INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.
Anna Ka, Asiulka84, Ja anka, Myshon23, Ewka90, MonikA_89!, Martita92, Madera2000 lubią tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.4 IVF i córka 2019 r.
-
Saja wrote:Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.
Tym bardziej, że cesarka jest jednak bardziej stresująca niż poród naturalny. Dla lekarzy CC to nie jest nic szczególnego, bo takich zabiegów robią po kilka dziennie. Nie zawsze rozumieją, że dla kobiety to jest ogromny stres, tym bardziej za pierwszym razem, kiedy nie wiadomo czego się spodziewać.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ewka90 wrote:Beta z dziś 680
w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)
Trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek:)
Saja jak się czujesz? Kiedy wychodzicie?Ewka90 lubi tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Dziewczyny, robiła któraś z Was badanie w kierunku przeciwciał HLA1, HLA2 i MICA? Dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa na Marcelińskiej. Patrzę na stronie i tego jest dużo...
Nie wiem które robić, a ceny też są powalające
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ewka90 wrote:Beta z dziś 680
w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)
✊✊✊
Ewka90 lubi tę wiadomość
😭
LittleGirlBlue wrote:Cześć dziewczyny. Od niedawna jestem pacjentka dr Sroki. Czy któraś z Was mogłaby mi coś o nim powiedzieć? Może któraś jest jego pacjentka? Na razie wrażenia raczej pozytywne.
Dziewczyny tak z innej beczki dostalam ta robote :)powiem wam ze bylo mi to bardzo potrzebne teraz dopiero to czuje jal bardzo bylismy safiksowani na in vitro a teraz luz :)oczywiscie z wizyty w Novum nie rezygnujemy
Saja jak tam u was w wolnej chwili daj
Ewka bardzo ci gratuluje i czekam na info z wizyty napewno poleja sie lzyMmOoNnIiKkAa, Ewka90, lukaszkowa, Myshon23 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
LittleGirlBlue wrote:A moja historia jest długa (4 lata) i wyboista, kilka iui, kilka ivf i nic. Teraz nadzieja ze Sroka coś wymyśli.
Dzięki za odpi gratuluję, bo o ile dobrze rozumiem dostałaś nowa prace?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ewka czekamy na wieści. Tylko dobre !!
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Hej, nic więcej poza tym że jest pęcherzyk 4 mm nie wiem niestety. Ginekolog wyznaczyła mi kolejną wizytę za 2 tyg. Czekają mnie znowu kolejne dni w niepewności. Jedynie pocieszam się że mam objawy ciążowe jak mdłości, mega senność, bóle piersi i mam nadzieję że będzie dobrze.
Wynik bety z dziś 1350.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43
Anna Ka, Asiulka84, Myshon23, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Anna Ka wrote:No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?
-
Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.
-
Magdabg6 wrote:Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:49
Magdabg6 lubi tę wiadomość
4 IVF i córka 2019 r.