X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was robila badanie zarodkow PGS? Mam pytanie, moze byc na priv :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Saja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.

Anna Ka, Asiulka84, Ja anka, Myshon23, Ewka90, MonikA_89!, Martita92, Madera2000 lubią tę wiadomość

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.
    Będzie dobrze oby do domu wrocic bo zawsze też inaczej. CC to zawsze operacja więc powoli dojdziesz do siebie ale nie zapominaj o sobie w tym teraz tłoku obowiazkow:)

4 IVF i córka 2019 r. :)
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Emocje robią swoje. Tak długo walczyliście o szczęście, że nie dziwię się, że w pewnym momencie wybuchłaś :) Tym bardziej, że cesarka jest jednak bardziej stresująca niż poród naturalny. Dla lekarzy CC to nie jest nic szczególnego, bo takich zabiegów robią po kilka dziennie. Nie zawsze rozumieją, że dla kobiety to jest ogromny stres, tym bardziej za pierwszym razem, kiedy nie wiadomo czego się spodziewać.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dziś 680 :) w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)

Ja anka, MmOoNnIiKkAa, Myshon23, Anna Ka, Asiulka84, MonikA_89!, Saja lubią tę wiadomość

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Beta z dziś 680 :) w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)
    Piękna beta:) widzę, że w środę też robiłaś?:) Trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek:)

Saja jak się czujesz? Kiedy wychodzicie?:)

Ewka90 lubi tę wiadomość

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robiła któraś z Was badanie w kierunku przeciwciał HLA1, HLA2 i MICA? Dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa na Marcelińskiej. Patrzę na stronie i tego jest dużo... :/ Nie wiem które robić, a ceny też są powalające :/

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Kcikiz zaciśnięte :) ✊✊✊

Ewka90 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od niedawna jestem pacjentka dr Sroki. Czy któraś z Was mogłaby mi coś o nim powiedzieć? Może któraś jest jego pacjentka? Na razie wrażenia raczej pozytywne.

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Cześć dziewczyny. Od niedawna jestem pacjentka dr Sroki. Czy któraś z Was mogłaby mi coś o nim powiedzieć? Może któraś jest jego pacjentka? Na razie wrażenia raczej pozytywne.
    Hej hej :)tu wiekszosc z nas jest od Sroki ;)ja coprawda pozegnalam invimed ale to inna historia. Co do samego lekarza hmmm z poczatku bylam bardzo zadowolona bo taki konkretny rzeczowy i raczej wszystko spokojnie tłumaczy. Ja nie jestem latwym przypadkiem i z biegiem czasu mialam wrazenie ze podchodził do mnie troche schematycznie i jakby mu zabraklo pomyslu na mnie ale to sa moje odczucia. Jednak jakbym miala go polecać to jak najbardziej tak :)a jaka jest twoja historia?

Dziewczyny tak z innej beczki dostalam ta robote :)powiem wam ze bylo mi to bardzo potrzebne teraz dopiero to czuje jal bardzo bylismy safiksowani na in vitro a teraz luz :)oczywiscie z wizyty w Novum nie rezygnujemy :)
    Saja jak tam u was w wolnej chwili daj :)
    Ewka bardzo ci gratuluje i czekam na info z wizyty napewno poleja sie lzy ;)

MmOoNnIiKkAa, Ewka90, lukaszkowa, Myshon23 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja historia jest długa (4 lata) i wyboista, kilka iui, kilka ivf i nic. Teraz nadzieja ze Sroka coś wymyśli.
    Dzięki za odp :) i gratuluję, bo o ile dobrze rozumiem dostałaś nowa prace?

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    A moja historia jest długa (4 lata) i wyboista, kilka iui, kilka ivf i nic. Teraz nadzieja ze Sroka coś wymyśli.
    Dzięki za odp :) i gratuluję, bo o ile dobrze rozumiem dostałaś nowa prace?
    Tak :)no to trzymam kciuki zeby Sroka wam pomogl a gdzie wczesniej sie leczylas jesli moge spytać ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! W medart.
    Oby dr Sroka miał jakiś pomysł na mnie. Mily lekarz i widzę że dużo się udziela publicznie w wywiadach itp:)

• Anna Ka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka czekamy na wieści. Tylko dobre !!

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nic więcej poza tym że jest pęcherzyk 4 mm nie wiem niestety. Ginekolog wyznaczyła mi kolejną wizytę za 2 tyg. Czekają mnie znowu kolejne dni w niepewności. Jedynie pocieszam się że mam objawy ciążowe jak mdłości, mega senność, bóle piersi i mam nadzieję że będzie dobrze.
    Wynik bety z dziś 1350.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43

Anna Ka, Asiulka84, Myshon23, MonikA_89! lubią tę wiadomość

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?
    Generalnie wszyscy łącznie z paniami z labo są zdziwieni tą sytuacją ale też mówią że niejedno już widzieli. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać na rozwój sytuacji.

3i49gu1r7dpjlown.png
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi pomóc i powiedzieć czy ten posiew męża jest okej czy ma jakieś bakterie??
    Zdjęcie w linku, przepraszam za słabą jakość.
    https://zapodaj.net/056b21d8e9934.jpg.html

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.

• MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.
    Ja prolutex brałam prawie do 18 t z przyczyn moich medycznych i zamiast luteiny do 4 m brałam progesteron besins A od 3 m dodatkowo luteine ,teraz biorę nawet luteine 200 a to kosz kilku tabletek 190zl. Masakra Ale czego się nie robi dla ciazy. Ale ja w invimedzie byłam ostatni raz w 7t potem mam swojego lekarza prowadzącego. Więc może tego twój organizm potrzebuje po wywiadzie medycznym. Każdą ciaza jest inna niektóre odkładają leki w pierwszych tyg i potem wszystko maja ok a inne nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:49

Magdabg6 lubi tę wiadomość

4 IVF i córka 2019 r. :)
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ