INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiraaa wrote:Ja mam wrażenie ze doktor już jest zawsze przerażony jak przychodzę smażę swoją lista pytań 😂 dzięki! To pozostajemy w kontakcie ! Chetnie się wymienię ustaleniami 💞
My zdecydowaliśmy się na jeden z tego względu że cała diagnostyke mamy zrobiona prócz immunologii i jak narazie wszystko jest w porządku. I lekarz stwierdził że dopiero jak ten transfer nie wyjdzie to będziemy myśleć o immuno i zarodkach 😊 -
Mysza28 wrote:I jak tam po wizycie???
My zdecydowaliśmy się na jeden z tego względu że cała diagnostyke mamy zrobiona prócz immunologii i jak narazie wszystko jest w porządku. I lekarz stwierdził że dopiero jak ten transfer nie wyjdzie to będziemy myśleć o immuno i zarodkach 😊
My również finalnie zdecydowaliśmy się podać jeden, a jeśli nie wyjdzie to najwyżej przy trzecim transferze podamy dwa. Omówiliśmy tez z lekarzem ewentualne pogłębienie diagnostyki, ale powiedział ze póki co radzi iść za ciosem i transferować z marszu, więc tak zrobimy. Jedyne co to dokładamy dodatkowo wlew domaciczny z accofilu. Transfer znów na cyklu naturalnym. A kiedy u Was transfer ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:45
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅ kariotyp✅ Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8%
krzywa insulinowa i cukrowa ✅
homocysteina 4,45✅
zespół antyfosfolipidowy ✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI (14 🥚▶️4 ❄️)
2 transfery ❌trzeci transfer - 2❄️ 8+2 puste jajo płodowe 💔
Medart
II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
zespół ashermanausunięte zrosty
15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium) - puste jajo płodowe 💔 -
Kiraaa wrote:My również finalnie zdecydowaliśmy się podać jeden, q jeśli nie wyjdzie to najwyżej przy trzecim transferze podamy dwa. Omówiliśmy tez z lekarzem ewentualne pogłębienie diagnostyki, ale powiedział ze póki co radzi iść za ciosem i transferować z marszu, więc tak zrobimy. Jedyne co to dokładamy dodatkowo wlew domaciczny z accofilu. Transfer znów na cyklu naturalnym. A kiedy u Was transfer ?
Kiraaa lubi tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Obyście nie musieli 😊 transfer w poniedziałek
No oby nie 🤞🏻 To trzymam kciuki za Was również! Nam prawdopodobnie wypadnie kolejny poniedziałek lub wtorek (5/6 czerwca)starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium) - puste jajo płodowe 💔 -
dziewczyny, a czy miałyście może doświadczenie z wlewem domacicznym z accofilu? jakieś skutki uboczne? Zadziałało? będę wdzięczna za infostarania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Kiraaa wrote:dziewczyny, a czy miałyście może doświadczenie z wlewem domacicznym z accofilu? jakieś skutki uboczne? Zadziałało? będę wdzięczna za info
-
Mania30 wrote:U mnie skutkiem ubocznym była ciąża 😄 no ale ja miałam jeszcze w zastrzykach accofil. Troszeczkę w karku mnie bolało na wieczór zwłaszcza, tak jakby grypa mnie rozkładała ale to podejrzewam bardziej po zastrzykach utrzymało tak około dwa tygodnie.
Na ten skutek uboczny czekam hihia jakie miałaś wskazania do dodatkowych zastrzyków?
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Kiraaa wrote:Na ten skutek uboczny czekam hihi
a jakie miałaś wskazania do dodatkowych zastrzyków?
Kiraaa lubi tę wiadomość
-
Mania30 wrote:Kir AA obecny tylko jeden ds implantacyjny. Jeździłam do Paśnika zastrzyki obowiązkowo zlecił do transferu a wlew do rozważenia ale mój ginekolog twierdził że podajemy wszystko. Ok 4 dni przed miałam wlew a od dnia transferu zastrzyki 1/4 ampułki. Jeszcze wcześniej też byłam szczepiona limfocytami ale one miały podnieść Allo, a za samą implantację miał odpowiadać accofil.
Ok dzięki ! my chcemy podać trochę z innej przyczyny - żeby pomóc urosnąć endometrium trochę bardziej. A dodatkowo jeśli pomoże w implantacji to tym lepiej. Zobaczymy jaki będzie efektstarania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Kiraaa wrote:Ok dzięki ! my chcemy podać trochę z innej przyczyny - żeby pomóc urosnąć endometrium trochę bardziej. A dodatkowo jeśli pomoże w implantacji to tym lepiej. Zobaczymy jaki będzie efekt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:10
Kiraaa lubi tę wiadomość
-
A orientujecie się czy na accofil domacicznie też jest jakiś „limit” podejść?
Bo na zastrzyki to są 2-3 transfery, jak wiadomo i zastanawiam się cały czas czy jeśli np. wyczerpałabym załóżmy 2 transfery na zastrzykach + wlewie to czy wtedy kolejny mogłabym zrobić z samym wlewem? Albo w drugą stronę, pierwszy spróbować z samym wlewem, a jeśli się nie uda to dopiero kolejne na zastrzykach?44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka26 wrote:A orientujecie się czy na accofil domacicznie też jest jakiś „limit” podejść?
Bo na zastrzyki to są 2-3 transfery, jak wiadomo i zastanawiam się cały czas czy jeśli np. wyczerpałabym załóżmy 2 transfery na zastrzykach + wlewie to czy wtedy kolejny mogłabym zrobić z samym wlewem? Albo w drugą stronę, pierwszy spróbować z samym wlewem, a jeśli się nie uda to dopiero kolejne na zastrzykach? -
Mysza28 wrote:Obyście nie musieli 😊 transfer w poniedziałekCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Mania30 wrote:To też słyszałam że pomaga w dojrzewaniu endometrium o tym mówil mi paśnik ale wtedy jest wcześniej podawany chyba i dwa razy.
Ja mam krótkie cykle więc nie wiem czy zdążymy dwa razy i czy będzie potrzeba, ale na razie plan taki, że czekamy aż skończy mi się okres i wtedy w czwartek lub piątek wlew i potem w poniedziałek monitoring i zobaczymy jak urośnie i wtedy ewentualnie jeszcze jeden wlew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 11:46
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Mania30 wrote:To jest na cykle liczone. Czyli jak masz 3cykle pod rząd z accofilem to robisz przerwe 3-6mc nie wiem od czego to zależy i znowu możesz podawać. Nie jestem pewna ale chyba nie ma znaczenia czy to wlew czy zastrzyki.
Tak, miałam na myśli transfery cykl za cyklem 🙂 Dzięki
Wiem, że recepty na zastrzyki wypisuje immunolog, a na ten domaciczny też? Bo u mnie Paśnik powiedział, że wlew jest do decyzji ginekologa i teraz nie wiem czy klinice wystarczy info w zaleceniach i oni to ogarniają, czy docent powinien wystawić receptę?44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Kiraaa wrote:No oby nie 🤞🏻 To trzymam kciuki za Was również! Nam prawdopodobnie wypadnie kolejny poniedziałek lub wtorek (5/6 czerwca)
Też trzymam kciuki!🤞🏻 Przypomnisz proszę u jakiego lekarza jesteś? I czy on też będzie robił transfer?
Starania od 12 miesięcy
➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml) -
Limonka26 wrote:Tak, miałam na myśli transfery cykl za cyklem 🙂 Dzięki
Wiem, że recepty na zastrzyki wypisuje immunolog, a na ten domaciczny też? Bo u mnie Paśnik powiedział, że wlew jest do decyzji ginekologa i teraz nie wiem czy klinice wystarczy info w zaleceniach i oni to ogarniają, czy docent powinien wystawić receptę?Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Tak, miałam na myśli transfery cykl za cyklem 🙂 Dzięki
Wiem, że recepty na zastrzyki wypisuje immunolog, a na ten domaciczny też? Bo u mnie Paśnik powiedział, że wlew jest do decyzji ginekologa i teraz nie wiem czy klinice wystarczy info w zaleceniach i oni to ogarniają, czy docent powinien wystawić receptę?
Mi na wlew receptę wystawił bez konsultacji immunologicznej dr S. z naszej kliniki i od razu zamówiłam w tej aptece medicover lek i odbiorę sobie przed samym zabiegiem i przyniosę do klinikiKoniczynka_87, Limonka26 lubią tę wiadomość
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium) - puste jajo płodowe 💔