczyny ze oni w kinice bardziej nastawiają sie na doprowadzenie do jak najszybszej ciąży, nie zważając na inne przeciwskazania. na zasadzie: Jak Pani chce to Pani zrobimy. Wydaje mi sie ze mi teraz że za szybko pozwolili na IVF/ byłam po zabiegu szyjki w marcu tego roku a w lipcu lekarz powiedział ze moge juz podchodzic. A teraz jak byłam w szpitalu po poronieniu i u innego gin to kazdy mowil ze za szybko, ze szyjka musi sie zagoic bo nie utrzyma dziecka... nie wiem juz tez mam metlik w głowie. Też u nich byłam doprowadzona do CIN3 z dużą dysplazją. Tzn. w cytol. wyszło gr 3a lekarz jakos sie tym nie przejął, dal jakies globulki miało byc lepiej, kontrolną cytoilogie odwlekał mimo moich przypomnień, a na nastepnej wizycie sie zrobiło 3b i stan przedrakowy no wiadomo nie oni mnie do tego doprowadzili ale można było tym sie szybciej zając i nie dopuscic to takiego powaznego stanu a nie tylko monitoring 5 min i po wizycie. takze dziewczyny pilnujcie podstawowych rzeczy...
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Wiem wiem AnnaKa moglam cie posłuchać; )u mnie nie ma problemu z pobieraniem mam co prawda juz troche poklute ale jeszcze daja rade
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Progesteron ładny, ale on jest sztuczny i niestety nie można po nim stwierdzić ciąży.. ale myślę że jutro jak zrobisz betę to już ładna wyjdzie, trzymam kciuk ja badania robiłam niestety u nich.. ale teraz też robię w Synevo tylko na ul. Zgoda 28a i ceny o niebo lepsze ja miałam droznosc, skierował mnie Małek na NFZ i zadzwoniłam w 1 dc a za 3-4 dni miałam badanie bardzo bolesne, a można było dodatkowo wykupić znieczulenie ale nikt mnie nie poinformował.. ale jajpwody drozne, reszta wyników super tylko jedno badanie dodatnie, 5 IUI i dopiero podjęliśmy decyzję o InVitro
-
Dzięki Okejka tak zrobię jutro bete :)trzymjacie kciuki
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dzieki Dobuska nie chce sie nastawiac ale czuje ze cos jutro będzie: )chyba dzis nie zasne w nocy
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
ja tez myślami jestem jutro z Tobą Asia. I tez mam przeczucie że będzie dobrze Napisz nam tu szybciutko jak tylko będzie wiadomo.
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Dzieki kochane mysle ze po 15 bede miec wyniki tak jak dzis progesteron mialam
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ja robiłam większość badań na Polnej- nie wiem, czy wiecie, że to laboratorium jest czynne 24h. Nie korzystałam z tej opcji, ale podobno tak jest, tylko kasa jest zamknięta i trzeba płacić bezpośrednio laborantkom.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Asia trzymam kciuki! Jestem ciekawa co w zasadzie mi jest. Ile mozna sie leczyc z googlami... ja w sierpniu mialam laparoakopowe usuniecie trobieli czynnosciowej ktora nie reagowala na leki i byla ze mna przez chyba 2 lata. 2 miesiace bylo ok. W zeszlym spoznial mi sie okres, ktory wywolalam luteina. Zobaczymy co w tym cyklu. Wg poprzedniego lekarza pecherzyk nie przeksztalcil sie w torbiel ale sie zapadl. Juz trace sily z tym wszystkim.
20.03.2018
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%