INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaWil wrote:Też trzymam kciuki! 🤞🏻 Przypomnisz proszę u jakiego lekarza jesteś? I czy on też będzie robił transfer?
Jestem u dr S. i to on będzie robił transferMagdaWil lubi tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
luty 2024 - usg macicy 3d
kwiecień 2024 - histeroskopia
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Kiraaa wrote:Jestem u dr S. i to on będzie robił transfer
Mam pytanie, bo widzę, że będziesz mieć wlew - ustalałaś to z dr S czy to zalecenie od immunologa? Jaki koszt w klinice za podanie?
Edit. Widzę że dr S sam z siebie wystawił receptę. A czy to była Twoja sugestia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 19:52
Szczepienia. Allo MLR 44% 10.2022.
Endometrioza. Adenomioza. Mięśniak.
Salve Medica Łódź: IUI
04/08/2022 ❌️
Invimed Poznań: ICSI
4 blastki 🍀
6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
09/12/2022 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BA ❌️
11/01/2023 - scratching endo ✂️
30/01/2023 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BB ❌
03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
03/2023 - doksycyklina 💊
05/2023 - biopsja endo: ✅
01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
04/2024 - odnowione badania💉
05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️
Plan na siebie: dieta przeciwzapalna, suplementacja, ruch.
xx/06-07/2024 - transfer 🍀 -
Koniczynka_87 wrote:Mam pytanie, bo widzę, że będziesz mieć wlew - ustalałaś to z dr S czy to zalecenie od immunologa? Jaki koszt w klinice za podanie?
Edit. Widzę że dr S sam z siebie wystawił receptę. A czy to była Twoja sugestia?
Hej! Nie była to moja sugestia bo ja póki co nic z immunologii nie badałam. Przyszliśmy na konsultacje po pierwszym nieudanym transferze i ustalaliśmy z lekarzem plan działania. Pytaliśmy czy coś badamy lub zmieniamy przy kolejnym cyklu. Mi średnio rosło endo wiec rozważaliśmy czy pójść znów na naturalnym czy pójść w stymulowany, bo na sztucznym klapa i nie rosło. I finalnie lekarz zasugerował żeby spróbować znów naturalny ale z wlewem, co jego zdaniem może dać dwojaką korzyść bo z jednej strony może lepiej urosnąć endo a z drugiej może pomoc w implantacji. Wiec zdecydowaliśmy się na ta opcje. Jak spytałam o koszt to usłyszałam ze podanie to „około” 150 zł wiec zobaczymy ile finalnie zapłacę 🧐Koniczynka_87 lubi tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Kiraaa wrote:Hej! Nie była to moja sugestia bo ja póki co nic z immunologii nie badałam. Przyszliśmy na konsultacje po pierwszym nieudanym transferze i ustalaliśmy z lekarzem plan działania. Pytaliśmy czy coś badamy lub zmieniamy przy kolejnym cyklu. Mi średnio rosło endo wiec rozważaliśmy czy pójść znów na naturalnym czy pójść w stymulowany, bo na sztucznym klapa i nie rosło. I finalnie lekarz zasugerował żeby spróbować znów naturalny ale z wlewem, co jego zdaniem może dać dwojaką korzyść bo z jednej strony może lepiej urosnąć endo a z drugiej może pomoc w implantacji. Wiec zdecydowaliśmy się na ta opcje. Jak spytałam o koszt to usłyszałam ze podanie to „około” 150 zł wiec zobaczymy ile finalnie zapłacę 🧐
Dziękuję. Będę chciała u siebie zastosować i właśnie chciałabym to otrzymać "na życzenie" i wnioskuje, że nie powinno być problemu.Szczepienia. Allo MLR 44% 10.2022.
Endometrioza. Adenomioza. Mięśniak.
Salve Medica Łódź: IUI
04/08/2022 ❌️
Invimed Poznań: ICSI
4 blastki 🍀
6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
09/12/2022 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BA ❌️
11/01/2023 - scratching endo ✂️
30/01/2023 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BB ❌
03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
03/2023 - doksycyklina 💊
05/2023 - biopsja endo: ✅
01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
04/2024 - odnowione badania💉
05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️
Plan na siebie: dieta przeciwzapalna, suplementacja, ruch.
xx/06-07/2024 - transfer 🍀 -
Koniczynka_87 wrote:Dziękuję. Będę chciała u siebie zastosować i właśnie chciałabym to otrzymać "na życzenie" i wnioskuje, że nie powinno być problemu.
Na pewno nie będzie problemu! 🙂Koniczynka_87 lubi tę wiadomość
starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
Dzis miałam kontrolę u dr K. Mamy pecherzyk i serduszko:-) Kolejna wizyta u swojego gina lub u niej za 2 tyg. Umowilam sie do niej, ale bede tez umawiac sie do swojego prywatnego z Polnej, ktory prowadzil mi ciaze i robil tez inseminacje ( nieudane). Jakie sa wasze doswiadczenia jesli chodzi o podejscie ginekologow do prowadzenia ciazy z in vitro? Moja kolezanka sie tego bala i poszla do poleconego przez dr K. Dla mnie ciaza to ciaza, ale niby miala w ksiazeczce wpis, ze z in vitro.
Kiki25, Kiraaa, plinka2017, Mysza28, fresaaa, betii2300, Krystalova, katrinka2609, Cassie93 lubią tę wiadomość
38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
stokrotka2 wrote:Dzis miałam kontrolę u dr K. Mamy pecherzyk i serduszko:-) Kolejna wizyta u swojego gina lub u niej za 2 tyg. Umowilam sie do niej, ale bede tez umawiac sie do swojego prywatnego z Polnej, ktory prowadzil mi ciaze i robil tez inseminacje ( nieudane). Jakie sa wasze doswiadczenia jesli chodzi o podejscie ginekologow do prowadzenia ciazy z in vitro? Moja kolezanka sie tego bala i poszla do poleconego przez dr K. Dla mnie ciaza to ciaza, ale niby miala w ksiazeczce wpis, ze z in vitro.
Mysza28 lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
stokrotka2 wrote:Dzis miałam kontrolę u dr K. Mamy pecherzyk i serduszko:-) Kolejna wizyta u swojego gina lub u niej za 2 tyg. Umowilam sie do niej, ale bede tez umawiac sie do swojego prywatnego z Polnej, ktory prowadzil mi ciaze i robil tez inseminacje ( nieudane). Jakie sa wasze doswiadczenia jesli chodzi o podejscie ginekologow do prowadzenia ciazy z in vitro? Moja kolezanka sie tego bala i poszla do poleconego przez dr K. Dla mnie ciaza to ciaza, ale niby miala w ksiazeczce wpis, ze z in vitro.
Gratuluję i życzę spokojnej ciąży !starania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
Dzieki Mam tyle na glowie ostatnio, ze nie mam czasu skupic sie na ciazy, odpoczac. Do tego codziennie budze sie po 5 i nie moge dalej spac. Tez mialam podobnie w pierwszej ciazy.38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
-
Super 🙂
A u kogo z Polnej prowadziłas ciążę?
Ja prowadziłam u dr Rajewskiego
Teraz chyba zostaje u mojego dr L z kliniki do prowadzenia ciąży, kolejną wizytę mam za niecały miesiąc.
Ja poprzedniej ciąży nie miałam wpisanej że z in vitro. Dr stwierdził że różnie można trafić i nie wpisał.
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
stokrotka2 wrote:Dzieki Mam tyle na glowie ostatnio, ze nie mam czasu skupic sie na ciazy, odpoczac. Do tego codziennie budze sie po 5 i nie moge dalej spac. Tez mialam podobnie w pierwszej ciazy.
To może czasem lepiej, bo się nie rozkminia wszystkiego w kółko ! Co do Twojego pytania o prowadzenie w ciąży to nie pomogę niestety, bo tu żadnego doświadczenia nie mam. Ale ja myślę, że na pewno bym powiedziała od razu na początku prowadzącemu, że jest to ciąża z in vitrostarania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
plinka2017 wrote:Super 🙂
Teraz chyba zostaje u mojego dr L z kliniki do prowadzenia ciąży, kolejną wizytę mam za niecały miesiąc.
Ja poprzedniej ciąży nie miałam wpisanej że z in vitro. Dr stwierdził że różnie można trafić i nie wpisał.
A wiesz może czy dr L pracuje gdzieś w szpitalu? -
plinka2017 wrote:Super 🙂
Ja poprzedniej ciąży nie miałam wpisanej że z in vitro. Dr stwierdził że różnie można trafić i nie wpisał.38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
angie wrote:A wiesz może czy dr L pracuje gdzieś w szpitalu?
Dr ma swój gabinet na ul. Ostrowskiej w Poznaniu i pracuje też w szpitalu, tylko nie w Poznaniu. Ponad 2 lata temu robił mi hsg u siebie na NFZ w szpitalu właśnie, tylko kurcze nie pamiętam tej miejscowości. Jakieś max 50 km od Poznania.
Może znajdę w papierach jeśli bardzo Ci zależy.Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
6 dpt ⏸️
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
stokrotka2 wrote:Ja prowadzilam u docrnta Słopienia. Ma swoj oddzial na Polnej i bardzo go lubiłam, ale różnie może spojrzeć na invitro. Wolałabym nie wpisywac do książeczki.
Echh lekarz ginekolog który źle patrzy na invitro 🤦🤦
U mnie nie wpisywali w kartę bo stwierdzili że nie wiadomo na kogo się trafi przy porodzie, więc lepiej nie wpisywaćNat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
6 dpt ⏸️
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
plinka2017 wrote:Dr ma swój gabinet na ul. Ostrowskiej w Poznaniu i pracuje też w szpitalu, tylko nie w Poznaniu. Ponad 2 lata temu robił mi hsg u siebie na NFZ w szpitalu właśnie, tylko kurcze nie pamiętam tej miejscowości. Jakieś max 50 km od Poznania.
Może znajdę w papierach jeśli bardzo Ci zależy.
Chyba w Kościanie. 😊 właśnie zastanawiam się czy zostać u niego czy przejść do innego gina ... Sama nie wiem co zrobić 😅 -
plinka2017 wrote:Echh lekarz ginekolog który źle patrzy na invitro 🤦🤦
U mnie nie wpisywali w kartę bo stwierdzili że nie wiadomo na kogo się trafi przy porodzie, więc lepiej nie wpisywaćplinka2017 lubi tę wiadomość
38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
angie wrote:Chyba w Kościanie. 😊 właśnie zastanawiam się czy zostać u niego czy przejść do innego gina ... Sama nie wiem co zrobić 😅
O właśnie, Kościan 😁
Ale pytasz pod kątem porodu? Że wtedy chcesz tam rodzic?
Ja z perspektywy poprzedniego porodu widzę, że to bez różnicy. No chyba że chcesz cesarkę i wtedy lekarz co prowadzi ciążę, ma wykonać cc.
Ja rodzic i tak będę na Polnej ale już wiem, że nie jest mi potrzebny lekarz stamtąd 🙂fresaaa lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
6 dpt ⏸️
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
Ja ciąże prowdziłam u dr i nigdzie w ogóle nie było mowy by coś wpisać, że to ciąża z IVF👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
plinka2017 wrote:O właśnie, Kościan 😁
Ale pytasz pod kątem porodu? Że wtedy chcesz tam rodzic?
Ja z perspektywy poprzedniego porodu widzę, że to bez różnicy. No chyba że chcesz cesarkę i wtedy lekarz co prowadzi ciążę, ma wykonać cc.
Ja rodzic i tak będę na Polnej ale już wiem, że nie jest mi potrzebny lekarz stamtąd 🙂
Dokładnie patrzę z perspektywy porodu, bo chciałabym CC i wolalabym mieć lekarza w szpitalu który się mną zajmie i który zrobi CC na moje życzenie 🙈
dr L to dobry specjalista ale wszystko musi być zgodnie z wytycznymi i tak się zastanawiam jak u niego będzie wyglądało prowadzenie ciąży 😅
wiadomo czasami niektóre rzeczy daje się "nagiąć" u niektórych lekarzy, a u niego to raczej nie ma opcji 🤭 koleżanka poleca jednego giną w Poznaniu wiem że dobrze zajmuje się swoimi pacjentkami potem w szpitalu, ale daleko mam do niego i tylko to mnie gdzieś tam hamuje.