INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.
Anna Ka, Asiulka84, Ja anka, Myshon23, Ewka90, MonikA_89!, Martita92, Madera2000 lubią tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.4 IVF i córka 2019 r.
-
Saja wrote:Hej, dziewczyny są boskie. Jedna pyza, druga drobny elf. Robią furorę na Polnej;) ja czuję się średnio, myślałam, że będzie to wszystko łatwiejsze. Wszystko mnie boli, sam zabieg był ciężki do wytrzymania dla mnie i chyba nie byłam łatwą pacjentką, bo się anestezjolog wkurzał, że się histeryczką trafiła. A nigdy siebie o histerię nie podejrzewalam. Cieszę się bardzo, że to już za mną.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ewka90 wrote:Beta z dziś 680 w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)
Saja jak się czujesz? Kiedy wychodzicie?Ewka90 lubi tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Dziewczyny, robiła któraś z Was badanie w kierunku przeciwciał HLA1, HLA2 i MICA? Dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa na Marcelińskiej. Patrzę na stronie i tego jest dużo... Nie wiem które robić, a ceny też są powalające
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ewka90 wrote:Beta z dziś 680 w poniedziałek wizyta u gin, zobaczymy czy cokolwiek zobaczy i co powie także trzymajcie kciuki:)
Ewka90 lubi tę wiadomość
😭
LittleGirlBlue wrote:Cześć dziewczyny. Od niedawna jestem pacjentka dr Sroki. Czy któraś z Was mogłaby mi coś o nim powiedzieć? Może któraś jest jego pacjentka? Na razie wrażenia raczej pozytywne.
Dziewczyny tak z innej beczki dostalam ta robote :)powiem wam ze bylo mi to bardzo potrzebne teraz dopiero to czuje jal bardzo bylismy safiksowani na in vitro a teraz luz :)oczywiscie z wizyty w Novum nie rezygnujemy
Saja jak tam u was w wolnej chwili daj
Ewka bardzo ci gratuluje i czekam na info z wizyty napewno poleja sie lzyMmOoNnIiKkAa, Ewka90, lukaszkowa, Myshon23 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
LittleGirlBlue wrote:A moja historia jest długa (4 lata) i wyboista, kilka iui, kilka ivf i nic. Teraz nadzieja ze Sroka coś wymyśli.
Dzięki za odp i gratuluję, bo o ile dobrze rozumiem dostałaś nowa prace?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ewka czekamy na wieści. Tylko dobre !!
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Hej, nic więcej poza tym że jest pęcherzyk 4 mm nie wiem niestety. Ginekolog wyznaczyła mi kolejną wizytę za 2 tyg. Czekają mnie znowu kolejne dni w niepewności. Jedynie pocieszam się że mam objawy ciążowe jak mdłości, mega senność, bóle piersi i mam nadzieję że będzie dobrze.
Wynik bety z dziś 1350.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43
Anna Ka, Asiulka84, Myshon23, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Anna Ka wrote:No to dobra wiadomość że pęcherzyk widać. A mówiła coś dlaczego ta beta mogła utrzymywać się na jednym poziomie?
-
Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.
-
Magdabg6 wrote:Hej dziewczyny, mam takie pytanie, jak już zajdziecie w ciąże to jakie leki w invimedzie wam przypisują. Ja w medarcie mam brać po 2 zastrzyki prolutexu codziennie i koszty tego mnie trochę przerażają, czy wam lekarze sugerują bracie lutinusa, czy przepisują standardowo luteinę? Z góry dziękuję wam za odpowiedz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:49
Magdabg6 lubi tę wiadomość
4 IVF i córka 2019 r.