X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Ja mam wrażenie ze doktor już jest zawsze przerażony jak przychodzę smażę swoją lista pytań 😂 dzięki! To pozostajemy w kontakcie ! Chetnie się wymienię ustaleniami 💞
    I jak tam po wizycie???
    My zdecydowaliśmy się na jeden z tego względu że cała diagnostyke mamy zrobiona prócz immunologii i jak narazie wszystko jest w porządku. I lekarz stwierdził że dopiero jak ten transfer nie wyjdzie to będziemy myśleć o immuno i zarodkach 😊

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    I jak tam po wizycie???
    My zdecydowaliśmy się na jeden z tego względu że cała diagnostyke mamy zrobiona prócz immunologii i jak narazie wszystko jest w porządku. I lekarz stwierdził że dopiero jak ten transfer nie wyjdzie to będziemy myśleć o immuno i zarodkach 😊

My również finalnie zdecydowaliśmy się podać jeden, a jeśli nie wyjdzie to najwyżej przy trzecim transferze podamy dwa. Omówiliśmy tez z lekarzem ewentualne pogłębienie diagnostyki, ale powiedział ze póki co radzi iść za ciosem i transferować z marszu, więc tak zrobimy. Jedyne co to dokładamy dodatkowo wlew domaciczny z accofilu. Transfer znów na cyklu naturalnym. A kiedy u Was transfer ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:45

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
    Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
    niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
    HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane
    - trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)

zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
    luty 2024 - usg macicy 3d
    kwiecień 2024 - histeroskopia
    II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    My również finalnie zdecydowaliśmy się podać jeden, q jeśli nie wyjdzie to najwyżej przy trzecim transferze podamy dwa. Omówiliśmy tez z lekarzem ewentualne pogłębienie diagnostyki, ale powiedział ze póki co radzi iść za ciosem i transferować z marszu, więc tak zrobimy. Jedyne co to dokładamy dodatkowo wlew domaciczny z accofilu. Transfer znów na cyklu naturalnym. A kiedy u Was transfer ?
    Obyście nie musieli 😊 transfer w poniedziałek

Kiraaa lubi tę wiadomość

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:

No oby nie 🤞🏻 To trzymam kciuki za Was również! Nam prawdopodobnie wypadnie kolejny poniedziałek lub wtorek (5/6 czerwca)

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅
    niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy miałyście może doświadczenie z wlewem domacicznym z accofilu? jakieś skutki uboczne? Zadziałało? będę wdzięczna za info :)

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    dziewczyny, a czy miałyście może doświadczenie z wlewem domacicznym z accofilu? jakieś skutki uboczne? Zadziałało? będę wdzięczna za info :)
    U mnie skutkiem ubocznym była ciąża 😄 no ale ja miałam jeszcze w zastrzykach accofil. Troszeczkę w karku mnie bolało na wieczór zwłaszcza, tak jakby grypa mnie rozkładała ale to podejrzewam bardziej po zastrzykach utrzymało tak około dwa tygodnie.

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    U mnie skutkiem ubocznym była ciąża 😄 no ale ja miałam jeszcze w zastrzykach accofil. Troszeczkę w karku mnie bolało na wieczór zwłaszcza, tak jakby grypa mnie rozkładała ale to podejrzewam bardziej po zastrzykach utrzymało tak około dwa tygodnie.

Na ten skutek uboczny czekam hihi :D a jakie miałaś wskazania do dodatkowych zastrzyków?

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Na ten skutek uboczny czekam hihi :D a jakie miałaś wskazania do dodatkowych zastrzyków?
    Kir AA obecny tylko jeden ds implantacyjny. Jeździłam do Paśnika zastrzyki obowiązkowo zlecił do transferu a wlew do rozważenia ale mój ginekolog twierdził że podajemy wszystko. Ok 4 dni przed miałam wlew a od dnia transferu zastrzyki 1/4 ampułki. Jeszcze wcześniej też byłam szczepiona limfocytami ale one miały podnieść Allo, a za samą implantację miał odpowiadać accofil.

Kiraaa lubi tę wiadomość

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Kir AA obecny tylko jeden ds implantacyjny. Jeździłam do Paśnika zastrzyki obowiązkowo zlecił do transferu a wlew do rozważenia ale mój ginekolog twierdził że podajemy wszystko. Ok 4 dni przed miałam wlew a od dnia transferu zastrzyki 1/4 ampułki. Jeszcze wcześniej też byłam szczepiona limfocytami ale one miały podnieść Allo, a za samą implantację miał odpowiadać accofil.

Ok dzięki ! my chcemy podać trochę z innej przyczyny - żeby pomóc urosnąć endometrium trochę bardziej. A dodatkowo jeśli pomoże w implantacji to tym lepiej. Zobaczymy jaki będzie efekt

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Ok dzięki ! my chcemy podać trochę z innej przyczyny - żeby pomóc urosnąć endometrium trochę bardziej. A dodatkowo jeśli pomoże w implantacji to tym lepiej. Zobaczymy jaki będzie efekt
    To też słyszałam że pomaga w dojrzewaniu endometrium o tym mówil mi paśnik ale wtedy jest wcześniej podawany chyba i dwa razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:10

Kiraaa lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się czy na accofil domacicznie też jest jakiś „limit” podejść?
    Bo na zastrzyki to są 2-3 transfery, jak wiadomo i zastanawiam się cały czas czy jeśli np. wyczerpałabym załóżmy 2 transfery na zastrzykach + wlewie to czy wtedy kolejny mogłabym zrobić z samym wlewem? Albo w drugą stronę, pierwszy spróbować z samym wlewem, a jeśli się nie uda to dopiero kolejne na zastrzykach?

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    A orientujecie się czy na accofil domacicznie też jest jakiś „limit” podejść?
    Bo na zastrzyki to są 2-3 transfery, jak wiadomo i zastanawiam się cały czas czy jeśli np. wyczerpałabym załóżmy 2 transfery na zastrzykach + wlewie to czy wtedy kolejny mogłabym zrobić z samym wlewem? Albo w drugą stronę, pierwszy spróbować z samym wlewem, a jeśli się nie uda to dopiero kolejne na zastrzykach?
    To jest na cykle liczone. Czyli jak masz 3cykle pod rząd z accofilem to robisz przerwe 3-6mc nie wiem od czego to zależy i znowu możesz podawać. Nie jestem pewna ale chyba nie ma znaczenia czy to wlew czy zastrzyki.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Mysza w którym dniu będziesz miała transfer? Kojarzę że u dr L jesteś. Mogę na priv?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    To też słyszałam że pomaga w dojrzewaniu endometrium o tym mówil mi paśnik ale wtedy jest wcześniej podawany chyba i dwa razy.

Ja mam krótkie cykle więc nie wiem czy zdążymy dwa razy i czy będzie potrzeba, ale na razie plan taki, że czekamy aż skończy mi się okres i wtedy w czwartek lub piątek wlew i potem w poniedziałek monitoring i zobaczymy jak urośnie i wtedy ewentualnie jeszcze jeden wlew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:46

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Mysza w którym dniu będziesz miała transfer? Kojarzę że u dr L jesteś. Mogę na priv?[/QUOTEj
    Jasne,😊

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    No oby nie 🤞🏻 To trzymam kciuki za Was również! Nam prawdopodobnie wypadnie kolejny poniedziałek lub wtorek (5/6 czerwca)
    Super to czekamy😊

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    To jest na cykle liczone. Czyli jak masz 3cykle pod rząd z accofilem to robisz przerwe 3-6mc nie wiem od czego to zależy i znowu możesz podawać. Nie jestem pewna ale chyba nie ma znaczenia czy to wlew czy zastrzyki.

Tak, miałam na myśli transfery cykl za cyklem 🙂 Dzięki :)
    Wiem, że recepty na zastrzyki wypisuje immunolog, a na ten domaciczny też? Bo u mnie Paśnik powiedział, że wlew jest do decyzji ginekologa i teraz nie wiem czy klinice wystarczy info w zaleceniach i oni to ogarniają, czy docent powinien wystawić receptę?

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:

Też trzymam kciuki! ;) 🤞🏻 Przypomnisz proszę u jakiego lekarza jesteś? I czy on też będzie robił transfer? :)

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Wiem, że recepty na zastrzyki wypisuje immunolog, a na ten domaciczny też? Bo u mnie Paśnik powiedział, że wlew jest do decyzji ginekologa i teraz nie wiem czy klinice wystarczy info w zaleceniach i oni to ogarniają, czy docent powinien wystawić receptę?
    Na wszystko recepty wypisał mi ginekolog, dałam tylko na piśmie zalecenia od Paśnika. Miałam tam accofil w zastrzykach, heparyna, acard i wlew też do decyzji ginekologa, który podaliśmy, co pomogło nie wiem. Najważniejsze że w ciąże zaszłam i że się utrzymuje dziś skończyłam 28tc a synek daje popalić w brzuchu kopie niesamowicie 😄

Limonka26 lubi tę wiadomość

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:

Mi na wlew receptę wystawił bez konsultacji immunologicznej dr S. z naszej kliniki i od razu zamówiłam w tej aptece medicover lek i odbiorę sobie przed samym zabiegiem i przyniosę do kliniki

Koniczynka_87, Limonka26 lubią tę wiadomość

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane

‹‹ 2050 2051 2052 2053 2054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ