INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, po staraniach zostało mi w apteczce kilka leków jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana:
estrofem, 4 opakowania po 28 tabletek minus jedna tabletka, data ważnosci 08/25, oddam za darmo
Prolutex 25mg, 12 fiolek, data ważności 10/23, cena za całość 180 zł
utrogestan 200mg 3 opakowania po 15 kapsułek + 7 kapsułek, data ważności 06/24, cena za całość 80 zł
Cena za wszystkie leki razem 250 zł. Jeśli jakaś Pani bedzie zainteresowana odbiorem osobistym to będe w Poznaniu na początku sierpnia lub druga opcja oczywiście wysyłka najlepiej paczkomatem. Dla zainteresowanych Pań podaję tel: 509549644, prośba o smsa, z odbieraniem tel i czytaniem wiadomości na forum może być różnie. Pozdrawiam serdecznie i ściskam -
Dziewczyny jak to jest z tym usg w ciazy? Można je co chwilę wykonywać czy jednak najlepiej raz na 2-3 tygodnie?
Sorki ale jestem mega zeschizowana 😉. Dzisiaj znowu plamiłam krwią i nie ukrywam że trochę się martwię, zwłaszcza że cały dzień mam identyczny bol brzucha jak w dniu kiedy krwawiłam.. i generalnie najchętniej pojechałabym znowu na kontrolę, przy czym na usg byłam 22.06, 26.06 i 29.06 więc nie wiem czy to jednak też nie za dużo jak dla takiego malutkiego dziecka?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym usg w ciazy? Można je co chwilę wykonywać czy jednak najlepiej raz na 2-3 tygodnie?
Sorki ale jestem mega zeschizowana 😉. Dzisiaj znowu plamiłam krwią i nie ukrywam że trochę się martwię, zwłaszcza że cały dzień mam identyczny bol brzucha jak w dniu kiedy krwawiłam.. i generalnie najchętniej pojechałabym znowu na kontrolę, przy czym na usg byłam 22.06, 26.06 i 29.06 więc nie wiem czy to jednak też nie za dużo jak dla takiego malutkiego dziecka?
Jeśli chodzi o USG dopochwowe to chyba trochę za często. Z drugiej strony nie wiem jak bym się zachowała ale może pojecjałabym na Sor i wtedy powiedziała o tych USG w ostatnim czasie. Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Kiki25 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym usg w ciazy? Można je co chwilę wykonywać czy jednak najlepiej raz na 2-3 tygodnie?
Sorki ale jestem mega zeschizowana 😉. Dzisiaj znowu plamiłam krwią i nie ukrywam że trochę się martwię, zwłaszcza że cały dzień mam identyczny bol brzucha jak w dniu kiedy krwawiłam.. i generalnie najchętniej pojechałabym znowu na kontrolę, przy czym na usg byłam 22.06, 26.06 i 29.06 więc nie wiem czy to jednak też nie za dużo jak dla takiego malutkiego dziecka?
Usg jest całkowicie bezpieczne w ciąży, nic się nie stanie jak pojedziesz sprawdzić. Jedynie słuchanie serduszka przed 11 tyg ciąży jest niewskazane, ponieważ wchodzą ty fale dopplerowskie, które nagrzewają tkanki i ze wzgl. Bezpieczeństwa nie robi się go wcześniej. Samo badanie usg bez dopplera jest bezpieczne.pineapple89 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
No i najczesciej chyba standardowo wizyty w ciazy ma się bliżej co miesiąc niż 2 tygodnie. Czasem to wypada czesciej bo jeszcze prenatalne ale u roznych lekarzy bylam i obecnie w drugiej ciazy oboje prowadzący standardowo zaproponowali wizyty co miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 20:34
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Teoretycznie jeśli robione zgodnie ze standardami to nie powinno zaszkodzić. Bardziej zastanowiłabym się na zasadnością częstego usg dopochwowego jeśli nie widać zrodła krwawienia bo to samo w sobie jest podrażniające. No i jeśli jesteś na usg średnio co 4 dni to chyba docelowo nie jest to zbyt uspokojające. To daje uczucie spokoju ale na chwilę... .
No i najczesciej chyba standardowo wizyty w ciazy ma się bliżej co miesiąc niż 2 tygodnie. Czasem to wypada czesciej bo jeszcze prenatalne ale u roznych lekarzy bylam i obecnie w drugiej ciazy oboje prowadzący standardowo zaproponowali wizyty co miesiąc -
Mania30 wrote:A ty jak znosisz ta ciaze? Wiesz już co będzie?👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Teoretycznie jeśli robione zgodnie ze standardami to nie powinno zaszkodzić. Bardziej zastanowiłabym się na zasadnością częstego usg dopochwowego jeśli nie widać zrodła krwawienia bo to samo w sobie jest podrażniające. No i jeśli jesteś na usg średnio co 4 dni to chyba docelowo nie jest to zbyt uspokojające. To daje uczucie spokoju ale na chwilę... .
No i najczesciej chyba standardowo wizyty w ciazy ma się bliżej co miesiąc niż 2 tygodnie. Czasem to wypada czesciej bo jeszcze prenatalne ale u roznych lekarzy bylam i obecnie w drugiej ciazy oboje prowadzący standardowo zaproponowali wizyty co miesiąc
Póki co nie pojechałam bo odpukać przeszło plamienie. Może znowu tam się coś rozciągało, a jestem na acardzie i heparynie to też od razu podatna na krwawienia jestem.
Lukaszkowa który to już tydzień że płeć znasz? Gratulacje ogromne. Ja póki co bez mdlosci, jedynie senność i ogromny bol piersi. A tak to wszystko normalnie, aż mi się to nie podoba bo wolałabym czuć te mdlosci to miałabym pewność że jest wszystko w normie 😉Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Póki co nie pojechałam bo odpukać przeszło plamienie. Może znowu tam się coś rozciągało, a jestem na acardzie i heparynie to też od razu podatna na krwawienia jestem.
Lukaszkowa który to już tydzień że płeć znasz? Gratulacje ogromne. Ja póki co bez mdlosci, jedynie senność i ogromny bol piersi. A tak to wszystko normalnie, aż mi się to nie podoba bo wolałabym czuć te mdlosci to miałabym pewność że jest wszystko w normie 😉
Ja znam płeć od 11 tc bo robiłam Sanco . Jutro zaczynam 18tc.
Miałam mdłości dzień i noc i jest to masakra... kolejna ciąża by mnie chyba zabiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 10:36
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ja jestem po punkcji. 14 komórek pobranych, ale póki co nie wiemy ile nadaje się do zapłodnienia.
W sobotę transfer o ile wszystko będzie dobrze.
Mysza28, Limonka26, plinka2017, AgulaM lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
- V R2 - układ heterozygotyczny
- PAI-1 - układ homozygotyczny
- brak Kirów implantacyjnych
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
23dpt ❤️
7+2 serce przestało bić ❌
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
II IVF Vitrolive Szczecin
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
Zgania91 wrote:Ja jestem po punkcji. 14 komórek pobranych, ale póki co nie wiemy ile nadaje się do zapłodnienia.
W sobotę transfer o ile wszystko będzie dobrze.Zgania91 lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
lukaszkowa wrote:A to jak hepka i acard to ja nawet jak smarkalam to mi krew z nosa leciała będzie dobrze!!
Ja znam płeć od 11 tc bo robiłam Sanco . Jutro zaczynam 18tc.
Miałam mdłości dzień i noc i jest to masakra... kolejna ciąża by mnie chyba zabiła.
Można wiedzieć dlaczego na sanco się zdecydowałaś? Miałaś jakieś wskazania? Gdzie je wykonywałaś?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
lukaszkowa wrote:Jak u Ciebie?
Ja nadal czekam. W piątek USG ale nie spodziewam się cudów, jakoś tak czuję.
Mierze cukier i też wychodzi że kiepsko a diabetologa mam dopiero 12.07 ( przynajmniej na następny transfer będę już wiedzieć że cukier muszę mieć ok)
-
Kiki25 wrote:A z synusiem też miałaś takie mdlosci?
Można wiedzieć dlaczego na sanco się zdecydowałaś? Miałaś jakieś wskazania? Gdzie je wykonywałaś?
Sanco robilam u swojego gina, on wysylal do Warszawy. Nie mam wskazan konkretnych ale znam duzo przypadkow wsrob bliskich gdzie Pappa się nie sprawdziła i wprowadziła dużo zamętu. Robilam sanco teraz i z synkiem.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Dzięki bardzo że wspomniałaś o tym sanco, bo przyznaje jestem zielona temacie badań prenatalnych, ale jeśli będzie mi dane je wykonać to myślę że też wykonam sancoCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Dzięki bardzo że wspomniałaś o tym sanco, bo przyznaje jestem zielona temacie badań prenatalnych, ale jeśli będzie mi dane je wykonać to myślę że też wykonam sanco
Mysza i Zgania za was też dziewczyny bardzo.Zgania91, Mysza28 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Sanco czy Nifty to bez wiekszej roznicy moze poza czasem oczekiwania na wynik. Trzymam kciuki!
Mysza i Zgania za was też dziewczyny bardzo.
lukaszkowa lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016