INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, czy Ganirelix podajecie sobie w brzuch czy tak jak wskazano w ulotce - w udo?
Starania od 2019
🙋♀️IO, PCOS, kir AA,
🙋♂️oligozoospermia, teratozoospermia, HLA-C C1C2
02.2021 8tc 👼 ciąża naturalna 💔
12.2023 ❄ 4bb ❄3bb ❄4ba ❄4bb
Walczymy! 💪
02.02.2024 transfer ❄ 4bb
11 dpt beta 22,61
13 dpt beta 54,01
15 dpt beta 98,97 💔
20 dpt ❌ 😭🩸🩸🩸
05.08.2024 transfer ❄ 3bb
12 dpt beta 708,3
14 dpt beta 1541,5 -
Mam do was pytanie odnosnie szczepien w ciazy, bo moj gin nic mi nie mowil, a to juz 33 tydzien leci. Od kogo dostaje sie skierowanie na wykupienie szczepionki, od rodzinnego czy ginekologa?38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
-
stokrotka2 wrote:Mam do was pytanie odnosnie szczepien w ciazy, bo moj gin nic mi nie mowil, a to juz 33 tydzien leci. Od kogo dostaje sie skierowanie na wykupienie szczepionki, od rodzinnego czy ginekologa?
-
Hej, jestem ciekawa jak czułyście się po punkcji? Długo utrzymywał się ból?Starania od 2019
🙋♀️IO, PCOS, kir AA,
🙋♂️oligozoospermia, teratozoospermia, HLA-C C1C2
02.2021 8tc 👼 ciąża naturalna 💔
12.2023 ❄ 4bb ❄3bb ❄4ba ❄4bb
Walczymy! 💪
02.02.2024 transfer ❄ 4bb
11 dpt beta 22,61
13 dpt beta 54,01
15 dpt beta 98,97 💔
20 dpt ❌ 😭🩸🩸🩸
05.08.2024 transfer ❄ 3bb
12 dpt beta 708,3
14 dpt beta 1541,5 -
Monika91 wrote:Hej, jestem ciekawa jak czułyście się po punkcji? Długo utrzymywał się ból?
przy pierwszej bolało mnie długo, do 7 dnia😵💫 przy drugiej ból ustąpił już następnego dnia, a teraz przy tej trzeciej, bolało mnie koło 10 dni, ale to z racji tego, że punkcja była ciężka i miałam poturbowany prawy jajnik😵💫😵💫
Dużo też zależy od poziomu estradiolu jaki miałaś przed punkcją, im wyższy tym dłużej będziesz odczuwała skutki wzdętego, opuchnietego brzucha lez, pij dużo wody i się nie przemęczaj 🩷 trzymam kciuki za zarodki ✊️Monika91 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Monika91 wrote:Hej, jestem ciekawa jak czułyście się po punkcji? Długo utrzymywał się ból?
Monika91 lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Mysza napisz mailaWiek: 27K, 32M
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Mysza28 wrote:Kiki byłam dzisiaj u dr. L i zapomniałam pytac o to szczepienie 🤦 zresztą on też mi nic nie mówił.
Sluchajcie po powtorzeniu badania mam obecne ketony w moczu, miala któraś z Was? Co dr sugerował? Ja oczywiście maila wysłałam, ale jestem ciekawa czy dlugo u Was się utrzymywalyCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Ja mam dopiero za tydzień wizytę to też zapytam, Ale wydaje mi sie ze to rodzinny wystawia skierowanie na szczepienie, dr jedynie kod na szczepionke . Jestem ciekawa jak moja rodzinna zareaguje bo nie jest zwolenniczką szczepień..
Sluchajcie po powtorzeniu badania mam obecne ketony w moczu, miala któraś z Was? Co dr sugerował? Ja oczywiście maila wysłałam, ale jestem ciekawa czy dlugo u Was się utrzymywaly
Teraz się właśnie naczytałam że już w dani epidemia krztuśca a i nas też tego dużo po tym jak się Ukraińcy zjechali bo u nich nie są to obowiązkowe szczepienia. -
Linia 2286 wrote:Dziewczyny mam dola muszę przez kilka dni przyjmować jedna dawkę sterydu do nosa bo mam tak zawalone zatoki
Kiedy myślałam że już spokój że sterydami znowu to same jutro zaczynam 16 tydzień 😔😔
Kochana nie załamuj się, jestes pod kontrolą lekarza. Wyniki z tego co kojarzę masz dobre. Trzeba zaufać, oni wiedzą co przepisują. Lepiej chwilę pobrać steryd niż żeby choróbsko ostro się rozwinęło. Głowa do góryCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Kochana nie załamuj się, jestes pod kontrolą lekarza. Wyniki z tego co kojarzę masz dobre. Trzeba zaufać, oni wiedzą co przepisują. Lepiej chwilę pobrać steryd niż żeby choróbsko ostro się rozwinęło. Głowa do góry
Dziękuję ❤️W niedzielę tak mnie głowa bolała, krew zaczęła mi z nosa lecieć i wymioty, że pojechałam na Polna bo się przestraszyłam że coś nie tak z ciśnieniem. Ciśnienie dobre, z małą też wszystko ok, kazały mi jechać do Laryngologa.
Pewnie masz rację że lepiej chwilę pobrać niż mieć jakieś gorsze, tylko ja już się tak jak większość z Was nabrała paracetamolu, encortonu i innych rzeczy i dlatego nie chce tak truć siebie i małej -
Dzwonilam dzis do swojego rodzinnego i jestem umowiona na szczepienie w poniedzialek. Mozna wiec wszystko zalatwic u lekarza pierwszego kontaktu.
Kiki25, Mysza28 lubią tę wiadomość
38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
Ktory u Ciebie tc wypadnie na szczepieniu?
Dziewczyny mi dr odpisal że na ketony mam stosować dietę cukrzycową, macie jakieś profile na ig /fb do polecenia z przepisami? Nie wiem czy wybierać się do dietetyka, bo może być tak że sama je wyeliminuje z organizmu zanim na wizytę się dostanę..
Wiecie czy mogę jesc proteinowe jogurty z Lidla bez cukru?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 17:55
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Ktory u Ciebie tc wypadnie na szczepieniu?
Dziewczyny mi dr odpisal że na ketony mam stosować dietę cukrzycową, macie jakieś profile na ig /fb do polecenia z przepisami? Nie wiem czy wybierać się do dietetyka, bo może być tak że sama je wyeliminuje z organizmu zanim na wizytę się dostanę..
Wiecie czy mogę jesc proteinowe jogurty z Lidla bez cukru?38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
A ile wynosi jeśli można wiedzieć? Bo ja mam co wizytę duże rozbieżności ale dr zawsze mówi że jest w porządku.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami